» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid   

Postingstijd interval gedetecteerd van 45.5 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 42 van 42  [ 2059 berichten ]
Christafari
Master
 Bericht 
Als ze half november maar even terugkomen om hun taak te doen. 6 December zijn ze dan weer vrij.

IsIkke
Master
 Bericht 
Citaat:
OM hoeft bedrijven die Zwarte Piet gebruiken niet te vervolgen
Foto: ANP
Gepubliceerd: 28 juni 2017 11:28
Laatste update: 28 juni 2017 11:55

Justitie hoeft bedrijven of instanties die een afbeelding van Zwarte Piet gebruiken niet te vervolgen. Het gerechtshof in Amsterdam heeft een verzoek daartoe afgewezen.
Stichting Nederland Wordt Beter wilde via de rechter vervolging afdwingen van diverse partijen die Zwarte Pieten laten zien, zoals omroep NTR, gemeenten, en winkelbedrijven als Hema, Blokker en Albert Heijn.

Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder al besloten niet tot vervolging over te gaan. Nederland Wordt Beter deed twee jaar geleden aangifte namens honderden mensen die de helper van Sinterklaas een discriminerend en beledigend stereotype vinden.

Via een zogeheten artikel 12-procedure hoopten de activisten het OM alsnog tot actie te dwingen, maar het hof gaat daar dus niet in mee.

Uitdossing
De rechters oordelen dat de aangifte zo algemeen is geformuleerd dat er geen strafbare feiten uit afgeleid kunnen worden. Zo luidde een van de klachten dat tijdens de Sinterklaasintocht van 2014 in Gouda ''personen aanwezig waren die waren uitgedost als Zwarte Piet''. Maar de aangifte laat in het midden waaruit die uitdossing bestond en waarom deze strafbaar zou zijn, aldus het hof in het woensdag gepubliceerde arrest.

Verder wijst het gerechtshof erop dat de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet en zijn uiterlijk nog volop gaande is en ''ernaar neigt Zwarte Piet te ontdoen van stereotyperingen die als kwetsend kunnen worden ervaren''.

De rechters laten wel ruimte voor eventuele toekomstige zaken. Als de discussie "voldoende is uitgekristalliseerd kunnen er omstandigheden zijn waarin gedragingen als die waartegen klagers opkomen een strafbaar karakter kunnen hebben".

In 60 seconden: Het ontstaan van Zwarte Piet In 60 seconden: Het ontstaan van Zwarte Piet
Animatie door In60seconds

Karikatuur
Advocaat Willem Jebbink noemt dat laatste een "belangrijke opsteker voor iedereen die strijdt voor een niet-stereotyperende en voor velen pijnlijke invulling van het Sinterklaasfeest". Hij en zijn cliënten betreuren de uitspraak echter wel.

Ze overwegen een gang naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens of het VN-comité tegen rassendiscriminatie. Jerry Afriyie van Nederland Wordt Beter: "Nederland ziet zwarte mensen anno 2017 nog steeds als een karikatuur."


http://www.nu.nl/binnenland/4800492/hoe ... lgen-.html

:thumb:

wellproc
Master
 Bericht 
IsIkke schreef:
Jerry Afriyie van Nederland Wordt Beter: "Nederland ziet zwarte mensen anno 2017 nog steeds als een karikatuur."

Gemiddelde Nederlander: "Jerry Afriyie zorgt er anno 2017 voor dat ik zwarte mensen alleen nog maar als karikatuur kan zien."
:kniktja:

Bussloo
Master
 Bericht 
Als er één ras gediscrimineerd wordt, dan is dat het blanke ras. Lees de kranten en nieuwssites er maar op na. Als de verdachte van een misdrijf blank is, dan wordt dat er expliciet bij vermeld. Als de verdachte zwart is, of een kleurtje heeft, dan staat dat er niet bij. Wereldwijd is het blanke ras in de minderheid. Racisme ten voeten uit. Alleen blanken kunnen crimineel zijn?

Ik ga binnenkort maar eens aangifte doen tegen de pierrot als karikatuur van blanke mensen. Die worden nu voorgesteld als of ze altijd verdrietig zijn. Daar word ik depressief van.

IsIkke
Master
 Bericht 
https://www.nrc.nl/nieuws/2015/01/15/si ... d-a1419482

Ik zal em zo copy/pasten ik zit nu even in de auto (geparkeerd)

Morbid Angel
Master
 Bericht 
15 januari 2015 ...

18vti
Master
 Bericht 
Weet je wat die jokers ook moeten doen?
Laat ze eens kijken naar de gang van zaken in de huidige "VOC" schepen: De bedrijven in Nederland.
Er is niks veranderd jongens, niks......de loonslaven zijn van verschillend pluimage maar de top: Roombotor wit :roflol:

Ga daar ook maar over lopen zeiken en miepen, kijk dan ook even terug naar wat er waarom gebeurde tussen 1929 en 1945 in heel de huidige "EU" en waarom......iets met teveel vreemd gedachtengoed dat binnen trok en uiteindelijk toch wat nare gevolgen had (Zie weerstand van voormalige oostbloklanden tegen brussel, is pas het begin dit)

Kami
Master
 Bericht 
Gaat helemaal goed komen dus met de EU !

IsIkke
Master
 Bericht 
Morbid Angel schreef:
15 januari 2015 ...

ah dat had ik niet gezien in de auto :P

 Pagina 42 van 42 [ 2059 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…