» Juridisch » Strafrecht zaken (T en Strafbeschikking)   

Postingstijd interval gedetecteerd van 130.9 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 2 van 2  [ 65 berichten ]
Hans1
Nieuwkomer
 Bericht 
Ik snap het, dank je. Inderdaad gaat het bij mij om één en dezelfde gedraging (snelheid) met hetzelfde voertuig, zelfde tijd en plaats. Alleen hebben ze het nu een ander etiket gegeven en mij bekeurd voor 16 km te hard nadat ik eerst al bestraft ben voor 35-40 km. Dit is dan wel geseponeerd, maar ik ben nog steeds bestraft en zou niet verder vervolgd worden.

Hans1
Nieuwkomer
 Bericht 
Dank je. Lijkt inderdaad deels van toepassing, want het gaat om dezelfde gedraging (snelheid) met hetzelfde kenteken, dezelfde datum, hetzelfde tijdstip en dezelfde plaats. Er is mij nu een 'Mulder' toegestuurd met 16 km/h te hard. Met de eerdere strafbeschikking ben ik echter 'bestrafte', daar doet sepot niets aan af, want sepot is niet hetzelfde als vrijspraak. En als antwoord op mijn verzet heb ik vernomen dat de zaak is ingetrokken en dat er verder niet vervolgd wordt, lijkt mij ook iets waarbij het vertrouwensbeginsel speelt, want als je eerst een sepot krijgt van CJIB / MVJ en vervolgens een bekeuring van CJIB / MVJ, dan houdt betreffende instantie zich daar ook niet aan.

Zodra ik er weer wat over verneem, meld ik het hier uiteraard weer.

TMFKAV
Master
 Bericht 
Mocht de OvJ het beroep afwijzen en je wenst in beroep te gaan bij de kantonrechter, zal het deugdelijk - juridisch - onderbouwd moeten zijn. Wellicht overwegen om het uit te besteden op dat moment.

bruintje beer
Master
 Bericht 
Je weet nog wel een adresje? :[

Hans1
Nieuwkomer
 Bericht 
Helder, bedankt!

TMFKAV
Master
 Bericht 
bruintje beer schreef:
Je weet nog wel een adresje? :[


Meerdere O:)

Bounty
Master
 Bericht 
 
Sommige kan ik uit ervaring sterk afraden

shootme
Master
 Bericht 
En sommige kan ik je uit ervaring aanraden :thumb:

Bounty
Master
 Bericht 
 
@shootme laat dat aanraden maar aan mij over 8)

Hans1
Nieuwkomer
 Bericht 
Ik begin mij nu echt af te vragen of ze daar wel kunnen lezen :roll: :

Zojuist heb ik de beslissing op mijn beroep ontvangen, waarin staat dat 'uit de beschikbare informatie blijkt dat het gaat om verschillende locaties en/of verschillende tijdstippen en dus om afzonderlijke gedragingen. Er zijn geen omstandigheden gebleken die de aansprakelijkheid voor de gedragingen opheffen, dan wel aanleiding geven tot een andere visie op de wettelijk daaraan verbonden sancties.'

Nu heb ik strafbeschikking, wet Mulderberschikking en de beslissing naast elkaar liggen en bij alle drie staat als Gemeente: Aa en Hunze, plaats: Schipborg, locatie: N34, datum: 19-04-2017, tijdstip: 14:04 uur.

Wordt dus beroepschrift opstellen, zekerheid betalen en weer afwachten, wat een stel klungels daar, zeg! :loco:

Hans1
Nieuwkomer
 Bericht 
Update: vorige week voor kantonrechter verschenen. De officier stelde tijdens de zitting dat ik een punt had waar het ging om tijdstip en locatie en dat zijn beslissing op mijn beroep vernietigd mocht worden wat hem betrof. Wel vond hij dat ik de boete verschuldigd bleef. De rechter vroeg hem waarom, omdat ik immers een sepotbrief had gekregen. Na wat uitwisselen van standpunten, vond de rechter het een zeer bijzondere kwestie en deed nog geen uitspraak, die volgt dus nog...

Christafari
Master
 Bericht 
Houdt je lekker van de straat ... :roll:

Hans1
Nieuwkomer
 Bericht 
Beroep afgewezen, Officier trok ter zitting de beslissing op mijn beroep in en volhardde dat ik het toch een andere gedraging betrof (voertuig zonder aanhanger en een andere snelheidsovertreding) en daarmee een nieuwe omstandigheid, hier is de rechter in mee gegaan helaas...

maarten28
Master
 Bericht 
De gedraging die je gepleegd hebt is hetzelfde. Alleen hoe zij het gezien hebben is anders.
Vergelijk het met moord of doodslag. Als je iemand dood maakt en ze noemen het eerst moord en ze krijgen je er niet op veroordeeld mogen ze je daarna niet nog een keer voor doodslag vervolgen.

Geen idee of je daarmee iets kunt.

TMFKAV
Master
 Bericht 
TMFKAV schreef:
Toen je je hier melde had je de hele "poppenkast" reeds in gang gezet, anders had ik geadviseerd om 4 maanden - na het verzet - pas de gronden in te dienen. Na deze 4 maanden kon er dan sowieso geen Mulder meer verstuurd worden.


Helaas, je bent overhaast aan de gang gegaan.

Wijze (maar dure) les.

Vrees dat er geen "escape" bij het hof is.

 Pagina 2 van 2 [ 65 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy