Je dient ingelogd te zijn op het achterliggende forum om een reactie achter te kunnen laten.

zo 12 nov 2017, 13:43   IP:1b73ff7163
  

U mag een reactie achterlaten

Reacties zonder voldoende onderbouwing kunnen verwijderd of aangepast worden zonder overleg

ma 13 nov 2017, 18:08   IP:765728598e
  

[quote
"Het is een belangrijk gegeven in onze rechtsstaat dat je niet in het vizier van de overheid komt als je geen verdachte bent", zegt Rejo Zenger van Bits of Freedom. "Dat principe dreigen we nu te laten varen." Volgens Zenger is het maar afwachten waar de data in de toekomst voor worden gebruikt. [quote]

Dat is nu exact waar mensen die zeggen "als je niks te verbergen hebt heb je niks te vrezen'' de fout in gaan. Als dit doorgaat, is in de toekomst iedere burger een potentiele misdadiger.


[quote]
Achter de hand
Maar volgens de politie is het belangrijk om de gegevens van alle automobilisten achter de hand te hebben. "Zo kun je na een zeer gewelddadige woningoverval de vluchtauto van de daders terugvinden, bijvoorbeeld als een getuige een deel van het kenteken heeft gezien", zegt Elle de Jonge, landelijk projectleider ANPR bij de politie. [quote]

En zo zie je maar dat ze steeds een stap verder gaan in het bespioneren van alle burgers. Dit riekt naar Noord-Koreaanse toestanden.

Over een bepaalde tijd weet de overheid nog altijd exact waar jantje of pietje vier of vijf jaar geladen was en of hij maar even wil uitleggen wat hij daar heeft gedaan, omdat er daar toen iets heeft plaatsgevonden.

De toekomst ziet er bepaalt niet rooskleurig uit voor de onschuldige burger.