» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 11 van 11  [ 520 berichten ]
Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Eeehh..

cocodee
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Eeehh..

Ja toch niet dan?
Hier een relaasje uit de koker van burgers, die ongewild worden geconfronteerd met de ellende, mind you, Niemoller wordt door gutmenschen afgeschilderd als een rechtse ra/fas-cist, so make up your own mind, zeg_maarr.
Flinke lap tekst, maar dan heb je ook wat, als je weer eens in de file staat, of op een andere manier de tijd moet doden! :[

Citaat:
Het zal je maar gebeuren. Er komt een Somalisch gezin bij je in de straat wonen. ‘Vluchtelingen.’ Er ontstaat niet te harden overlast. Huiselijk geweld. Gegil. Bedreigingen. Dag en nacht. En wat doet de gemeente? Ze plaatsen er een tweede overlast gevende immigrantengemeenschap boven. Statushouders. Op brieven naar de gemeente komen er alleen maar standaardantwoorden. Een ouder echtpaar ernaast verdwijnt en de gemeente laat de woning maar leegstaan.

Hieronder het verslag van een bewoner uit de straat. In ‘W.’ Die bewoner blijft uit angst liever anoniem. En vlucht maar deels naar het buitenland, want dit is geen leven meer. Bij mij zijn de persoonsgegevens bekend en ook had ik inzage in de correspondentie met de burgemeester.

De multiculturele werkelijkheid die ze op de grachtengordel niet kennen.

In mijn straat woont een somalisch gezin met 3 schoolgaande kinderen. Ze wonen al jaar en dag op 44m² met een slaapkamer van 12m ². De overlast, welke mede door de veel te kleine huisvesting, wordt veroorzaakt is onverdraaglijk. Drie ADHD kinderen die dagelijks schreeuwen, krijsen en erbarmelijk huilen als zij weer eens geslagen worden. Vader schreeuwt de hele dag, tegen de kinderen, zijn vrouw, aan de telefoon etc. De tv staat knoerthard, deuren en ramen open. Er wordt nimmer normaal gesproken, altijd oorverdovend schreeuwen. De geluidsoverlast voor de omwonenden is ongekend, meestal ramen en deuren dicht om het maar niet te hoeven horen, op je terras of balkonnetje zitten behoort tot de verleden tijd.

Vaak worden de 3 kinderen binnengehouden, zeggggggg maaaaarrrrrrrrr (ja echt, staat in het originele artikel! :lol: )opgesloten, om de overlast binnenshuis te houden omdat de buurtbewoners het niet meer verdragen en tegen de ouders beginnen te schreeuwen. De vraag is waarom een gezin (5 familieleden) jarenlang op 44m² moet wonen, van een normaal gezinsleven kan zo geen sprake zijn, laat staan van integratie. Ik zie nooit hulpverlening, geen kinderbescherming, helemaal niets, terwijl ik de burgermeester van W. daar persoonlijk op heb aangesproken.

Mag een gezin met 3 schoolgaande kinderen (wettelijk) eigenlijk wel op 44m² wonen? Dat het schade toebrengt aan de leden van het gezin schijnt de gemeente niet te deren, bovendien is er nog de vraag naar brandpreventie en ventilatie.In plaats van het probleem aan te pakken (het gezin in een eengezinswoning plaatsen en beter te begeleiden) plaatst de gemeente een tweede migrantengezin boven de woning van het Somalische gezin. In deze woning komen iedere nacht 10-12 mannen bijeen en maken zoveel lawaai dat naaste bewoners niet meer slapen kunnen.

Een ander punt wat mij wakker houdt is dat ik vaak ongewild getuige moet zijn van het huiselijk geweld. ´s nachts hoor ik de vrouw des huizes(?) schreeuwen en gillen, ik hoor enorm gestommel.. ja, ze krijgt weer rake klappen. Het traumatiseert mij en ik slaap op een luchtmatrasje voor de voordeur, iedere avond leg ik het daar weer neer, stop mijn oren vol met oordoppen en hoop op een paar uurtjes rust.

Tot voor kort zette ik de tv iets harder om al die overlast en het geweld maar niet te moeten horen, maar dan worden de buurmannen (statushouders) boos. Ze komen naar mijn woning, bonken woest op de deur, ik moet de tv zachter zetten want het stoort hen! Bedreiging en intimidatie van vrouwen: is het de bedoeling dat ik (en andere Nederlandse vrouwen) er maar aan moeten wennen?De gemeente W. heeft het goed voor met de statushouders, zij krijgen ca. €10.000 en mogen daarvoor een uiterst luxe huisraad kopen, tot en met elektrische fietsen en orgels (om het luidruchtige bidden nog meer kracht bij te zetten). Statushouders worden in W. overladen met luxe huisraad en gebruiksgoederen, maar voor passende huisvesting is klaarblijkelijk geen geld. Statushouders, aldus de burgermeester, zijn in principe allemaal bijstandshouders en dienen daarom in sociale huurwoningen ondergebracht te worden ( allemaal in dezelfde straat, wijk) waardoor gettovorming ontstaat. Fatsoenlijke eengezinswoningen (en daardoor een betere spreiding van statushouders) zijn klaarblijkelijk te duur, dus proppen maar en overladen met luxe!Ik ben, volledig getraumatiseerd, op de vlucht geslagen en woon een groot deel van het jaar bij mijn familie in het buitenland. De woning naast het Somalische gezin staat al meer dan 12 maanden leeg. Dit ouder echtpaar was van de ene op de andere dag verdwenen. Waar zijn zij gebleven en waarom houdt de gemeente – in samenwerking met de woningcorporatie de achtergebleven woning leeg? Deze sociale huurwoning wordt niet aan woningzoekenden aangeboden, terwijl de wachtlijst hier niet meer te overzien is.Statushouders worden in de gemeente W. dus boven en op elkaar tussen vier muren gepropt en, om van het gezeur van de buren af te zijn inzake overlast, laat ze de woningen er naast maar gewoon jarenlang(?) leegstaan.

Ik schrijf bewust ´gezeur´. Het persoonlijke gesprek dat ik met de burgermeester en zijn medewerkers heb gehad, heb ik als buitengewoon teleurstellend ervaren; ik heb voor mijn traumatische ervaringen noch sympathie noch enige vorm van empathie mogen ontvangen. De gemeente heeft een taak van het Rijk opgelegd gekregen (het dumpen van statushouders) en gaat daar gewoon mee door. Heel vervelend voor de naaste buren, maar zo is het nu eenmaal!? Dat inwoners van de eigen gemeente huis en haard moeten verlaten omdat de overlast en het geweld niet meer te verdragen zijn, neemt de gemeente W. voor lief. Ook bewust leegstand creëren schijnt onderdeel van het ´huisvestingsbeleid´ te zijn.Veel vluchtelingen zijn getraumatiseerd, ik dacht dat als zij hier opgevangen worden, passende woonruimte krijgen (goede verspreiding tussen andere gezinnen, zodat er ook enige mate van sociale controle kan zijn), zij hier een beter leven kunnen leiden, maar het enige wat ik zie (ervaar) is dat een ernstige mate van traumatisering en extreem geweld onze samenleving binnensluipt en dit op Nederlandse burgers wordt overgedragen met alle gevolgen van dien.

Ook dacht ik dat vluchtelingen erbij kwamen en zouden integreren, echter de praktijk leert dat als er ongecontroleerd, massa´s vluchtelingen worden gedumpt, er Nederlanders zijn die huis en haard moeten te verlaten.Deze, vaak jonge mannelijke vluchtelingen, al dan niet met een gezin, zitten, zwaar getraumatiseerd, met te veel personen op kleine woonruimtes opgesloten, geen werk, geen inkomen, geen benul van de (geseculariseerde) maatschappij waarin ze terecht zijn gekomen. Ze verzamelen zich in grote groepen gelijkgestemden en veroorzaken niet aflatend overlast die de leefbaarheid van omwonenden en soms een hele wijk onder druk zet. Zoiets stuit op grote, onoverkomelijke problemen, problemen die de naaste bewoners niet meer verzwijgen mogen en die duidelijk benoemd moeten worden. Weg van die ongezonde, alles onderdrukkende zwijgcultuur in Nederland, gewoon melden dat de leefbaarheid van de wijk waarin je woont aangetast is en dat van woongenot al helemaal geen sprake meer is.Een ander punt wat mij grote zorgen baart is dat de gemeente W. de ervaringen van haar eigen inwoners negeert en ze onder het tapijt veegt (dé verzwijgcultuur dus hanteert). De grote problemen welke huisvesting van statushouders met zich meebrengt, worden dus bewust niet in kaart gebracht.

Een huisvestingsbeleid(?) dat zowel vluchtelingen als de eigen inwoners alleen maar schaadt en bovendien brandhaarden doet ontstaan, zal binnen afzienbare tijd haar tol eisen: waarom laten gemeenten/Rijk het daar op aankomen? Hebben zij niets van het verleden geleerd? Krijgen zij dit beleid(?) door de strot geduwd door Merkel, Juncker & Co. En, zo ja, waarom tonen zij geen ruggengraat? Waarom laten zij het land dat zij representeren in de sociale afgrond glijden?Last but not least: ik vraag mij af waarom er politici en Nederlanders zijn die menen dat Nederland nog steeds meer vluchtelingen kan opnemen, maar wat bedoelen ze nu eigenlijk? Bedoelen ze vluchtelingen opnemen, but not in my backyard? Dus gewoon doorgaan met het opstapelen van vluchtelingen tussen vier muren, zoals nu het geval is, ver weg van hun eigen bed?

Mij bekruipt het gevoel dat diegenen die niet tussen (grote gezinnen) vluchtelingen in te krappe behuizing wonen, iets roepen waarvan ze de problematiek, laat staan het leed, totaal niet overzien.

Blijven roepen dat vluchtelingen massaal bij anderen in de woonwijk geplaatst moeten worden en negeren dat deze huis en haard moeten verlaten vanwege onverdraaglijk overlast/geweld, geeft aan dat wij hier met een groep mensen van doen hebben die geen interesse heeft in het belang van Nederland en haar inwoners; dat zet de mens aan het denken, niet?

http://joostniemoller.nl/2017/06/vlucht ... e-bewoner/

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
cocodee schreef:
als je weer eens in de file staat,

Dat zie ik dan de komende tijd niet zo snel meer gebeuren.. :lol: .. Met bootje dobberen wel.. Maar de zin ontbreekt mij vaak om me dan bezig te houden met al dit soort meuk..

Ik zit nu even binnen achter de laptop... Als ik dit dan weer zie;

Link


Is het overgrote deel van de bevolking gebrainwasht met fake news. De NOS doet dit precies zo!

Heb het al vaker gezegd, laten we nog een keer een ventje van een jaar of 5 voorover dood in het zand leggen zodat we met dat excuus nog meer woestijnvolk binnen kunnen halen.

cocodee
Master
 Bericht 
Tsja, wat doe je als het eten niet te nassen is, de WiFi niet deugt, je iPhone niet het laatste model is? Juist! De fik erin, waarvan akte, de brandstichter zal ook wel last hebben gehad van een lage bloedsuikerspiegel.... 8)
Citaat:
11 juni 2017 — 11:35
37 gewonden bij brand in asielzoekerscentrum Duitsland

Bij een brand in een asielzoekerscentrum in de Duitse stad Bremen zijn 37 mensen gewond geraakt. Onder hen zijn tien kinderen. Dat meldt persbureau Reuters vandaag.

De brand begon in de kelder van het gebouw. In het azc wonen meer dan 100 vluchtelingen. De politie onderzoekt nog of de brand is aangestoken.
Onbewoonbaar

Bij de bestrijding van de brand waren 70 brandweermannen nodig om de vlammen te bedwingen. Het gebouw is voorlopig niet meer bewoonbaar.
Toename brandstichting

Het aantal brandstichtingen tegen asielzoekerscentra is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In 2015 werd er 75 keer brand gesticht in een azc in Duitsland, terwijl dat een jaar eerder 5 keer gebeurde. Ook wordt er in Duitsland steeds vaker geweld gebruikt tegen asielzoekers.

https://wnl.tv/2017/06/11/37-gewonden-b ... duitsland/

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Uiteraard is het weer zo geschreven alsof alles van "buitenaf" gebeurt

-Joske-
Master
 Bericht 
Citaat:
Bewoners van de Molukse wijk in Gennep eisen bij woningcorporatie Mooiland dat er alleen Molukkers in huizen in die wijk geplaatst mogen worden.

"Als er en een woning vrijkomt er komt een Hollands gezin, of het maakt niet uit wat , dan komt de hele wijk in opstand. Dan krijg je gewoon een escalatie. Dan gooien ze elke avond de ruiten in", zegt voorzitter van de Wijkraad Chris Sahertian.


Filmpje in de link: https://www.1limburg.nl/molukkers-eisen ... xt=default

Zo gaat het straks overal...

ceriadwen
Master
 Bericht 
O, hier in Moordrecht hebben we ook een Molukse wijk en daar wonen ook echt alleen Molukkers, komt er een huis vrij dan komt er echt een Molukker in. En weet je, ik vind het prima. Het zijn fijne mensen, waar je nooit, maar dan ook echt nooit, last van hebt. Ze houden die 10 Marokkaanse families die hier wonen hartstikke goed onder de duim. Ik ben er gezegend mee :) Twee jaar terug op de avond voor RMS dag (dat is de enige avond dat het wat rommelig is in het dorp) hadden ze muren onder geverfd met RMS spreuken... Heel het dorp sprak er schande van. De dag na de RMS dag hebben alle Molukse dames in het dorp, emmertje, sopje de muren weer spik en span gemaakt.

Als zij bij elkaar willen blijven wonen en het zijn zulke fijne mensen om mee te wonen vind ik het (ook gezien de achtergrond van hun hier zijn sowieso) geen belachelijke eis dat ze in die wijken bij elkaar willen blijven. En ik snap ook dat ze het niet accepteren dat een "overheid" even besluit dat dit niet meer gaat gebeuren. Laat ze met rust, geef ze dat kleine stukje........ er was een land beloofd!

-Joske-
Master
 Bericht 
ceriadwen schreef:
Het zijn fijne mensen, waar je nooit, maar dan ook echt nooit, last van hebt.

Er zijn nogal wat problemen met die lui... Als ze hun zin krijgen dan heb je er weinig last van, maar zo niet dan lossen ze dat op met stenen door de ruit bij je auto / huis / boot etc. Wat dat betreft is het smerig volk.

R
Master
 Bericht 
Liever 1000 Molukkers dan 10 Marokkanen. Bescheiden volk.

En ja ze kunnen weleens als groep optreden. Weleens. Als ze het nodig vinden. Beste mensen.

cocodee
Master
 Bericht 
-Joske- schreef:
maar zo niet dan lossen ze dat op met stenen door de ruit bij je auto / huis / boot etc.

Je vergeet trein. O:)

bruintje beer
Master
 Bericht 
cocodee schreef:
Het aantal brandstichtingen tegen asielzoekerscentra
Tegen? Tegen? :nothanks: Rot eens op met je externaliseren!

bruintje beer
Master
 Bericht 
cocodee schreef:
Je vergeet trein. O:)
Zulks lossen 'wij' dan weer op onze eigen manier op O:)

basjuh1981
Master
 Bericht 
cocodee schreef:
Je vergeet trein. O:)

Je hoeft er geen punt van te maken.

bruintje beer
Master
 Bericht 
Nee, dat zou niet wijster slim zijn.

Griffin
Master
 Bericht 
ceriadwen schreef:
Het zijn fijne mensen, waar je nooit, maar dan ook echt nooit, last van hebt.

* Bijna * nooit last van hebt. Natuurlijk zitten er ook minder aangename mensen tussen, al denk ik dat dat minder voor komt dan bij ons, witte nekken.

Ik ben opgegroeid op een steenworp afstand van "woonoord Berkenoord", woonde tegenover de familie Tamaela. Nooit problemen mee gehad - integendeel! Terwijl pa Tamaela toch niet bepaald een onomstreden figuur was...

Heb gezien wat er in '76 gebeurde bij "het kamp", heb het onbegrip nauwelijks zien afnemen over de jaren. Natuurlijk, de gijzelingen hebben niet meegeholpen aan een positief beeld, maar ik snap prima dat er Molukkers zijn die niets op hebben met blanken "of erger".

Omgekeerd komt het trouwens net zo goed voor, alleen staat het dan niet zo groot in de kranten. Er zijn zat wijken in Nederland waar buitenstaanders niet geaccepteerd worden door de buurtbewoners, waar een steen door de ruit ook tot de escalerende mogelijkheden behoort.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Griffin schreef:
Er zijn zat wijken in Nederland waar buitenstaanders niet geaccepteerd worden door de buurtbewoners

Duindorp (Den Haag) is daar wel een aardig voorbeeld van.

Kami
Master
 Bericht 
Linksom of rechtsom, met de molukkers hebben we ook problemen binnengehaald in mijn ogen.
Treinkaping, Satudarah etc.

Heb geen problemen met nieuwkomers, wel met de problemen die ze allemaal meenemen.

R
Master
 Bericht 
Kami schreef:
Linksom of rechtsom, met de Molukkers hebben we ook problemen binnengehaald in mijn ogen.
Treinkaping,

Ik spreek hier geen oordeel uit en verdiep je eens wat betreft de Nederlandse Staat in combinatie met de Molukse Zaak; dat is wel een Punt.
Die treinkaping is behalve in het nieuws opgerakeld, ook alweer 40 jaren terug. Satudarah ach, minder last van als van Marokkanen.

Dat in elke bevolkingsgroep wel wat appels uit de toom vallen is evident aan mensen; Chinezen bijvoorbeeld hebben ook hun maffia hier actief en zijn helemaal niet zo aardig voor andere import chinezen die ze hier letterlijk tewerkstellen en vrijheden ontnemen.

zadkine
Master
 Bericht 
De treinkaping was een gevolg van idiote, niet nakombare beloften van de regering aan de Molukkers.
En van verder vooral ook niks anders voor die mensen doen (sinds onafhankelijkheid Indonesie dus).

Niet dat ik daardoor die kapingen en bezetting van een school (bovensmilde) goed keur.

Maar op geen enkele manier is onze verhouding tot Molukkers te vergelijken met die tot andere immigranten.
Zelfs niet met Surinamers dus.

Want de Molukkers waren in Nederlandse (militaire) dienst tijdens de vrijheidsstrijd van Indonesië na WO2. En daarmee in dat land verraders. Ze zijn dus de enige immigranten groep waar we verplichtingen tegenover hebben.
De Surinamers , ook mensen met Nederlandse nationaliteit , zijn hier vooral gekomen toen Suriname onafhankelijk werd, maar dezen waren op geen enkele manier zodanig in Nederlandse dienst dat ze wel verplicht dat land moesten verlaten. Ze zijn dus vrijwillig hier gekomen
Immigranten uit andere landen hebben we helemaal geen verplichtingen naar, dit itt wat GL en consorten menen te moeten zeggen. Reden dan ook waarom ik al langer pleit voor het afschaffen van elk economisch vangnet voor immigranten. Minimaal voor een paar decaden na immigratie. Dat is DE manier om immigratie te verminderen zonder dat je verder rigoureuze grensbewaking hoeft in te stellen. Wel vind ik dat criminele immigranten , ook NA naturalisatie, eenvoudig uit ons land moeten kunnen worden verwijderd en op de lijst ongewenste vreemdelingen komen. Zonodig dus automatische denaturalisatie na veroordeling voor een misdrijf bij een ieder die de nederlandse nationaliteit verkregen heeft bij wet.

R
Master
 Bericht 
Mooie geschiedenisles.

Kan je van hedendaagse journalisten niet beweren. De meesten daarvan likken het liefst naar boven.

 Pagina 11 van 11 [ 520 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…