» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 1 van 32  [ 1569 berichten ]
basjuh1981
Master
 Bericht 
Telegraaf schreef:
PVV onthult schets op Facebook


Den Haag - De PVV heeft via Facebook haar eerste grove schets van het verkiezingsprogramma onthuld. Als hoofdpunt heeft de partij het ‘de-islamiseren van Nederland’. Onderdeel daarvan is dat alle moskeeën en islamitische scholen moeten worden gesloten. De PVV wil tevens een koranverbod.

Volgens Geert Wilders brengt het ‘de-islamiseringsproject’ voor Nederland geld in het laatje: maar liefst 7,2 miljard euro. Ook het stoppen met het financieren van windmolens, kunst, omroepen en ontwikkelingshulp levert volgens de partij miljarden op. Genoeg om kiezers lagere inkomstenbelasting te beloven, maar ook halvering van de motorrijtuigenbelasting, het afschaffen van het eigen risico in de zorg en het terugbrengen van de aow-leeftijd naar 65 jaar.

Het ‘de-islamiseren’ wil de partij verder vormgeven door voortaan ‘nul asielzoekers’ toe te laten en ook geen immigranten meer uit islamitische landen. Alle verleende verblijfvergunningen moeten voor onbepaalde tijd worden ingetrokken en asielzoekerscentra worden, als het aan de PVV ligt, opgedoekt.


Langzaamaan beginnen partijen zich weer te profileren in de media voor de aanstaande verkiezingen in maart 2017.

Citaat:
Volgens Geert Wilders brengt het ‘de-islamiseringsproject’ voor Nederland geld in het laatje: maar liefst 7,2 miljard euro.

Geen idee hoe Geert aan dit bedrag komt, maar ik vermoed dat het om subsidies en uitkeringen gaat?
Citaat:
Ook het stoppen met het financieren van windmolens, kunst, omroepen en ontwikkelingshulp levert volgens de partij miljarden op. Genoeg om kiezers lagere inkomstenbelasting te beloven, maar ook halvering van de motorrijtuigenbelasting, het afschaffen van het eigen risico in de zorg en het terugbrengen van de aow-leeftijd naar 65 jaar.

Goede punten. Minder nutteloze uitgaven door de overheid, zodat er minder geroofd hoeft te worden bij burgers en bedrijfsleven.

Kami
Master
 Bericht 
Denk dat ie mijn stem wel gaat krijgen, puur omdat de rest al helemaal geen keus is....
Ik hoop zo dat de VVD wordt afgestraft, samen met de PvdA. En dat D66 spontaan oplost.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Kami schreef:
En dat D66 spontaan oplost.

Dat zou betekenen dat Pechtold opstapt 8)

zandbak
Master
 Bericht 
Kami schreef:
Denk dat ie mijn stem wel gaat krijgen, puur omdat de rest al helemaal geen keus is....

Alleen...wie gaan er in de Tweede Kamer zitten voor de PVV...een samengeraapt zooitje zoals destijds bij Leefbaar Nederland? Zodat de zooi binnen een half jaar klapt?

A4
Master
 Bericht 
basjuh1981 schreef:
‘de-islamiseren van Nederland’


basjuh1981 schreef:
Onderdeel daarvan is dat alle moskeeën en islamitische scholen moeten worden gesloten.


basjuh1981 schreef:
stoppen met het financieren van windmolens, kunst, omroepen en ontwikkelingshulp


basjuh1981 schreef:
terugbrengen van de aow-leeftijd naar 65 jaar.

Mijn stem heeft ie. Dat er maar vele miljoenen mensen dat voorbeeld mogen volgen.
Nu even realistisch: Nederland gaat weer 'tactisch' stemmen en helpen de Vvd en PvdA weer stevig in het pluche. Mark my words.

Trasher
Master
 Bericht 
A4 schreef:
Nederland gaat weer 'tactisch' stemmen en helpen de Vvd en PvdA weer stevig in het pluche.

Daar ben ik ook bang voor. Er is geen enkele partij die ook maar een fractie waarmaakt van de verkiezingsbelofte waarmee ze de zieltjes hebben gewonnen.

Roelf
Master
 Bericht 
 
Trasher schreef:
Er is geen enkele partij die ook maar een fractie waarmaakt van de verkiezingsbelofte waarmee ze de zieltjes hebben gewonnen

Zelfs de PVV niet....

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
zandbak schreef:
lleen...wie gaan er in de Tweede Kamer zitten voor de PVV...een samengeraapt zooitje zoals destijds bij Leefbaar Nederland? Zodat de zooi binnen een half jaar klapt?
Het blijft apart dat de PVV altijd dit verwijt krijgt terwijl het een ander partij is die een kwart van haar fractie voortijdig heeft zien vertrekken.

Wat betreft het programma vind ik het jammer dat Wilders het vol zet met niet realistische zaken. Op die manier gaat hij nooit boven de 30 zetels komen. Ik ga trouwens sowieso niet op de PVV stemmen omdat ze de verzorgingsstaat niet af willen bouwen, het hoger onderwijs niet privatiseren, de woningmarkt niet liberaliseren en het grootste deel van de belastingdruk in stand houden.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
Ik ga trouwens sowieso niet op de PVV stemmen

Zeker LP ;)

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
basjuh1981 schreef:
Zeker LP ;)
Hoe raadt je het zo....

Christafari
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
Wat betreft het programma vind ik het jammer dat Wilders het vol zet met niet realistische zaken

Hij draaft een beetje door, ja. Maar misschien zet ie gewoon hoog in, het gaat zeker stemmen kosten ben ik bang. Ik weet nog niet of hij mijn stem krijgt, eens goed kijken naar alternatieven.

Signum
Master
 Bericht 
Voor 1000 euro wil ik misschien wel op de VVD stemmen.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Signum schreef:
Voor 1000 euro wil ik misschien wel op de VVD stemmen.
;(

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Signum schreef:
Voor 1000 euro wil ik misschien wel op de VVD stemmen.

Zou fijn zijn als we het nu kregen, dan kan ik daar de vorige 1000 euro mee terugbetalen. Die had ik al uitgegeven voordat we die (niet) kregen :devil:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
NRC.nl schreef:
Samsom: ‘Ik heb de fractie verwaarloosd’

Afbeelding

PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat hij zijn fractie „verwaarloosd” heeft. In NRC spreekt hij vandaag een mea culpa uit voor het gebrek aan aandacht voor zijn mede-PvdA’ers in de Tweede Kamer, met name in het begin van deze kabinetsperiode. „Ik had de fractie meer moeten bijstaan in het opkomen uit een embryonale fase. Ik had Kamerleden meer moeten coachen. Uit de fractie is niet gehaald wat erin zat. Ik heb de couveusebaby verwaarloosd.”

Volgens Samsom heeft „het politieke proces in de partij en in de fractie geleden” onder zijn ambitie om het kabinet-Rutte II tot een succes te maken. „Daardoor heb ik andere aspecten van het partijleiderschap veel minder aandacht kunnen geven dan ik had gewild.”

Samsoms zelfkritiek heeft met name betrekking op de formatie van het kabinet, najaar 2012, toen de PvdA-fractie vrijwel volledig buitenspel stond.

Samsom besloot geen minister te worden in Rutte II maar als PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer te blijven. Op die manier hoopte hij het politieke profiel van zijn partij scherp te houden. Toch kreeg hij de afgelopen jaren regelmatig het verwijt niet voor de PvdA op te komen en te veel voor de coalitie met de VVD.

Dat resulteerde onder meer in een botsing met een groep dissidente Kamerleden over strafbaarstelling van illegaliteit. Vier PvdA’ers verlieten onder Samsoms teleurgesteld de fractie.

Samsom kondigt aan dat hij zich kort na de Algemene Beschouwingen kandidaat zal stellen als PvdA-lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Tegenkandidaten hebben tot 24 oktober de tijd om zich te melden. Indien die er zijn, zal de PvdA een lijsttrekkersverkiezing houden onder leden. In NRC suggereert Samsom dat hij zou kunnen leven met een nederlaag bij die verkiezing.

Lees hier een reportage over Samsom in de wijken: Samsom zoekt woorden voor het humeur van zijn kiezers

Vrijdag zei minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel) tegen BNR Nieuwsradio dat ze zich niet zal kandideren. Volgens ingewijden is er druk op haar uitgeoefend dit te doen, omdat de partijtop graag een vrouwelijke kandidaat wil hebben.

Vice-premier Lodewijk Asscher zei afgelopen week dat hij in oktober besluit of hij zich kandidaat stelt. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft eerder gezegd niet mee te willen doen aan een lijsttrekkersverkiezing.


Duidelijk dat de verkiezingen gestart zijn.

A4
Master
 Bericht 
Christafari schreef:
Hij draaft een beetje door, ja. Maar misschien zet ie gewoon hoog in, het gaat zeker stemmen kosten ben ik bang.

Al voert ie een kwart uit van wat ie zegt, dan ben ik al heel tevreden.
Tevredener dan ik over dit bagger kabinet ben. Man wat een zooi.

Suggestief
Pro
 Bericht 
 
Citaat:
Rutte heeft spijt van breken verkiezingsbeloftes


Premier Mark Rutte biedt zijn excuses aan voor de verkiezingsbeloftes die hij deze kabinetsperiode niet heeft kunnen waarmaken.

"Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor”, zegt de bewindsman zaterdag in een interview met De Telegraaf.

De premier baalt vooral van het feit dat hij zich niet heeft gehouden aan zijn belofte van duizend euro voor elke werkende Nederlander. "Ik stond simpelweg voor de keuze: ga ik die belofte ongeacht de politieke en economische realiteit toch gestand doen? Dan zou ik voor Nederland risico’s hebben gelopen.”

Les
Rutte zegt de les te hebben getrokken dat een politicus beloftes kan doen over de doelen die hij wil halen, maar beter niet over de manier waarop die bereikt kunnen worden.

In het interview toont de VVD-leider zich verder tevreden over de samenwerking met coalitiegenoot PvdA, al noemt hij de sociaal-democraten ook "niet de logische coalitiepartner".

Kritisch
Over Geert Wilders is Rutte uiterst kritisch. Zolang de PVV-leider zijn uitspraken over minder Marokkanen in Nederland niet terugneemt "is het überhaupt onmogelijk om ooit in een kabinet samen te werken, maar ook al zou hij die uitspraak terugnemen, dan nog verzet elke vezel in mijn lijf zich tegen samenwerking", aldus de premier.

Rutte, die vrijdag door het partijbestuur officieel werd voorgedragen als lijsttrekker van de VVD, hoopt na de verkiezingen in maart in het Torentje te mogen blijven.


http://www.nu.nl/politiek/4313074/rutte ... oftes.html

Christafari
Master
 Bericht 
Ach, het wordt tijd dat 'de jongens' zieltjes gaan winnen? Wat een poppenkast.

Boralis
Master
 Bericht 
 
Met wat er verder allemaal nu zit (CDA, D66, SP, GL en PVV), mag ik hopen dat PVDA en VVD gewoon nog even vier jaar door mogen gaan. Met iets meer VVD in plaats van PVDA invloed ...

Pita
Master
 Bericht 
 
Verkiezingen 2017 ? Wie het hardst kan liegen die wint !

basjuh1981
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
Hoe raadt je het zo....

Dat is geen raden, ik ken je wat langer dan vandaag :)

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Christafari schreef:
Ach, het wordt tijd dat 'de jongens' zieltjes gaan winnen? Wat een poppenkast.
Binnenkort op NPO krijgt Rutte 3 uur "gratis" zendtijd bij zomergasten. Lekker tegenover een meegaande interviewer jezelf van je beste kant presenteren. Vreemd genoeg wordt Wilders nooit gevraagd voor dat soort feestjes.

snovvdog
Master
 Bericht 
Ik ben geen voorstander van verlagen van de AOW leeftijd, dat wordt onbetaalbaar, te veel grijsharen in Nederland en te weinig jongeren...

Verder, ik ben het met hem eens, dan kunnen mensen roepen racist en blabla, maar zijn Islam/immigratiebeleid interesseert mij geen ene fuck.

Citaat:
oppen met het financieren van windmolens, kunst, omroepen en ontwikkelingshulp levert volgens de partij miljarden op. Genoeg om kiezers lagere inkomstenbelasting te beloven, maar ook halvering van de motorrijtuigenbelasting, het afschaffen van het eigen risico in de zorg


Gaat nooit allemaal haalbaar zijn, maar hier ben ik dus 100x voor, opgerot met al die graf subsidies voor bullshit, idd inkomstenbelasting verminderen, MRB verminderen, en eigen risico mag ook wel wat lager imo (afschaffing is onrealistisch).

Ik ben benieuwd of LP populariteit weet te winnen deze verkiezingen... Op een verdwaalde FB post na zie je er nog vrij weinig van.

Minder geld naar gelukszoekers en meer naar mensen die er al zitten is op zich ook geen slecht plan, ik vind het volkomen achterlijk dan ''migranten'' bij woonnet urgentie krijgen waar anderen (in regio R'dam) gewoon 3+ jaar moeten wachten op iets en 6+ jaar op iets moois.


Het is jammer dan de PVV gelijk ook komt met onzin als kopvoddentaks, boerkiniverbod, moskeeverbod, MOE meldpunten, etc... Ik snap de strekking van ''gasten moeten zich aanpassen aan onze normen'', maar hij weet vervolgens dat ten koste te laten gaan van vrijheid (ironisch genoeg) en een bepaalde groep zwart te maken bij de rest. Trekt ook gewoon domme laagopgeleide wereldvreemde figuren aan die niet door hebben dat de gemiddelde allochtoon kansrijker is dan zij.

Hij schreeuwt over Moslims, maar andere religies zijn ook achterlijk, iedereen vergeet bv. dat en bij katholieken ook een stelletje smerige pedofielen tussen zitten, en velen in de middeleeuwen leven met hun verbod op anticonceptie, homohaat, geen seks voor het huwelijk, en andere waanbeelden. SGP is een mooi voorbeeld, dat zijn nog ergere parasieten van de samenleving dan de opgeschoren rifaap om de hoek.

no justice
Master
 Bericht 
Ik stem NVU mag dat?

Christafari
Master
 Bericht 
Kan dat?

Broadie
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
Ik ga trouwens sowieso niet op de PVV stemmen omdat ze de verzorgingsstaat niet af willen bouwen, het hoger onderwijs niet privatiseren, de woningmarkt niet liberaliseren en het grootste deel van de belastingdruk in stand houden.
Daarom: LP.
De self fulfilling prophecy wil echter dat te veel mensen redeneren, dat hun stem op de LP bij voorbaat verloren is. Maar zo mag je niet denken, zo komen we er nooit. Probeer niet ´strategisch´ te stemmen, maar wat je gewoon het beste vindt, punt uit. En dan valt wat mij betreft elke vorm van socialisme vanzelf af. En ja, de PVV vertoont te veel socialistische trekjes, zonder dat zelf in de gaten te hebben.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Suggestief schreef:
Rutte heeft spijt van breken verkiezingsbeloftes

Dat is de eerste leugen voor de verkiezingen 2017. er zullen nog vele leugens volgen.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Broadie schreef:
En ja, de PVV vertoont te veel socialistische trekjes, zonder dat zelf in de gaten te hebben.
Dat weten ze heus wel. Wilders vist in dezelfde vijver als 50+ en de SP. Bij die groep moet je niet aankomen met een libertarisch programma.

WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Mea culpa van Rutte en Samsom om met 'frisse moed' door te gaan
Vandaag, 11:45

VVD-leider Rutte en PvdA-leider Samsom vragen allebei vergeving om met "frisse moed" een nieuwe verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer in te gaan. Politiek verslaggever Joost Vullings constateert dat beide politici op dezelfde dag ruiterlijk excuus maken. Rutte zegt vandaag sorry voor het niet nakomen voor zijn verkiezingsbeloften en Samsom neemt het zichzelf in NRC Handelsblad kwalijk dat hij zijn fractie heeft verwaarloosd.

"Ze hebben allebei fouten gemaakt en het is zeer nuttig om aan het begin van de verkiezingscampagne de lei even schoon te maken en sorry te zeggen", zegt Vullings in het NOS Radio 1 Journaal. "Daarna kun je met frisse moed weer ten strijde trekken." Vullings noemt het handig dat de politici dit doen. "Je hoopt dat de fouten niet te lang achter je aan blijven rennen."

Over ruim zes maanden, op 15 maart 2017, zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Rutte maakte gisteren bekend weer premier te willen worden, maar hij moet wel af zien te komen van het imago dat hij zijn verkiezingsbeloften niet inlost.

Bij de vorige campagne heeft hij volgens Vullings tegen beter weten in beloften gegaan over een extra belastingvoordeel van 1000 euro, geen beperking van de hypotheekaftrek en geen Nederlands geld voor Griekenland. Vullings: "Dat is lelijk in zijn gezicht geëxplodeerd. Dat mensen zo woedend werden, had de VVD niet voorzien."

Citaat:
De twee heren hopen dat de kiezer met de hand over het hart strijkt en zegt 'we vergeven het'.
Politiek verslaggever Joost Vullings


Samsom voelt zich vooral schuldig over het gebrek aan aandacht dat hij zijn PvdA-fractie heeft gegeven. De PvdA-leider heeft zijn tijd vooral gestoken in contacten met coalitiepartner en ex-rivaal VVD en het zoeken naar steun in de Eerste Kamer. "Samsom heeft heel veel overleg gevoerd met allerlei partijen. In politiek Den Haag heeft hij ook de bijnaam 'de 14de minister' gekregen. Dat is geen compliment."

Gordijn
Vullings kan niet voorspellen of Samsoms excuus werkt. "Als je mea culpa zegt, hoop je dat diegene aan de andere kant van het gordijn waar je de biecht doet, vergeving schenkt."

Ook het succes van Rutte's excuus is moeilijk te voorspellen. Vullings denkt wel dat de VVD-leider zich bij de campagne niet meer als een straatvechter zal opstellen. "Hij is nu de man die Nederland door een crisis heeft geleid. Daar past geen agressieve spits bij."
Politiek verslaggever Joost Vullings over de excuses van Rutte en Samsom

De voormannen van VVD en PvdA willen beiden door voor de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen en zeggen allebei sorry voor hun fouten van de afgelopen jaren.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zijn de partijen inmiddels druk bezig met de presentatie van het verkiezingsprogramma en het samenstellen van nieuwe kandidatenlijsten.


Kami
Master
 Bericht 
Hypocriet leugenaars, meer zijn het niet.
En de andere politici uit de eigen partij die er geen afstand van nemen zijn net zo erg.

Dit is wel een mooi moment om het leiderschap van Rutte en Samson onderuit te halen door eigen partijleden.

WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Oppositie noemt Ruttes excuus 'pijnlijk', 'slim', 'genant' en 'verraad'
Vandaag, 16:00

Het excuus van VVD-leider Rutte voor zijn gebroken verkiezingsbeloften is wisselend ontvangen door politieke collega's. D66-leider Pechtold noemt het tactisch slim en verstandig. "Maar het is aan de kiezers of ze het acceptabel vinden," zegt Pechtold in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Rutte deed in de campagne van 2012 beloften over een extra belastingvoordeel van 1000 euro, geen beperking van de hypotheekrenteaftrek en geen Nederlands geld meer voor Griekenland. Alle drie de beloften kon hij niet waarmaken.

Wantrouwen
ChristenUnie-voorman Segers spreekt over een pijnlijk moment, omdat het excuus vier jaar na dato komt. "Om nu sorry te zeggen, draagt alleen maar bij aan het wantrouwen van de kiezer", zegt Segers in hetzelfde radioprogramma. Hij benadrukt overigens wel vergeving te willen geven.

Pechtold vindt het excuus ook rijkelijk laat. PVV-leider Wilders spreekt op Twitter over verraad en bedrog.
Citaat:
Kamerbreed
✔ @kamerbreed

Segers (CU) over 'sorry' van #Rutte: "Dit is een pijnlijk moment voor hem. Een kras." #kamerbreed
13:16 - 27 augustus 2016
Citaat:
Geert Wilders
✔ @geertwilderspvv

Never nooit niet.

Ze hebben ons verraden en bedrogen.

Kom in verzet! Op 15 maart 2017#stempvv
https://twitter.com/nos/status/769472715740868608
12:13 - 27 augustus 2016

SP-leider Roemer vindt dat Rutte zich kapot moet schamen voor zijn optreden. "Het is heel genant. Eerst wordt er heel veel beloofd en wordt er van alles voorgespiegeld om dat vervolgens na de verkiezingen aan de kant te gooien. Het is echt te gek voor woorden", aldus Roemer.

Andere partijen hebben niet in het openbaar gereageerd op Ruttes excuus.


zadkine
Master
 Bericht 
snovvdog schreef:
Ik ben geen voorstander van verlagen van de AOW leeftijd, dat wordt onbetaalbaar, te veel grijsharen in Nederland en te weinig jongeren...


Leg uit waarom het goedkoper is jongere werkelozen fors te betalen, (bijstand plus vele inkomens afhankelijke toelagen) .....
terwijl veel van de ouderen van 65 jaar "alleen maar" AOW uit de staatsruif hoeven te krijgen. Want afbetaald koophuis, en/of veel eigen spaargeld (al dan niet in een pensioenfonds). En geen van hen afhankelijke kinderen meer.....dus ook geen toelagen nodig.

Liever dus een jongere die bv mijn baan overneemt.....en ik gewoon met (uiterlijk) 65 jaar met pensioen dan dat ik moet werken voor zijn uitkering, de jongere tevens geen werkervaring krijgt en ook 2 jaar later nauwelijks in staat is om (geschoold) werk over te nemen.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
zadkine schreef:
Liever dus een jongere die bv mijn baan overneemt.....en ik gewoon met (uiterlijk) 65 jaar met pensioen dan dat ik moet werken voor zijn uitkering, de jongere tevens geen werkervaring krijgt en ook 2 jaar later nauwelijks in staat is om (geschoold) werk over te nemen.

Helemaal mee eens.

Ik vermoed dat over een paar jaar de regering er achter zal komen dat zij veel meer uitbetalen aan jongeren dan aan AOW'ers. Grote kans dat een deel van de jongeren levenslang aan het overheidsinfuus hangen.

zandbak
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Grote kans dat een deel van de jongeren levenslang aan het overheidsinfuus hangen.


De verdringing op de arbeidsmarkt is al jaren bezig...goedkope krachten uit het Oostblok die hier tienduizenden, honderdduizenden banen hebben. Het is een leuk gezegde van: als je wilt werken vind je wel werk, maar dat is zeker niet meer aan de orde dezer dagen.
Het houdt natuurlijk ook een keer op met het aantal bereikbare banen in Nederland.
Syriërs zitten voor 75% in de bijstand bv. Hoogopgeleid en wel volgens de media....

Van mij mogen ze die AOW ook meteen omlaag brengen naar 65 max.

snovvdog
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Helemaal mee eens.

Ik vermoed dat over een paar jaar de regering er achter zal komen dat zij veel meer uitbetalen aan jongeren dan aan AOW'ers. Grote kans dat een deel van de jongeren levenslang aan het overheidsinfuus hangen.

Cijfers ontkennen? Ouderen kosten per definitie meer geld dan dat ze opleveren. Uitzondering daar gelaten. Alleen al het gebruik van de zorg...

Jongeren aan het infuus, in welke wereld, kleine minderheid tov grote meerderheid.

Ik ben het eens dat jongeren moeten werken, maar de zorg is de ergste kostenpost en dat gaat grotendeels alleen naar ouderen.

De gezondheidszorg is veruit de grootste kostenpost van iedereen. Richting de ouderen...

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
zandbak schreef:
Het houdt natuurlijk ook een keer op met het aantal bereikbare banen in Nederland.
Als er strructureel niets veranderdt, heb je helaas gelijk. Het nederlands economisch potentieel wordt gesmoord onder een verstikkende deken van torenhoge belastingen, bemoeizucht en regelgeving. Als daar rigoreus iets aan gedaan wordt, kunnnen er banen voor iedereen zijn.

zadkine
Master
 Bericht 
snovvdog schreef:
Cijfers ontkennen? Ouderen kosten per definitie meer geld dan dat ze opleveren. Uitzondering daar gelaten. Alleen al het gebruik van de zorg...Wat heeft dat in godsnaam met de pensioenerings leeftijd van doen?

Dit ging over inkomens betalen uit de staatskas.

Terwijl die zorg kosten los staan van de leeftijd waarop je met pensioen gaat.

(En de ouderen hebben uiteraard al hun geld opgebracht, zowel door het betalen voor de opleiding van de jongeren als voor de rest van wat in Nederland geïnvesteerd is.)

Waarbij ik voor het gemak de erfenis van de staatsschuld toereken aan de onproduktieven...oftewel de miljarden uitkeringen sinds Joop den Uijl voor de bijstand/ inkomens voorzieningen voor jongere mensen die wel gezond zijn.

WimLex
Master
 Bericht 
zandbak schreef:
Het is een leuk gezegde van: als je wilt werken vind je wel werk, maar dat is zeker niet meer aan de orde dezer dagen.

:respect: :respect: :respect:

Broadie
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
NOS schreef:
Hij is nu de man die Nederland door een crisis heeft geleid.
:huh: :lol: :huh: :x :-? :cry: ;( :loco: :dood:
Zolang dit soort inschattingen over de prestaties van politici als gemeenplaatsen in de media rondgebazuind kunnen worden, zonder dat het hele volk als één man opstaat en schreeuwt: "WTF?!", zolang blijf ik erbij dat het huidige democratische gebeuren een schertsvertoning is. Een farce. Een slechte grap zonder pointe.

Het alternatief? Laten we eens beginnen met meer transparantie en minder desinformatie. Mensen (vooral politici) praten graag over de verworvenheden van ´de´ democratie, maar hebben het zelden over vrijheid en menen daarmee werkelijk vrijheid en niet de onderdanigheid die men er tegenwoordig voor aanziet. Het feit alleen al dat deze constatering zelden op resonantie stuit, zou te denken moeten geven.

snovvdog
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
Wat heeft dat in godsnaam met de pensioenerings leeftijd van doen?

Eerder met pensioen > mogelijk meer verlies.

Citaat:
Dit ging over inkomens betalen uit de staatskas.

Terwijl die zorg kosten los staan van de leeftijd waarop je met pensioen gaat.

De zorg + AOW wordt betaald uit de staatskas?


Citaat:
(En de ouderen hebben uiteraard al hun geld opgebracht, zowel door het betalen voor de opleiding van de jongeren als voor de rest van wat in Nederland geïnvesteerd is.)

Er zit een verschil tussen een investering (odnerwijs, infra) en een kostenpost (zorg, sociale zekerheid).

Citaat:
Waarbij ik voor het gemak de erfenis van de staatsschuld toereken aan de onproduktieven...oftewel de miljarden uitkeringen sinds Joop den Uijl voor de bijstand/ inkomens voorzieningen voor jongere mensen die wel gezond zijn.

Bijstand is slechts 4,6 miljard per jaar, erg klein gedeelte tov. AOW bv. of de zorg.
We geven meer aan aan ontwikkelingssamenwerking dan aan bijstand. Overigens is bijstand krijgen als jongere niet echt makkelijk.

zadkine
Master
 Bericht 
snovvdog schreef:
Eerder met pensioen > mogelijk meer verlies.


Daar gaat de gezondheid niet van kapot...en dus de kosten niet omhoog voor zorg.

snovvdog schreef:
De zorg + AOW wordt betaald uit de staatskas?

Nee en Ja.
Zorg wordt vanuit de zorgpremie betaald.
Aow uit de staatskas. Aow is leeftijds gebonden, zorg hangt af van de gezondheid.
Mocht een geschoold iemand VOOR zijn 67ste nu zorg nodig gaan krijgen dan heeft die recht op een hoge arbeids ongeschiktheids uitkering (70% loon tot uitkering van ca 35K per jaar bij 1,5 modaal inkomen of meer).
Zou hij met 65 aow krijgen dan krijgt hij slechts ca 8-10K per jaar uitbetaald. Als alleenstaande ietsje meer, maar zeker nog niet de helft van de WIA uitkering.
Wordt een 64 jarige nu wegens faillissement of reorganisatie op straat gezet krijgt ie afhankelijk van arbeids verleden, gewoonlijk >2 jaar, werkeloosheids uitkering, ook veel hoger dan AOW.

Degenen die nu om medische redenen voor hun 67 ste moeten stoppen worden 2 jaar lang tot 3 keer duurder voor de uitkeringen dan bij aow uitkering aan alle 65 jarigen. Dus als 1 op de drie voor 67 jaar stopt moet er al rechtstreeks geld bij ipv dat die verhoging bespaart. Daarnaast hou je ook nog eens voor de wel door werkenden extra uitkeringen in stand voor de jongeren ...want de arbeidsplaats blijft bezet.

snovvdog schreef:
Bijstand is slechts 4,6 miljard per jaar, erg klein gedeelte tov. AOW bv. of de zorg.


Ik reken ook even mee de betalingen aan onproduktieven die geen bijstand krijgen plus de er omheen hangende industrie.....niet de kale uitkerings som bijstand, maar de bruto som inclusief ambtenaren salarissen etc. En ook uiteraard alles wat naar de asiel industrie gaat. Ik verwacht inderdaad wel dat dit niet de gehele staatsschuld zal dekken. Maar ja, de nieuwe generatie erft ook de infrastructuur etc.

snovvdog
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
Daar gaat de gezondheid niet van kapot...en dus de kosten niet omhoog voor zorg.

Hoe sneller de gezondheid kapot gaat, hoe lager de zorg kosten per persoon.

Anders krijg je die kosten later dubbel zo hard terug.

Langer leven = per definitie duurder bij iemand die niet (meer) werkt.

Ik was even vergeten met hoe dat ZVW. werkt, tegelijkertijd is er ook nog de dure AWBZ:
http://www.baasvannederland.nl/Overheidsuitgaven/0

zadkine
Master
 Bericht 
Ook de AWBZ is niet afhankelijk van wanneer je stopt met werken......maar vanaf wanneer je speciale hulpmiddelen nodig hebt.
Dus discussie vervalsing als je het over financiële gevolgen pensioenleeftijd hebt.

Die zaken horen hooguit thuis in discussies over vergijzing.

snovvdog schreef:
Langer leven = per definitie duurder bij iemand die niet (meer) werkt

Niet als je het hele plaatje meeneemt...niet bij 1 persoon, maar bij alle groepen.
Want wat je uitgeeft aan die ene persoon bespaar je uiteraard bij het minder uitkeren bij een andere jongere persoon, werkeloos dus net zo onproduktief als een gepensioneerde.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Ik vraag me al een tijdje af waarop ik zal stemmen. Strategisch gezien op het CDA als brede middenpartij. Als zij sterk zijn en meedoen met de regering, dan hebben de idioten van de VVD en de PvdA tenminste minder kans om onze positie als gezin van hoger opgeleide tweeverdieners met drie kinderen te verslechteren. Om over dom volk van de linkse en rechtse vleugels nog maar te zwijgen.

Daarbij wil ik alleen nog eens nadenken over de SP. Hun programma is zo slecht nog niet en ik heb van die partij nog het meeste vertrouwen in hun integriteit.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
NoCashCow schreef:
onze positie als gezin van hoger opgeleide tweeverdieners met drie kinderen

NoCashCow schreef:
Daarbij wil ik alleen nog eens nadenken over de SP

:roflol:

Broadie
Master
 Bericht 
The Myth of the Rational Voter: Why Democracies Choose Bad Policies.

- "Senator, you have the vote of every thinking person!"
- "That's not enough, madam, we need a majority!"

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
@dd: er staan meer zinnige dingen in het SP programma dan bij andere partijen. Verder is loonbelasting niet zo een punt, dan wijk ik wel weer uit naar de buren :-)

snovvdog
Master
 Bericht 
Jaag vooral de mensen die wel geld verdienen het land uit en ontmoedig doorgroeimogelijkheden. Verder de milieuonzin vooral aanmoedigen :loco: . ''We zijn terughoudend met de aanleg en verbreding van wegen'' > Want investeringen in infra en werk creëren is slecht?

''De rijksoverheid neemt de regie in de duurzame ruimtelijke inrichting van ons land'', nee, de waanbeelden van de overheid moeten niet nog extra aangemoedigd worden, er is juist meer behoefde aan vrijheid. Wil je een overkapping bouwen moet je toestemming vragen, wil je een oprit maken, heb je ook al een vergunning nodig, wtf.

SP neemt onrendabelen te erg in bescherming... Ze ontmoedigen werk op deze manier. Mensen moeten meer prikkels krijgen zich aan te passen aan waar vraag naar is, dwz. geen linkse onzinstudie doen, maar een studie voor een sector waar tekort aan mensen is. Daarnaast zijn zij voor een grotere overheid. De overheid moet flink inkrimpen en meer mensen moeten nuttig werk doen in de commerciële sector.

SP is een partij van nivelleren en niet van groei aanmoedigen. Ook is het de partij van controlestaat.

Beide zeer zorgelijke dingen voor de vrijheid.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Het gaat ook niet om de ideale partij (want die is er niet), maar om iets te vinden dat een slecht kabinet voorkomt.

WimLex
Master
 Bericht 
tactisch stemmen :fp:

 Pagina 1 van 32 [ 1569 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…