Je dient ingelogd te zijn op het achterliggende forum om een reactie achter te kunnen laten.

ma 17 apr 2017, 21:49   IP:1b73ff7163
  

U mag een reactie achterlaten

Reacties zonder voldoende onderbouwing kunnen verwijderd of aangepast worden zonder overleg

do 20 apr 2017, 15:40   IP:7ded30ed2a
  

Bonnenregen op Noord-Hollandse wegen

Te hoge snelheid speelt een grote rol bij verkeersongevallen. Want ondanks de toename van veiligheid in de auto’s door het gebruik van gordel, airbags, kreukelzones, wegknikkende stuurkolommen etc. zijn deze voorzieningen bij hoge snelheden niet automatisch levensreddend. Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid zelfs een doorslaggevende rol; als iedereen zich aan de snelheidslimiet zou houden, zouden er in Nederland ruim een kwart minder letselslachtoffers zijn.

De politie in Noord-Holland heeft meegedaan met de ‘speedmarathon’; een actie op initiatief van Tispol, een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie. In Noord-Holland is woensdag en in de nacht van woensdag op donderdag op snelheid gecontroleerd op diverse locaties waar aantoonbaar hard gereden wordt, of waar vaker ongelukken plaatsvinden.

Resultaten
In totaal werd de snelheid van 39.627 voertuigen gecontroleerd in de politie-eenheid Noord-Holland en werden 3.366 hardrijders bekeurd.
Gecontroleerd werd o.a. op de N201 in de Haarlemmermeer, op de N245 in Noord-Scharwoude, de N247 in Middelie en in Scharwoude, de N302 in Hoogkarspel, Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost, de Jaagweg in Purmerend, de Provincialeweg in Hoorn, de Provincialeweg in Alkmaar, de Zanddijk in Julianadorp en op de Kanaalweg in Den Helder.

De hoogste snelheidsovertreding werd gemeten op de N245 in Noord-Scharwoude: 167 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Deze hardrijder werd direct door een motorrijder van politie aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bij alle hardrijders die aan de kant werden gezet, werd een blaastest afgenomen om vast te stellen of hij/zij onder invloed van alcohol had gereden.
Het merendeel van de hardrijders krijgt hun boete binnenkort thuis gezonden.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2017/apri ... jders.html

do 20 apr 2017, 17:06   IP:7ded30ed2a
  

Kassa! Ruim 1600 hardrijders op de bon in West-Brabant tijdens 'speedmarathon verkeer'

Van woensdag 18.00 uur tot donderdag 06.00 uur is door het Team Verkeer op diverse locaties in West-Brabant intensief gecontroleerd op snelheid. In Tilburg is één rijbewijs ingevorderd: daar reed een bestuurder 137 km/u te hard.

Deze actie vond plaats in het kader van de Europese week van de veiligheid die wordt georganiseerd door Tispol. Dit is een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie.

Controle
Er is gecontroleerd op de de Midden-Brabantweg (N261) in Waalwijk, de Ringbaan Noord, - Zuid, - West en - Oost in Tilburg, de Provincialeweg Noord in Oud Gastel, de Putseweg in Putte, de Bredaseweg in Baarle-Nassau, de Spoorstraat in Roosendaal, de Noordlangeweg in Dinteloord en de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom.

Resultaten
Tijdens de controles zijn laserguns, videoauto’s en radar ingezet. In totaal zijn er 37.626 passerende voertuigen gecontroleerd. Daarvan hebben 1.604 personen een proces-verbaal gekregen. Eén persoon is op de Midden Brabantweg in Tilburg aangehouden voor een snelheidsovertreding van 137 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bron: http://www.bd.nl/tilburg/kassa-ruim-160 ... ~aeb8ded3/

di 25 apr 2017, 14:54   IP:e89bd2c5b0
  

Met andere woorden, als ik dat verhaal over die snelheid mag geloven: als je je maar aan de maximumsnelheid houdt is er niets aan de hand.

De maximumsnelheden zijn dus zalig verklaard door de hotemetoten. Wat een gotspe!!!

Wil je geen verkeersslachtoffers, dan zal je met onmiddellijke ingang al het rijdend vervoer moeten verbieden!