» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid   

Postingstijd interval gedetecteerd van 106.9 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 42 van 45  [ 2223 berichten ]
Christafari
Master
 Bericht 
Als ze half november maar even terugkomen om hun taak te doen. 6 December zijn ze dan weer vrij.

IsIkke
Master
 Bericht 
Citaat:
OM hoeft bedrijven die Zwarte Piet gebruiken niet te vervolgen
Foto: ANP
Gepubliceerd: 28 juni 2017 11:28
Laatste update: 28 juni 2017 11:55

Justitie hoeft bedrijven of instanties die een afbeelding van Zwarte Piet gebruiken niet te vervolgen. Het gerechtshof in Amsterdam heeft een verzoek daartoe afgewezen.
Stichting Nederland Wordt Beter wilde via de rechter vervolging afdwingen van diverse partijen die Zwarte Pieten laten zien, zoals omroep NTR, gemeenten, en winkelbedrijven als Hema, Blokker en Albert Heijn.

Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder al besloten niet tot vervolging over te gaan. Nederland Wordt Beter deed twee jaar geleden aangifte namens honderden mensen die de helper van Sinterklaas een discriminerend en beledigend stereotype vinden.

Via een zogeheten artikel 12-procedure hoopten de activisten het OM alsnog tot actie te dwingen, maar het hof gaat daar dus niet in mee.

Uitdossing
De rechters oordelen dat de aangifte zo algemeen is geformuleerd dat er geen strafbare feiten uit afgeleid kunnen worden. Zo luidde een van de klachten dat tijdens de Sinterklaasintocht van 2014 in Gouda ''personen aanwezig waren die waren uitgedost als Zwarte Piet''. Maar de aangifte laat in het midden waaruit die uitdossing bestond en waarom deze strafbaar zou zijn, aldus het hof in het woensdag gepubliceerde arrest.

Verder wijst het gerechtshof erop dat de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet en zijn uiterlijk nog volop gaande is en ''ernaar neigt Zwarte Piet te ontdoen van stereotyperingen die als kwetsend kunnen worden ervaren''.

De rechters laten wel ruimte voor eventuele toekomstige zaken. Als de discussie "voldoende is uitgekristalliseerd kunnen er omstandigheden zijn waarin gedragingen als die waartegen klagers opkomen een strafbaar karakter kunnen hebben".

In 60 seconden: Het ontstaan van Zwarte Piet In 60 seconden: Het ontstaan van Zwarte Piet
Animatie door In60seconds

Karikatuur
Advocaat Willem Jebbink noemt dat laatste een "belangrijke opsteker voor iedereen die strijdt voor een niet-stereotyperende en voor velen pijnlijke invulling van het Sinterklaasfeest". Hij en zijn cliënten betreuren de uitspraak echter wel.

Ze overwegen een gang naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens of het VN-comité tegen rassendiscriminatie. Jerry Afriyie van Nederland Wordt Beter: "Nederland ziet zwarte mensen anno 2017 nog steeds als een karikatuur."


http://www.nu.nl/binnenland/4800492/hoe ... lgen-.html

:thumb:

wellproc
Master
 Bericht 
IsIkke schreef:
Jerry Afriyie van Nederland Wordt Beter: "Nederland ziet zwarte mensen anno 2017 nog steeds als een karikatuur."

Gemiddelde Nederlander: "Jerry Afriyie zorgt er anno 2017 voor dat ik zwarte mensen alleen nog maar als karikatuur kan zien."
:kniktja:

Bussloo
Master
 Bericht 
Als er één ras gediscrimineerd wordt, dan is dat het blanke ras. Lees de kranten en nieuwssites er maar op na. Als de verdachte van een misdrijf blank is, dan wordt dat er expliciet bij vermeld. Als de verdachte zwart is, of een kleurtje heeft, dan staat dat er niet bij. Wereldwijd is het blanke ras in de minderheid. Racisme ten voeten uit. Alleen blanken kunnen crimineel zijn?

Ik ga binnenkort maar eens aangifte doen tegen de pierrot als karikatuur van blanke mensen. Die worden nu voorgesteld als of ze altijd verdrietig zijn. Daar word ik depressief van.

IsIkke
Master
 Bericht 
https://www.nrc.nl/nieuws/2015/01/15/si ... d-a1419482

Ik zal em zo copy/pasten ik zit nu even in de auto (geparkeerd)

Morbid Angel
Master
 Bericht 
15 januari 2015 ...

18vti
Master
 Bericht 
Weet je wat die jokers ook moeten doen?
Laat ze eens kijken naar de gang van zaken in de huidige "VOC" schepen: De bedrijven in Nederland.
Er is niks veranderd jongens, niks......de loonslaven zijn van verschillend pluimage maar de top: Roombotor wit :roflol:

Ga daar ook maar over lopen zeiken en miepen, kijk dan ook even terug naar wat er waarom gebeurde tussen 1929 en 1945 in heel de huidige "EU" en waarom......iets met teveel vreemd gedachtengoed dat binnen trok en uiteindelijk toch wat nare gevolgen had (Zie weerstand van voormalige oostbloklanden tegen brussel, is pas het begin dit)

Kami
Master
 Bericht 
Gaat helemaal goed komen dus met de EU !

IsIkke
Master
 Bericht 
Morbid Angel schreef:
15 januari 2015 ...

ah dat had ik niet gezien in de auto :P

bruintje beer
Master
 Bericht 
nu.nl schreef:
Landelijk Platform Slavernijverleden heeft kritiek op nieuwe Piet in Amsterdam

Het Landelijk Platform Slavernijverleden (LPS) heeft bezwaar gemaakt tegen de nieuwe Piet die dit jaar bij de intocht in Amsterdam wordt geïntroduceerd. Het platform vindt dat de Piet te veel uiterlijke kenmerken vertoont met een Spaanse edelman.
Dit is volgens het LPS symbool voor de koloniale onderdrukking van de vroegere wereldmacht, schrijft het in een brief aan de Amsterdamse raad. Dit melden Het Parool en NOS.

Het platform zegt blij te zijn met de afschaffing van Zwarte Piet in de stad, maar vindt de metamorfose "het ene kwaad voor het andere kwaad inruilen".

De bijna vierhonderd Pieten die meedoen aan de Amsterdamse sinterklaasintocht krijgen een compleet nieuw uiterlijk, werd eerder deze week bekend. Met nieuwe felgekleurde pakken en pruiken van halflang, donkerbruin golvend haar, krijgen ze het uiterlijk van Spaanse edellieden uit de zestiende eeuw.

Discussie
De organisatie achter de intocht meldt aan NU.nl verbaasd en een beetje triest te zijn. "We zijn op geen enkele manier benaderd door het Landelijk Platform. Al sinds 2014 zijn we bezig met het verwijderen van racistische uitingen."

De Piet krijgt dit jaar roetvegen bij de intocht. Volgens de organisatie is de traditionele Piet voorbij en is met de nieuwe Piet de zwartepietendiscussie voor de stad beëindigd. Hun uitgangspunt is om het sinterklaasfeest "voor alle kinderen in Amsterdam te vieren, ongeacht afkomst".
Nieuw Sinterklaasseizoen, nieuwe kansen :woop:

De Piet die bedoeld is er uit te zien als een Spaanse edelman, ziet er uit als een... Spaanse edelman!
Je verwacht het niet :lol:

Bussloo
Master
 Bericht 
LPS schreef:
Dit is volgens het LPS symbool voor de koloniale onderdrukking van de vroegere wereldmacht, schrijft het in een brief aan de Amsterdamse raad.

Dan kunnen we het Rijksmuseum wel sluiten. Dat hangt vol met koloniale uitdrukkingen van een vroegere wereldmacht.

Wat ik niet snap is dat we 80 (-12) jaar gevochten hebben tegen die gasten en ze nu terughalen. Dit is een belediging aan het adres van het koningshuis. (Edit: pun intended)

basjuh1981
Master
 Bericht 
Bussloo schreef:
Dit is een belediging aan het adres van het koningshuis.

In Delft is een kleine aarschok geconstateerd deze middag.

bruintje beer
Master
 Bericht 
Wat is een chok?

Christafari
Master
 Bericht 
Ik snap er geen aars meer van maar dat zal niet als een chok komen.

KanarieVW
Master
 Bericht 
Die gasten blijven door janken tot het hele feest niet meer bestaat. Prima moment om er vooral geen aandacht meer aan het schenken.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
KanarieVW schreef:
Prima moment om er vooral geen aandacht meer aan het schenken.
Dat is de kern van het probleem, de linksdraaiende (gesubsidieerde) media zetten linkse aandachtshoeren maar wat graag in de schijnwerpers en ongekozen beleidsambtenaren zijn dol op klagers omdat die hun futiele baantjes rechtvaardigen.

In een normaal land zouden slavernijfrusti's geen poot aan de grond krijgen.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Sylvana Simons de verraadster.

Afbeelding

@Bij33n 9 nov.
Ik wil iedereen verzoeken om dit niet meer te delen. Ik was in een dronken bui en wist niet wat ik aan had. ik ben altijd tegen #zwarte #piet geweest en dat zal altijd zo blijven. #amsterdam is vandaag gelukt morgen #rotterdam en dan #nederland. #sylvana #simons #bij1 #bijeen

Bron: https://twitter.com/Bij33n/status/928605187282960384

Sherlock
Master
 Bericht 
 
Mooi om te zien dat Maserati Teun nog steeds een brein heeft dat slechts de strikt noodzakelijke functies lijkt uit te voeren.

Dat account is nep, Teun. En dat plaatje ook. Kom op man.

Ducantoni
Master
 Bericht 
Sherlock schreef:
Dat account is nep, Teun. En dat plaatje ook. Kom op man.

De interpunctie behoeft ook wat aandacht, alsmede de werkwoordvervoeging. :roll:

Spook
Master
 Bericht 
H'e wat bedoel je?

Ducantoni
Master
 Bericht 
Hoop interessante plaatjes en opmerkingen onder die Tweet, overigens. :fp:
Dit is wel een rake:
Citaat:
In Nederland is de slavernij al bijna twee eeuwen afgeschaft, maar in Afrika nog steeds niet.

Beter zet je je daar voor in dan.


bruintje beer
Master
 Bericht 
Nee nee, laten we hierin blijven hangen in de hoop dat er wat geld uit komt :[

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Het erge aan de hele gein is dat zwarte piet nooit racistisch is geweest. Nu is door een klein clubje en de slinkse meelopers van een kindervriend een racistisch figuur gemaakt.
Kortom, nu zijn we echt terug bij af: de zwarte als boeman (m/v) die achter onze kinderen aangaat dat een onschuldige zwarte piet niet meer mag. Nee, die trut c/s heeft de emancipatie van de gekleurde medemens weer een jaar of 30 terug gezet. Het is zoals ik vele jaren geleden heb gehoord dat je zwarten niet te veel macht mag geven, want dan nemen ze je alles af (vraag maar aan de blanken in het zuiden van Afrika).

Bussloo
Master
 Bericht 
Sherlock schreef:
Dat account is nep, Teun. En dat plaatje ook.

Zwarte Piet is ook nep....

Ducantoni
Master
 Bericht 
Bussloo schreef:
Zwarte Piet is ook nep....

:o Nee toch?

En Sinterklaas?

Bussloo
Master
 Bericht 
Ducantoni schreef:
Nee toch?

En Sinterklaas?

Jan, Piet, Joris en Corneel... Klaas is een fail! Om over Sint maar te zwijgen.

bruintje beer
Master
 Bericht 
Pier heet 'ie.

Ducantoni
Master
 Bericht 
Ze hebben wel allemaal baarden. ;)

WNS2.0D
Master
 Bericht 
Piet niet, Pier wel.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Afbeelding

Afbeelding

:thumb: :thumb:

keokiracer
Master
 Bericht 
Euh waar kijk ik naar Dave?

bruintje beer
Master
 Bericht 
Okee, zeg het maar. Wat zien we hier?
Bussen met antipietenvolk klemgereden?

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Wegblokkade op de A7 bij Oudehaske om demonstranten van "kick out Zwarte Piet" bij de intocht van Sinterklaas in Dokkum tegen te houden. Sorry, dacht dat iedereen dat al wist :D

Kenji
Master
 Bericht 
Yep. Antigekkie's tegengehouden :roflol:

nu.nl schreef:
Intocht Sinterklaas in Dokkum begonnen, demonstranten gestopt op A7
Foto: NU.nl/Sunny Bergman
Gepubliceerd: 18 november 2017 10:40
Laatste update: 18 november 2017 12:32

Voorafgaand aan de start van de intocht van Sinterklaas in Dokkum zijn bussen met demonstranten tegen het uiterlijk van Zwarte Piet tegengehouden op de A7. Het gaat om bussen van de actiegroepen Kick Out Zwarte Piet en Nederland Wordt Beter. Inmiddels is de intocht van de Sint in Dokkum rustig van start gegaan.
Even voor 12.30 uur is de boot met Sinterklaas Dokkum binnengevaren. De Sint werd welkom geheten door burgemeester Marga Waanders. De Sint trekt vanmiddag verder door de binnenstad van Dokkum.

Langs de route zou de sfeer gezellig en gemoedelijk zijn. Er is voor zover bekend geen sprake van incidenten langs de route.

Aan boord van de boot waren zaterdag vooral Zwarte Pieten te zien. Ook waren er Pieten met roetvegen. Vrijdagavond waren er in het Sinterklaasjournaal voor het eerst Pieten te zien. Naast enkele Zwarte Pieten was er ook een Witte Piet te zien.

Sinterklaas komt aan in Dokkum


1 / 8
Demonstranten tegengehouden
Voorafgaand aan de intocht zorgde een confrontatie tussen vermoedelijke actievoerders voor en actievoerders tegen het uiterlijk van Zwarte Piet, voor een grote verkeersopstopping op de snelweg A7.

Chauffers van bussen met demonstranten tegen Zwarte Piet die op weg waren naar Dokkum, moesten even na 10.00 uur remmen nadat auto's voor hen onverwachts stopten met rijden. De bussen werden op de snelweg bij Oudehaske stopgezet, waardoor ook al het andere verkeer op de snelweg tijdelijk stilstond.

Wie er precies achter de actie zitten is onduidelijk, maar de politie zegt tegen NU.nl dat het gaat om "mensen die blijkbaar niet willen dat zij gaan demonstreren".

In de file die door de blokkade ontstond, zijn ongelukken gebeurd. Ook liepen er mensen op de snelweg.

Auto's blokkeren anti-Zwarte Piet-demonstranten op A7 Auto's blokkeren anti-Zwarte Piet-demonstranten op A7
Geen arrestaties
Gesprekken tussen de politie en de betrokken partijen hebben er voor gezorgd dat de blokadde inmiddels opgeheven is. Het verkeer op de A7 kan weer doorrijden.

De Friese politie meldt verder dat het op gang krijgen van het verkeer de hoogste prioriteit heeft gehad. Er zijn dan ook geen arrestaties verricht. Wel zijn gegevens van de betrokken partijen genoteerd.

Leden van de actiegroepen melden aan NU.nl dat twee bussen rond 10.45 uur weer verder konden rijden. Inzittenden van de derde bus zijn overgestapt naar een van de andere bussen. Onder ME-begeleiding mochten de bussen hun weg vervolgen naar Dokkum.

Demonstranten tegen Zwarte Piet op snelweg geblokkeerd


1 / 10
Locoburgemeester wil geen demonstraties
Het was lange tijd onduidelijk of de actiegroepen die op weg waren naar Dokkum daar nog wel konden demonstreren. Er was een vergunning afgegeven voor de demonstratie, maar demonstreren mocht alleen voorafgaand aan de intocht zelf.

Even voor 12.00 uur maakte de locoburgemeester van de gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, bekend dat hij geen demonstraties meer toe zal staan. De burgemeester heeft dit besluit genomen omdat hij de veiligheid van zowel demonstranten als bezoekers van de intocht niet kan garanderen.

De bussen met demonstranten zijn daarom stilgezet door de politie nabij Harlingen. Hen is verteld dat ze weer terug moeten keren naar Amsterdam. Dit zal gebeuren onder begeleiding van de politie.

Een groep van zes andere tegenstanders van Zwarte Piet had zich wel al bij het speciale demonstratievak gemeld. De demonstranten zijn tegengehouden door de politie.

Langs de route door Dokkum is het verder rustig. Er is boven de stad rond 11.00 uur wel nog een tekstlint aan een vliegtuig gezien met de tekst: 'We willen Zwarte Pieten'.


bruintje beer
Master
 Bericht 
:lol: :respect: :thumb:

Kenji
Master
 Bericht 
Nog met oude, vervuilende bussen ook....

Afbeelding


Kenji schreef:
Er is boven de stad rond 11.00 uur wel nog een tekstlint aan een vliegtuig gezien met de tekst: 'We willen Zwarte Pieten'.

:woop: :woop: :respect: :respect:
Afbeelding

Bambi killer
Master
 Bericht 
Hahah prachtige actie :thumb:
Verstandig besluit van de burgermeester :thumb:

Nu heb je in de bus vol huil negers (snickers) hahaha hier neem een snicker je bent jezelf niet als je trek heb :lol:

Lotus Omega
Master
 Bericht 
:woop:

Mark640
Die hard
 Bericht 
:-PAfbeelding

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Bambi killer schreef:
Verstandig besluit van de burgermeester :thumb:

Locoburgemeester.. De burgemeester had verscheidene rondleidingen voor dit gajes georganiseerd voorafgaand aan de hele intocht.

357kurt
Master
 Bericht 
Top, als inwoner van Friesland steun ik de actie 100%. Kinderfeestje verpestende zakkenwassers hebben we geen boodschap aan! :colaatje:

Kami
Master
 Bericht 
Mooi burgerinitiatief !

bruintje beer
Master
 Bericht 
OM onderzoekt of ze iemand kunnen vervolgen voor het blokkeren, lees ik op Omrop Fryslân :[

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Gelukkig zijn die cultuurbarbaren tegengehouden. :respect: :respect: Voor de mensen die de blokkade uitgevoerd hebben.

WNS2.0D
Master
 Bericht 
Ooit hakten ze in Dokkum gewoon de kop eraf als er ongewenste volk de boel kwam verstoren.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
bruintje beer schreef:
OM onderzoekt of ze iemand kunnen vervolgen voor het blokkeren,

zeggen dat je motor gehackt was, ja hij deed plots niets meer, heel vervelend.

bruintje beer
Master
 Bericht 
WNS2.0D schreef:
Ooit hakten ze in Dokkum gewoon de kop eraf als er ongewenste volk de boel kwam verstoren.
Ik stel me daar wel wat bij voor. Friezen zijn in de regel niet zo gesteld op kletskousen en ongebreideld gezever. Ik denk dat ze die vent een poos hebben laten ratelen, en toen iets gezegd hebben in de trant van "jonkje, no moast ophâlde te iemelje want oars wurd ik lilk". Tsja, als je dan toch doorgaat heb je er ook wel een beetje om gevraagd natuurlijk...

357kurt
Master
 Bericht 
Zo , nu dan nog maar even de onafhankelijkheid van Friesland uitroepen , de Drenthen en Grunigers mogen ook meedoen. Hek deromheen, kloar! Wij hebben nog genoeg gas in de grond zitten die we dan duur gaan verkopen aan de Hagenezen.

:wink:

Forza!
Master
 Bericht 
Lijkt erop dat uitgerekend de Friezen onze cultuur gaan redden. :thumbsup:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
BN DeStem schreef:
Boze blokkerende Friezen A7 mogelijk strafrechtelijk vervolgd

De voorstanders van Zwarte Piet die zaterdagochtend de A7 bij Joure hebben geblokkeerd, worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd. De politie hield tijdens de opheffing van de blokkade bewust geen mensen aan omdat de prioriteit lag bij het weer vrijmaken van de weg.

Er zijn echter wel namen genoteerd van mensen die meededen aan de blokkades. ,,In samenspraak met het Openbaar Ministerie wordt gekeken of het een strafrechtelijk vervolg zal krijgen'', aldus de politie.

Wegversperring
Met de blokkade werden twee bussen van de actiegroep Kick Out Zwate Piet tegengehouden. Ze waren op weg naar de intocht in Dokkum om te demonstreren. Door de blokkade ontstond er een file. In de file waren volgens Rijkswaterstaat meerdere ongelukken. Vanwege de vertraging door de wegversperring en de vrees voor ongeregeldheden werd de demonstratie uiteindelijk verboden.

Het idee om de demonstranten tegen te houden, werd deze week al onder voorstanders van Zwarte Piet via Facebook gecommuniceerd als Project P. Nadat de politie ze erop had gewezen dat dit niet mag, hadden ze volgens de burgemeester aangegeven ervan af te zien. Dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Het is bij wet verboden om een voertuig zonder geldige reden op de weg tot stilstand te brengen en daarmee gevaar of hinder te veroorzaken. Voor een dergelijke actie kan een boete worden opgelegd van 140 euro. Als er daadwerkelijk gevaar is ontstaan kan het Openbaar Ministerie er ook voor kiezen om een zwaardere straf te eisen.Te triest voor woorden.

 Pagina 42 van 45 [ 2223 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…