Je dient ingelogd te zijn op het achterliggende forum om een reactie achter te kunnen laten.

za 29 jul 2017, 16:25   IP:1b73ff7163
  

U mag een reactie achterlaten

Reacties zonder voldoende onderbouwing kunnen verwijderd of aangepast worden zonder overleg

zo 30 jul 2017, 13:45   IP:c542c507c9
  

Wat ronduit stuitend is, is dat zelfs wanneer een foto je gelijk bewijst het OM het zelfs dan nog verdomd om de onterechte boete te vernietigen en je naar de rechter moet stappen om die onbetrouwbare instantie hiertoe te dwingen.

Hier laat zich overduidelijk zien dat er de overheid alles aan gelegen is de burgers zo veel als maar mogelijk is geld uit de zakken te kloppen, dan wel te bestelen. De overheid laat zich, ook in deze, dan weer overduidelijk van haar slechtste kant zien en laat duidelijk zien niet te vertrouwen te zijn.

Maar in wat voor land leven we hier dan als je als burger zelfs de overheid niet kunt vertrouwen. Gaan we hier Noord Korea dan achterna, of een van die andere schurkachtige derdewereldlanden?

zo 30 jul 2017, 23:31   IP:6202fa4c5e
  

Dit krijg je als rechters gewoon klakkeloos met het OM meegaan en alles wegwuiven met "geijkt - dus OK", met 0,0 verstand van techniek. Beetje fatsoenlijke software kom ik helaas maar weinig meer tegen.

wo 02 aug 2017, 7:13   IP:01f6076b72
  

De linkse hobbies moeten ook betaald worden..

wo 02 aug 2017, 12:47   IP:25b9502753
  

Ja, en de miljarden die jaarlijks in bodemloze buitenlandse putten worden gestort moeten natuurlijk ook gegarandeerd blijven. En niet te vergeten de vette banen die dat uiteindelijk voor de laffe Haagse politieke hotemetoten in Europa oplevert. Want als die misselijke kliek daar in 070 niet zo vrijgevig was en niet steeds het braafste jongetje van de klas zou willen zijn, dan zou de toekomst voor dat volk er een stuk minder rooskleurig uit zien en kunnen ze de vet betaalde banen in Europa wel gedag zeggen. En dat, willen ze ten koste van alles, ja, letterlijk alles voorkomen. Dus... de burger zal hoe dan ook moeten bloeden.

di 08 aug 2017, 12:07   IP:7ded30ed2a
  

Slachtoffers 'foute flitspalen' halen hun gram

Honderden mensen hebben zich bij Hein Lambermont uit Oostkapelle gemeld als slachtoffer van foute flitscamera's. Twee weken geleden begon hij een meldpunt voor mensen die ten onrechte geflitst en beboet zouden zijn.

Op 28 juli opende Hein Lambermont uit Oostkapelle het e-mailadres foutieve@flitsboetes.nl. Met natuurkundige Joop van Berkum startte hij een actie tegen de onterechte boetes en de bureaucratie waar burgers tegenaan lopen als ze hun gelijk proberen te halen. Volgens Lambermont hebben inmiddels honderden mensen gereageerd.

Lambermont werd vorig jaar juni bekeurd omdat hij door rood zou zijn gereden op de Schroeweg in Middelburg. Hij vroeg de foto van de overtreding op bij justitie. Op de foto was duidelijk te zien dat niet hij, maar de auto die hem rechts passeerde het rode licht had genegeerd.

De Oostkapellenaar moest uiteindelijk naar de rechter stappen om de boete van tafel te krijgen. De hele procedure heeft hem bijna een jaar gekost.

Medestrijder
Zijn medestrijder Joop van Berkum had een soortgelijke ervaring. Hij kreeg een bekeuring voor een snelheidsovertreding in Zuid-Holland die hij naar eigen zeggen nooit begaan had. Zijn zaak loopt nog in hoger beroep.

Sinds de actie van Lambermont en Van Berkum de media haalde, stromen de reacties binnen op het e-mailadres foutieve@flitsboetes.nl, aldus de Oostkapellenaar. ,,Het zijn er honderden en de mailtjes komen uit het hele land.''

Er zitten bizarre voorbeelden bij, vertelt Lambermont. ,,Zoals iemand die 70 kilometer per uur zou hebben gereden in zijn invalidenautootje. Dat wagentje is begrensd op 45 kilometer per uur. Een ander voorbeeld is een kenteken waarbij de flitscamera een 6 als een 8 heeft gelezen. Allemaal zaken waarbij je in een oogopslag ziet dat het niet klopt.''

Muur
Wat in veel reacties genoemd wordt, is de muur waar burgers tegenaan lopen als ze bezwaar maken. Lambermont: ,,Veel mensen denken dan laat maar zitten, ik betaal die boete wel.''

Tweede Kamerlid Barbara Visser van de VVD heeft naar aanleiding van Lambermonts actie vragen gesteld aan de minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie over de werking van de flitspalen en de manier waarop bezwaren worden afgehandeld. Visser vindt dat automobilisten niet 'dubbel gedupeerd' moeten worden door allerlei juridische procedures 'indien er sprake is van onterechte boetes door foutief afgestelde flitscamera's.'

Bron: http://www.tubantia.nl/binnenland/slach ... ~a8f2f889/