» Juridisch » Strafrecht zaken (T en Strafbeschikking)    Pagina 1 van 2  [ 67 berichten ]
Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Beste allemaal,

15 april om 10.10u is mijn rijbewijs ingenomen, als volgt het verhaal;

Ik rijd op een driebaans weg linkerbaan, polo op de rechterbaan trekt even hard op als ik en besluit iets gas bij te geven. Ik kom voor hem bij het stoplicht tot stilstand omdat de linkerbaan waar ik reed overgaat in een afslaande baan. Ik rijd vervolgens de snelweg op, sportief door de bochten en bemerk na een kleine kilometer dat dezelfde blauwe Polo mij met hoge snelheid nadert. Mijn eigen snelheid was op dat moment 130km/h waar je 100km/h mag, te hard dat besef ik mij.

De Polo nadert dusdanig snel dat ik besluit op de rechterbaan (4-baan snelweg) te gaan rijden om te kijken wie er achter het stuur zat. Ondanks ons grote snelheidsverschil, de Polo reed aanzienlijk harder, haalde hij mij tot eigen verbazing niet in. In mijn spiegel zag ik hem amper dus kijk ik over mijn schouder; hij rijdt links achter mij. Teveel van mijn aandacht gaat naar de Polo en ik kom tot de conclusie dat ik mijn voorligger al ben genaderd. In een split second, ik kon niet naar links i.v.m. de positie van de Polo, besluit ik uit te wijken naar de vluchtstrook omdat mijn inziens remmen te laat was en ga zo de uitvoegstrook op.

Na deze actie neem ik met een flink verhoogde hartslag een afslag eerder dan ik eigenlijk hebben moest. Onderaan de afslag stopt de Polo naast mij met daarin een man die aangeeft politie te zijn. Nadat ik zijn verzoek om de auto te parkeren opvolg stappen wij beiden uit. Hij vraagt om mijn rijbewijs en laat snel een legitimatie zien. Anders dan het politielogo en de rang van brigadier was er niet te lezen. Hij grist mijn rijbewijs uit mijn hand, stopt deze in zijn zak en deelt mede dat deze is ingevorderd. Als ik hem vraag om de reden geeft hij aan dat ik op zijn 170km/h reed en zijn inziens over de vluchtstrook inhaalde. Ik heb de snelheid stellig ontkent; ik reed maximaal 130km/h.

Ik heb op 17 april een 'kennisgeving van ontvangst ingevorderd rijbewijs' via de mail van hem ontvangen. Daar zat een bijlage bij die ik heb toegevoegd. Mij is dus nog steeds niet geheel duidelijk wat nu de precieze gang van zaken wordt en met het oog op de rechtszaak vraag ik mij het volgende af;
- Ondanks hij beweert dat ik 170km/h heb gereden, moet dit niet worden bewezen met een goede meting?
- Mag hij zijn privé auto gebruiken om een dergelijke meting te verrichten?
- Ik heb een klaagschrift opgesteld omdat ik zonder rijbewijs mijn baan kwijt ben. Moet dit klaagschrift zowel naar de OVJ als de rechtbank?
- Hebben jullie nog tips om het proces te bevorderen?
- En is er iemand die net als ik, door een agent in zijn vrije tijd en in zijn privé-auto, zijn rijbewijs is afgenomen?

Alvast bedankt voor jullie tips en antwoorden!

Gr DennisBijlagen:
KVO bewerkt.pdf [716.92 KiB]
177 keer gedownload
Rijbewijzer
Respect
 Bericht 
 
Je rijbewijs is volgens mij niet ingevorderd voor de snelheid maar op grond van artikel 130 (zie bovenaan je bijlage).

Ik zou als ik jou was alle relevante documentatie opvragen via WOB, voornamelijk het proces-verbaal, waarin de verklaring van de agent staat. Hier kun je vervolgens je verdediging op voorbereiden.

Velen geven aan niet in te gaan op de oproep om naar de OM-zitting te gaan, omdat de rechter milder zou zijn. Als je bezwaarschrift wordt afgewezen kun je altijd kijken wat er bij de OM-zitting mogelijk is, je hoeft daar geen voorstel te accepteren.

Verder worden er regelmatig mensen aan de kant gezet en ook rijbewijzen ingevorderd door agenten in prive auto's, dus daar kun je niks mee O:)

Een agent mag verder in principe ook een snelheidsmeting doen n.a.v. zijn eigen snelheidsmeter, het is belangrijk om te weten wat de specifieke overtredingen zijn waarvoor je bekeurd bent of gaat worden.

Heb je verder (nog) niets van het CBR gehoord?

Feitelijk
Master
 Bericht 
Rijbewijzer schreef:
Je rijbewijs is volgens mij niet ingevorderd voor de snelheid maar op grond van artikel 130 (zie bovenaan je bijlage)

Dat is voor de 50+ overschrijding uit WVW art 164.

Rijbewijzer schreef:
Ik zou als ik jou was alle relevante documentatie opvragen via WOB, voornamelijk het proces-verbaal, waarin de verklaring van de agent staat. Hier kun je vervolgens je verdediging op voorbereiden.

aangezien dit strafrecht betreft kan dat via WvSv art 30.

Rijbewijzer schreef:
Een agent mag verder in principe ook een snelheidsmeting doen n.a.v. zijn eigen snelheidsmeter

Zolang men zich aan de Aanwijzing snelheidsoverschrijdingen en snelheidsbegrenzers houdt.
https://www.om.nl/organisatie/beleidsre ... tructie-2/
Citaat:
"De afwijking van de snelheidsmeter in het dienstvoertuig moet zo spoedig mogelijk na de constatering worden bepaald met behulp van geijkte apparatuur"


VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Feitelijk schreef:
het dienstvoertuig

Is de Polo dat of is de Polo prive eigendom van de persoon die zegt een medewerker van de politie te zijn? En als het een prive voertuig is, is de aanwijzing dan van toepassing op dat voertuig?

Feitelijk
Master
 Bericht 
Ja dat is nog onduidelijk.
In de aanwijzing is alleen het dienstvoertuig geregeld, niets over prive. Zou een mooie zaak voor de jurisprudentie zijn.

jack19
Master
 Bericht 
 
Kan me bijna niet voorstellen dat het een privé voertuig betreft maar er lopen helaas idioten rond die het wel doen. Uitsluitsel krijgen we als hij de stukken heeft

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Ik heb inmiddels mijn klaagschrift naar zowel de OVJ als naar de rechter gestuurd met verzoek teruggave rijbewijs. Dinsdag is de zitting betreft mijn klaagschrift mocht ik voor die tijd het rijbewijs niet terughebben.

De Polo is privé-eigendom van de agent die mij heeft aangehouden. De auto is ook niet geijkt dus ik vraag mij nog steeds af of hij grond genoeg heeft voor de invordering. De manoeuvre waarbij ik de vluchtstrook gebruikte om uit te wijken is mijn inziens door hem veroorzaakt. Mocht een OVJ ofrechter echter anders bepalen dan lijkt mij dit niet voldoende grond om mijn rijbewijs af te nemen als hij de snelheidsovertreding niet kan onderbouwen.

Ik houd jullie op de hoogte van het verdere verloop. Ik ga inderdaad op basis van art. 30 van het WvSv mijn dossier opvragen, echter was die nog niet compleet bij de OVJ.

Heb ik het goed begrepen dat als de OVJ binnen 10 dagen niks heeft besloten, ik sowieso mijn rijbewijs terugkrijg?

Bedankt voor de antwoorden!

Dennis

Feitelijk
Master
 Bericht 
Campie schreef:
De Polo is privé-eigendom van de agent die mij heeft aangehouden.

Er gaan veel verhalen over agent in een prive Zwarte Polo.

Campie schreef:
De manoeuvre waarbij ik de vluchtstrook gebruikte om uit te wijken is mijn inziens door hem veroorzaakt.

Dat is interessant. Het is not-done om zaken waar agenten zelf bij betrokken zijn te beboeten.

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Misschien een kleine kanttekening wat wellicht de zaak iets anders maakt; ook ik ben beëdigd ambtenaar, weliswaar niet in mijn functie of in de rol als wetshandhaver maar toch ben ik benieuwd of het gewicht in de weegschaal legt waardoor de betreffende agent met sluitend bewijs moet komen i.p.v. enkel zijn woord.

Feitelijk
Master
 Bericht 
:schudnee:

jack19
Master
 Bericht 
 
Hoe weet je dat het zijn auto is?

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Dat heeft hij gezegd en hij heeft mij afgezet. Er zat niets qua apparatuur in wat duidde op een dienstwagen. Gewoon een standaard polo.

Aanhanger
Master
 Bericht 
Campie schreef:
en hij heeft mij afgezet

Moest je direct contant afrekenen? :D

TommyGun
Master
 Bericht 
Wat een casus zeg... nog een goede reden om een dashcam te hebben, al is 't maar om te bewijzen dat je 130 reed en geen 170.

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Feit blijft dat als ik 10 km te hard had gereden ik niet was opgevallen dus kan ik de hand in eigen boezem steken. Toch ben ik strijdbaar omdat ik de door de politie-agent 'geconstateerde' snelheid niet heb gereden. Ik heb zojuist bij de Mercedes-dealer gevraagd of het mogelijk is mijn diagnostiek-box (soort black-box die een bepaalde gegevens opslaat t.b.v. info voor verzekeraar / justitie bij een zwaar ongeval) uit te lezen. Dat is hoogstwaarschijnlijk mogelijk en ga ik vandaag bij de dealer doen. Dan heb ik mijn daadwerkelijk gereden snelheid zwart op wit. :woop: Uitdraai zal ik posten, kan namelijk interessant zijn voor mede forummers.

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Er staat in de aanwijzing een aantal interessante zaken;

"Gekalibreerde boordsnelheidsmeter
Gekalibreerde snelheidsmeter van een dienstmotorvoertuig waar een op het moment van controle geldig kalibratiecertificaat voor is afgegeven.''

=> Ik maak hieruit op dat het achteraf niet gekalibreerd mag worden en zoals 'feitelijk' aangeeft staat er niets over een privévoertuig vermeldt.

"Bedienaar
Persoon die beschikt over de opsporingsbevoegdheid en die is opgeleid om de gebruikte snelheidsmeter voor de opsporing van snelheidsoverschrijdingen te gebruiken."

=> De betreffende agent die mij heeft staande gehouden was een brigadier van de recherche. Weet iemand of elke agent een opleiding betreft de opsporing van snelheidsovertredingen heeft genoten? En zo ja, blijft deze bevoegdheid dan geldig of verjaard deze?

Feitelijk
Master
 Bericht 
Campie schreef:
=> Ik maak hieruit op dat het achteraf niet gekalibreerd mag worden

Ehhhh...
Feitelijk schreef:
"De afwijking van de snelheidsmeter in het dienstvoertuig moet zo spoedig mogelijk na de constatering worden bepaald met behulp van geijkte apparatuur"


VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Weer die term 'dienstvoertuig', nog steeds geen duidelijkheid wat te doen als er een privévoertuig gebruikt is.

Scaniafan
Master
 Bericht 
Campie schreef:
Dan heb ik mijn daadwerkelijk gereden snelheid zwart op wit.


Maar nu de vraag of dat als bewijs geldt. De data kan namelijk altijd achteraf beïnvloed worden, net als GPS logs, omdat het puur computerregistratie is ;)

jack19
Master
 Bericht 
 
Zijn voertuig zal door een erkend bedrijf gekalibreerd moeten worden. Daarna pas kan de berekening gemaakt worden hoe hard je reed, minus de correctie. Heeft hij een piek gebruikt? Uitloop? Tijd afstand? Zat punten om je even goed in te verdiepen. Daarbij ze ik zeker de klaag kant bewandelen over het optreden. Al is het maar om een signaal af te gaan geven dat het volstrekt krankjorum is om in vrije tijd zonder bewapening en communicatiemiddelen Rambo te gaan spelen als dat niet is om levensbedreigende situaties te voorkomen.

Ogre
Master
 Bericht 
Geldt de vrijstelling RVV ook voor (in) een privé voertuig ? Of gaat meneer agent hier in zijn PV zichzelf te drogen hangen ? :huh:

Christafari
Master
 Bericht 
Campie schreef:
Feit blijft dat als ik 10 km te hard had gereden ik niet was opgevallen dus kan ik de hand in eigen boezem steken. Toch ben ik strijdbaar omdat ik de door de politie-agent 'geconstateerde' snelheid niet heb gereden. Ik heb zojuist bij de Mercedes-dealer gevraagd of het mogelijk is mijn diagnostiek-box (soort black-box die een bepaalde gegevens opslaat t.b.v. info voor verzekeraar / justitie bij een zwaar ongeval) uit te lezen. Dat is hoogstwaarschijnlijk mogelijk en ga ik vandaag bij de dealer doen. Dan heb ik mijn daadwerkelijk gereden snelheid zwart op wit. :woop: Uitdraai zal ik posten, kan namelijk interessant zijn voor mede forummers.

Dat is interessant, ben benieuwd.

Feitelijk
Master
 Bericht 
Ogre schreef:
Geldt de vrijstelling RVV ook voor (in) een privé voertuig ?

:jaja: uitvoering taak

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
jack19 schreef:
Zijn voertuig zal door een erkend bedrijf gekalibreerd moeten worden.


Nee hoor. Het moet vergeleken worden met geijkte apparatuur. Even langs een lasergun rijden is genoeg. Of langs een mobiele controle, kan ook. Zonder die vergelijking is de snelheid niet bewezen. Dat staat ook letterlijk in de aanwijzing.

Citaat:
De Hoge Raad heeft in diverse arresten (bijv. HR 12 december 1995 en 23 januari 1996, NJ 1996 397-400) het standpunt ingenomen dat met snelheid in artikel 21 RVV niet de gemeten, maar de werkelijk gereden snelheid wordt bedoeld. Een ten laste gelegde snelheid is slechts bewezen, indien van de gemeten snelheid de maximaal toelaatbaar geoordeelde meetfout van de meetapparatuur is afgetrokken. Hetzelfde geldt voor snelheden die gemeten zijn met een mobiele radarsnelheidsmeter (arrest HR 26 maart 1996, NJ 1996, 511).


R
Master
 Bericht 
Hallo Baas :thumb:

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Tukker_Pat schreef:
Nee hoor. Het moet vergeleken worden met geijkte apparatuur. Even langs een lasergun rijden is genoeg. Of langs een mobiele controle, kan ook. Zonder die vergelijking is de snelheid niet bewezen. Dat staat ook letterlijk in de aanwijzing.


Ik vraag mij af of ze de moeite gaan nemen, ik hoop natuurlijk van niet 8)

Ik heb daarnaast het CBR gebeld en daar is nog niets bekend! Ik besef me dat hij tot 6 maanden na de overtreding nog een melding kan maken maar ik begreep van de CBR dame dat het vaak al gelijk wordt gemeld.

Daarnaast heb ik morgen de zitting ter behandeling van mijn klaagschrift. Na contact met de rechtbank vandaag is er echter nog steeds geen melding dan wel besluit betreft de inbeslagname van mijn rijbewijs. Vandaag is het de tiende dag dus moet er een besluit worden genomen. Ik kan nog het Pakket gaan bellen, maar ik wil geen slapende honden wakker maken.

Mijn inziens kan de rechter morgen niet anders dan besluiten dat ik mijn rijbewijs terugkrijg; ik heb een gedegen onderbouwing van mijn werkgever betreft de noodzaak van het hebben van mijn rijbewijs. Ik houd jullie op de hoogte!

Christafari
Master
 Bericht 
Tukker_Pat schreef:
Nee hoor

Tukker!!! Long time no see.

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
:oops:

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Campie schreef:
Ik heb daarnaast het CBR gebeld en daar is nog niets bekend! Ik besef me dat hij tot 6 maanden na de overtreding nog een melding kan maken maar ik begreep van de CBR dame dat het vaak al gelijk wordt gemeld.


Daar ga je denk ik ook niets van horen. Het rijbewijs is naar het cvOM gegaan en niet naar het CBR. (zie brief) De melding ex. artikel 130 zal dus zeer waarschijnlijk achterwege blijven. Daar moeten ook in ieder geval twee overtredingen aan vooraf gaan. Die zijn er niet zeg je zelf. Enkel snelheid is niet genoeg voor een artikel 130. Wacht morgen even af. Voer geen verdediging inzake de ijking of vergelijking met een geijkt apparaat. Dat doet morgen niet ter zake. Alles wat er morgen staat te gebeuren is een zitting waarin men bepaalt of jouw persoonlijk belang (teruggave rijbewijs) zwaarder weegt dan het algemeen belang van verkeersveiligheid.

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Herstel;
Ik lees dan het naar het parket Den Bosch is gegaan. Dat lijkt me niet de juiste weg. Spannend morgen. Ik zeg grote kans op teruggave. Of wegens overschrijden termijn 10 dagen (die fataal is) en/of procedurefout en daardoor overschrijden termijn. Rijbewijs moet naar het cvOM.

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Zojuist kreeg ik een mail dat nav mijn klaagschrift ik contact op kan nemen met het CVOM. Dat heb ik zojuist gedaan en ook daar had mevrouw aan dat mijn rijbewijs niet is verzonden. Ik ben dus erg benieuwd waar dat mooie rose pasje van mij is gebleven en wat meneer de rechter ervan gaat vinden dat ik en hij morgen niets anders hebben dan een mailtje waarin staat dat mijn rijbewijs is ingenomen.

Wordt vervolgd..

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Zeg ik toch......

Die ligt in Den Bosch en die had naar het cvOM gemoeten.

Overschrijden termijn door procedurefout = teruggave. (Volgend) Probleem is echter dat wat er niet is niet teruggezonden kan worden....... :[

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Betekend teruggave door een procedurefout ook dat de vervolging vervalt? En kan ik dan mijn opgelopen schade (5 onbetaald verlof) gaan terughalen?

Christafari
Master
 Bericht 
Campie schreef:
Betekend teruggave door een procedurefout ook dat de vervolging vervalt

:schudnee:

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Campie schreef:
Betekend teruggave door een procedurefout ook dat de vervolging vervalt? En kan ik dan mijn opgelopen schade (5 onbetaald verlof) gaan terughalen?


Nee en nee.

Er moet sprake zijn van schaden van je belang om onder vervolging uit te komen. Daar is geen sprake van.

Wel heb je een probleem als je rijbewijs weg is. Strikt genomen mag je dan nog steeds niet rijden. Pas als het rijbewijs uit het register voor gevorderde rijbewijzen is gehaald kan je de gok wagen. Wordt je staandegehouden krijg je hooguit een prent voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Tukker_Pat schreef:
Even langs een lasergun rijden is genoeg. Of langs een mobiele controle, kan ook. Zonder die vergelijking is de snelheid niet bewezen. Dat staat ook letterlijk in de aanwijzing.

Maar inmiddels zijn de winterbanden vervangen door de bredere zomersloffen. Moest dit niet zo spoedig mogelijk na de constatering gebeuren? Maar wat is z.s.m. tegenwoordig, volgens ene M. Rutte kan dat zo maar 10 maanden zijn.

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Nog nieuws?

jack19
Master
 Bericht 
 
Bizar dat het laten meten door een meetmiddel al voldoende is. Ik weet niet anders dan dat bijvoorbeeld pv's met opvallende voertuigen met verlopen ijktabellen al linea recta naar de prullenbak, lees sepot geduwd worden. Terecht overigens. Maar he in al die aanwijzingen en arresten ben ik ook lang niet thuis.

@ts al iets bekend over je pasje? En de mercedesdealer, heeft die verheldering opgeleverd?

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Heren,

Gisteren aangekomen voor de rechter krijg ik gelijk de opmerking; "het verbaasd mij dat u hier bent". Na het verplichte riedeltje dat het een strafzaak betreft en ik niet tot antwoorden ben verplicht geeft meneer de rechter gelijk aan dat de OVJ heeft besloten dat mijn rijbewijs onterecht is ingevorderd en ik deze terugkrijg. Als laatste plagerijtje is mijn rijbewijs wel naar de gemeente gestuurd omdat er een scheurtje in zit. Waar mijn rijbewijs is weet echter niemand.

- Rijbewijs is nooit naar het CVOM gestuurd en zij zien ook niet dat deze onderweg is.
- De gemeente weet van niks. Na een half uur aan de telefoon te hebben gezeten kan ik 1 mei een nieuw rijbewijs aanvragen en krijg ik als tip het CVOM te bellen, wat ik al had gedaan.
- Ook bij de rechtbank was mijn rijbewijs niet.
- Als laatste optie gebeld met het politiebureau te Den Bosch. Ik kreeg een fantastische agent aan de lijn die mij goed heeft geholpen. Hij heeft zelfs de brigadier die mij heeft bekeurd op zijn vrije dag thuis opgebeld. Hij gaf aan mijn rijbewijs al een tijd geleden te hebben verzonden aan het CVOM.

Ik heb de vraag gesteld of ik wel mocht rijden en zijn antwoord was simpel; ja. In onze politiesystemen is de inhouding van jouw rijbewijs per 24 april opgeheven. Jouw rijbewijs is geldig echter kun je deze bij aanhouding niet tonen. Als je de uitspraak van de OVJ en jouw ID toont is het wel een hele zure collega als die jou een boete geeft. Sterker nog, schrijf mijn naam op en verwijs de collega aan mij door als dit wel het geval is, dan regel ik de rest. :thumb:

Dan als laatste de schadevergoeding. NA contact met het CVOM kan ik daar de schadevergoeding neerleggen. Zij beoordelen of redelijk en gegrond is en zullen die vervolgens verhalen bij de partij die de schade heeft veroorzaakt (politie Noord-Oost Brabant). Ik heb vijf dagen onbetaald verlof, veel onnodige kilometers, 4 uur aan belkosten, 2 dagen een chauffeur en de parkeerkaartjes. Noem mij een mierenneuker maar elke gemaakte cent zal ik in een goed onderbouwde declaratie indienen, noem het een principekwestie.

Het is altijd mogelijk dat ik nog een boete krijg zei de OVJ maar zoals jullie in de bijlage zullen zien is er geen snelheidsovertreding begaan, staat er niets over de vluchtstrook (de actie die hij veroorzaakte) maar enkel het snel wisselen van rijbaan zonder aangeven knipperlicht.

Al met al wil ik jullie hartelijk bedanken voor de genomen moeite om te antwoorden! Echt een top initiatief dit forum. Ik zal het zeker met regelmaat bezoeken om anderen te helpen met mijn opgedane info. Ik zal ook mijn klaagschrift nog bijvoegen als voorbeeld.

Gr Dennis

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Hoe kan ik nog een bijlage posten? :huh:

Christafari
Master
 Bericht 
Campie schreef:
Echt een top initiatief dit forum. Ik zal het zeker met regelmaat bezoeken om anderen te helpen met mijn opgedane info

Gezellig, welkom!

Pietert
Master
 Bericht 
Campie schreef:
Hoe kan ik nog een bijlage posten? :huh:

Niet. Kan alleen in de openingspost. Enig beeldmateriaal kan je uploaden bij http://imgur.com/upload en dan hier de image link plakken tussen [ img] en [ /img] tags (zonder spaties)

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Afbeelding

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Campie schreef:
Heren,

Gisteren aangekomen voor de rechter krijg ik gelijk de opmerking; "het verbaasd mij dat u hier bent". Na het verplichte riedeltje dat het een strafzaak betreft en ik niet tot antwoorden ben verplicht geeft meneer de rechter gelijk aan dat de OVJ heeft besloten dat mijn rijbewijs onterecht is ingevorderd en ik deze terugkrijg. Als laatste plagerijtje is mijn rijbewijs wel naar de gemeente gestuurd omdat er een scheurtje in zit. Waar mijn rijbewijs is weet echter niemand.

- Rijbewijs is nooit naar het CVOM gestuurd en zij zien ook niet dat deze onderweg is.
- De gemeente weet van niks. Na een half uur aan de telefoon te hebben gezeten kan ik 1 mei een nieuw rijbewijs aanvragen en krijg ik als tip het CVOM te bellen, wat ik al had gedaan.
- Ook bij de rechtbank was mijn rijbewijs niet.
- Als laatste optie gebeld met het politiebureau te Den Bosch. Ik kreeg een fantastische agent aan de lijn die mij goed heeft geholpen. Hij heeft zelfs de brigadier die mij heeft bekeurd op zijn vrije dag thuis opgebeld. Hij gaf aan mijn rijbewijs al een tijd geleden te hebben verzonden aan het CVOM.

Ik heb de vraag gesteld of ik wel mocht rijden en zijn antwoord was simpel; ja. In onze politiesystemen is de inhouding van jouw rijbewijs per 24 april opgeheven. Jouw rijbewijs is geldig echter kun je deze bij aanhouding niet tonen. Als je de uitspraak van de OVJ en jouw ID toont is het wel een hele zure collega als die jou een boete geeft. Sterker nog, schrijf mijn naam op en verwijs de collega aan mij door als dit wel het geval is, dan regel ik de rest. :thumb:

Dan als laatste de schadevergoeding. NA contact met het CVOM kan ik daar de schadevergoeding neerleggen. Zij beoordelen of redelijk en gegrond is en zullen die vervolgens verhalen bij de partij die de schade heeft veroorzaakt (politie Noord-Oost Brabant). Ik heb vijf dagen onbetaald verlof, veel onnodige kilometers, 4 uur aan belkosten, 2 dagen een chauffeur en de parkeerkaartjes. Noem mij een mierenneuker maar elke gemaakte cent zal ik in een goed onderbouwde declaratie indienen, noem het een principekwestie.

Het is altijd mogelijk dat ik nog een boete krijg zei de OVJ maar zoals jullie in de bijlage zullen zien is er geen snelheidsovertreding begaan, staat er niets over de vluchtstrook (de actie die hij veroorzaakte) maar enkel het snel wisselen van rijbaan zonder aangeven knipperlicht.

Al met al wil ik jullie hartelijk bedanken voor de genomen moeite om te antwoorden! Echt een top initiatief dit forum. Ik zal het zeker met regelmaat bezoeken om anderen te helpen met mijn opgedane info. Ik zal ook mijn klaagschrift nog bijvoegen als voorbeeld.

Gr Dennis


Mooi man. Die schadevergoeding zal, met mijn ervaring, €25,-- per dag worden. Dat is natuurlijk een schijntje, maar goed.

Ik lees tevens dat de invordering onterecht was, dat was nieuw voor me. Daarom dacht ik ook dat je kansloos was voor een vergoeding. Weet je ook waarom? Ik krijg het idee van een onervaren verbalisant, maar kan mis zitten. Fouten in het PV?

Pietert
Master
 Bericht 
Bijna :)
Afbeelding

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Artikel 5 dus.

Dat is standaard €250,--

Maar nu snap ik nog steeds niet wat er onterecht aan is?

Campie
Nieuwkomer
 Bericht 
Tukker_Pat schreef:
Ik lees tevens dat de invordering onterecht was, dat was nieuw voor me. Daarom dacht ik ook dat je kansloos was voor een vergoeding. Weet je ook waarom? Ik krijg het idee van een onervaren verbalisant, maar kan mis zitten. Fouten in het PV?


Er zijn onvoldoende aanwijzingen voor de invordering van mijn rijbewijs. Het enkel niet aangeven van richting en in zijn ogen snel van rijbaan wisselen is natuurlijk geen grond om een rijbewijs in te nemen. Ik dien vandaag de schadevergoeding in. Ik zal laten weten of we met zijn allen een pilsje kunnen gaan drinken of dat het inderdaad maar op €25,- per dag uitkomt.

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Najah, als ik het lijstje zo lees, ik heb ze voor minder een 130 zien pakken. Maar goed. Het zal wel een combinatie van het e.e.a. zijn. Ik was er ook niet bij.

Succes! En laat het ons weten! Ter lering ende vermaeck. 8)

Bounty
Master
 Bericht 
 
@Tukker_Pat Welkom terug :D

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
:oops:

 Pagina 1 van 2 [ 67 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AIVD, Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…