» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid Reclamevrij? Log aub in, kost niets   

Postingstijd interval gedetecteerd van 31.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 36 van 39  [ 1917 berichten ]
Dave
FS Webmaster
 Bericht 
We zijn eruit. Georgië heeft het vliegtuig uit de lucht geknald;

https://eriktoonen.wordpress.com/2015/0 ... aar-later/

vijfmiljoenmiljard reacties van ene Wim overigens. :roll: :x

djidee
Master
 Bericht 
Wat is dat voor aluhoedje blog (al dan niet gefinancierd/gefaciliteerd door Rusland)... Wel vermakelijk en je zal het ook zomaar gaan geloven. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar daar krijg je die levens niet mee terug.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Rusland dreigt met importstop bloemen

Rusland heeft gezinspeeld op een importstop van alle bloemen uit Nederland.

Volgens bronnen kan het dreigement worden gekoppeld aan de inspanningen die onder andere Nederland doet om de waarheid over vlucht MH17 boven tafel te krijgen, waaronder het voornemen om een internationaal tribunaal in te stellen.

Als officiële reden voor het voorgestelde importverbod stelde Moskou dinsdag dat bloemen uit Nederland vol met ongedierte zitten die een ''ernstig gevaar" vormen voor de Russische economie en landbouw.

De aankondiging volgde kort op de oproep om een internationaal tribunaal om daarmee de verantwoordelijken voor de vliegramp voor de rechter te krijgen. De Russen zijn tegen dat voorstel. Het land vindt onder meer dat het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp eerst moet worden afgerond.

'Onwaarschijnlijk'
Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland vindt het hoogst onwaarschijnlijk dat het vinden van ''beestjes" door de Russen als reden voor het dreigende importverbod wordt gegeven.

''De Nederlandse standaard ligt wat dat betreft hoog", aldus een LTO-zegsman. ''Iedere partij die het land uit gaat wordt streng gecontroleerd. Het zou jaren kosten om het vertrouwen weer te herstellen mocht er onverhoopt wel ongedierte in de bloemen en planten worden gevonden."

LTO vermoedt dat het statement van de Russen politiek is ingegeven. Rusland importeerde vorig jaar voor circa 205 miljoen euro aan bloemen uit Nederland.

Bron: http://www.nu.nl/economie/4092483/rusla ... oemen.html

Het enige ongedierte dat ik in het MH17-dossier zie is Poetin zelve.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Hoe maak ik mijzelf en het land belachelijk deel 341

KanarieVW
Master
 Bericht 
Het zijn ook een stel kleuters daar in het Kremlin he. Ongelooflijk.

WimLex
Master
 Bericht 
Onderzoek naar mogelijke onderdelen Buk-raket

11 augustus 2015 - Landelijk Parket

In samenwerking met de Onderzoeksraad voor Veiligheid (Onderzoeksraad) onderzoekt het Joint Investigation Team (JIT) een aantal onderdelen, dat wellicht afkomstig is van een Buk grond-luchtraketsysteem. Deze onderdelen zijn veiliggesteld tijdens een eerdere bergingsmissie in Oost-Oekraïne en zijn in het bezit van het strafrechtelijk onderzoeksteam MH17 en de Onderzoeksraad.

De delen zijn met name van belang voor het strafrechtelijk onderzoek: ze kunnen mogelijk meer informatie geven over wie er betrokken is geweest bij de crash van MH17. Daarom doet het JIT verder onderzoek naar de herkomst van deze onderdelen. Daarvoor wordt internationaal de hulp van experts ingeroepen, van onder anderen forensisch onderzoekers en wapenexperts.

Op dit moment kan niet geconcludeerd worden dat er een causaal verband is tussen de aangetroffen delen en de crash van het toestel van vlucht MH17.

Voor het strafrechtelijk onderzoek door het JIT en het onderzoek naar de oorzaak van de ramp onder leiding van de Onderzoeksraad, delen beide in een aantal gevallen materiaal. De twee onderzoeken worden separaat van elkaar uitgevoerd. De Onderzoeksraad rapporteert in zijn eindrapport over de gevonden delen.

Met nadere vragen kunnen journalisten zich wenden tot de afdeling persvoorlichting van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Openbaar Ministerie

WimLex
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Rusland dreigt met importstop bloemen


33 minuten geleden
De fik erin: dit doen de Russen met Nederlandse bloemen

De controles van Nederlandse bloemen in Rusland zijn gisteren begonnen en meteen was het raak. Volgens de Russen zat er een diertje in de bloemen en dus worden ze verbrand. De Russische staatstelevisie liet het verbranden zien.

RTL (met filmpje)

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Diertjes in hun hoofd.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Ze hadden beter Poetin kunnen verbranden. Dan waren de beestjes ook weg. :woop:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Rusland: Nederland houdt feiten MH17 achter

Nederland houdt feiten uit het onderzoek naar het neerstorten van vlucht MH17 voor Rusland geheim. Deze beschuldiging deed de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, meldde persbureau Tass maandag.

“Wij willen een eerlijk onderzoek, maar essentiële feiten worden voor ons geheimgehouden”, klaagde Lavrov op een bijeenkomst met jongeren. Eerder deze maand klaagde Lavrov dat het onderzoek ,,traag en gebrekkig” verloopt.

Een Boeing 777 van Malaysia Airlines stortte 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne neer. Het vliegtuig was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur en vloog over het front waar Oekraïense eenheden slag leveren met pro-Russische rebellen. Alle 298 inzittenden verloren het leven, onder wie 196 Nederlanders.

In het Westen wordt vaak aangenomen dat het vliegtuig door rebellen is neergehaald. Het Kremlin verdenkt het Westen ervan Rusland ten onrechte de ramp in de schoenen te schuiven. “Nederlandse onderzoekers hebben met ons overlegd nadat ze deze maand hadden aangekondigd fragmenten van een raket te hebben gevonden. Ze bleken de vondst zeven maanden geleden te hebben gedaan en weigerden ze te laten zien”, zei Lavrov.

Bron: http://politiek.tpo.nl/2015/08/24/rusla ... 17-achter/

:loco: :loco:

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
“Wij willen een eerlijk onderzoek, maar essentiële feiten worden voor ons geheimgehouden”
Tsja, wat wil je als je zelf met allerlei waanverhalen op de proppen komt. Dan ga je als betrokkene niet alles meer aan de daders mededelen.

WimLex
Master
 Bericht 
7 minuten geleden
Toch nog stoffelijke resten MH17 gevonden na afronding missie

Na het stoppen van de officiële repatriëringsmissie die zocht naar menselijke resten van slachtoffers van vlucht MH17 in Oekraïne, zijn toch nog stoffelijke resten gevonden.

Een Nederlands team van Defensie, politie en Buitenlandse Zaken is momenteel in Oekraïne om deze stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van MH17-slachtoffers die na 1 mei 2015 gevonden zijn, in ontvangst te nemen. Ook zullen wrakstukken van het vliegtuig worden opgehaald.

Verzameld door burgemeesters
De stoffelijke resten en het materiaal werden gevonden in de omgeving van Hrabove, waar vlucht MH17 neerkwam. De resten zijn verzameld door de burgemeesters van de omliggende plaatsen. Dit was ook afgesproken bij het afronden van de repatriëringsmissie. Inwoners van de dorpen rond het rampgebied kunnen op vaste punten gevonden spullen blijven inleveren.

Het Landelijk Team Forensische Opsporing brengt de stoffelijke resten met een lijnvlucht naar Schiphol. Hier wordt een formeel gedenkmoment gehouden. De families van de twee nog niet geïdentificeerde slachtoffers zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De restanten van het MH17-toestel worden overgedragen aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie.

RTL Nieuws

KanarieVW
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Eerder deze maand klaagde Lavrov dat het onderzoek ,,traag en gebrekkig” verloopt.

Nou, hoe is dat nu mogelijk. Ze leggen de onderzoekers geen strobreedte in de weg. :fp:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Australiërs: vervolging Opstelten om MH17

Nabestaanden van een Australisch slachtoffer van de ramp met vlucht MH17 hebben een verzoek neergelegd om naast de daders en medeplichtigen onder meer oud-minister Ivo Opstelten en oud-staatssecretaris Fred Teeven te vervolgen. Ze hebben dat onlangs gedaan bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Ook andere personen die volgens de ouders ,,nalatig’’ zijn geweest en hebben gefaald bij het uitvoeren van hun taken om passagiers in de burgerluchtvaart te beschermen, moeten worden berecht. De Australische ouders van Fatima Dyczynski hebben dit in hun verzoek geschreven.
Het ICC heeft de ontvangst hiervan bevestigd en beslist later of er een onderzoek wordt geopend of niet.

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli vorig jaar waarschijnlijk met een raket in Oost-Oekraïne neergehaald. Daarbij kwamen alle 298 mensen aan boord om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Het toestel was onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur.

Onder de 'nalatigen' vallen in de ogen van de ouders ook onder meer Luis Fronseca de Almeida, regionaal directeur van de Internationale burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) en verschillende directeuren van de Europese luchtverkeersleidingorganisatie Eurocontrol. Onder hen is de Nederlandse luitenant generaal Jac Jansen.

Oekraïne heeft de bevoegdheid van het ICC inmiddels erkend. Daarom mag het strafhof in Den Haag verdachten van betrokkenen van oorlogsmisdaden in Oekraïne berechten.

Dinsdag presenteert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de resultaten van het onderzoek naar de oorzaak van de tragedie. Behalve hiernaar hebben de onderzoekers ook gekeken naar de vraag waarom er nog passagiersvliegtuigen over het oorlogsgebied vlogen.

Verder is onderzocht of de inzittenden iets van de crash hebben meegekregen. Tenslotte heeft de OVV bekeken waarom Nederlandse nabestaanden twee tot vier dagen moesten wachten op bevestiging van de Nederlandse overheid dat hun naasten aan boord waren.

Het onderzoek van de OVV gaat niet over schuldigen en aansprakelijkheid. Het strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie gaat wel over de daders. Dat is nog in volle gang.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/2458 ... gn=twitter

Zou Australië onze nationale boeven achter tralies krijgen. :roflol:

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Eh, eh, Op, eh,eh, Opst, eh, Opstel, eh,eh, Op, eh, Opstelt, eh, eh, eh, Opstelten....

Link


Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Nabestaanden van een Australisch slachtoffer van de ramp met vlucht MH17 hebben een verzoek neergelegd om naast de daders en medeplichtigen onder meer oud-minister Ivo Opstelten en oud-staatssecretaris Fred Teeven te vervolgen. Ze hebben dat onlangs gedaan bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Ook andere personen die volgens de ouders ,,nalatig’’ zijn geweest en hebben gefaald bij het uitvoeren van hun taken om passagiers in de burgerluchtvaart te beschermen, moeten worden berecht.
Volkmen terecht, hopelijk mogen deze falers echt voor het hekje verschijnen.

djee
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
r oud-minister Ivo Opstelten en oud-staatssecretaris Fred Teeven te vervolgen.
doen, doen, doen :honger:

WimLex
Master
 Bericht 
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Nu blijft de hamvraag nog onbeantwoord. Heeft Rutte de onderste steen al gevonden.

Speedy J
Master
 Bericht 
Nee dat nog niet. Hij kan het zelfs nog geen aanslag noemen. Ik verwacht echter wel dat hij binnenkort Poetin gaat bellen. Die schijt nu zeven kleuren stront. Onze Mark krijgt de onderste steen wel boven hoor :kniktja:

hneel
Master
 Bericht 
Rutte gaat Poetin voor de rechter slepen. :kniktja:

Signum
Master
 Bericht 
Broadie schreef:
Het is nog steeds niet bewezen dat het een separatisten-Бук was.


Jawel.

WimLex
Master
 Bericht 
Komt zo een item hierover op Nld2

Martijn
FS Webmaster
 Bericht 
Hoe dan ook is Rusland erbij betrokken. En dat niemand Putin/Rusland gelooft: dat land heeft er nogal een handje van om vooral niet de waarheid te vertellen. Of het nou met de Koersk is, de Krim, waar ook geen Russische troepen zouden zijn, of Oost Oekraine waar Rusland totaal niet bij betrokken zou zijn. Door de Russische bemoeienis alleen al heeft dit kunnen gebeuren door ze de wapens te geven. Toen dit allemaal begon met de Krim zei ik tegen m'n dochter: Dit gaat heel veel levens kosten. Daar heb ik geen ongelijk in gekregen. Totaal onnodig voor wat ego's. Las vandaag een link van een vader die z'n 3 dochters erin verloren heeft.... Ik zou helemaal gek worden. Sniper rifle regelen en payback regelen in Rusland, dat is mijn gevoel erover. Putin heeft ook een dochter..... zoiets, zeg.maar. Denk dat ik helemaal bezeten zou raken van extreme wraak gevoelen.

PS: Die Russiche vliegtuigen in Syrie hebben opeens geen Russische markeringen meer.. De ster is van de staart gehaald... Zo eerlijk zijn ze daar...

Warmaster
Master
 Bericht 
Martijn schreef:
Sniper rifle regelen en payback regelen in Rusland, dat is mijn gevoel erover. Putin heeft ook een dochter..... zoiets, zeg.maar. Denk dat ik helemaal bezeten zou raken van extreme wraak gevoelen.


Pas maar op dat MoneyPenny*je niet op haar vijandenlijst zet. 8)

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Warmaster schreef:
Pas maar op dat MoneyPenny*je niet op haar vijandenlijst zet. 8)
Ik geloof normaal niet zo in "Payback" maar in dit geval, "een oog voor een oog, een tand voor een tand"

En Moneypenny zou er in het geval het haar overkwam ook zo over denken.

WimLex
Master
 Bericht 
Koenders: Russen ontwijken overleg over MH17

De Russen creëren mist met hun aanhoudende kritiek op het dinsdag gepresenteerde onderzoek over rampvlucht MH17. Ze hebben nu geen zin te praten over dit onderzoek.

Dat zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) vanochtend. Hij heeft geprobeerd contact op te nemen met zijn Russische ambtsgenoot Lavrov. Maar die houdt de boot af, aldus Koenders.

"Ik heb de indruk dat de Russen op dit moment niet zo heel erg geïnteresseerd daarin zijn en meer de indruk dat ze mist moeten optrekken."

Geen mist creëren
​Koenders roept de Russen op te stoppen met het bekritiseren van het eindrapport over MH17, 'dat door de hele wereld wordt gezien als het gezaghebbende onderzoek'. Hij benadrukt dat het onderzoek professioneel, neutraal en transparant is uitgevoerd.

Ook de Russen moeten dit accepteren, aldus de bewindsman. "Het heeft geen zin om nu mist op te trekken. Het belangrijkste is om samen te werken."

Vervolging van de daders
Koenders ziet de Russische houding niet als een soort erkenning van schuld, 'maar het is niet bevorderlijk voor het proces'. Hij wijst op de noodzaak om de volgende stap te zetten: de vervolging van de daders.

Uit het OVV-rapport blijkt dat de vliegtuig van rampvlucht MH17 is neergehaald door een raket van Russische makelij. De raket werd afgevuurd vanuit een gebied in Oekraïne met pro-Russische rebellen.

Meer op rtlnieuws.nl: Joustra: Rusland is bang voor MH17-onderzoek

RTL Nieuws / ANP

KanarieVW
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Joustra: Rusland is bang voor MH17-onderzoek


Jaaaa Poetin staat te trillen op z'n benen. :fp: De russen blijven het gewoon net zolang negeren en ontkennen tot het over is gewaaid.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
KanarieVW schreef:
Jaaaa Poetin staat te trillen op z'n benen. :fp: De russen blijven het gewoon net zolang negeren en ontkennen tot het over is gewaaid.
Waarom doen ze dit dan? Hoe harder Rusland ontkent, hoe harder wij het rapport van de OVV gaan geloven. Zouden ze dat niet snappen?

Tuurlijk snappen ze dat wel maar ze staan er niet fraai op als uitkomt dat Poetin via via de opdracht heeft gegeven om "vliegtuigen uit de lucht te schieten". En dat willen ze koste wat kost voorkomen. Ze hebben namelijk Korean Air 007 ook nog op het netvlies staan. Die hebben ze ook abusievelijk uit de lucht geknald. En dat was niet de eerste die ze abusievelijk naar beneden hebben geknald

Code:
2014    Boeing 777      Malaysia Airlines   298    0   Europa    Onzeker: rebellen Oekraïne, leger Oekraïne of leger Rusland
1988    Airbus A300       Iran Air    290    0    Azië    Marine Verenigde Staten
1983    Boeing 747-230B    Korean Air    269    0    Azië    Luchtmacht Sovjet-Unie
1983    Boeing 737       TAAG Angola Airlines    130    0    Afrika    UNITA-rebellen
1993    Tupolev Tu-154    Transair Georgia    108    24    Europa    Abchazische rebellen
1973    Boeing 727-224    Libyan Arab Airlines    108    5    Azië    Luchtmacht Israël
1968    SE 210 Caravelle    Air France    95    0    Europa    Leger Frankrijk
1980    Douglas DC-9       Aerolinee Itavia    81    0    Europa    NAVO
2001    Tupolev Tu-154M    Siberia Airlines    78    0    Europa    Marine Oekraïne
1975    Tupolev Ti-154    Malév    50    0    Azië    Luchtmacht Israël of Syrië
1979    Vickers Viscount    Air Rhodesia    59    0    Afrika    ZIPRA-rebellen
1955    Lockheed Constellation    El Al    58    0    Europa    Luchtmacht Bulgarije
1998    Antonov An-24RV    Lionair    55    0    Azië    Tamiltijgers
1978    Vickers Viscount    Air Rhodesia    48    8    Afrika    ZIPRA-rebellen
1998    Boeing 727    Lignes Aériennes Congolaises    41    0    Afrika    Congolese rebellen
1965    Douglas C-47A    Air Vietnam    39    0    Azië    Leger Noord-Vietnam
2007    Antonov An-26    AerianTur-M    34    1    Azië    Islamitisch Leger in Irak
1989    Short Fokker F27    Air Somali    30    0    Afrika    SNM-rebellen
1993    Tupolev Tu-134    Transair Georgia    27    0    Europa    Abchazische rebellen
1943    Douglas DC-3    KLM/BOAC    17    0    Europa    Luchtmacht Nazi-Duitsland
1961    Douglas DC-6    Transair Sweden    16    0    Afrika    Katanga-leger of huurlingen
1994    Tupolev Tu-134    Dassault Falcon 50    12    0    Afrika    Hutu- of Tutsi-extremisten
2007    Iljoesjin Il-76    TransAVIAexport Airlines    11    0    Afrika    Islamitische militie in Somalië
1987    Short Skyvan    Air Malawi    10    0    Afrika    Leger Mozambique
1954    Douglas C-54    Cathay Pacific    10    9    Azië    Luchtmacht China
1940    Junkers Ju 52    Aero O/Y (Finnair)    9    0    Europa    Luchtmacht Sovjet-Unie
1942    Douglas DC-3    KNILM    4    8    Australië    Luchtmacht Japan
1985    Dornier Do 228    Alfred-Wegener-instituut    3    0    Afrika    Polisario-onafhankelijksheidbeweging
1978    Boeing 707-321B    Korean Air    2    107    Europa    Luchtmacht Sovjet-Unie
1993    Tupolev Tu-134A    Transair Georgia    1    29    Europa    Abchazische rebellen


Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
hoe harder wij het rapport van de OVV gaan geloven.

En dat maakt indruk.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Dave schreef:
En dat maakt indruk.
Ik heb het idee van wel. Waarom wringen ze zich anders in allerlei bochten?

De hoernalisten, kranten, tv stations bouwen allemaal Poetin na maar wel op zo'n manier dat je tussen de regels door kunt lezen dat zelfs de doodgewone rus, met meer dan één (niet door de vodka afgestorven) hercencel niet gelooft dat de Oekraïeners die raket hebben afgeschoten?

hneel
Master
 Bericht 
Hoe harder ze ontkennen, hoe meer ze het beeld van "kijk, het westen is tegen ons" kunnen versterken. En daar is het bewind van Poetin op gebaseerd.

Vroeg op
Master
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
De hoernalisten, kranten, tv stations bouwen allemaal Poetin na maar wel op zo'n manier dat je tussen de regels door kunt lezen dat zelfs de doodgewone rus, met meer dan één (niet door de vodka afgestorven) hercencel niet gelooft dat de Oekraïeners die raket hebben afgeschoten?

Ik ken een russin. Die is er heilig van overtuigd dat alles en idereen slecht is en Poetin goed.
Het is een complot en de oekraine heeft het gedaan ism europa en Nederland bij elkaar om Poetin het zwijgen op te leggen ofzoiets.
Woont al bijna haar hele leven in NL....

exroosje
Pro
 Bericht 
 
Poetins dochter toevallig?

Maar ik herken het, wij hebben ook mensen uit die hoek van de wereld rondlopen (ex sovjet staten) op het werk en die denken toch fundamenteel anders over de positie van rusland in de wereld.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Yeah ik zag ze laatst ook rondlopen hier in de lokale discotheek met t-shirts met Russische teksten erop en I love Poetin . Vreemde toestanden vandaag de dag.

Kiwi45
Master
 Bericht 
Je kunt je proberen te verplaatsen in de Russen.
Die hebben nogal wat trauma's van Napoleon en Hitler die vrij ver Rusland binnen trokken, wat niet heel gezellig was. Vervolgens verliezen ze de koude oorlog, maar maken ze de afspraak dat de NATO niet naar het oosten zal uitbreiden. Keiharde deal. Waarna de NATO vrolijk tóch uitbreid naar de grenzen van Rusland.
Afbeelding
Afbeelding
Het is niet heel vreemd dat de Russen daar dus wat onrustig van worden.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Gorbatsjov wilde de Muur toch weghebben? Het zijn net borderliners, het ene moment dit, het andere moment dat. Ik heb er geen medelij mee.

Kiwi45
Master
 Bericht 
Reagan wilde die muur weghebben, en Gorby gaf toe. Maar daar stonden wat garanties tegenover. Garanties die de NAVO dus aan haar laars lapte. Een NAVO die de afgelopen jaren heel wat aanvalsoorlogen heeft gevochten, iets wat je van de Russen niet kan zeggen.
Ik snap de angst van de Russen dus best goed. Wat niet wil zeggen dat ik het altijd met Putin eens ben.

Superkoe
Master
 Bericht 
Poetin is gewoon uit op macht. Niet meer en niet minder. En aangezien hij een Rus is, moet Rusland dus machtig zijn.

hneel
Master
 Bericht 
Kiwi45 schreef:
iets wat je van de Russen niet kan zeggen


Moldavië? (Trans-Djnestrië)
Georgië?
Oekraïne?

WimLex
Master
 Bericht 
Kiwi45 schreef:
Een NAVO die de afgelopen jaren heel wat aanvalsoorlogen heeft gevochten

Noem er eens 1 ?

zadkine
Master
 Bericht 
Zelfde soort "aanvals"oorlogen als de kruistochten soms?
(Oftwel als de (mislukte) verdediging tegen oprukkende moslims richting Constantinopel op verzoek van de rechtmatige regering aldaar)

Kiwi45
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Noem er eens 1 ?

Servie, Irak, Afghanistan, Libie. Zijn er zo al vier. Dat ze hier in de media geen aanvalsoorlog worden genoemd wil nog niet zeggen dat de rest van de wereld dat niet zo ziet.

WimLex
Master
 Bericht 
Kiwi45 schreef:
Servie, Irak, Afghanistan, Libie.

Dat zijn geen NATO aanvalsoorlogen, maar Wars involving NATO

Kiwi45
Master
 Bericht 
Kwestie van definities. De VS zijn momenteel in 147 landen militair actief. Beetje veel als je het mij vraagt.

WimLex
Master
 Bericht 
Kiwi45 schreef:
De VS zijn momenteel in 147 landen militair actief. Beetje veel als je het mij vraagt.

De VS is lid van de NATO,
de VS is NIET de NATO zelf ;)

Kiwi45
Master
 Bericht 
De VS is de basis van de NATO. Maar we begrijpen elkaar denk ik wel.
Vanuit Russisch perspectief is de VS/NATO gewoon erg agressief bezig over de hele wereld. Het kan geen kwaad om ook eens vanuit andermans perspectief te redeneren.

A4
Master
 Bericht 
Superkoe schreef:
Poetin is gewoon uit op macht.

Europa ook. Alleen als Rusland het doet is het eng?

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Neuh.. Ik vind dat adoratiegedrag wel eng.. Ik ga toch ook niet met een tshirt van Wilders rondlopen? Kansloos gedrag.

Pita
Master
 Bericht 
 
Daarom mag ik ook de eigengereidheid van de Fransen wel. Gewoon ook een eigen wapenindustrie. Dan ben je ook niet volledig afhankelijk van de Amerikanen.
Als de Amerikanen tegen ons zouden zeggen, jullie krijgen geen wapens meer, dan blijft er alleen pijl en boog meer over.

 Pagina 36 van 39 [ 1917 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy