» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 8 van 10  [ 500 berichten ]

referendum-uitslag
Poll eindigt op wo 13 apr 2016, 12:37
Voor 10%  10%  [ 11 ]
Tegen 77%  77%  [ 86 ]
Niet gestemd 13%  13%  [ 15 ]
Totaal aantal stemmen : 112
Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nu.nl schreef:
Rutte waarschuwt voor uiteenvallen Europese Unie

Mark Rutte waarschuwt voor het uiteenvallen van de Europese Unie als niet serieus wordt geluisterd naar de zorgen van de burgers in de lidstaten.

Rutte spreekt op het congres van ALDE, de liberale fractie in het Europees Parlement.

De premier sprak het congres in Warschau zaterdag toe. Het moet afgelopen zijn met dromen van meer Europa, verdere integratie, stelt de premier.

Twee kwesties moeten volgens Rutte worden aangepakt: de economie, en migratie. ''Ik ben ervan overtuigd dat als we de problemen van de bevolking van Europa niet oplossen dat datzelfde Europa dichter bij de afgrond zal brengen.''

Rutte nam met zijn pleidooi duidelijk afstand van D66, een partij die hij bij naam noemde en die deel uitmaakt van dezelfde Europese fractie. ''We delen wellicht een politieke fractie in het Europees Parlement. En vandaag, bij de lunch, delen we dezelfde tafel en hetzelfde eten. Maar we delen niet eenzelfde visie over de toekomst van Europa.''

Op economisch gebied moeten de lidstaten hun huishoudboekjes op orde brengen en moet iedereen zich aan dezelfde regels houden. Ook moeten de zorgen die mensen hebben over migratie serieus worden genomen.
Extremisme

Gebeurt dat niet, dan speel je extremistische politici in de kaart, aldus de premier. ''Vergis je niet. Die politici weten dat hun oplossingen verkeerd zijn. We hebben allemaal gezien hoe ze wegrennen zodra ze verantwoordelijkheid moeten nemen. We hebben het in Nederland gezien. We hebben het in Groot-Brittannië gezien. En we zullen het in de toekomst opnieuw zien, daar ben ik van overtuigd.''

''Dus als je van Europa houdt, houd dan op met dromen van meer Europa. Als je nog steeds gefixeerd bent op verdere integratie, kijk dan eens om, om te zien of mensen je nog volgen. En zo niet, stel jezelf dan de vraag of je het juiste pad bewandelt. In plaats van vragen of mensen wel de juiste leiders volgen.''


:huh:

Er worden hier meerdere onderwerpen aangesneden dus weet niet goed in welk onderwerp ik dit nu plaatsen maar men moet stoppen met dromen over meer Europa.. Doelt ie nou op Oekraïne of waar doelt ie op :roll:

Voor de rest, Italië stemt morgen... :honger: 8)

-Joske-
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Doelt ie nou op Oekraïne of waar doelt ie op :roll:
In zekere zin wel, net als Turkije. Als Europa groter gaat worden is het met landen die corrupt zijn, en 100 jaar achter lopen. Dat gaat het westen gewoon weer bakken met geld kosten. En dat kunnen wij trouwens ook niet ophoesten, dus dan krijg je ellende.

djee
Master
 Bericht 
-Joske- schreef:
In zekere zin wel,

Ik interpreteer het als we moeten eerste de oppervlakkige/in het oog springende problemen (waar de meeste mensen zich tegen ageren) aanpakken of afwachten tot dit minder is, alvorens er weer meer macht aan de EU gegeven wordt (anders wordt men echt boos).

zandbak
Master
 Bericht 
Telegraaf schreef:
AIV: Rutte moet Oekraïneverdrag ratificeren

AMSTERDAM - De Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) dringt er bij premier Mark Rutte en de Tweede Kamer op aan de 'nee-stem' van het GeenPeil-referendum terzijde te schuiven en het Oekraïneverdrag onder voorwaarden te ratificeren.

,,Als Nederland het verdrag verwerpt, dan wordt dit door de Russische president Poetin gezien als zwakte van Europa en dat kan hem aanmoedigen om de destabilisatie van Oekraïne te intensiveren'', zegt AIV-voorzitter Jaap de Hoop Scheffer in een interview met de Volkskrant.

Het is volgens De Hoop Scheffer belangrijk voor Oekraïne dat wij hen steunen en dat het land stabiel blijft. ,,Het is ook voor onszelf belangrijk om het verdrag te steunen'', zegt de voormalig secretaris-generaal van de NAVO. ,,We moeten zelf voor stabiliteit in onze Europese regio zorgen. Als we dit verdrag verwerpen, zijn we binnen de EU geen betrouwbare verdragspartner meer.''

De Hoop Scheffer zegt dat het AIV zich realiseert dat er een politiek lastige situatie is ontstaan, maar dat het kabinet en de Kamer niet verplicht zijn de uitkomst van het referendum op te volgen. ,,Diverse partijen keren zich tegen het verdrag. Ze zullen elk hun eigen afweging moeten maken.''

Wel vindt de voorzitter het beter als multilaterale verdragen zoals het Oekraïneverdrag on de toekomst niet meer worden voorgelegd in een referendum. ,,Dit soort beslissingen is gecompliceerd; het is buitengewoon ingewikkeld om alle belangen af te wegen.''


Kami
Master
 Bericht 
zandbak schreef:
We moeten zelf voor stabiliteit in onze Europese regio zorgen. Als we dit verdrag verwerpen, zijn we binnen de EU geen betrouwbare verdragspartner meer.''


Klaar. Oekraine is geen EU.
Wat maakt het ons uit of dat Oekraine is of Rusland, mij iig helemaal niets.

R
Master
 Bericht 
Heeft Rutte JJdHS wat ingefluisterd?

Het is oerstom in de huidige geografische situatie Europa uit te willen strekken tot aan Rusland. Een bufferzone met ex-Russische landen is beter dan om de Ex-Russische landen te gebruiken om tot aan de Russische grens te geraken.

En ja, had dan gereageerd toen Rusland de Krim inging; ja een laffe handelsboycot die de boel alleen maar op scherp zet. En Rutte maar zeggen dat handel met Oekraïne zo belangrijk is :schudnee:

Dat wegblijven met je verdragen is het beste wat we kunnen doen.

En die megalomane Europese bestuurders een toontje lager laten krijsen zou ook goed zijn. Maar dat is al aan het gebeuren.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
de Telegraaf schreef:
Oekraïnedeal Rutte bijna rond

De kans is aanzienlijk dat Nederland volgende week op de laatste Europese top van het jaar de regeringsleiders achter een aanvullende verklaring over Oekraïne krijgt.

Een lid van het kabinet zegt te verwachten dat Nederland de deal in Brussel met de hakken over de sloot zal binnenhalen. „De seinen staan op oranje tot groen”, zegt een andere ingewijde. „Dit gaat hoogstwaarschijnlijk lukken.”

Het kabinet breekt zich al maanden het hoofd over de uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Een meerderheid wees het verdrag af. Het kabinet wil een bijlage bij het verdrag bedingen waarin bepaalde garanties zwart op op wit staan. Het moet het verdrag ’redden’ en evengoed de tegenstemmers tevreden stellen.

Helemaal zeker is de uitkomst nog niet, benadrukt een bron, omdat details nog worden uitgewerkt en de deal alleen nog tussen hoge ambtenaren is beklonken. De EU-leiders moeten volgende week nog hun fiat geven.

In de bijlage moet komen te staan dat het associatieakkoord geen opmaat is naar Oekraïens EU-lidmaatschap, dat het land geen veiligheidsgaranties kan ontlenen aan het verdrag, noch aanspraak kan maken op extra Europees geld.

De onderhandelingen gingen lange tijd moeizaam. Centraal- en Oost-Europese landen zijn bevreesd voor de invloed van Rusland, dat het verdrag wilde dwarsbomen. Vooral Polen en Tsjechië worden genoemd als dwarsliggers; zij willen Oekraïne niet uitsluiten van EU-lidmaatschap. „De Polen zitten er heel hard en emotioneel in, maar ook zij zien de realiteit”, zegt een ingewijde. De realiteit is dat Nederland ’heel serieus’ is en dat zonder de handreiking (en handtekening) van de andere lidstaten het verdrag van tafel is.

Een bron bij het kabinet: „Aanvankelijk was de houding bij de andere lidstaten: het is jullie probleem, los het maar op. Op zeker moment werd duidelijk dat het probleem zich niet vanzelf oploste.” Ook Oekraïne zelf is naar verluidt inmiddels om.

Als minister-president Rutte zijn deal in Brussel heeft, wacht hem nog een mammoetklus: goedkeuring krijgen in het eigen parlement. Vooral in de Eerste Kamer wordt het spannend, maar de verwachting is dat voldoende CDA-senatoren daar uiteindelijk hun steun zullen uitspreken.

CDA-leider Buma is voorstander van het verdrag, maar wil niks weten van een deal. Hij vindt dat het ’nee’ van het Oekraïne-referendum moet worden gerespecteerd. Rutte vindt dat hij met de bijlage bij het verdrag gehoor geeft aan de zorgen van de tegenstemmers.


Rutte begrijpt nog steeds niet dat NEE NEE betekent en dat hij daar niet zijn eigen invulling aan moet geven.

Denk aan dit verdrag, en andere ellende van Rutte/VVD, als je in maart 2017 mag gaan stemmen. VVD en PvdA mogen van mij geheel weggestemd worden.

bx gek
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Rutte begrijpt nog steeds niet dat NEE NEE betekent en dat hij daar niet zijn eigen invulling aan moet geven.


Voor €urofiele partijen is een nee tegen de €U geen nee, maar een nee tenzij. :boos:

R
Master
 Bericht 
Rutte verwacht de aankomende vier jaar weer in het torentje te zitten want grootste of één na grootste partij achter de PVV.

Hij verwacht vast ook dat toegeven aan NEE geen stemmenvoordeel of niet teveel nadeel zal opleveren.

CDA wordt wel weer wat groter maar niet zo groot als VVD. PvdA kansloos, SP kansloos.
Nederlanders volgens mij door de massa veel te conservatief en calvinistisch om een grote verandering te maken. (Zie de koffie-index: Nederland grootste koffiedrinkland maar met de meeste baggerkoffie want goedkoop. De laatste tijd wel wat verbetering maar tot voor kort kon je buiten de grote steden en rijke gebieden, bijna alleen maar D.E. bagger kopen.)

Maar, zelfs ik kan het mis hebben.:(

zandbak
Master
 Bericht 
Hoe eerder hij van een NEE een JA maakt hoe beter het is voor hem...over een paar maanden is het merendeel van Nederland het allang weer vergeten.

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
zandbak schreef:
over een paar maanden is het merendeel van Nederland het allang weer vergeten.

GeenPeil zal er wel voor zorgen dat dit niet vergeten wordt

R
Master
 Bericht 
Ja ok, maar Geenpeil is geen msmedia en wordt niet door het hele volk serieus genomen. Denk ook dat het door veel media als iets positiefs zou worden uitgelegd. (want je moet het volk niet zelf laten denken.)

Het is zo snel mogelijk of na maart voor die Rutte.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
BNR schreef:
RUTTE MOET OEKRAÏNEVERDRAG RATIFICEREN NA VOLWASSEN DEBAT

Als Mark Rutte als enige EU-lidstaat het Oekraïneverdrag niet ratificeert is Nederland een onbetrouwbare verdragspartner. Dat zegt Jaap de Hoop Scheffer, voorzitter van de Adviesraad Internationale Vraagstukken. Bovendien maken enkele actuele geopolitieke elementen het associatieakkoord met Oekraïne veel urgenter.

De Hoop Scheffer is blij dat premier Rutte inmiddels ook het geopolitieke belang van het akkoord onderkent. Daarbij opgeteld het feit dat het 'slechts' om een raadgevend referendum gaat, rest het kabinet eigenlijk niets anders dan het associatieverdrag te ratificeren, meent hij. 'Het is geen correctief, besluitvormend referendum. Áls men dat wil, moet de Tweede Kamer dat via een normale procedure - een grondwetswijziging met een tweederde meerderheid - proberen te realiseren.

Poetin en Trump
De oud-NAVO-baas wijst met name op de 'assertieve, om niet te zeggen agressieve' houding van Poetin. 'En president Trump zal mogelijk meer afstand nemen van Europa, waardoor dit associatieakkoord met Oekraïne veel en veel belangrijker dan zomaar een verdrag. De Tweede Kamer heeft bij een raadgevend referendum een eigen verantwoordelijkheid en die zullen ze publiek moeten debatteren. Als Nederland niet ratificeert is het hele verdrag van de baan.'

Europese raad
De verdere procedure is erg afhankelijk van het pakket waarmee Rutte op 15 december terugkomt van de Europese raad, benadrukt De Hoop Scheffer. 'Dat hangt samen met de stem van de meerderheid van de mensen die zijn gaan stemmen bij het referendum; dat dit geen opstap is tot EU-lidmaatschap, dat er geen militaire samenwerking plaatsvindt, dat er geen vrij verkeer van werknemers ontstaat en er geen extra zakken geld naar Oekraïne gaan. De premier zal dat pakket uiteindelijk in de Kamer willen verdedigen.'

Geluidsfragment: IK HOOP DAT DE ANDERE LIDSTATEN HIERTOE BEREID ZIJN


Jaap de Hoop Scheffer was toch van het CDA, dat tegen de ratificatie is/was.

Walker
Master
 Bericht 
Bovenstaande tekst staat in een brief aan Van Haersma Buma. Deze krijgt dus van het CDA-politburo te horen dat hij moet bijdraaien. Jaap de Hoop Scheffer: Die is toch door Balkenende ingelikt bij de VN voor dat baantje? Is tegenwoordig lobbyist voor de defensie-industrie. Blijkbaar moeten er meer wapens gemaakt gaan worden.... Dus moet de relatie met Rusland verslechteren!

WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Oppositie wil openheid van Rutte over uitleg Oekraïne-verdrag
Vandaag, 16:41

De oppositie in de Tweede Kamer wil openheid over de pogingen van premier Rutte om een uitweg te vinden uit de impasse rond het associatieverdrag met Oekraïne. Donderdag is er een Europese top en dan is het verdrag een belangrijk onderwerp.

Volgens een groot aantal oppositiepartijen is er een concept-besluit tussen 28 lidstaten over hoe het verdrag moet worden uitgelegd. CDA-Kamerlid Omtzigt en anderen eisen nu van premier Rutte dat hij dat stuk openbaar maakt, net als een juridisch advies erover van de EU.

Tot half december de tijd
Het kabinet zoekt al sinds het referendum over het verdrag, in april, naar een oplossing. Eind oktober maakte Rutte duidelijk dat hij tot half december de tijd wil nemen voor nieuwe onderhandelingen binnen de EU. Hij hoopt dat Nederland het verdrag uiteindelijk kan ratificeren, maar dat ook recht wordt gedaan aan de Nederlandse nee-stem bij het referendum.

Dat zou volgens de premier kunnen door in een apart besluit diverse dingen vast te leggen, bijvoorbeeld dat het verdrag geen opstap is naar een Oekraïens EU-lidmaatschap. Rutte kreeg steun van de Tweede Kamer om verder te onderhandelen.

De oppositiepartijen vinden dat de stukken openbaar moeten worden "om een volwaardig debat te kunnen voeren voorafgaand aan de Europese top". Het Kamerdebat is woensdag.


Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Er is maar één oplossing voor dit hele probleem, niet ratificeren! Dat is de uitkomst van het referendum. Alleen wil de kliek in Den Haag dat NIET BEGRIJPEN!!!

zandbak
Master
 Bericht 
Als Rutte niet ratificeert kan hij zijn duurbetaald baantje in Brussel natuurlijk wel vergeten. Hij moet ook aan zijn toekomst denken.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
zandbak schreef:
Als Rutte niet ratificeert kan hij zijn duurbetaald baantje in Brussel natuurlijk wel vergeten. Hij moet ook aan zijn toekomst denken.

En dat gedrag is nu juist deel van de reden dat Geert zo goed staat:

Afbeelding

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Er is maar één oplossing voor dit hele probleem, niet ratificeren! Dat is de uitkomst van het referendum. Alleen wil de kliek in Den Haag dat NIET BEGRIJPEN!!!

:thumb: :thumb:

In begrijp nog steeds niet waarom NEE in de politiek geen NEE is en er allerlei redenen gezocht worden om het NEE om zeep te helpen. :boos:

Kami
Master
 Bericht 
Van Geenstijl


http://www.reuters.com/article/us-ukrai ... SKBN14119U

Citaat:
Dutch Prime Minister Mark Rutte will ask European Union leaders on Thursday to rule out Ukraine joining the bloc for now and to place clear limits on the rewards they offer Kiev under a landmark cooperation agreement, diplomatic sources told Reuters.

Failure to meet the Dutch demands would jeopardize the agreement, which establishes closer political ties and envisages a gradual freeing-up of trade to bind Ukraine closer to western Europe and draw it away from Russia's orbit.


Meer achter de link...

Reuters weet meer dan het NL-parlement inzage in krijgt...

-Joske-
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
In begrijp nog steeds niet waarom NEE in de politiek geen NEE is en er allerlei redenen gezocht worden om het NEE om zeep te helpen. :boos:

Omdat Rutte uit eindelijk in Brussel wil gaan werken. Dus voor hem persoonlijk hangt hier veel vanaf. Daar moeten we ook begrip voor hebben, anders is hij dadelijk werkloos.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
-Joske- schreef:
Omdat Rutte uit eindelijk in Brussel wil gaan werken.

Van mij mag hij gotenreiniger worden in de binnenstad van Brussel. :woop:

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
-Joske- schreef:
Daar moeten we ook begrip voor hebben

Hoezo moet ik begrip hebben voor een graaiende incompetente MP

R
Master
 Bericht 
Reuters schreef:
Dutch Prime Minister Mark Rutte will ask European Union leaders on Thursday to rule out Ukraine joining the bloc for now and to place clear limits on the rewards they offer Kiev under a landmark cooperation agreement, diplomatic sources told Reuters.

Failure to meet the Dutch demands would jeopardize the agreement, which establishes closer political ties and envisages a gradual freeing-up of trade to bind Ukraine closer to western Europe and draw it away from Russia's orbit.

Rutte is trying to free himself from a political bind after Dutch voters, concerned about the costs, rejected the so-called association agreement in a referendum in April. If his demands are met, he plans to go back to his parliament to win an endorsement that would overwrite the negative vote.

The Dutch are therefore seeking a legally binding decision by the 28 EU leaders that the association agreement is "not a stepping stone" to EU membership for Kiev, one source said. This is not to the liking of Poland, a key supporter of Ukraine.

"For us it is hard to accept. If it were not to lead to membership at some point in the future, then why bother with all that?" Polish Foreign Minister Witold Waszczykowski told reporters.

"For now of course the prospect of Ukraine's membership is quite distant. But one day, after Ukraine implements all the provisions of the association (and) introduces all the EU recommendations, we will return to this issue."

A draft document for the EU leaders to approve, prepared by the Dutch and seen by Reuters, also rules out financial or security guarantees for Ukraine and spells out that Ukrainians are not being given the right to live and work in the bloc.

"The stakes are high," one diplomat said. "At the end of the day, if the association agreement is not ratified by the Dutch, it will be a defeat for Ukraine, a defeat for the EU and a victory for Russia."

Another diplomat said: "It's expensive but worth it. At this stage, it's either this or nothing."

For that reason, diplomats expect a deal, even if some governments - especially Ukraine's close allies in eastern Europe - are concerned and irritated by the Dutch demands. EU ambassadors were discussing the issue further on Monday in Brussels.

NO GUARANTEES

The draft Dutch document says the Ukraine association agreement "does not contain an obligation for the Union or its member states to provide collective security guarantees or other military aid or assistance to Ukraine", and nor does it require additional EU financial support.

While these were not specifically promised to Ukraine in the agreement, the Dutch want them clearly placed off-limits in order to reassure their voters.

The draft also says that fighting corruption in Ukraine is key to fostering closer ties between Kiev and the bloc.

The association agreement is being provisionally applied but the Dutch have said they will strike it down unless their requirements are met. The Netherlands is the only EU state not to have ratified the accord.

Even if Rutte gets the EU decision he is seeking, he may still struggle to push it through the Dutch parliament, where he lacks the necessary majority.

The deal has huge importance in Ukraine as a symbol of the country's future direction, 25 years after the break-up of the Soviet Union.

A pro-Russian Ukrainian president, Viktor Yanukovich, was toppled by street protests in Kiev in 2014 after he decided at the last minute to walk away from the accord in favor of a deal with Moscow.

Russia responded to his overthrow by annexing the peninsula of Crimea from Ukraine and supporting a separatist rebellion in eastern Ukraine, a conflict which has killed nearly 10,000 people to date.


Hoe politiek werkt?
Onze 150 parlementsleden mochten de geheime oekrainedeal niet lezen van Rutte maar persbureau Reuters heeft het wel ingezien. Mooi he.

Lees ook goed: sommige zaken die niet in het verdrag staan, worden wel benadrukt en in een addendum beschreven om ons te paaien. Juridische waarde heeft het allemaal niet want als volgend jaar iets anders beslist, is dat addendum (toevoeging) er zo weer af.

Suggestief
Pro
 Bericht 
 
Broadie
Master
 Bericht 
R schreef:
Reuters schreef:
A pro-Russian Ukrainian president, Viktor Yanukovich, was toppled by street protests in Kiev in 2014 after he decided at the last minute to walk away from the accord in favor of a deal with Moscow.
Russia responded to his overthrow by annexing the peninsula of Crimea from Ukraine and supporting a separatist rebellion in eastern Ukraine, a conflict which has killed nearly 10,000 people to date.
Dat is wel een heel erg eenzijdige weergave van de gebeurtenissen, die echter wel in die vorm door de meesten in het westen zo geaccepteerd lijkt te zijn, in weerwil van de feiten die daar tegen spreken.
Yanukovich werd niet "door de straat verjaagd", maar door een regelrechte coup tegen zijn ambt. Verzwegen worden de voorafgaande verwikkelingen tussen Washington-DC, Brussel en Kievse politieke kringen (die, niet geheel onverwacht, zijn verweven met de economische oligarchie van het land: is dat corruptie, of is het 's-lands wijs, 's-lands eer?).
Rusland "greep" niet de Krim als directe reactie op de verjaging van Yanukovich. Rusland kon niet toelaten de burgeroorlog-toestand naar de praktisch Russische Krim te laten overslaan. De propagandisten die volhouden dat het een regelrechte annexatie was, verzwijgen dat het Russische volk op de Krim er in meerderheid voor stemde en Moskou dat vervolgens aannam (wat inderdaad als verdacht kan worden gezien, maar omgekeerd ook weer niet als iets onnatuurlijks: waarom zou Moskou het hebben moeten tegenhouden, alleen om dan alle verdenking van zich af te kunnen weren het allemaal te hebben gestuurd?).
Die vervormde weergave van wat daar gebeurd is typeert de politieke dwingelandij die de publieke meningen effectief kan manipuleren. Anderen kunnen nog zo vaak wijzen op de tekortkomingen, de verdraaiingen, de leugens, het baat niet wanneer men alleen maar diezelfde boodschap moet blijven herhalen om het er in te stampen.
Een bekende methode.

R
Master
 Bericht 
Broadie schreef:
Die vervormde weergave van wat daar gebeurd is typeert de politieke dwingelandij die de publieke meningen effectief kan manipuleren. Anderen kunnen nog zo vaak wijzen op de tekortkomingen, de verdraaiingen, de leugens, het baat niet wanneer men alleen maar diezelfde boodschap moet blijven herhalen om het er in te stampen.
Een bekende methode.

Het is wat veel voor op een tegeltje maar o zo waar.

Irak, Afghanistan, Krim, Koude oorlog.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Om 10:45 komt Rutte vertellen wat zijn standpunt zal zijn tijdens het overleg van morgen.

Te volgen op http://nos.nl/livestream/npo-politiek

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Gemist.. Zie nu wel dat de Kamer weer bomvol zit. Komt natuurlijk ook omdat politiek héel ingewikkeld is.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
RTL Z schreef:
Deal in EU: Rutte gaat toch instemmen met Oekraïne-verdrag

Afbeelding

Nederland ondertekent tóch het Europese verdrag met Oekraïne, ondanks een 'nee-stem' tijdens het referendum. Premier Rutte heeft in Brussel zijn Europese collega's overtuigd dat ze akkoord moeten gaan met zijn aanvulling op het verdrag.

Door de instemming van de Europese regeringsleiders vindt Rutte dat hij het verdrag alsnog kan goedkeuren ondanks de 'nee-stem'.

In een bijlage bij het verdrag komt nu het volgende te staan:

* Het verdrag leidt niet tot EU-lidmaatschap voor Oekraïne
* Geen verplichting voor financiële hulp voor Oekraïne
* Geen vrij verkeer van werknemers uit Oekraïne
* Geen militaire samenwerking met Oekraïne

Tijdens het referendum op 6 april dit jaar stemde 61,1 procent van de kiezers tegen het verdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Zoeken naar oplossing
Het kabinet is weliswaar niet verplicht om de uitslag te volgen, maar de Tweede Kamer heeft vooraf altijd gezegd dat 'de uitslag zou worden gerespecteerd bij een geldige opkomst'. Sindsdien zocht Rutte naar een oplossing.

Vandaag was de laatste kans voor Rutte om zijn Europese collega’s in Brussel te overtuigen van een extra paragraaf in het verdrag waarbij de bezwaren van de Nederlandse nee-stemmers staan.

'Belangrijk om in te stemmen'
Politiek verslaggever Fons Lambie: "De 'nee-stem' van het referendum wordt nu veranderd in een 'ja-stem met een bijlage'. Rutte vindt zelf dat de verklaring heel wat voorstelt, maar tegenstanders wijzen erop dat aan het verdrag niks is veranderd, maar dat er nu een bijlage is gekomen over punten die toch al niet in het verdrag stonden."

Lambie: "Nu er in Brussel een akkoord is, moet Rutte de steun krijgen van een meerderheid in Tweede en Eerste Kamer. Dat wordt nog een hele kluif. In de Tweede Kamer mikt hij op een meerderheid van VVD, PvdA en D66. In de Eerste Kamer heeft Rutte voor een meerderheid nog meer steun nodig van oppositiepartijen. Rutte hoopt op het CDA, waar in de Eerste Kamer een aantal pro-Europese senatoren zitten."Wat een onvoorstelbare hufter is Rutte. Ik hoop van harte dat iedereen tijdens de verkiezingen aan zijn wandaden zal denken en nooit meer op de VVD zullen stemmen. Deze gast is alleen bezig met zijn eigen toekomst in de EU. :boos: :boos: :boos:

WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Nog lange politieke weg voor Rutte-deal over Oekraïneverdrag
Vandaag, 19:40

Het duurt waarschijnlijk tot na de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 voordat duidelijk wordt of de Eerste Kamer instemt met de deal die premier Rutte heeft gesloten over het Oekraïne-verdrag. Pas dan kan het kabinet namens Nederland het verdrag ondertekenen of de handtekening onder het verdrag intrekken.

In de Tweede Kamer krijgt Rutte steun van in ieder geval regeringspartijen VVD en PvdA. De PvdA is tevreden. "De regering heeft in Europa afgedwongen dat er een gezamenlijke en juridisch bindende verklaring is die aan de bezwaren tegemoet komt", zegt Kamerlid Maij.

Ook de VVD vindt dat Rutte met de deal recht doet aan de bezwaren van de nee-stemmers en "tegelijk het landsbelang dient".

D66 vond dat Rutte de kans moest krijgen om een akkoord met de andere EU-landen te sluiten. De partij wil nu eerst de inhoud van de afspraken bestuderen. "We gaan er met een open blik naar kijken", zegt Kamerlid Verhoeven. Ook de ChristenUnie weet het nog niet.

Spugen
De CDA-fractie moet de deal van vandaag nog bespreken. "Maar gaat u er maar vanuit dat wij tegenstemmen", zegt CDA-leider Buma. Hij vindt dat de uitslag van het referendum betekent dat Nederland het verdrag niet moet ondertekenen.

Van een aantal partijen, zoals PVV, SP, 50Plus en VNL was al duidelijk dat zij alleen tevreden zouden zijn als Nederland het associatieverdrag niet ondertekent. SP-Kamerlid Van Bommel vindt het akkoord van Rutte "spugen in het gezicht" van de kiezer. GroenLinks lijkt ook tegen de deal te gaan stemmen.
Citaat:
Het aangepaste associatieverdrag
- leidt niet automatisch tot een EU-lidmaatschap voor Oekraïne
- betekent niet dat de EU militair gaat samenwerken met Oekraïne
- is geen verplichting tot financiële hulp aan Oekraïne
- betekent niet dat Oekraïners vrij in de EU kunnen gaan werken

De Tweede Kamer debatteert dinsdag 'op hoofdlijnen' over het akkoord. De PVV heeft al aangekondigd daar een motie van wantrouwen tegen Rutte te gaan indienen. Maar de kans dat een meerderheid van de Kamerleden die steunt is uitermate klein.

Na de verkiezingen
De Raad van State gaat op verzoek van het kabinet het akkoord bestuderen en brengt een soort juridisch advies uit. Als dit advies klaar is debatteert de Tweede Kamer opnieuw en wordt er gestemd. Dat zal op zijn vroegst eind januari of begin februari zijn.

Hierna zal ook de Eerste Kamer erover debatteren en stemmen. Dat is naar alle verwachting pas na de verkiezingen van 15 maart 2017. Het CDA speelt in de Eerste Kamer een cruciale rol, maar fractievoorzitter Brinkman wil niet op het standpunt van zijn fractie vooruitlopen. Het staat niet vast dat dat hetzelfde is als van de CDA-fractie in de Tweede Kamer.

Rutte zei op zijn persconferentie op de vraag welke garantie hij heeft dat de Eerste Kamer het kabinetsbesluit goedkeurt: "Geen."


WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
'Bijlage van Rutte bij Oekraïneverdrag is onzinnig idee'
Vandaag, 19:52

"Dit is echt Nederland proberen blij te maken met een dode mus." Thierry Baudet kan er kort over zijn. De initiatiefnemer van het Oekraïnereferendum vindt het maar niets dat premier Rutte een deal heeft gesloten in Brussel over het associatieverdrag met Oekraïne.

Rutte heeft afgesproken dat er een aanvulling komt op het verdrag. Maar zo'n bijlage is volgens Baudet een onzinnig idee: "Er zullen nu gewoon allerlei mechanismen uit dat verdrag in gang gezet worden."

Halfslachtig
Ook Jan Roos, die met GeenPeil campagne voerde tegen het verdrag, is er niet over te spreken. Hij vindt dat Rutte geen gehoor heeft gegeven aan de wens van de stemmers.

"61 procent van de Nederlanders die zijn komen opdagen heeft 'nee' gezegd. Die hebben niet gezegd: dit zijn de punten die we graag aangepast zien", zegt Roos. "Ze hebben gezegd: we willen geen associatieverdrag. Rutte heeft hiermee een halfslachtige manier gevonden om zijn verhaal goed te praten."

Bart Nijman, een andere initiatiefnemer van het referendum, zegt dat de verklaring juridisch onhoudbaar is. Er verandert volgens hem inhoudelijk helemaal niets aan het verdrag.

"Rutte denkt hiermee aan de nee-stemmers tegemoet gekomen te zijn", schrijft hij op GeenStijl. "Tot zover uw premier. En uw democratie."

Citaat:
GeenPeil @GeenPeil

NEE wordt JA, met een juridisch waardeloze verklaring en een memo dat letterlijk *niets* verandert aan het associatieverdrag. Tragisch.
20:08 - 15 december 2016


zandbak
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Wat een onvoorstelbare hufter is Rutte. Ik hoop van harte dat iedereen tijdens de verkiezingen aan zijn wandaden zal denken en nooit meer op de VVD zullen stemmen. Deze gast is alleen bezig met zijn eigen toekomst in de EU. :boos: :boos: :boos:

De bevolking van Nederland is verworden tot een stel marionetten. Rutte trekt aan de touwtjes en bepaalt de richting. Lijkt wel wat op een dictator onderhand.

Broadie
Master
 Bericht 
Wie heeft het er nog over dat van Rompuy en Barroso categorisch weigerden trilaterale onderhandelingen aan te gaan (tussen de EU, Ukraïne en Rusland) toen Yanukovich daarom vroeg, vlak voordat die 22 februari 2014 door een coup werd afgezet en verjaagd?
Yanukovich had bedenkingen over het associatie-verdrag, maar zei niet alleen maar 'nee'. Zijn bedenkingen waren desalniettemin zwaarwegend genoeg om vanuit Washington-DC en Brussel de coup voor te bereiden en door te zetten.

De 'nieuws'-kanalen blijven vrolijk bazuinen hoe we die geschiedenis behoren te zien, naar het motto: gewoon keer op keer herhalen, totdat bijna niemand meer er aan twijfelt. We horen steeds weer hoe het boze Rusland die arme Krim geannexeerd zou hebben en het Donetsbekken blijft destabiliseren, terwijl we daarom 'terecht' Rusland blijven boycotten. En dat we 'dus' het associatie-verdrag met Kiev moeten hebben, zodat alles beter wordt en we dat gemene Rusland laten zien hoe sterk we wel niet zijn.
Diezelfde 'onafhankelijke' nieuwskanalen verzwijgen tegelijk de aanzet tot een burgeroorlog vanuit Kiev en hoe dat op de Krim dreigde over te slaan. Men verzwijgt de aanzet tot het conflict in het Donetsbekken. We horen alleen nog maar de sound bites die Rusland als agressor afstempelen. Waar is de uitgebalanceerde journalistiek gebleven, die de achtergronden onderzocht en samenvatte, zonder een politiek gewenste agenda te gehoorzamen?

Fatsoenlijke politiek begint met eerlijke berichtgeving, maar dat is een illusie, gezien de verborgen belangen die steeds meespelen. En Rutte doet gewoon wat hij vanuit zijn eigen brain washing werkelijk als beste optie ziet: doen wat de vleespotten van Brussel en de alliantie met Washington-DC verlangen, want dat is 'in het landsbelang', nietwaar.
zandbak schreef:
Telegraaf schreef:
Het is volgens De Hoop Scheffer belangrijk voor Oekraïne dat wij hen steunen en dat het land stabiel blijft.
Was die ex-NAVO-secretarisgeneraal niet ook een fervente lobbyist voor Royal Ten Cate uniformen? En met zijn contactenboekje uit zijn NAVO-tijd zal het vast niet de laatste keer geweest zijn dat hij zich met recente thema's bemoeit.
zandbak schreef:
Rutte trekt aan de touwtjes en bepaalt de richting.
:schudnee: Niet wij zijn de marionetten, hij is de marionet van Brussel. Wij zijn het stemvee dat alles wel best vindt, zolang we het gevoel houden dat het ook erger had kunnen zijn en we er 'dus' niet al te bekaaid vanaf komen. Elk jaar weer.
Wenn Wahlen etwas ändern würden, wären sie längst verboten.

Dat toegevoegde memo-ding is een wassen neus zoals er eerder nog nooit een geweest is. Het verdrag geldt al sinds november 2014 en uiterlijk sinds januari 2016 als 'provisorium', wat in werkelijkheid betekent, dat het al lang ingegaan is en het slechts nog formeel had moeten worden afgevinkt. Dat Nederland eventjes dwars leek te liggen boeit eigenlijk niet echt. Een storm in een klein glaasje water.
En nu heeft Rutte dus ook de formele afwerking bereikt, zo lijkt het. Niet dat het praktisch nog veel uitmaakt.

zandbak
Master
 Bericht 
Teledingus schreef:
Rutte: ik kan niet iedereen gelukkig maken
ZEVENHUIZEN - Mark Rutte kan als premier ,,niet iedereen in Nederland gelukkig maken". Hij snapt dat veel nee-stemmers teleurgesteld zijn dat hij geen gevolg geeft aan de uitslag van het Oekraïne-referendum. Maar Rutte vindt dat hij moet doen wat in het landsbelang is. Het niet doorzetten van het associatieverdrag zou ,,een enorm cadeau zijn voor Moskou".

Rutte zei dat zaterdag in Zevenhuizen, waar hij in debat ging met zo'n tachtig door de VVD geselecteerde Nederlanders over het Oekraïneverdrag. Het waren volgens de organisaties echter lang niet allemaal VVD-leden.

Rutte (tevens VVD-lijsttrekker) zei dat het ,,electoraal slimmer" was geweest om gehoor te geven aan de nee-stem. Maar als premier moet hij met alle belangen rekening houden, dus ook met het belang van stabiliteit aan de oostgrens van de EU. Rutte onderstreepte dat het in april om een raadplegend, dus niet-bindend referendum ging. ,,Ik heb nooit gezegd dat we altijd de uitslag zouden overnemen. Ik heb gezegd dat we er iets mee zouden doen.''

Rutte sloot afgelopen week een deal met zijn EU-collega's, waardoor er nu een juridisch bindende verklaring bij het Oekraïneverdrag komt. Daarin staat onder meer dat Oekraïne geen beroep kan doen op veiligheidsgaranties van de EU en dat het associatieverdrag niet de opmaat is tot het EU-lidmaatschap. Het parlement moet nog met de nieuwe EU-verklaring instemmen.

Rutte maakte duidelijke dat Oekraïne wat hem betreft geen EU-lid kan worden, en die gedachte wordt volgens hem ,,breed gedeeld" in Nederland en de westelijke EU-landen. Dat neemt niet weg dat het land het lidmaatschap kan aanvragen.

Rutte bleef in de discussie met de zaal zonder veel moeite overeind. Hij kreeg zelfs een complimentje van een kritische aanwezige: ,,Je legt het best wel helder uit." Tussen de bedrijven door beantwoordde de premier ook nog vragen die niets met OekraÏne te maken hadden, bijvoorbeeld over de ouderenzorg.


Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Citaat:
ook met het belang van stabiliteit aan de oostgrens van de EU.

Stabiel zat :loco:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Citaat:
Rutte (tevens VVD-lijsttrekker) zei dat het ,,electoraal slimmer" was geweest om gehoor te geven aan de nee-stem.

Het is te hopen dat dit de VVD heel veel stemmen gaat kosten. Jammer dat het stemvolk vaak vergeet wie wat gedaan heeft.

udo
Master
 Bericht 
 
WimLex schreef:
Citaat:Het aangepaste associatieverdrag
- leidt niet automatisch tot een EU-lidmaatschap voor Oekraïne
- betekent niet dat de EU militair gaat samenwerken met Oekraïne
- is geen verplichting tot financiële hulp aan Oekraïne
- betekent niet dat Oekraïners vrij in de EU kunnen gaan werken

Het verdrag is niet aangepast.
Het verdrag kent (als alles doorgaat) een niet door iedereen ondertekende bijsluiter die geen rechtsgeldigheid heeft t.o.v. de verdragstekst.
Deze bijsluiter noemt de punten die Mark heeft ingebracht.
Dat de tekst in het verdrag niet overeenstemt met de punten van de bijsluiter zegt genoeg.

Broadie
Master
 Bericht 
Even herhalen wat ik hierboven schreef:
Broadie schreef:
Het verdrag geldt al sinds november 2014 en uiterlijk sinds januari 2016 als 'provisorium', wat in werkelijkheid betekent, dat het al lang ingegaan is en het slechts nog formeel had moeten worden afgevinkt.
Het Nederlandse volk mag in welk referendum dan ook vinden wat het wil, het maakt al lang niets meer uit. Het verdrag was al ingegaan, het moest alleen nog plechtig-officieel worden afgezegend. Dat Nederlandse referendum is slechts een onwezenlijk cosmetisch hindernisje. Praktisch maakt het geen ene donder uit.

Rutte heeft succesvol van dat gegeven afgeleid door de gepijnigde gentleman te spelen, die ´s-lands eer probeert te redden temidden van een woelige zee van internationale belangen en afspraken. Had hij de waarheid gezegd, namelijk dat het referendum geen ene moer uitmaakt, ongeacht wat de uitkomst zou worden, dan had hij publiekelijk te zeer op dat feit gewezen en dat hadden de andere Europese politici (en hun vriendjes in de internationale bedrijfswereld, die hun belangen in de Ukraïne behartigen) niet leuk gevonden.
Rutte speelt min of meer overtuigend in het toneelstukje mee, waarin wordt gedaan alsof het verdrag nog niet in is gegaan. Die moeite voor dat referendum hadden we ons kunnen sparen.

WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
GroenLinks voor deal met EU over Oekraïneverdrag
Vandaag, 15:19

GroenLinks is voor het akkoord dat premier Rutte afgelopen week in Brussel bereikte over een aanvulling op het Oekraïneverdrag. En dat is goed nieuws voor het kabinet, want een meerderheid in de Tweede en vooral de Eerste Kamer is niet zeker.

Op het verkiezingscongres van GroenLinks gaven de leden de vertegenwoordigers in beide Kamers de opdracht vóór goedkeuring van het samenwerkingsverdrag met Oekraïne te stemmen. Een meerderheid (55,6 procent) vindt dat met de nieuwe extra afspraken voldoende wordt tegemoetgekomen aan de bezwaren van de tegenstemmers.

GL-lid Ate Flapper diende de motie in omdat hij het maar niks vond dat GroenLinks in het SP- en PVV-kamp zat. GroenLinks is eigenlijk voor het volgen van de uitslag van het referendum, benadrukt Tineke Strik, fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Maar omdat twee derde van de GroenLinksstemmers juist voor het verdrag was, werd het een lastig besluit. Nu er duidelijkheid is "volgen we natuurlijk gewoon de uitspraak van het congres".

Bijna een meerderheid
Ook met de mogelijke steun van D66 heeft het kabinet in de Eerste Kamer nog geen meerderheid voor de goedkeuringswet. De steun van GroenLinks brengt zo'n meerderheid wel een stapje dichterbij. Helemaal nu ook de Onafhankelijke SenaatsFractie in de Eerste Kamer Rutte steunt. Senator Ten Hoeve laat aan de NOS weten: "Met deze verklaring wordt gehoor gegeven aan alle bezwaren die ik tijdens de nee-campagne heb horen langsgekomen." Daarmee lijkt het kabinet nu 36 zetels binnen te hebben.

Steun van een partij met twee zetels, 50PLUS of SGP, zou een meerderheid in de Eerste Kamer betekenen. De afgelopen periode leek het erop dat vooral de CDA-senatoren het laatste woord zouden hebben met hun 12 zetels.

Citaat:
Ron Fresen

@ronfresen

Rutte dus nog maar 3 zetels (CDA-ers) verwijderd van meerderheid in @EersteKamer. (VVD PvdA D66 GL= 35 zetels) #oekraïnedeal https://twitter.com/teletekst/status/810126911057829888
16:22 - 17 december 2016


Edit:
Kans dat Rutte's Oekraïnedeal het haalt nu aanzienlijk groter

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
WimLex schreef:
GroenLinks voor deal met EU over Oekraïneverdrag

Onbetrouwbare honden

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Onbetrouwbare honden

Zolang ze geen CO2 uitstoten...

R
Master
 Bericht 
Ah, Groen Links is alvast op z'n GeenPeils begonnen met ledenraadpleging :loco:

basjuh1981
Master
 Bericht 
Wellicht ingegeven door dat bureau wat ze ingehuurd hebben voor de verkiezingscampagne. Die jonges en meisjes hebben ook de campagne van Clinton gedaan.

zandbak
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
GroenLinks voor deal met EU over Oekraïneverdrag

En vervolgens:
Klaver wil front tegen Rutte en Wilders.
UTRECHT - GroenLinks-leider Jesse Klaver doet een beroep op de christelijke partijen om samen met links Rutte en Wilders uit het kabinet te houden. Hij hoopt „met mijn christelijke vrienden voor het eerst in bijna een halve eeuw een progressief kabinet te vormen”, zei hij op het verkiezingscongres van zijn partij in Utrecht.

Ik snap de logica niet meer hierin
Maar goed......... :glaasje: :glaasje:

Tweebel
Master
 Bericht 
Haha, christelijk progressief. Wat gaan ze doen, de aarde rond verklaren?

Warmaster
Master
 Bericht 
zandbak schreef:
GroenLinks-leider Jesse Klaver doet een beroep op de christelijke partijen om samen met links Rutte en Wilders uit het kabinet te houden. Hij hoopt „met mijn christelijke vrienden voor het eerst in bijna een halve eeuw een progressief kabinet te vormen”Hij wil dus een regering vormen met een 8 partijen coalitie. Yeah right, dat klinkt erg realistisch.

R
Master
 Bericht 
Ik vind hem eng, héél eng.

Link


Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Ik heb die http://frontbencher.nl/peilingen/ na lange tijd maar weer eens bekeken... Maar what the f.? GL en 50+ beiden op 11 zetels?

Knettergestoord land dit :lol:

pevo
Master
 Bericht 
Wel een mooie daling bij de VVD en PvdA tov het huidige aantal :thumb: 8)

Hopen dat het zo blijft.......

 Pagina 8 van 10 [ 500 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy