» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid   

Postingstijd interval gedetecteerd van 248.1 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 4  [ 180 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Trouw schreef:
De huidige staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven heeft in 2000 als officier van justitie een deal gesloten met drugshandelaar Cees H., die volgens hoogleraren belastingrecht neerkomt op een witwasoperatie. Dat meldt het tv-programma Nieuwsuur vanavond.

Nieuwsuur heeft de hand weten te leggen op de overeenkomst (PDF). In het stuk werd onder meer afgesproken dat de Belastingdienst niet zou worden ingelicht.

Cees H. was in de jaren 80 en 90 een van de naaste medewerkers van Johan V., alias de Hakkelaar. H. werd voor zijn aandeel in diens internationaal opererende organisatie veroordeeld tot een celstraf en tot betaling van een megabedrag aan met de drugshandel verdiend fortuin. In daaropvolgende procedures brokkelde dat af tot enkele tonnen. H. moest volgens de deal 750.000 euro aan de Staat betalen.

Strikte geheimhouding
Uit de rest van de deal blijkt dat justitie tussen de 5 en 6 miljoen via een eigen rekening en vervolgens via die van een vriend van H. overmaakt aan H. Hij had dat geld op bankrekeningen in Luxemburg geparkeerd. Op die rekeningen had het Openbaar Ministerie beslag laten leggen. In deze deal wordt strikte geheimhouding afgesproken, ook ten aanzien van de Belastingdienst. Met de deal was H. van zijn ontnemingszaak af. De top van het Openbaar Ministerie is pas ruim na ondertekening van het contract over de afspraken ingelicht.

In een reactie aan Nieuwsuur wijst minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) erop dat de OM-top met de deal heeft ingestemd. De overeenkomst was volgens Opstelten in lijn met toen geldende wet- en regelgeving. Teeven wilde in Nieuwsuur niet op de zaak ingaan, omdat die onder verantwoordelijkheid van de minister valt.

Wat de tegenprestatie van H. is geweest, blijkt niet uit de deal. Een van de mogelijkheden is dat H. uit de school is geklapt over andere criminelen, maar dat ontkent zijn advocaat, Jan-Hein Kuijpers.

De clausule over het ontwetend laten van de Belastingdienst had nooit opgenomen mogen worden, oordeelt emeritus hoogleraar belastingrecht Jaap Zwemmer. 'Bizar' en 'in strijd met alle regels van de rechtsstaat', concludeert Zwemmer in Nieuwsuur.


Teeven mag weer iets uitleggen.

Warmaster
Master
 Bericht 
Hopelijk sodemietert ie nu eindelijk op. Wat een griezel.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Teeven is gewoon niet meer houdbaar op deze positie. Hopelijk draait het op een kabinetscrisis uit.

esgigt
Master
 Bericht 
:kniktja:

Paint-Brush
Master
 Bericht 
Teeven blijft gewoon zitten waar hij zit ben ik bang.

Guppenklup
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Teeven mag weer iets uitleggen.

Hoezo? De ene crimineel helpt de andere, gebeurt al eeuwen :zzz:

dikkydik
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Nieuwsuur heeft de hand weten te leggen op de overeenkomst (PDF).


Ah, dit is um.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Teeven: er is niets aan de hand

Staatssecretaris Teeven maakt zich geen zorgen over de uitzending van Nieuwsuur waarin bekend werd dat hij als officier van justitie een deal heeft gesloten met een drugshandelaar, waarbij geld werd witgewassen.

Volgens Teeven zijn er destijds in 2000 ook al Kamervragen gesteld. Toen was de conclusie "dat er niks aan de hand was. En dat is nog steeds zo."

Teeven zegt dat minister Opstelten het woord voert over deze zaak omdat het om zijn portefeuille gaat, het OM. "Ik weet precies wat er is gebeurd, maar de minister voert het woord. Ik maak me totaal geen zorgen", zegt hij.

Bron http://nos.nl/tekst/622056-teevener-is- ... -hand.html

Spook
Master
 Bericht 
Teeven en Opstelten. Die twee, onder andere(n), zijn al jaren een ramp voor de burger.

Paint-Brush
Master
 Bericht 
Daar word je toch gewoon helemaal naar van. :dood:

-Joske-
Master
 Bericht 
Spook schreef:
Teeven en Opstelten. Die twee, onder andere(n), zijn al jaren een ramp voor de burger.
Dat zijn inderdaad 2 nare mannetjes waarvan je nog lang niet alles weet.

WimLex
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Volgens Teeven zijn er destijds in 2000 ook al Kamervragen gesteld. Toen was de conclusie "dat er niks aan de hand was. En dat is nog steeds zo."

Dat zeiden ze ook steeds over Demmink de afgelopen decennia :duh: :fp: :nah:

Olds 76
Die hard
 Bericht 
Waar hebben jullie het nou eigenlijk over? Zijn gewoon standaard politici, niks bijzonders. Gewoon doorlopen mensen, niks aan de hand.... O:)

flaskk
Master
 Bericht 
Ik denk dat Zwemmer vannacht spontaan verongelukt. Freet en Teef zijn gevaarlijk.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Opstelten: Teeven deed niets fout

Minister Opstelten van Justitie vindt dat staatssecretaris Teeven niets fout heeft gedaan toen die in 2000 als officier van justitie een witwasdeal sloot met een drugscrimineel. Teeven hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over zijn politieke lot, zegt Opstelten.

"Fred Teeven valt niets te verwijten", zegt de minister in een reactie op een uitzending van Nieuwsuur."Het gezag van toen heeft zijn optreden goedgekeurd."

Teeven zelf liet gisteravond al weten dat hij zich geen zorgen maakt. Hij wees erop dat in 2000 al Kamervragen over de zaak zijn gesteld. Toen was volgens hem de conclusie dat er niets mis was.

Bron: http://nos.nl/tekst/622161-opsteltentee ... -fout.html

De 4 handen hebben de buik weer gevonden.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Kamer onjuist ingelicht over drugsdeal

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft de Tweede Kamer verkeerd ingelicht over de witwasdeal die Fred Teeven sloot met drugsbaron Cees H. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in 2001 wel degelijk bijna 5 miljoen gulden betaald aan de drugscrimineel.
Dat zegt H.'s advocaat Piet Doedens vrijdag in een interview met de Volkskrant. Volgens Doedens maakte het OM in september 2011 het miljoenenbedrag over naar zijn advocatenkantoor, die het geld weer doorsluisde naar de bankrekening van H.

Dit bedrag is vier keer zo hoog als de 1,25 miljoen euro waarvan Opstelten de Kamer onlangs op de hoogte bracht. 'Het was allemaal lulkoek wat Opstelten verkondigde. Het was liegen en omzeilen. En de Kamer slikte dat', aldus Doedens.

Fred Teeven, nu staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, sloot in 2000 als officier van justitie een overeenkomst met drugsbaron H. Het OM wilde zijn verdiende drugsgeld terughalen, maar dat mislukte. Teeven stelde daarop een schikking voor waardoor H. 750.000 gulden boete aan de Staat betaalden. Daarmee hielp de overheid hem om enkele miljoenen guldens min of meer wit te wassen. Opstelten verdedigde dat half maart in een debat.

Bankafschrift niet openbaar
'Ik heb de overschrijving hier voor me. Op 10 september 2001 heeft het OM bijna 5 miljoen gulden overgemaakt naar een derdenrekening van mijn kantoor', stelt Doedens. Op nadrukkelijk verzoek van H. wil hij het bankafschrift echter niet openbaar maken. Eerder liet ook H.'s huidige advocaat Jan-Hein Kuijpers weten dat het overgemaakte bedrag aanzienlijk hoger was dan Opstelten de Kamer deed geloven.

Ook klopt het volgens Doedens niet dat de Luxemburgse autoriteiten bedongen hebben dat het geld naar het OM werd gestort, zoals Opstelten verklaarde. 'Dat is niet waar. Wij hadden onderhandeld dat het geld via het OM naar ons werd overgeboekt', zegt Doedens. 'Het lijkt me niet dat justitie zwart geld overmaakt.'

Cees H. zou naast het grootste deel van zijn vermogen ook panden, auto's, een jacht en juwelen hebben teruggekregen. 'En hij kreeg gratie.'

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... deal.dhtmlOpstelten houdt vast aan zijn uitleg van deal

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie houdt vol dat hij de Tweede Kamer goed heeft geïnformeerd over een deal die staatssecretaris Fred Teeven destijds als officier van justitie sloot met een drugscrimineel. Hij weerspreekt de beschuldigingen die de voormalige advocaat van Cees H., Piet Doedens, vrijdag in de Volkskrant heeft geuit over de omstreden zaak.

Dat liet de woordvoerster van Opstelten in een reactie weten. De minister heeft in een brief aan de Tweede Kamer en een daaropvolgend debat uitgelegd hoe de zaak in elkaar zit en blijft bij de ,,feiten'' die hij daarin heeft gemeld.

Bron: http://www.dvhn.nl/incoming/article1108 ... g-van-deal

Wanneer worden Teeven en Opstelten in de 2e kamer geliquideerd?

-Joske-
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Wanneer worden Teeven en Opstelten in de 2e kamer geliquideerd?
De 2 grootste criminelen kunnen gewoon doorgaan. :fp:

esgigt
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Wanneer worden Teeven en Opstelten in de 2e kamer geliquideerd?

zelfs al zou dat gebeuren.... komen er gewoon twee even rotte voor in de plaats. Correctie op het "witwassen" is voor de politiek ook geen acceptabele optie, want dan gaat de beerput alsnog open die gesloten moest blijven. Want waarom sta je anders zo'n witwasoperatie toe?

Piet Doedens lijkt mij overigens meer belang bij de waarheid te hebben dan ons "vuistdiepe duo" (Opstelten/Teeven), waarvan het gezien de achterliggende verhoudingen binnen de VVD geen wonder is dat ze samen in het kabinet gekomen zijn.

Guppenklup
Master
 Bericht 
Fredje en Walrus zijn marionetten van een door en door vercorrumpeerd en incompetent OM. Hoeveel 'deals' zijn er nog meer gesloten met criminelen? Hoe groter de boef, des te meer het OM met je meedenkt. Leuker kunnen we het niet maken :x

esgigt
Master
 Bericht 
Guppenklup schreef:
Fredje en Walrus zijn marionetten van een door en door vercorrumpeerd en incompetent OM.

vergeet het "kringetje" van oa. studievriendjes niet... Joris D. hoort daar ook bij

Guppenklup
Master
 Bericht 
esgigt schreef:
Joris D. hoort daar ook bij

:dood:

esgigt
Master
 Bericht 
dat heet "bronnen onderzoek" Gup (f)

J.D. is een studiemaatje (en misschien meer) van I.O.

Warmaster
Master
 Bericht 
Citaat:

Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, heeft geen bonnetjes kunnen vinden van de deal tussen Fred Teeven en crimineel Cees H.

In de tijd dat Teeven nog officier van justitie was, zou hij een deal hebben gesloten met de crimineel. Nieuwsuur betichtte de inmiddels tot staatssecretaris gepromoveerde Teeven van witwaspraktijken.

Opstelten zei daarop te gaan zoeken naar de bonnetjes van de deal, maar heeft deze niet kunnen traceren. Hij noemt het verdwijnen van de afschriften volgens het ANP "onbevredigend", temeer omdat de advocaten van H, stellen dat de Kamer onjuist is geïnformeerd.

Het is niet voor het eerst dat belangrijke zaken verdwijnen onder het gezag van Opstelten. Eerder bleek een opgenomen telefoongesprek tussen Teeven en de in Roermond in opspraak geraakte VVD'er Jos van Rey te zijn gewist door een stroomstoring.


http://www.powned.tv/nieuws/politiek/20 ... leit.html#

Goh wat een verassing. :nah:

WimLex
Master
 Bericht 
Warmaster schreef:
verassing

Dat zal er idd zijn gebeurd met de bonnetjes :kniktja:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Fred Teeven is de grootste tovenaar als het om verdwijnen gaat. Het wordt hoogtijd dat hij zichzelf laat verdwijnen.

esgigt
Master
 Bericht 
zal niet de eerste keer zijn dat binnen Justitie op "onverklaarbare wijze" bewijs verdwijnt..

Raymond
Master
 Bericht 
Justitie zit toch helemaal niet op dat bewijs te wachten.

esgigt
Master
 Bericht 
Raymond schreef:
Justitie Teeven zit toch helemaal niet op dat bewijs te wachten.


Warmaster
Master
 Bericht 
Gaat dit in de Kamer nog een staartje krijgen? Een nieuw debat?

esgigt
Master
 Bericht 
:schudnee:

Toolman30
Master
 Bericht 
Moet jezelf bij je belastingaangifte een paar 'negatieve' zaken kwijt zijn, dan slaan ze je gelijk voor (verhoudingsverwijs) een mega bedrag aan , en bij een mederover is het, tja ach.. "oepsie, kan gebeuren"

Hypocriete bende in Den Haag... gadverdamme!

Op die manier creeër je wel een begrotingstekort, maar ja ach die verhaal je op je achterban, en ondertussen laat je de sluisdeuren naar Oost-Europa (verborgen afspraken in het Europees Regeerakkoord) wijd openstaan, alles voor een sterker Europa.

Daar hoort een mogelijke onderhandelingsovereenkomst met de onderwereld ook bij, want zoveel geld kunnen ze zelf nooit verdienen.
(If you can't beat your enemy, join them)

Het wordt tijd dat politiek Den Haag gaat bloeden voor zijn fouten, maar het is waarschijnlijk een zinkend schip.

esgigt
Master
 Bericht 
ja... en wij zitten "toevallig" tegen wil en dank op die rot-schuit... EU-Titanic.. :dood:

Warmaster
Master
 Bericht 
Citaat:
Bonnetjes witwasdeal Fred T. gevonden!

Hij zocht en hij zocht en hij zocht - zei hij - maar Ivo Opstelten kon de bankafschriften die helderheid moesten geven over de witwasdeal van Fred T. met drugscrimineel Cees H. niet vinden. Echt niet. Onvindbaar. Niet terug te halen. Jammer joh. Nou ja, case closed dan maar hè? Sja niks aan te doen. JAWEL! WEL WAT AAN TE DOEN! Pieter Omtzigt, die ontzettende pestkop, belde even met wat contacten bij het Openbaar Ministerie in Luxemburg (het land waar het geld destijds naartoe werd overgemaakt) en die zeiden - vrij vertaald - het volgende: "Huh, zegt Opstelten dat hij alles heeft geprobeerd om de onderste steen in deze zaak boven te krijgen? Wat raar! Hij heeft ons helemaal niet gebeld. Als het Nederlandse OM even een verzoekje mailt, kunnen we zo alles voor ze opsnorren en dan kan Opstelten netjes aan het volk meedelen hoeveel miljoen drugsgeld Fred T. destijds heeft witgewassen voor Cees H.!" Kortom. Opstelten, die in april in het debat over de kwestie ook al stond te liegen, blijkt wéér niet helemaal eerlijk te zijn geweest, want hij heeft dus nog niet overal gezocht naar de rekeningen. Dus hoppa, meteen weer een waslijst vragen (pdf) van CDA, ChristenUnie, SP en PVV over de kwestie. Niet alleen aan Opstelten, maar ook aan het OM. Want waarom vroegen die nog niet aan Teeven om de waarheid toe te lichten? Kwoot: "De heer Teeven heeft beweerd precies te weten hoe het zit, onder andere door tegen journalisten over deze zaak te stellen dat zij maar een heel klein beetje weten en hij alles weet. De vraag is nu of de kennis van de heer Teeven is gebruikt voor dit onderzoek." Goeie vraag. Dit zaakje STINKT en het is goed dat het nog een staartje krijgt.


http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments

Hopelijk zouten ze nu eindelijk allebei op.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Warmaster schreef:
Hopelijk zouten ze nu eindelijk allebei op.
Vergeet het maar. PvVVDA houdt hoe dan ook vast aan het pluche. De Peppi en Kokki van justitie zijn al vanaf het begin aangeschoten wild maar denk niet dat iemand van de regeringspartijen het aandurft om zijn/haar verantwoordelijkheid als kamerlid te nemen door voor een motie van wantrouwen te stemmen. Plas, glas, was. :thumb_d:

pevo
Master
 Bericht 
Hand in hand corrupt door de kamer :thumb_d:

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
Jullie zijn gewoon jaloers op die glibber(s). :wink:

Walker
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
maar denk niet dat iemand van de regeringspartijen het aandurft om zijn/haar verantwoordelijkheid als kamerlid te nemen door voor een motie van wantrouwen te stemmen.


dit kabinet moet letterlijk ten kostte van alles de rit uitzitten... :boos: :thumb_d:

Bambi killer
Master
 Bericht 
Dit nieuws weet iedereen wel, Echte criminelen dragen een pak met stropdas geen tattoo´s!

WJM
Master
 Bericht 
 
Hahaha, en diezelfde onnozelheid moeten jij en ik eens proberen tegenover de fiscus, als de bewijslast wordt omgedraaid inzake vezwegen rekeningen/boekingen....'sorry, geen rekeningoverzicht/bonnetjes meer'....

Overigens is nog wel de vraag of een bank die data wel zo lang *mag* bewaren....maar goed, het is geen NL/WBP, en ook geen overheid/bestuursorgaan.....maar toch....

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Documenten vermelden miljoenendeal Teeven met topcrimineel

CDA, D66, SP en de ChristenUnie houden er rekening mee dat minister Opstelten onjuiste informatie heeft gegeven aan de Tweede Kamer over een miljoenendeal tussen staatssecretaris Teeven, toen officier van Justitie, en een topcrimineel.

Oppositiepartij GroenLinks wil een parlementair onderzoek, omdat er "telkens een nieuw lijk uit de kast valt". "We moeten uitzoeken hoe justitie gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om deals met criminelen te sluiten en hoe de minister zijn verantwoordelijkheid heeft genomen voor de juiste toepassing van dit omstreden juridische instrument," zegt Kamerlid Van Tongeren.

Drugshandelaar
Uit documenten die zijn ingezien door Nieuwsuur blijkt dat het Openbaar Ministerie in 2001 4,7 miljoen gulden heeft overgemaakt aan drugshandelaar Cees H. Minister Opstelten houdt tot nu toe vol dat Cees H. niet meer dan 1,25 miljoen gulden overhield van zijn criminele geld.

“We dachten toen al ‘Er klopt iets niet’”, zegt CDA-Kamerlid Van Toorenburg. “Nu blijkt dat de informatie misschien inderdaad niet klopt.” De Tweede Kamer stelde herhaaldelijk kritische vragen over de kwestie, die minister Opstelten als de ‘baas’ van Teeven beantwoordde.

Opstelten laat vanavond in een reactie (.pdf) weten dat hij de Kamer niet verkeerd heeft geïnformeerd. Daarnaast herhaalt de minister dat de specifieke bedragen bij hem niet bekend zijn en dat de daarvoor benodigde documenten niet meer beschikbaar zijn.

Exacte details
Opstelten zei eerder namelijk ook al tegen de Kamer dat hij geen bewijzen van de deal kan terugvinden, hoewel hij alles zou hebben gedaan om de gang van zaken van toen te achterhalen. Nieuwsuur maakt vanavond de exacte details van de betaling van 4,7 miljoen gulden bekend.

“Ik geloof de minister nu niet meer”, zegt D66-Kamerlid Berndsen. De SP is verbaasd dat de minister geen “bonnetje” kan vinden en Nieuwsuur wel. “Dit geeft aan dat die informatie er al die tijd was”, zegt Kamerlid Van Nispen.

Volgens Kamerlid Segers van de ChristenUnie is de zaak misschien wel van lang geleden, maar raakt het de kern van de rechtstaat. “Had officier van justitie Teeven wel toestemming om deze deal te sluiten? Heeft minister Opstelten de Kamer onjuist geïnformeerd?”

Bron met video: http://nos.nl/artikel/2022737-documente ... ineel.html

Teeven kon bonnetje niet vinden; NOS wel en wel op het departement van Justitie. :fp: :fp:

Of zou onze rode staatsomroep de verkiezingen willen beïnvloeden?

PS vanavond om 22:00 uur in Nieuwsuur.

djee
Master
 Bericht 
Teeven en opstelten nu eindelijk eens aanpakken?!

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
Zimbabwe aan de kust. :woop:

Tweebel
Master
 Bericht 
Hoog tijd om Opstelten en Teeven te onderwerpen aan het volledige arsenaal van privacyschendende middelen die ze zelf zo graag optuigen om burgers te criminaliseren.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
djee schreef:
Teeven en opstelten nu eindelijk eens aanpakken?!

Inderdaad, maar hoe? Ik denk dat alleen een kogel van rechts het doel kan bereiken.

happel
Weet de weg
 Bericht 
 
Verbaast me weer niets.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Gezien de details die zojuist getoond zijn, ben ik er van overtuigd dat Teeven en Opstelten leugenaars zijn. Deze ratten moeten geruimd worden.

-Joske-
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Gezien de details die zojuist getoond zijn, ben ik er van overtuigd dat Teeven en Opstelten leugenaars zijn. Deze ratten moeten geruimd worden.

Zolang de leden van de 2de kamer in sprookjes geloven blijven die 2 gewoon aan.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
-Joske- schreef:
Zolang de leden van de 2de kamer in sprookjes geloven blijven die 2 gewoon aan.

Dan kunnen we ze over 2 weken heel erg hard straffen. :woop: :woop:

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Gezien de details die zojuist getoond zijn, ben ik er van overtuigd dat Teeven en Opstelten leugenaars zijn.
Niet alleen de details van deze zaak.....

Inferi0r
Master
 Bericht 
 
Hoe vaak zijn Teeven en Opstelten al niet documenten kwijt. Echt hun standaard smoes, elke keeeer weer.

 Pagina 1 van 4 [ 180 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…