» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 28 van 40  [ 1998 berichten ]
R
Master
 Bericht 
Onderdeel van zijn beleid om werk uit lage lonen landen terug te halen naar Amerika, waar véél schoner geproduceerd wordt, is in mijn ogen een super milieumaatregel.

A4
Master
 Bericht 
Dat dus. En de beste man is democratisch gekozen door zijn volk op basis van America first en Let's make America great again.
Laat die vent zijn beleid uitvoeren, daar is ie voor aangesteld.
Lekker boeiend dat ie daarbij tegen wat zere beentjes schopt.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
A4 schreef:
En de beste man is democratisch gekozen
Dat klopt maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen dan maar moet zeggen: ok joh, je hebt gelijk, ga vooral inzetten op 19e en 20e eeuwse ideeën, f**k de toekomst.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Dat klimaatakkoord had/heeft dus helemaal niets met de toekomst te maken. Ja de toekomst van de schatkisten van al die milieuclubs.

Ik neem aan dat je dit videootje ook gezien hebt;

Link


Zo zijn er nog een paar.

Kwibus
Master
 Bericht 
A4 schreef:
En de beste man is democratisch gekozen door zijn volk
Dat was Hitler ook. Die wilde Duitsland toch ook heel groot maken?

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Je vergelijkt Hitler nu met Trump?

Feitelijk
Master
 Bericht 
Vind je dat te denigrerend?

A4
Master
 Bericht 
Kwibus schreef:
Dat was Hitler ook. Die wilde Duitsland toch ook heel groot maken?

Als je die vergelijkingen gaat trekken dan ben ik uitgepraat verder hoor ;(

Kwibus
Master
 Bericht 
Je vergelijkt Hitler nu met Trump?
Nee. Als ik al iets zou vergelijken is het Trump met Hitler natuurlijk. En ik zie wel overeenkomsten ja. Maar ik reageerde op A4's opmerking over het democratisch gekozen zijn.

Feitelijk
Master
 Bericht 
Had je ook zo kunnen doen natuurlijk, geen noodzaak om Adolfs naam zo door het slijk te halen! :roll:

Afbeelding

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Naja, mijn enige reactie is:

A4 schreef:
Als je die vergelijkingen gaat trekken dan ben ik uitgepraat verder hoor

Hoe vaak die kaart als gespeeld is :zzz:

Hmm, heb geen argumenten meer...oh ja! *hitler blablabla*

Trump komt op voor het Amerikaanse volk welke democratisch voor hem gekozen heeft. Trump heeft daarbij schijt aan andere landen en denkt alleen in belang van z'n eigen land. Een lulieu akkoord dat geen effect heeft en er is om nieuwe belastingen te kunnen innen met het akkoord als smoes is dus niet in het voordeel van de VS. En dus gaat Trump er niet mee akkoord. Goh wat raar.

Feitelijk
Master
 Bericht 
Trump komt op voor het Amerikaanse volk welke democratisch voor hem gekozen heeft.

yeah, about that:
http://edition.cnn.com/2017/06/01/polit ... index.html

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Ja wat is je punt? als niet 100% van het volk unaniem gestemd heeft dan is het niet democratisch meer?

Kwibus
Master
 Bericht 
Hoe vaak die kaart als gespeeld is
Dat is wel iets anders natuurlijk. Ik maak hier geen Godwinnetje om een welles/nietes discussie te winnen. En ik vergelijk Trump niet met Hitler. Ik geef alleen aan dat de conclusie "democratisch gekozen" niet per definitie iets dus meteen ook maar oké maakt. Dat was mijn punt.

keokiracer
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Zo zijn er nog een paar.

Volgende keer dan eentje pakken die niet van PragerU is, hun grootste geldschieter is namelijk de Wilks Brothers, eigenaren van een van de grootste fracking-bedrijven in de VS.
Conflict of Interest iemand?

TommyGun
Master
 Bericht 
A4 schreef:
Als je die vergelijkingen gaat trekken dan ben ik uitgepraat verder hoor ;(


Behoorlijk kansloos inderdaad. :fp:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
keokiracer schreef:
Conflict of Interest iemand?

Klimaathippies doen pre-cies hetzelfde. Dus nee, prima zo.

keokiracer
Master
 Bericht 
Wetenschap is nu conflict of interest. Oké.

Tipje: Leuke afspeellijst voor je.

Dat er josti's zijn die zaken overdrijven ga k niet ontkennen, maar dat betekent niet dat het gewoon niet gebeurt.

Kwibus
Master
 Bericht 
TommyGun schreef:
Behoorlijk kansloos inderdaad. :fp:
Even verder lezen graag.

Ja wat is je punt? als niet 100% van het volk unaniem gestemd heeft dan is het niet democratisch meer?
Nee, Trump claimt dat hij dit doet omdat dat de wens is van de inwoners van Pittsburgh van wie hij ook de president is. Het klopt dat hij, dankzij het democratische proces, de president is geworden van de inwoners van Pittsburgh, maar dat is wel tegen hun wil geweest want 80% heeft niet op hem gestemd. Claimen dat hij dus de wensen uitvoert van (o.a.) de bewoners van Pittsburgh staat dus haaks op de werkelijkheid.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Republikein met meer spieren dan hersens, en nog steeds meer hersens dan Trump

Link


Kwibus
Master
 Bericht 
DikkeDiesel
Master
 Bericht 
[...] De Amerikaanse president Donald Trump is in zijn nopjes omdat volgens hem "zijn reis naar het Midden-Oosten nu al vruchten afwerpt". Meer bepaald gaat dat over zijn oproep in Saudi-Arabië tot tientallen leiders van moslimlanden om de financiering van terreurgroepen op te drogen. [...]

Trump is blij en trots dat hij een zo belangrijke bijdrage heeft gedaan.

[...] Volgens de FBI hebben Russische hackers een vals nieuwsverhaal gelanceerd dat tot de diplomatieke isolatie van Qatar heeft geleid. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.[...]

Hahaha nee hoor, het waren gewoon de Russen :roflol:

Kwibus
Master
 Bericht 
Volgens mij heeft de emir van Qatar het vooral aan zichzelf te danken.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Initieel zeker maar het nieuwsbericht met zijn uitspraak over Iran schijnt wel enige buurlanden over de streep te hebben getrokken.

Aanhanger
Master
 Bericht 
En toch zou het me niets verbazen als dat soort dingen gebeurt. De Qatari hebben vanaf het begin beweerd dat het een hack was. Of dat dan echt de Russen waren is weer een ander verhaal. De FBI is nu ook niet bepaald het vriendje van Trump. Misschien waren ze het zelf wel. :[

Kwibus
Master
 Bericht 
Hier meer nieuws daarover. En uiteraard breaking news over Trump getwitter :lol:

Stukje achtergrond analyse uit de Volkskrant, door Ana van Es:

Jonge emir maakt in korte tijd veel vijanden

De emir van Qatar. Hij weet zich omringd door buurlanden met oude leiders. Inmiddels staat hij met velen op slechte voet. Wie is sjeik Tamim al Thani van Quatar?

Afgelopen zaterdag, twee dagen voordat hij verzeild raakte in een diplomatiek conflict van ongekende omvang, vierde de emir van Qatar zijn 37ste verjaardag. In de Arabische Golf, waar wijsheid en gezag nog met de jaren komen, geldt sjeik Tamim bin Hamad al Thani als een piepjong staatshoofd. Al vaker heeft hij een tik op de vingers gekregen van zijn buren, bijna allemaal minstens twee keer zo oud. Maandag besloot de koning van Bahrein (67) alle diplomatieke verbanden te verbreken, wegens het steunen van 'terroristische activiteiten'. De koning van Saoedi-Arabië (81) en de emirs van de Verenigde Arabische Emiraten (zestigers, een zeventiger, een tachtiger) steunen de boycot.

Qatar, een schiereiland, is over land nu vrijwel geheel afgesloten van de buitenwereld. Waarom wordt de dertiger Al Thani door de andere Golfstaten zo onder druk gezet? De jonge emir zit opgezadeld met de erfenis van zijn vader, Hamad, die zijn hand overspeelde in de Arabische Lente. Qatar wordt nog steeds geconfronteerd met de nasleep. Tamim al Thani, die Qatar vier jaar geleden kreeg overgedragen in een vredelievende troonswisseling, heeft één zekerheid: hij kan de dag niet vullen met de problemen van zijn eigen burgers, de ruim 300 duizend Qatari. Ze zijn steenrijk, onder meer door de handel in vloeibaar gas. Volgens het Amerikaanse Carnegie Instituut wordt Qatar gekarakteriseerd door de 'bijna totale afwezigheid van enige soort van politieke eisen'. Qatar heeft twee gezichten. Enerzijds is het een ongekende vrijhaven in de Perzische Golf, gericht op het westen, thuisbasis van de grootste Amerikaanse legerbasis in het Midden-Oosten, een land dat per se het wereldkampioenschap voetbal 2022 wilde binnenhalen. Anderzijds is het een van de conservatiefste moslimlanden ter wereld, slechts ingehaald door buurland Saoedi-Arabië, steunpilaar van radicale islamitische groeperingen.

Belangrijk in het Qatarese buitenlandbeleid is de pan-Arabische televisiezender Al Jazeera. Die zegt 'beide kanten van het verhaal' te brengen en doet vanuit Doha inderdaad verslag met een vrijheid die voor de Arabische wereld ongekend is. Maar de nieuwsgaring strekt zich zelden uit tot Qatar zelf. Journalisten van Al Jazeera richten hun camera vooral op problemen in andere Arabische landen. Daar geldt de zender als propagandakanaal wegens de
ruime zendtijd voor omstreden groeperingen als de Moslim Broederschap. Vlak voordat Tamim al Thani op de troon kwam, verstrekte zijn vader minstens één miljard euro aan radicale rebellengroeperingen in het door burgeroorlog verscheurde Syrië. In Libië wapperde de Qatarese vlag boven een verwoest paleis van dictator Muammar Kadhafi in Libië en in het Egypte van na de revolutie mocht de Moslim Broederschap rekenen op grote financiële steun. Wie dacht dat dit voorbij zou zijn met de beëdiging van Tamim, kwam bedrogen uit. De emir - drie vrouwen van wie de eerste een verre nicht is, negen kinderen - lijkt conservatiever dan zijn vader. Won Hamad in 2009 de inschrijving voor het WK voetbal, zoon Tamim wil vooral dat Qatar 'geen Dubai' wordt.

Een van de eerste dingen die Al Thani na zijn aantreden deed, was het openen van een officieel kantoor van de Afghaanse Taliban in de hoofdstad Doha, in het kader van 'vredesonderhandelingen' met de Taliban. Zelfs de Amerikanen, over het algemeen gesteld op de onderhandelingsmogelijkheden die Qatar bood met duistere groeperingen, vonden dit te ver gaan. Het Talibankantoor is in 2016 weer gesloten. Al Thani was nog geen jaar aan de macht toen hij voor het eerst op het matje werd geroepen door de staatshoofden van de andere Golfstaten. Aanleiding waren berichten dat de Moslim Broederschap zich in Doha mocht hergroeperen na de val van de Egyptische president Morsi. Ook toen werden maandenlang alle diplomatieke banden met Qatar verbroken. Uiteindelijk werd die crisis beslecht door de oude koning Abdullah van Saoedi-Arabië, die korte tijd later overleed.

In april begaf Al Thani zich in riskant vaarwater bij onderhandelingen voor vrijlating van 26 Qatarezen, waaronder ten minste één familielid. Ze waren ontvoerd tijdens een jachtpartij in de woestijn van Irak door een sjiitische militie: Kataib Hezbollah. Naar verluidt is niet alleen losgeld betaald, maar is dankzij bemiddeling door Iran ook een politieke deal gemaakt met grensoverschrijdende consequenties: de Syrische dorpen Fouaa en Kefraya zouden ontruimd zijn in ruil voor de vrijlating van de jagers.

Breekt deze deal met Iran Al Thani op? Dinsdag werd hij op Twitter openlijk afgevallen door de Amerikaanse president Trump. 'Tijdens mijn recente reis naar het Midden-Oosten zei ik dat radicale ideologie niet langer gefinancieerd kan worden. Leiders wezen naar Qatar - kijk!' Het jonge staatshoofd doet er zelf het zwijgen toe, in afwachting van een bemiddelingspoging door de 87-jarige emir van Koeweit.

© de Volkskrant - woensdag 07 juni 2017

Aanhanger
Master
 Bericht 
Hmm ik ga er binnenkort een dagje naartoe. We gaan het​ meemaken. :biertje:

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Feitelijk
Master
 Bericht 
Dat is het bedrijf van zijn kinderen, daar heeft hij als president toch niets mee van doen?

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Hij laat zich wel dik betalen voor de goede doelen van dat bedrijf. Ethisch op het randje, wat mij betreft er overheen.

Kwibus
Master
 Bericht 
Hij was fout voordat hij president werd. Goede reden om 'm dus geen president te maken of in dit geval te houden.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
De hoorzitting met Comey heeft zowel de "rusland connectie" als de obstructie naar het rijk der fabelen verwezen. Uiteraard moet er dan iets nieuws gevonden worden om Trump onderuit te halen.

Dit topic gaat sowieso de vier jaar halen maar ik gok op 8 jaar.

GerbiE
Die hard
 Bericht 
Afbeelding

Kwibus
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
De hoorzitting met Comey heeft zowel de "rusland connectie" als de obstructie naar het rijk der fabelen verwezen.
Nou nee hoor. Het enige wat is bevestigd is dat Trump zelf geen onderdeel was het onderzoek. Door te vragen naar stopzetting en het daaropvolgende ontslag is bemoeienis / obstructie wel degelijk een feit.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
Uiteraard moet er dan iets nieuws gevonden worden om Trump onderuit te halen.
Afgezien van het feit dat er niets onderuit is gehaald was de bekendmaking van zijn graai in goede-doelen-geld al van vóór de hoorzitting.

Dikke Dakduif schreef:
Dit topic gaat sowieso de vier jaar halen maar ik gok op 8 jaar.
Het gaat in elk geval een levendig topic blijven want hij doet elke week wel iets idioots.

Kwibus
Master
 Bericht 
Darth_Android
Die hard
 Bericht 
Kwibus schreef:
Hij was fout voordat hij president werd. Goede reden om 'm dus geen president te maken of in dit geval te houden.

Tja, hij is vooral dankzij de democraten president: die hebben alle mogelijke moeite gedaan om zo'n beetje de enige tegenkandidaat die nog gehater was dan Trump te bnoemen op hun congres.

Kwibus
Master
 Bericht 
Over fout zijn gesproken: Overheden VS klagen Trump aan om inkomsten uit buitenland

Quote: De zaak draait om het feit dat Trump nog steeds eigenaar is van zijn zakenimperium, terwijl hij had beloofd afstand te nemen van de onderneming. Zo erkende zijn zoon Eric eerder dat de president regelmatig wordt bijgepraat over de financiële gezondheid van zijn bedrijf.

En hier: de Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw een tegenslag moeten slikken bij het invoeren van zijn inreisverbod. Het federale gerechtshof van San Francisco oordeelde dat het blokkeren van het inreisverbod door een federale rechter in Hawaï gegrond is.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
nu.nl schreef:
D.C. en het aangrenzende Maryland vinden onder meer dat bedrijven op hun grondgebied oneerlijke concurrentie ondervinden van het Trump-hotel in de buurt van het Witte Huis.
Zo dom, hij heeft die inkomsten helemaal niet nodig maar hij houdt zijn invloed om een middelvinger te heffen om te laten zien dat hij de machtigste is en zich van de voorschriften niks aan hoeft te trekken. En wat gebeurt er dan? Dan heft het rechtsysteem de middelvinger naar hèm om hem te laten zien dat hij de op één na machtigste is. Zo dom.

Kwibus
Master
 Bericht 
Wie maakt me wat? Nou, de wet :lol:

bruintje beer
Master
 Bericht 
Mja, afwachten maar.. :[

Kwibus
Master
 Bericht 
Nou.... het schijnt zo te zijn dat Trumps Twitterberichten nu daadwerkelijk echte overheidsuitingen zijn :o

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
ik zweef over de link en ik denk alleen maar wat is dit nou weer voor houtjetouwtje bron.

Kwibus
Master
 Bericht 
DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Kwibus schreef:
Trumps Twitterberichten nu daadwerkelijk http://www.slate.com/articles/news_and_ ... ously.html zijn
Dus covfefe is nu officieel beleid?

Kwibus
Master
 Bericht 
Ha, Trump heeft met al zijn gedoe zichzelf nu onderwerp van onderzoek gemaakt :roflol:

Martijn
FS Webmaster
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
Dus covfefe is nu officieel beleid?

Precies:
Citaat:
Indeed, the President recently confirmed his assessment that it is the “countries” that are inherently dangerous, rather than the 180 million individual nationals of those countries who are barred from entry under the President’s “travel ban


Tis jammer dat Twitter maar 140 karakters heeft. Anders had Trump wat exacter kunnen uitleggen dat in die landen individuals zijn die bereid zijn om hun leven te offeren en zoveel schade en ellende daarbij te veroorzaken

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Daarom gebruiken de meeste presidenten van democratische landen dus ook niet Twitter om hun officiële statements te maken, maar persconferenties waarbij ze zelfs niet bang worden als er pers bij is die wel eens wat onaardigs over hem zegt, en waarbij de communicatie niet 100% eenrichtingsverkeer is.

Dan toon je als staatshoofd heel wat meer kracht dan de zogenaamde krachtige president die in zijn ovale kantoortje een beetje zonder tegenspraak zit te typen op zijn mobieltje.

Kwibus
Master
 Bericht 
De kuil voor de ander wordt zijn eigen graf :woop:

Ook mooi, we kunnen nu onderwerpen combineren: Trump hekelt bericht over onderzoek om belemmering rechtsgang via Twitter :lol:

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
De niet aflatende haatcampagne van links tegen een democratisch verkozen president begint zijn vruchten af te werpen:
http://www.volkskrant.nl/opinie/opinieblog-ann-coulter-aanslag-past-in-explosie-van-anti-trumpgeweld~a4494787/
Ik neem aan met name kwibus en dikke diesel erg in hun nopjes zijn met dit resultaat maar uiteraard op meer hopen

 Pagina 28 van 40 [ 1998 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy