» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 39 van 39  [ 1917 berichten ]
Exceln00b
Die hard
 Bericht 
 
Faillissement staat in mijn vocabulaire niet voor terechtstaan, zeker gezien de hoge pieten sowieso niet lijden onder dat faillissement/reorganisatie.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
NRC schreef:
Omtzigt (CDA) liet nepgetuige twijfel zaaien over MH17

Vliegramp Oekraïne
Op een bijeenkomst over de MH17-ramp met nabestaanden liet Kamerlid Pieter Omtzigt een nepgetuige een door hem opgestelde tekst uitspreken.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) heeft een nepgetuige van vliegramp MH17 twijfel laten zaaien over de toedracht van de ramp in een zaal vol nabestaanden. De tekst die de getuige uitsprak, was van tevoren opgesteld door het Kamerlid. Dat blijkt uit sms-verkeer en geluidsopnames waarover NRC beschikt.

De getuige trad op in een bijeenkomst in mei dit jaar op de Vrije Universiteit in Amsterdam over strafvervolging van de daders. Omtzigt regelde bij de organisatie spreektijd voor een afgewezen Oekraïense asielzoeker die verklaarde dat hij andere vliegtuigen in de lucht had gezien toen de MH17 neerstortte. Deze theorie komt uit Rusland, waar na de ramp werd gesuggereerd dat het vliegtuig is neergeschoten door een Oekraïense straaljager.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid en het OM hebben vastgesteld dat de MH17 is neergehaald door een Russische Boek-raket en sluiten uit dat er andere vliegtuigen in de buurt waren.

Een sms met ‘kernpunten’
Voor de bijeenkomst sprak Omtzigt uitgebreid met de Oekraïener. Op basis daarvan stelde hij een sms op met „kernpunten” die de tolk namens de Oekraïner bij de lezing moest uitspreken. In de voorafgaande ontmoeting met Omtzigt vertelde de man dat hij al gehoord was door het Nederlandse onderzoeksteam en dat zij via Duitse autoriteiten al beschikten over een rapport met zijn getuigenis. Toch wekte Omtzigt bij de bijeenkomst de indruk dat de Oekraïener nog niet was gehoord. Daarnaast verbleef de man op de dag van de ramp elders in Oekraïne, alleen zijn vrouw zou het hebben gezien. Omtzigt schreef in de tekst die de man moest uitspreken dat hij zelf het vliegtuig zag neerstorten.

Een filmpje van het optreden van de Oekraïener leidde op internet tot woedende reacties van mensen die stelden dat een belangrijke getuige van de MH17-ramp niet was gehoord.

Link


In een reactie zegt Omtzigt dat hem niet duidelijk was of de man in Nederland al was gehoord en of de verklaring uit Duitsland wel bij het onderzoeksteam was aangekomen. Ook zegt hij tijdens het voorgesprek niet te hebben begrepen dat de man zelf geen ooggetuige was.

Citaat:
Update 11.22 uur: op Twitter laat Pieter Omtzigt weten de gang van zaken te betreuren:
PieterOmtzigt Pieter Omtzigt
In mijn gedrevenheid op dit dossier om vragen beantwoord te krijgen heb ik op deze bijeenkomst onzorgvuldig gehandeld. Dat betreur ik.


Zo'n figuur is dus een volksvertegenwoordiger. :loco: :loco:

djidee
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Zo'n figuur is dus een volksvertegenwoordiger.

Pas op met wat je zegt.... Sommigen aanbidden hem (ook hier) en zien ook in dit weer een groot complot
Afbeelding

Vroeg op
Master
 Bericht 
djidee schreef:
Sommigen aanbidden hem

:roflol:

djidee schreef:
(ook hier)

:roflol: :roflol: :roflol:

bruintje beer
Master
 Bericht 
Maar... wat is z'n plan? Waarom?

Mr.Cabdriver
Master
 Bericht 
NRC karaktermoordt Omtzigt onterecht.
https://www.geenstijl.nl/5139358/bassiehof-domme-actie-pieter-omtzigt-weegt-niet-op-tegen-kwaadaardigheid-nrc-handelsblad/

https://wnl.tv/2017/11/11/omtzigt-zaaide-geen-onrust-wilde-politiek-praatje-voorkomen/

Citaat:
Volgens NRC Handelsblad zou Omtzigt spreektijd hebben geregeld bij de organisatie. Hueck: “Zo heb ik dat niet ervaren.” Volgens Hueck ging het om een avond waar iedereen welkom was, en meldde deze man zich voorafgaand aan de bijeenkomst met zijn verhaal.

“Het bleek dat hij ook een asielzoekersbelang had. Ik wilde voorkomen dat hij deze bijeenkomst ging gebruiken voor zijn eigen karretje. Toen heb ik gezegd: ‘Je mag een vraag stellen aan het panel, maar ik wil niet dat je een politiek statement maakt.'”

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt was ook bij dat gesprek. Hueck: “Hij ging mij en de organisatie helpen zodat de man geen tirade van een half uur ging houden. Het is dus niet zo dat hij spreektijd voor hem regelde, want het was een open bijeenkomst.”

Volgens Hueck zaaide de man weinig onrust, maar was het wel duidelijk dat de zaal het praatje van de man niet op prijs stelde. “Het gaat erom dat die nabestaanden hier niet op zaten te wachten. Dat was het pijnlijke.”

Hueck wijst erop dat de man een korte toespraak hield. “Daarna zijn we weer doorgegaan met waarvoor iedereen gekomen was.” Het filmpje geeft volgens haar dan ook geen goed beeld van de bijeenkomst. “Ik zie vaker dat mensen naar een bijeenkomst komen en dan een filmpje maken en dat via internet verspreiden. Maar daar heeft die bijeenkomst natuurlijk helemaal niets mee te maken.”

Omtzigt heeft volgens NRC Handelsblad een sms naar de man gestuurd waarin hij vroeg om het kort te houden. “Omtzigt zal zelf moeten toelichten in hoeverre dat een instructie was, of meer damage control om de avond fatsoenlijk te houden,” zegt Hueck.

Hueck erkent dat het een onhandige actie was van Omtzigt, maar volgens haar doet het artikel van NRC Handelsblad hem geen eer aan. “Hij is een van de weinige kamerleden die er heel veel tijd insteekt en goed in de materie zit”, aldus Hueck.

Door: Tom Janssen


Nu het CDA weer mee mag doen met Rutte moet Omtzigt onschadelijk worden gemaakt.
Buma zag dat het goed was. Omtzigt, hoewel niet onfeilbaar, heeft dit niet verdiend.

WimLex
Master
 Bericht 
Mr.Cabdriver schreef:
NRC karaktermoordt Omtzigt onterecht.

daar denkt Omtzigt zelf anders over...
Citaat:
Omtzigt betreurt opvoeren 'nepgetuige' MH17
Gisteren, 11:29

CDA-Kamerlid Omtzigt geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt door een Oekraïense 'nepgetuige' op te voeren voor een zaal vol nabestaanden van slachtoffers van de MH17-ramp.

"In mijn gedrevenheid op dit dossier om vragen beantwoord te krijgen, heb ik op deze bijeenkomst onzorgvuldig gehandeld. Dat betreur ik", schrijft hij op Twitter.

De NRC meldt vandaag dat Omtzigt op een bijeenkomst op de Vrije Universiteit Amsterdam over MH17 een man naar voren schoof die van tevoren door hem was geïnstrueerd.

Het was een Oekraïner die verklaarde dat hij andere vliegtuigen in de lucht had gezien toen de MH17 neerstortte. Dat is een Russische theorie over de vliegramp, die ervan uitgaat dat het vliegtuig door een Oekraïense straaljager is neergehaald.

Het Kamerlid zou op deze manier twijfel hebben gezaaid onder de nabestaanden, die uitgaan van het oordeel van het Joint Investigation Team dat de vlucht door een Russische Buk-raket is getroffen.

Het is nog onduidelijk welke consequenties het handelen van Omtzigt heeft. De CDA-fractie wil tot nu toe niet reageren. De regeringscoalitie waar het CDA deel van uitmaakt, heeft een krappe meerderheid van één zetel in de Tweede Kamer.
Citaat:
Pieter Omtzigt

In mijn gedrevenheid op dit dossier om vragen beantwoord te krijgen heb ik op deze bijeenkomst onzorgvuldig gehandeld. Dat betreur ik.
12:12 - 11 nov. 2017 · Enschede, Nederland

https://nos.nl/artikel/2202278-omtzigt- ... -mh17.html

Walker
Master
 Bericht 
Stalorders...

Kami
Master
 Bericht 
Iemand heeft Omtzigt een loer gedraaid, die kerel is voor velen in de 2de kamer veel te lastig.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Walker schreef:
Stalorders...

Vanmorgen zat Han ten Broeke (VVD) bij WNL. Hij wilde absoluut geen commentaar geven op hetgeen Omzigt getweet had.

ceriadwen
Master
 Bericht 
Kami schreef:
Iemand heeft Omtzigt een loer gedraaid, die kerel is voor velen in de 2de kamer veel te lastig.

geloof ik gelijk!

ach Thierry had wel interesse in hem geloof ik

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
ceriadwen schreef:
ach Thierry had wel interesse in hem geloof ik

Zou mooi zijn, is de coalitie de meerderheid van 76 zetels gelijk kwijt :lol:

Mr.Cabdriver
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Han ten Broeke (VVD)


Was PA van Annemarie Jorritma en is getrouwd met Head of Press, European Commission Representation Office in The Netherlands.
Zegt mij genoeg..

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
VTEC_Driver schreef:
Zou mooi zijn, is de coalitie de meerderheid van 76 zetels gelijk kwijt :lol:
Ik hoop zo ontzettend dat dat gaat gebeuren. Omzigt heeft ook zat voorkeurstemmen om een dergelijke stap te rechtvaardigen.

maarten28
Master
 Bericht 
Opvolging van GS: https://www.geenstijl.nl/5139495/nee-we ... -niet-los/

Conclusie van GS: NRC zit fout, was er niet bij, iedereen die er niet bij was onderstreept de visie van NRC, iedereen die er wel bij was zegt dat NRC fout zit. Oh ja, en NRC weet zelf ook dat ze fout zitten want de wederhoor die hun verhaal tegenspreekt wordt niet geplaatst.
Framen. Oud-hollandsch voor nepnieuws.

hneel
Master
 Bericht 
Wanneer heeft GS voor het laatst iets objectiefs gepost?

Mr.Cabdriver
Master
 Bericht 
hneel schreef:
Wanneer heeft GS voor het laatst iets objectiefs gepost?


Objectief in de zin van ongekleurd niet.
Objectief in de zin van bron vermelden eigenlijk altijd.

 Pagina 39 van 39 [ 1917 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy