» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid   

Postingstijd interval gedetecteerd van 437.4 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 2 van 4  [ 180 berichten ]
Trasher
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Dan kunnen we ze over 2 weken heel erg hard straffen.

Dat hoor je in iedere verkiezingsronde van welke verkiezing dan ook :lol: .
Probleem is alleen dat er niet voldoende alternatieven zijn die ook echt een vuist kunnen maken tegen dit gedrag en deze manier van regeren. bijkomend probleem is het vaste kliekje dat steevast "hun eigen" partijtje stemt. NL is bang voor echte veranderingen, maar ik betwijfel tegelijkertijd ook welke partij ook echt verandering zou kunnen brengen. Het zijn allemaal plucheknuffelaars, zelfs Geert, die roept ook alleen maar vanaf de zijlijn en komt ook niet met formele voorstellen hoe het anders zou moeten/kunnen.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Trasher schreef:
Probleem is alleen dat er niet voldoende alternatieven zijn die ook echt een vuist kunnen maken tegen dit gedrag en deze manier van regeren.
Je kunt op de Libertarische Partij stemmen. Als genoeg mensen dat doen, verandert er echt wel iets.

basjuh1981
Master
 Bericht 
En de LP doet mee voor de Provinciale Statenverkiezing (helaas niet in elke provincie).

Pita
Master
 Bericht 
 
Er zijn ook een hoop beroeps pluchezitters die van partij naar partij hoppen en met elke wind mee waaien en van standpunt naar standpunt springen, alleen maar om ook een keer mee te mogen doen.

Kiwi45
Master
 Bericht 
Teeven is begonnen bij Leefbaar Nederland. Het is me een raadsel waarom ze hem bij de VVD hebben aangenomen, er is echt helemaal niets liberaals aan Teeven. Maar goed, dat geldt ook voor de VVD tegenwoordig.

Mooi stukkie: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... _fred.html

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
Trasher schreef:
NL is bang voor echte veranderingen,
:schudnee: dat mogelijke winnaars vermoord worden.
Daarnaast valt er niet echt iets te stemmen. Principes en verkiezingsbeloften sneuvelen al snel bij het samenstellen van coalities en/of kabinetten.
Tis gewoon een farce, waar Zimbabwe weer jaloers op kan zijn.

Overigens, volgens Teeven op TV (RTLZ) brabbelen sommige mensen maar wat.
Oprotpremie pakken, veroordeling ondergaan, oneervolle vermelding in de geschiedenisboekjes en wegwezen. Gladjanussen.

Trasher
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
Je kunt op de Libertarische Partij stemmen.

Als dat in Noord Holland Noord zou kunnen....

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Gelukkig is hij gearresteerd.

Afbeelding

bx gek
Master
 Bericht 
:lol: :lol: :lol:

keokiracer
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Gelukkig is hij gearresteerd.

Die kop van hem :dood: :dood:
Piers Morgan = Ivo >> https://www.youtube.com/watch?v=lFsFuCcsba8&t=209 :[

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Opstelten gaat nog een keer op zoek naar afschriften

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) heeft het Openbaar Ministerie en zijn departement opnieuw gevraagd op zoek te gaan naar afschriften van de schikking in 2000 met drugsdealer Cees H. Dat zei hij vanmiddag in de Tweede Kamer.

Opstelten riep diegene die de afschriften heeft op om zich bekend te maken zodat er een einde komt aan de kwestie. Het is onduidelijk of er vanavond nog een debat komt met Opstelten. Het ministerie bekijkt vanmiddag of het schriftelijke vragen van de Tweede Kamer kan beantwoorden. Daarna volgt een besluit. Opstelten herhaalde dat hij de Tweede Kamer niet verkeerd heeft geïnformeerd.

Ondertussen is de oppositie sceptisch. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt:
Citaat:
Twitter avatar
PieterOmtzigt Pieter Omtzigt
VVD en PvdA willen vanavond al onmiddellijk debat met Opstelten en Teeven. Nog nooit zo’n haast gezien. Willen ze echt opheldering?
2 uur geleden


Nieuwsuur concludeerde gisteren dat Opstelten de Tweede Kamer verkeerd heeft geïnformeerd over de deal die staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) in 2000 als aanklager sloot met drugshandelaar Cees H. Uit documenten zou blijken dat H. meer geld heeft gekregen dan Opstelten aan de Kamer meldde. Vorig jaar werd Opstelten al in de Tweede Kamer op het matje geroepen vanwege onduidelijkheden. Hij is politiek verantwoordelijk voor het optreden van Teeven destijds.

Opstelten zaaide vorig jaar in een Kamerdebat verwarring door een rekensom te maken met het beginbedrag van 2,3 miljoen gulden, die op de rekening stond. Opstelten zei in maart in de Tweede Kamer dat “1.250.000 gulden is gegaan naar de door Cees H. aangewezen rekening”. Maar van die rekensom schreef Opstelten naderhand meermaals in brieven dat hij het “betreurt” als hij in het debat indruk had gewekt over “exacte betalingsgegevens” te beschikken. Die had hij namelijk niet.

Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/05/ops ... der=feedly

Ik lach me dood om deze klucht in tig-delen.

Tweebel
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Gelukkig is hij gearresteerd.


Weer een verwarde man minder op straat.

Suggestief
Pro
 Bericht 
 
Triest mensen. Het grootste tuig zit bij veiligheid en justitie.

Zal mijn bonnetjes voor de Belastingdienst eens kwijtraken -> crimineel en dikke boete.

cocodee
Master
 Bericht 
Suggestief schreef:
Het grootste tuig zit bij veiligheid en justitie.

Met boeven vang je boeven, he? Waarvan akte. :[
En als iemand hier denkt dat dit crimi duo enige rekenschap gaat afleggen, think again! Ik zag die Teefen met z'n arrogante attitude op TV, es war zum kotzen!

WimLex
Master
 Bericht 
cocodee schreef:
Ik zag die Teefen met z'n arrogante attitude op TV, es war zum kotzen!

Ik heb het ook gezien :kniktja:
ich habe es nicht gewusst, befehl ist befehl,
Optieven was mijn baas toendertijd, ga daar maar vragen ...

cocodee
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Ik heb het ook gezien :kniktja:

Tis toch wat he, als je die uitgestreken smoeltjes ziet, daar spreekt totale en complete schaamteloze minachting uit jegens het volk wat ze NB moeten vertegenwoordigen.
Ben benieuwd naar het commentaar van Trutte, zal wel weer iets worden van "het is totaal opgepomt, BLABLABLAAAHHH"

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Bonnetje Teeven-deal terecht

Er is door het ministerie van Veiligheid en Justitie tóch bewijs gevonden hoeveel geld er is overgemaakt naar drugsbaron Cees H. Afgelopen weekeind is - na een zoekslag bij het departement van justitie - het betalingsbewijs gevonden, waaruit blijkt dat het Amsterdamse parket in 2001 ruim 4,7 miljoen overmaakte aan H.

Daarmee hangt de carrière van minister Opstelten (Justitie) aan een zijden draadje. Hij beweerde tot nog toe bij hoog en bij laag dat hij niet over de gegevens beschikte. Het terugvinden van het betalingsbewijs is door bronnen bij het Amsterdamse parket aan De Telegraaf bevestigd.

Eind van de middag zal de minister dat nieuws ook bevestigen als antwoord op Kamervragen. Die werden gesteld na een uitzending van Nieuwsuur waarin beweerd werd dat Cees H. in 2001 circa 4,7 miljoen gulden overgemaakt had gekregen na een deal met het OM. Opstelten had vorig jaar in de Kamer beweerd dat het om 2 miljoen zou gaan waar nog 750.000 gulden boete vanaf was getrokken en zei daarbij dat het een kwestie van vertrouwen was hem te geloven.

Later bleek dat de bewindsman zijn bewering niet hard kon maken. Na een onderzoek door de archieven zei hij dat hij niet over de betalingsgegevens beschikte en dus niet kon zeggen hoeveel geld er was overgemaakt aan Cees H..

Vertrouwen
Dat nu, op deze manier, alsnog boven tafel komt wat er is overgemaakt, zal heel slecht vallen bij een groot deel van de Kamer. De oppositie rook al zijn bloed, maar of iedereen bij regeringspartij PvdA dit zal pikken is de vraag. Vooralsnog was de reactie op het Nieuwsuurverhaal: geen bewijs, geen veroordeling. Er werd namelijk geen afschrift getoond in de uitzending. Maar nu levert Opstelten zelf het bewijs aan.

De vraag is dan ook of de Kamer nog wel vertrouwen heeft in minister Opstelten, die al langer onder vuur lag wegens hakkelige optredens. De minister bleef immers beweren dat zijn ambtenaren geen kennis meer hebben van de deal die huidig staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) ooit als officier van justitie sloot. Opstelten zei de Kamer ook bij herhaling dat er geen andere documenten voorhanden zijn.

Na de berichten over dat er 4,7 miljoen is overgemaakt naar H., gelastte Opstelten een nieuw onderzoek om te kijken of er echt geen gegevens zijn van de overboeking. Blijkbaar zijn daarbij alsnog feiten naar boven gekomen.

Wat nu toe onderbelicht bleef is de vraag wáárom justitie Cees H. met fluwelen handschoenen aanpakte en akkoord ging met een op het oog weinig lucratieve deal. In De Telegraaf van morgen een uitvoerige reconstructie, waaruit blijkt hoe het openbaar ministerie via Cees H. de beruchte drugshandelaar Johan V., alias de Hakkelaar, een nekslag probeerde toe te brengen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/article23779278.ece

Heel merkwaardig dat nu het bonnetje wel te vinden was.

Doofpot is kennelijk open gegaan.

-Joske-
Master
 Bericht 
Allebei spullen pakken en vertrekken. Ze wisten echt nog wel om hoeveel geld het ging, en dat hebben ze willens en wetens verborgen gehouden. Zulke figuren zijn ongeschikt en horen achter slot en grendel.

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
Met boeven vangt men boeven.

Kami
Master
 Bericht 
Zo'n verschil in euro's moet je je wel herinneren, enige excuus wat ik kan verzinnen is dat er dagelijks dat soort deals gesloten worden.
Dat zal zeker niet het geval zijn.
Dus bewust gelogen tegen de volksvertegenwoordiging, en daar mag van mij eigenlijk wel een paar jaar tralies tegenover staan.

JeffreyM
Master
 Bericht 
Straks om 22:00 op RTL een persconferentie. Teeven en Opstelten maken dan hun aftreden bekend http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek ... den-bekend

basjuh1981
Master
 Bericht 
Ook bij de NOS de persconferentie.

Kwibus
Master
 Bericht 
JeffreyM schreef:
Teeven en Opstelten maken dan hun aftreden bekend

:cheer: :cheer: :cheer:

Alsof hun opvolgers zoveel beter gaan zijn :[

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
:applaus: Goeie reis heren.
Krijgen ze nog een zakje geld mee, of alleen een kopietje van het verloren gewaande betalingsafschrift?

Kwibus
Master
 Bericht 
Nee, dik aan het wachtgeld natuurlijk

basjuh1981
Master
 Bericht 
Opstelten kan direct met pensioen.

Tweebel
Master
 Bericht 
Citaat:
'Top wist van vindplaats bonnetje Teeven-deal'

Topambtenaren van het ministerie van Justitie wisten wel degelijk waar het bonnetje van de deal (Teeven-deal) tussen toenmalig officier van Justitie Fred Teeven en topcrimineel Cees H. gevonden kon worden.
Dat valt te lezen in het eindrapport van de commissie-Oosting die onderzoek deed naar de zaak, zo schrijft De Telegraaf vrijdag.

Het ministerie beweerde lange tijd dat het bonnetje, waarop staat welk bedrag er naar de topcrimineel is overgemaakt na de schikkingsdeal, onvindbaar was.

Toen het bonnetje uiteindelijk toch opdook traden minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven begin vorig jaar af, omdat duidelijk werd dat de minister de Kamer verkeerd had geïnformeerd over de hoogte van het bedrag.

Nu blijkt echter dat de hoogste ambtenaar op het ministerie wel degelijk eerder is geattendeerd op de vindplaats van het bonnetje.

Toch communiceerde hij lange tijd dat het bonnetje onvindbaar was, zo zou blijken uit het eindrapport van de commissie.

Doofpot
De commissie-Oosting deed eerder al onderzoek naar de kwestie, maar vond geen bewijs voor een doofpot.

Nieuwsuur onthulde daarna echter dat ict'ers op het ministerie de opdracht hadden gekregen om de zoektocht naar het bonnetje te staken, waardoor de zaak door de commissie toch weer verder werd uitgezocht.

De commissie-Oosting zou geen aanwijzingen hebben gevonden dat de bewindspersonen op de hoogte waren van de vindplaats van het bonnetje.

De conclusies van de commissie worden woensdag bekendgemaakt.


http://www.nu.nl/politiek/4264658/top-w ... -deal.html

Wat een heerlijk verrot ministerie is het toch.

zandbak
Master
 Bericht 
Even rustig adem halen en alles blijft bij het oude. Een bezem door de hele klerezooi zou leuk zijn, maar nee.

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
Bewindslieden van dat ministerie bungelen aan touwtjes van de ambtenarren. Daar moet eens flink de bezem doorheen.

Tweebel
Master
 Bericht 
Opperhoofd vh ministerie was er toch al uitgedonderd?

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Tweebel schreef:
Opperhoofd vh ministerie was er toch al uitgedonderd?

Maar vaak zijn de ambtenaren de hoofdschuldige. Ook in dit geval.

Het zou heel mooi zijn als in dit soort ongevallen blunders alle ambtenaren van dat ministerie oneervol ontslagen worden.

Tweebel
Master
 Bericht 
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Geen doofpot in Teevendeal, wel een evident gebrek aan regie in politiek zeer gevoelige zaak

Afbeelding

In de ambtelijke top van het ministerie van Veiligheid en Justitie is bij de zoektocht, van maart 2014 tot maart 2015, naar het betaal – bewijs (‘het bonnetje’) van de schikkingsovereenkomst met Cees H. sprake geweest van een ‘evident gebrek aan regie in de politiek zeer gevoelige zaak van de ontnemingsschikking’. Dat stelt de Onderzoekscommissie-Oosting II vast. In haar onderzoek vond de Onderzoekscommissie echter geen aanwijzingen van doelbewust tegengaan van het achterhalen van ‘het bonnetje’. De Onderzoekscommissie concludeert daarom dat er geen sprake is geweest van een doofpot. Zij werpt de vraag op of de door haar geconstateerde situatie van ‘verkokering’, ‘gebrek aan eenheid van optreden’ en ‘ontbreken van politieke sensitiviteit’ ‘per saldo niet ernstiger’ is. De Onderzoekscommissie-Oosting II werkt dit uit in haar Rapport van het nader onderzoek naar de reconstructie van de ontnemingsschikking, dat zij vandaag presenteert.

Aanleiding
Aanleiding voor het nader onderzoek vormde de uitzending van het actualiteitsprogramma Nieuwsuur op 25 januari 2016. In deze uitzending zijn – geanonimiseerde – e-mailberichten getoond van medewerkers van het SSC-ICT1. De e-mailwisseling – in de periode van 4 tot 6 juni 2014 – wekt de suggestie dat van hogerhand zou zijn besloten om het zoeken naar ‘het bonnetje’2 te staken. In dat verband kwam in de uitzending de vraag naar voren of toen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) sprake is geweest van een doofpot. Minister mr. G.A. (Ard) van der Steur stelde naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur de Onderzoekscommissie-Oosting II (hierna ook: de Onderzoekscommissie) in, onder voorzitterschap van mr. dr. M. (Marten) Oosting. Van de commissie maken tevens mr. F.G. (Frans) Bauduin en mr. J.W. (Jaap) van den Berge deel uit.

1 Het SSC-ICT Haaglanden verzorgt – als shared service center – de ICT-dienstverlening voor een aantal ministeries, waaronder het ministerie van Veiligheid en Justitie. De ICT-dienstverlening van dat ministerie werd tot 1 januari 2014 verzorgd door een interne dienstverlener, het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (gdi). Het SSC-ICT ressorteert onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en heeft vestigingen in Zoetermeer en Den Haag.

2 Bij ‘het bonnetje’ gaat het om het betaalbewijs van de afwikkeling van de ontnemingsschikking uit 2000 tussen het Openbaar Ministerie en de voor hasjhandel veroordeelde Cees H. Ingevolge de schikkingsovereenkomst dienden de bij H. in 1993 in beslag genomen vermogensbestanddelen aan hem te worden teruggegeven, na aftrek van het bedrag van de ontneming (750.000 gulden). Op 7 september 2001 heeft het arrondissement Amsterdam het desbetreffende bedrag (4.710.627,18 gulden) overgemaakt naar de derdenrekening van de raadsman van Cees H.

Geen doofpot
De Onderzoekscommissie heeft, gelet op de genoemde e-mailwisseling binnen het SSCICT, het aan haar opgedragen nader onderzoek met name gericht op de inspanningen van maart 2014 tot maart 2015 tot reconstructie van de betaalgegevens. Zij komt tot de conclusie dat geen sprake is geweest van een welbewust besluit op enig hoger niveau om niet (verder) te (laten) zoeken naar de gezochte informatie over de betaalgegevens en om opdracht te (laten) geven om stappen in die zoektocht te staken. Met andere woorden: er is geen enkele aanwijzing gevonden voor een doofpot.

De Onderzoekscommissie: ‘Daargelaten het – beslist af te keuren – oogmerk van een doofpot: zo’n situatie veronderstelt in elk geval het organisatorische vermogen en de bestuurskracht om zaken effectief toe te dekken, en dat zo te houden. En ook om – met het oog daarop, en anders dan in deze zaak is gebeurd – de kring van betrokkenen zo klein mogelijk te houden. Van dat alles is naar het oordeel van de Onderzoekscommissie bij de zoektocht naar de betaalgegevens geen sprake geweest’.

Gebrek aan regie; ieder voor zich
De onderzoeksbevindingen roepen bij de Onderzoekscommissie echter wel het beeld op van een cultuur in de ambtelijke top van het ministerie van Veiligheid en Justitie van ‘ieder voor zich, binnen de grenzen van de eigen taak/functie en met het ontbreken van voldoende wederzijdse betrokkenheid en tegenspraak’. Bij de behandeling van het dossier heeft het van 2014 tot het aftreden, op 9 maart 2015, van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven ‘ontbroken aan duidelijke, eenduidige en krachtige regie, en aan goede coördinatie en communicatie’. Er was een ‘gebrek aan daadkracht en eenheid’. Het rapport van het nader onderzoek bevestigt de conclusies van de op 1 mei 2015 ingestelde Onderzoekscommissie Ontnemingsschikking en het oordeel van die commissie dat deze omstandigheden uiteindelijk ook afbreuk hebben gedaan aan een adequate informatievoorziening aan de Tweede Kamer.

De Onderzoekscommissie-Oosting I
Op 9 december 2015 heeft de Onderzoekscommissie Ontnemingsschikking (hierna: Onderzoekscommissie-Oosting I) het rapport van haar onderzoek naar de ontnemingsschikking gepresenteerd. Dat rapport bevat een uitgebreide reconstructie en beoordeling van de ontnemingsschikking uit 2000 zelf, zoals die door een uitzending van Nieuwsuur van 11 maart 2014 weer in het nieuws kwam. In dat rapport werd verder geconcludeerd dat het in 2014 en 2015 bij het zoeken naar de betaalgegevens heeft ontbroken aan een goede regie.

Als voor de reconstructie van de betaalgegevens al direct een grondig onderzoek zou zijn ingesteld, zou niet tot het laatst zijn vastgehouden aan naderhand onjuist gebleken informatie over de hoogte van de betaling aan Cees H. Nu werd pas op 8 juli 2015 in het archief in Amsterdam het bankafschrift gevonden waarnaar in 2014 vergeefs was gezocht. Eerder, op 8 maart 2015, was het gelukt om langs digitale weg een schermafdruk te krijgen met de gezochte betaalgegevens. De vondst van die schermafdruk leidde de volgende dag, 9 maart 2015, tot het aftreden van minister mr. I.W. (Ivo) Opstelten en, met hem, staats – secretaris mr. F. (Fred) Teeven.

De Onderzoekscommissie-Oosting II
De Onderzoekscommissie-Oosting II kreeg de opdracht nader onderzoek te doen naar de reconstructie van de feiten in 2014 en 2015 met betrekking tot de afwikkeling in 2001 van de ontnemingsschikking van het Openbaar Ministerie in Amsterdam met Cees H. in 2000. Het nader onderzoek diende te gebeuren in het verlengde van de werkzaamheden van de Onderzoekscommissie-Oosting I. De door Nieuwsuur openbaar gemaakte e-mailwisseling van medewerkers van het SSC-ICT had ontbroken in de informatie die vanuit VenJ ter kennis was gebracht van de Onderzoekscommissie-Oosting I.

Onderzoekaanpak
De secretarissen-generaal van de ministeries van VenJ en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie (BZK) hebben oproepen gedaan aan medewerkers van VenJ en het SSC-ICT om vertrouwelijk met de Onderzoekscommissie-Oosting II informatie te delen die voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn. Dit leverde in totaal 13 meldingen op; geen ervan bevatte echter relevante nieuwe informatie. De Onderzoekscommissie heeft met 37 personen een of meer formele gesprekken gevoerd, en daarnaast enkele tientallen achtergrondgesprekken. De bevindingen berusten verder mede op omvangrijke informatie die is verkregen uit toegang van de Onderzoekscommissie tot de e-mailboxen van betrokken medewerkers. Alles bijeen heeft de Onderzoekscommissie het vertrouwen dat alle informatie die van belang is te achten voor haar onderzoek haar ook daadwerkelijk heeft bereikt.

Bron: http://rechtennieuws.nl/47874/geen-doof ... lige-zaak/

Geen doofpot. :loco: :loco:

Er zijn nog 2 mogelijkheden:

1 Een diepgaand onderzoek naar Oosting.
2 Parlementaire enquête.

=========================

KAMER REAGEERT VERBOLGEN OP RAPPORT

In de Tweede Kamer is op harde toon gereageerd op de conclusies van de commissie Oosting-II over het (niet) functioneren van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het wordt een 'zooitje', een 'blamage' en een 'mislukt experiment' genoemd.

Vanochtend presenteerde de commissie Oosting-II zijn conclusies omtrent de gang van zaken rondom de Teevendeal en 'het bonnetje'. Daaruit bleek dat er geen sprake is geweest van een doofpot, maar wel van een serie blunders. D66-voorman Alexander Pechtold vindt dat een hele pijnlijke conclusie. 'Het is geen doofpot, maar nog erger: een zooitje. Er zijn talloze incidenten geweest waarbij heel snel een conclusie werd getrokken. De werkelijkheid bleek elke keer anders te zijn als we doorvroegen.'

Geklungel en een puinhoop
'Het was een aaneenschakeling van geklungel.' De conclusie van regeringspartij VVD is duidelijk. Tweede Kamerlid Foort van Oosten vindt dat de conclusies van de commissie Oosting-II 'het belang bevestigen van de forse cultuurverandering die is ingezet'. Coalitiepartner PvdA vindt het gezien de situatie 'nauwelijks een opluchting dat er geen sprake is van een doofpot'.

Kamerlid Liesbeth van Tongeren van oppositiepartij GroenLinks noemt het 'een absurdistische film'. Ze vindt het VVD-experiment, zoals ze de samenvoeging van de departementen Veiligheid en Justitie noemt, 'volledig mislukt'. PVV-leider Geert Wilders laat op Twitter weten te hopen dat het debat nu weer over 'pensioenen, terreur, politie en zorg' kan gaan in plaats van de 'puinhoop' van het ministerie. Ook de SP, bij monde van Kamerlid Michiel van Nispen, noemt het 'een blamage voor de VVD'.

PECHTOLD: DEZE RESULTATEN ZIJN NIET ZONDER GEVOLGEN

Bron: http://www.bnr.nl/nieuws/10305402/kamer ... oosting-ii

=========================

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Van der Steur erkent falen top ministerie in Teevendeal

Minister Ard van de Steur (Veiligheid en Justitie) geeft ruiterlijk toe dat de ambtelijke top van zijn departement onvoldoende heeft gefunctioneerd ten tijde van de ophef rond de Teevendeal. De conclusies van de commissie-Oosting tonen dat 'ondubbelzinnig aan', aldus de zegsman.

Volgens Van der Steur wordt er inmiddels fors geïnvesteerd in het beter functioneren van de ambtelijke top. Zo is er volgens hem nu structureel meer contact met en tussen de ambtelijke top.

Vandaag kwam de commissie-Oosting met een rapport waaruit bleek dat het bonnetje van Fred Teeven niet werd gevonden door een 'evident gebrek aan regie' binnen de top van het ministerie. Er was geen sprake van een doofpot, omdat in zo'n geval tenminste het organisatorische vermogen en de bestuurskracht om zaken effectief toe te dekken moest bestaan binnen het ministerie. En dat was er niet.

De wijze waarop met incidenten wordt omgegaan, wordt herzien en waar nodig verstevigd, benadrukt Van der Steur nu. "Het is overduidelijk dat er af en toe fouten worden gemaakt, maar waar het om gaat is dat we de risico's dat dat gebeurt zo klein mogelijk maken.''

Van der Steur zegt niets over zijn eigen positie. De minister werd zelf ook bekritiseerd door de commissie-Oosting. Hij zou uitlatingen hebben gedaan die 'geen recht doen' aan de zoektocht van de ict'ers die 'het bonnetje' op het spoor waren.

Reacties: FC Knudde
Ondertussen zijn ook de reacties van de partijen in de Tweede Kamer niet mals. D66-leider Pechtold: "De commissie-Oosting heeft opnieuw een waardevol rapport afgeleverd. Ook dit rapport trekt conclusies die er niet om liegen. De chaos bij het ministerie van Veiligheid en Justitie is nog ernstiger dan een doofpot. De situatie is zo beroerd dat je denkt aan matchfixing, maar het blijkt gewoon om FC Knudde te gaan."

De SP is geschrokken, de PvdA zegt bij monde van Kamerlid Recourt dat hoewel er geen sprake is van een doofpot 'dat nauwelijks een opluchting is'.

De VVD spreekt van een nuttig rapport, maar is desalniettemin zeer kritisch op de top van het ministerie. "De conclusies zijn helder, de zoektocht naar het bonnetje was een aaneenschakeling van geklungel. Zeker op een departement dat gaat over onze veiligheid, moet een goede samenwerking en communicatie vanzelfsprekend zijn. Deze conclusies bevestigen het belang van de forse cultuurverandering op het departement die door de bewindspersonen is ingezet'.''

Geert Wilders van de PVV reageerde op Twitter. "Oosting II: Veiligheid en Justitie grote puinhoop, geen regie, geen gezag. So what's new? Kunnen we het nu weer hebben over pensioenen, terreur, politie en zorg?"

Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek ... rouwnieuws

Falen erkennen is simpelweg direct vertrekken. :dag:

zandbak
Master
 Bericht 
Van der Steur ging ver over de grens


Den Haag - Ard van der Steur heeft zich als Kamerlid niet aan de politieke mores gehouden. De huidige minister van Veiligheid en Justitie schreef tot in detail mee aan een kabinetsbrief over de Teevendeal, terwijl het destijds juist zijn rol was om bewindslieden te controleren.

Eerder gaf Van der Steur al aan dat hij een grens over was gegaan met zijn bemoeienis. Vandaag wordt duidelijk hoe ver hij die grens heeft overschreden. Na vragen van de Kamer maakt Van der Steur nu zijn aantekeningen bij een concept-Kamerbrief openbaar. Daaruit blijkt dat hij tot in detail zich met de brief heeft bemoeid en grote delen heeft geschreven. Tevens is er door hem veel weggestreept uit een eerdere versie, onder meer details over een bedrag dat op de rekening van drugsbaron Cees H. stond.

In de aantekeningen bij de brief uit mei 2014 valt te lezen dat Kamerlid Van der Steur „gedonder” verwacht over de kwestie. In een eerdere conceptversie wordt namens toenmalig minister Opstelten geschreven dat „alles in het werk wordt gesteld” om de waarheid over ’het bonnetje’ naar boven te halen. Dat schrapt Van der Steur met de toevoeging „misschien teveel van het goede”.

Hij deed achttien suggesties in de zijlijn en stelde doorhalingen voor. Het was bekend dat hij als Kamerlid betrokken werd bij de wijze waarop het ministerie over de zaak wilde communiceren. Dat oogstte al eerder kritiek, omdat een Kamerlid de regering juist moet controleren. Maar in plaats daarvan werkte hij eraan mee dat een en ander niet te veel vragen zou oproepen.

Maandag stuurde Van der Steur het concept naar de Kamer omdat hij ,,wil voorkomen dat de Kamer het gevoel houdt dat informatie wordt achtergehouden''. Anders had hij de informatie niet gestuurd, want de Kamer hoort geïnformeerd te worden met een officieel en definitief standpunt namens de toenmalig minister Veiligheid en Justitie Opstelten, en niet met allerlei suggesties die ooit zijn gedaan.

Minister Van der Steur geeft nogmaals toe dat het niet juist was wat hij als Kamerlid deed. „Zoals ik in het debat met uw Kamer op 16 december 2015 al heb opgemerkt verwijt ik mijzelf dat ik niet eerder een grens heb getrokken”, schrijft hij. „Ik had mijzelf eerder de vraag moeten stellen of ik in die periode nog goed genoeg het verschil in de gaten had tussen de medewetgevende rol en de controlerende rol in de contacten met de minister over dit specifieke onderwerp.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2594 ... ens__.html

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Citaat:
Maandag stuurde Van der Steur het concept naar de Kamer omdat hij ,,wil voorkomen dat de Kamer het gevoel houdt dat informatie wordt achtergehouden''.

Gelukkig heeft Van der Steur nooit iets voor de kamer achtergehouden. :fp: :fp:

zandbak
Master
 Bericht 
En hij blijft gewoon in functie.........het is toch te triest voor woorden.

pevo
Master
 Bericht 
VVD clubje blijft elkaar toch dekken....

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Van der Steur pleegt politieke zelfmoord om Rutte te redden

'Minister Van der Steur moet worden beschouwd als aangeschoten wild'

In dossier Teeven-deal wordt het net rondom Mark Rutte steeds nauwer. De conceptbrief die minister Van der Steur vandaag openbaar maakte moet dan ook worden gezien als een poging om in het debat over de Teeven-deal van aankomende woensdag alle aandacht naar Van der Steur te laten gaan en Mark Rutte uit de wind te houden.

Mark Rutte komt in de Teeven-deal steeds verder onder vuur te liggen. Waarom heeft hij bezwaar gemaakt tegen de integere Cees Vendrik als onderzoeker en werd Oosting op die plek gezet, die wederom concludeerde dat er geen doofpot is? Waarom heeft Rutte als minister-president bij voortduring geen regie genomen in deze politiek gevoelige kwestie?

Aangeschoten wild
Minister Van der Steur heeft in de korte tijd dat hij minister is al zoveel blunders begaan dat hij moet worden beschouwd als aangeschoten wild. Na de verkiezingen zal hij dan ook zeker niet in een volgend kabinet worden opgenomen. Het laten struikelen van Van der Steur is vanuit VVD-optiek een gemakkelijk offer.

Opstelten moest aftreden vanwege zijn optreden in de Teeven-deal. Het was al bekend dat Van der Steur destijds als Tweede Kamerlid onvoldoende afstand tot de minister hield en hem adviseerde over de inhoud van brieven die aan de Tweede Kamer werden verzonden. Dinsdag geeft Van der Steur een conceptbrief vrij met commentaar van hemzelf, waaruit blijkt dat hij adviseerde om bepaalde informatie aan de Tweede Kamer te onthouden. Dit is politieke zelfmoord.

Offeren
Van der Steur zal tijdens het debat over de Teeven-deal woensdag dan ook zwaar onder vuur komen te liggen. Wat precies de bedoeling is van de VVD.

Alle ballen op Van der Steur betekent geen ballen op Mark Rutte.

Bron: http://politiek.tpo.nl/2016/06/07/steur ... te-redden/

zandbak
Master
 Bericht 
Sinds zijn aantreden ligt Van der Steur geregeld onder vuur. Met een kwinkslag zei hij vandaag (4 dagen geleden inmiddels :lol: ) dat hij graag de langstzittende minister van Justitie wil worden. Tot nu toe is dat Felix van Maanen. Die leidde het departement in de negentiende eeuw een kleine dertig jaar.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
zandbak schreef:
Sinds zijn aantreden ligt Van der Steur geregeld onder vuur.

zeggggggg maaaaarrrrrrrrr continue.

zandbak
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
zeggggggg maaaaarrrrrrrrr

Watje :lol: :lol:

En Rutte blijft veilig zo. Ik weet niet of ik dat zo zou doen als ik van der Steur zou zijn. Als we gaan dan maar met zijn allen :kniktja: :kniktja:

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
zandbak schreef:
Ik weet niet of ik dat zo zou doen als ik van der Steur zou zijn.

Als hij alleen gaat kan er nog wel wat rijkssubsidie af om z'n kasteel te onderhouden of zo.

zandbak
Master
 Bericht 
Appartementje in een kasteeltje was het toch.....?

Kami
Master
 Bericht 
Laat deze zooi nog maar even doorsudderen tot aan de verkiezingen van volgend jaar.
Ik ben inmiddels helemaal klaar met de VVD en Rutte in het bijzonder.
Enerzijds jammer dat we hier nog een immuniteitswet hebben voor de politici.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Kami schreef:
Enerzijds jammer dat we hier nog een immuniteitswet hebben voor de politici.

Anders zou het in Den Haag heel erg rustig worden :lol:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Kami schreef:
Laat deze zooi nog maar even doorsudderen tot aan de verkiezingen van volgend jaar.
Ik ben inmiddels helemaal klaar met de VVD en Rutte in het bijzonder.
Enerzijds jammer dat we hier nog een immuniteitswet hebben voor de politici.

Vanmiddag spreekt de 2e slaapkamer met Van der Steur. Ik ben benieuwd of hij overeind blijft.

Citaat:
NPOpolitiek ‏@NPOpolitiek 18 min.18 minuten geleden
WOENSDAG LIVE: Vanaf 14.15 uur Kamerdebat met minister @ArdvanderSteur over tweede rapport comm-Oosting op http://www.npopolitiek.nl

Meer


WimLex
Master
 Bericht 
Vullings: "De meeste partijen hebben moeite met het gedrag van Van der Steur omdat hij de controlefunctie van de Tweede Kamer kan hebben belemmerd." Toch zal Van der Steur daar door de Kamer niet op worden afgerekend. "Ze zouden dan een minister moeten wegsturen voor iets wat hij als Kamerlid heeft gedaan", zegt Vullings.

Hooguit proberen ze de VVD in het debat een politieke kras te bezorgen, verwacht hij. "Van der Steur is inmiddels een auto met heel veel deuken en krassen en een losse bumper. In plaats van hem naar de garage te sturen, plakken de oppositiepartijen er een VVD-sticker op."
http://nos.nl/artikel/2109768-overtrad- ... itiek.html

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
VAN DER STEUR IS WEER IETS KWIJT

De minister van Veiligheid en Justitie kan de conceptbrieven niet meer vinden die hij schreef als Kamerlid voor toenmalig minister Opstelten.

Afgelopen maandag maakte Van der Steur één van die brieven openbaar en dat gaf in de Tweede Kamer zoveel commotie, dat ook de andere versies boven water moeten komen. Maar vandaag maakt de minister bekend dat deze zoek zijn. Van der Steur schreef de brieven om Opstelten een handje te helpen in het debat over de Teevendeal. Volgens politiek verslaggever Jeroen Stans is de Kamer verbijsterd. SP-Kamerlid Michien van Nispen: 'De waarheid is geen optie waar je 30 concepten over kan schrijven. De waarheid, daar is er maar één van.'

Ook de coalitiepartijen zeggen dat Van der Steur een grens heeft overschreden. Maar VVD-Kamerlid Foort van Oosten komt toch op voor zijn eigen minister: 'Dit is niet nieuw, achter de schermen is contact normaal.'

Geluidsfragment

Bron: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10306 ... iets-kwijt

Natuurlijk kunnen ze de brief/brieven niet vinden. Die komen pas boven water als er een WOB-verzoek gedaan is door een van de omroepen.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
VAN DER STEUR IS WEER IETS KWIJT

Toch geen bonnetje hè. Betekend weer stress op de afdeling voor sommigen :lol:

 Pagina 2 van 4 [ 180 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…