» Off-"Flitsservice" » Techniek   

Postingstijd interval gedetecteerd van 194.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 3 van 4  [ 154 berichten ]
Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Ikea Trådfri werkt leuk, ook met modules via smartphone te bedienen.

Scaniafan
Master
 Bericht 
Heb met Tradfri wel wat vaak dat 'ie de hub niet kan vinden.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Scaniafan schreef:
Heb met Tradfri wel wat vaak dat 'ie de hub niet kan vinden.

Ben net met een paar lampjes begonnen, heb nog niet genoeg ervaring 8)

Ton.
Master
 Bericht 
Ben wel benieuwd naar (je) ervaringen daarmee.
Vind Philips Hue iets te prijzig voor wat lampies, vandaar het Ikea alternatief.
Kwam dit draadje al tegen: https://gathering.tweakers.net/forum/li ... es/1768695 Dus genoeg ideeën om de nerd uit te gaan hangen :lol:

Scaniafan
Master
 Bericht 
Ton. schreef:
Ben wel benieuwd naar (je) ervaringen daarmee.


Ik heb 'm nu een paar weken, toch al een keer of 6 gehad dat ie terwijl ik in de woonkamer zit op 4 meter van de (houten) kast met de hub en de modem erin de hub niet kan vinden.

Voor de rest werkt het perfect. Eerste keer omslachtig om de nieuwe lampjes aan de remote te koppelen, maar dat heeft ook deels met RTFM te maken...

Heb nu 2 lampen in de gang, 1 met 2 spots en 1 met een E27 fitting en wat tafellampen.
3 settings zelf gemaakt, 1 voor als 't schemert, 1 voor als 't donker wordt en 1 voor als we weg zijn maar wel licht willen hebben branden.
Moet nog klooien met de tijdschakeling, nu iedere keer 's ochtends m'n telefoon pakken en terwijl ik op de pot zit 't licht beneden al aan doen :[

Ton.
Master
 Bericht 
Helder en dank! Ik ga me er even verder in verdiepen.
Eens kijken of ik ook iets over geofencing etc kan vinden.

Scaniafan
Master
 Bericht 
Zit er (nu nog) niet op. Zou wel in ontwikkeling zijn.

Ogre
Master
 Bericht 
Ton. schreef:
Eens kijken of ik ook iets over geofencing etc kan vinden.

Da's op te lossen door Domoticz te gebruiken. Ik heb hier nu een aantal KiKu schakelaars, 3 Hue lampen, 1 Tradfri lamp allemaal gekoppeld aan een Hue bridge, een ha-bridge install, Domoticz en een Echo dot. Werkt allemaal door elkaar en met elkaar, inclusief geo-fence.
En 's morgens als ik de kamer inloop dan roep ik 'Alexa turn on the lights' en lichten zijn aan :thumb:
Die Tradfri was een beetje lastig met koppelen, maar bij maar € 6,95 voor een lamp hoor je mij niet zeuren :D

Ton.
Master
 Bericht 
Ogre schreef:
'Alexa turn on the lights'


Je vrouw doet het licht voor je aan? ;)

Maar klinkt goed alleen ontkom je dus niet aan Hue-spul (lees: o.a. bridge)

liquid_force
Master
 Bericht 
Ogre schreef:
Die Tradfri was een beetje lastig met koppelen

ik heb ze aan de Samsung Smartthings Hub gekoppeld, easy peasy.

Remo
Master
 Bericht 
Gebruiken jullie IR sensoren?

Ik heb een tijdje geleden 2 KAKU AWST6000 PIR's gekocht en het is een grote droevige bende.

De KAKU dingen werken echt voor geen meter, om de dag moet ik de batterijen eruit halen en er weer opnieuw in doen omdat ze anders geen enkel signaal meer sturen, drama dus. En omdat de signalen zo onbetrouwbaar zijn, gaat nu elke 5 - 30 minuten in de woonkamer het licht uit omdat de aftel-timer niet gereset wordt :[

Idee was om in een aantal kamers actieve detectie te hebben zodat wanneer er bijv. 5 minuten geen beweging is geweest, de Hue lampen, verwarming, etc, in een bepaalde ruimte wordt uitgeschakeld. De programma's staan al in Homey, maar ik zoek dus degelijke (en kleine) IR sensoren.

Walker
Master
 Bericht 
Op zich werken de Kaku's hier momenteel zonder problemen. Maar ik wil de aansturing met tablet en telefoon gaan regelen. En geen zin in een ICS2000 welke verbinding nodig heeft met een externe server. Dus toch maar eens een hub gaan plaatsen in het lokale netwerk. De trådfri is zeker betaalbaar, maar een Samsung werkt dus ook met de Ikea lampen én de Kaku dimmers achter de gewone lampen. Al heb ik bij Samsung ook een Big Brother gevoel...

Griffin
Master
 Bericht 
PIR's hier in huis zijn jablotron en/of zelf gebouwd.

Kaku is een drama omdat er geen terugmelding van is. Als je dat min of meer betrouwbaar draadloos wil laten functioneren kan je beter naar Z-Wave, wifi of tegenwoordig zelfs bluetooth LE overstappen.

Kan je zelf wat met elektronica knutselen? Een PIR sensor kost €3,50 (gewoon in Nederland, vandaag besteld morgen in huis), met wat zoeken vindt je wel een uC bordje met wifi er op voor een grijpstuiver. Kastje er omheen en voor minder dan €15 heb je een sensor in elkaar geflanst.

Overigens, PIR sensoren hebben wel continue beweging nodig en detecteren het best haaks op de bewegingsrichting. De (kantoor-) praktijk leert dat PIR's nooit een optimale ruimtebewaking zullen vormen voor bijvoorbeeld een woonkamer waar je 's avonds op de bank TV zit te kijken.

Acoustische sensoren of HF werken wat dat betreft beter (of nog beter: warmtebeelden). Maar ja, daar hangt een (flinke) prijskaart aan.

Remo
Master
 Bericht 
Op zich is zelf knutselen geen probleem, maar het moet er wel een beetje esthetisch uitzien.. Er loopt hier ook een vrouw rond en als ergens uit 'mijn elektronica' draadjes steken of stekkers in zitten...

Griffin schreef:
Acoustische sensoren
Dat zou op zich prima zijn, toevallig vanavond getest met Homey, maar die verwacht eerst een 'ok Homey' commando voordat de geluidstrigger plaatsvindt.

De PIR hoeft alleen maar af en toe een 'aan' signaal te versturen, dit (her)start een countdown die afloopt vanaf 5 minuten. Bij 0 zal de uitschakel-actie starten van de kamer. Nadeel is dat we in het centrum aan een drukke weg wonen.

Misschien morgen even de Hue PIR testen, ik zie dat die ook ondersteund wordt door Homey dus wellicht biedt die uitkomst.

Walker
Master
 Bericht 
Is er ergens een overzichtje van alle hubs, met daarbij de ondersteunende protocollen?

Ogre
Master
 Bericht 
Ton. schreef:
Maar klinkt goed alleen ontkom je dus niet aan Hue-spul (lees: o.a. bridge)

Het kaku deel werkte ook al zonder het Hue spul. Domoticz icm rfxtrx433 en verder ha-bridge om de echo dot te koppelen. Hele spul draaide tot voor kort op een raspberry maar aangezien ik de boel toch wat zwaarder aan het belasten was (SickRage, Monit, ha-bridge, Pi-Hole) en de raspberry nog wel eens een sd-kaartje vernaggelde draait de hele boel nu op een oude Eee box B202. Dat bevalt prima :thumb:

Griffin schreef:
Kaku is een drama omdat er geen terugmelding van is.

Ik mis dat niet eigenlijk. Ook nog nooit meegemaakt dat de status niet klopte.

Ton.
Master
 Bericht 
Ogre schreef:
Het kaku deel werkte ook al zonder het Hue spul. Domoticz icm http://www.rfxcom.com/ en verder ha-bridge om de echo dot te koppelen. Hele spul draaide tot voor kort op een raspberry maar aangezien ik de boel toch wat zwaarder aan het belasten was (SickRage, Monit, ha-bridge, Pi-Hole) en de raspberry nog wel eens een sd-kaartje vernaggelde draait de hele boel nu op een oude https://tweakers.net/reviews/955/de-asu ... -fijn.html. Dat bevalt prima :thumb:


Ik voel een nieuwe hobby aankomen. :lol: Gisteren ook al even kort gekeken naar Raspberry Pi.

Griffin
Master
 Bericht 
Remo schreef:
het moet er wel een beetje esthetisch uitzien..

Tsja, dat moet je zelf oplossen. Die standaard PIRs zijn vaak ook super-lelijk IMHO maar er zijn vast wel kastjes te vinden die er een beetje netjes en onopvallend uit zien. Of je frommelt het hele zaakje in een (lege) lasdoos die al in het plafond zit... blindplaat er over en je ziet er bijna niks meer van. De diffusor van de PIR blijf je wel zien natuurlijk.

Ogre schreef:
Ik mis dat niet eigenlijk. Ook nog nooit meegemaakt dat de status niet klopte.

Dan heb je mazzel, je woonsituatie is "schoon" of je hebt de duurdere 868 MHz oplossing gekocht. Kaku heeft voor hun alarmsets een ander, bidirectioneel protocol met terugmelding. Maar ja, een retail prijs van €45 is wat veel voor een enkele PIR als het ook voor een kwart daarvan kan. De kaku 434 MHz PIR (zonder terugmeldingen) kost overigens ook al bijna €40 zag ik. Voor de prijs hoef je het dus niet te doen.

Anyway. Een collega van me heeft indertijd gekozen voor kaku en heeft me wel eens laten zien hoe dat werkt bij hem thuis. Drie keer op de knop drukken om een lamp aan te laten gaan. Vooral niet in een bepaalde hoek van de kamer gaan zitten, dan werkte het niet. Zijn buurman had een draadloos weerstation van alecto of zo in de tuin staan, toen de batterijen daar van een keer leeg waren werkte zijn kaku oplossing opeens een stuk beter. Totdat die zelfde buren op vakantie gingen en er een goedkoop alarmsysteem van de bouwmarkt geïnstalleerd werd... Wel grappig trouwens, hij kon het alarm van de buren pesten met zijn kaku handzender :lol:

Ogre
Master
 Bericht 
Griffin schreef:
Dan heb je mazzel, je woonsituatie is "schoon" of je hebt de duurdere 868 MHz oplossing gekocht.

Nee, alles gewoon op 433Mhz. En met de rfxtrx kan ik goed zien wat er allemaal aan signalen in de buurt zit en dat is niet gering. Van thermometers tot schakelaars en deurbellen....

Archiebald
Master
 Bericht 
Griffin schreef:
Drie keer op de knop drukken om een lamp aan te laten gaan.


Ik werk ook al een tijdje met Kaku voor diverse verlichting en ik moet zeggen. Het is niet je-van-het nee. Maar het werkt wel ok.

Waar ik last van heb is geduld, dat 3x drukken herken ik zeker ook. Maar dat komt gewoon doordat er vertraging in zit (bij mij dan).

Wat ik wel vervelend vind is dat ik de woonkamer verlichting heb ingesteld op 30minuten voor zonsondergang aan gaan. Dat functioneerd niet. Dag 1, 7, 9, 11 en 15 werkt dat prima. De rest niet. Dat is k.*.t!

We hebben die baardagaam staan, eigenlijk wil ik zijn verlichting ook zo schakelen, ipv nu dus steeds de tijd zelf aan te passen, maar daar is het gewoon te onbetrouwbaar voor helaas :(

De handzender, want alles hierboven gaat over hun app, werkt wel gewoon goed.

Ogre
Master
 Bericht 
Archiebald schreef:
Wat ik wel vervelend vind is dat ik de woonkamer verlichting heb ingesteld op 30minuten voor zonsondergang aan gaan.

Wat gebruik je daar voor ? De kaku app ?
Ik heb iets dergelijks in Domoticz. Bij thuiskomst (voordeur open + nieuwe connect met 1 van de telefoons) gaan tussen half uur vóór zonsondergang en een half uur na zonsopgang de lichten aan. Werkt prima..

Archiebald
Master
 Bericht 
Ja ik gebruik alles van Kaku. Stel ik een tijd in werkt dat prima. Maar op XX minuten voor zonsondergang gaat het niet altijd aan.

Ton.
Master
 Bericht 
Dave
FS Webmaster
 Bericht 
TP-Link HS110 gekocht ( http://www.tp-link.com/us/products/deta ... l#overview )

Maar die doet het dus niet goed, specifiek gekocht om energie te meten maar meet helemaal niets... Zijn er goede alternatieven of ik moet ik het nog een keer proberen met een verse? :roll: :-?

Afbeelding

Apparatuur gaat wel aan en uit op commando maar daar dat vind ik niet voldoende, ik wil energieverbruik kunnen zien via mn Wifi netwerk.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Hey; https://www.amazon.de/Automation-Steckd ... 071XXBSHJ/

Geniaal. Nog goedkoper ook.. Eens testen 8)

Existenz
Die hard
 Bericht 
Ongeveer hetzelfde ding voor een tientje:
ontiegelijk lange alie chinees link

Existenz
(vraagt zich af of een willekeurige Chinees dan 's ochtends zijn scheerapparaat kan uitzetten)

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Neenee, die waar jij naar linkt heeft geen energie monitoring. Er zijn tot op heden maar weinig die die functie bezitten.

Walker
Master
 Bericht 
Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Ahja, dat lijkt wel heel erg veel op de Duitse variant, hebben er een andere behuizing op gezet. App is hetzelfde.

Prijs is ook nagenoeg hetzelfde en heb dan niet te maken met invoerrechten, btw en andere douane sponsoring. Doch bedankt voor de verwijzing, ik vroeg me al af dat die meuk toch wel origineel uit China moest komen.

Als het niet bevredigend werkt kan ik het ook sneller terug sturen, dat is wel een belangrijk verschil. Ik wil er uiteindelijk minimaal zes tot tien bestellen dus levering, retouren en stukprijs is wel van belang. Deze variant heb ik zaterdag binnen als het goed is, ik zal wel even rapporteren wat ik er van vind. 8)

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Yeah.. Werkt super \o/

Behoorlijk accuraat ook. Getest met twee spaarlampen van 8W (volgens Philips). Beide aan geeft 19.5 Watt (ongeveer), draai ik er een uit valt het terug naar 9,nogiets Watt... Top. Kan Kwh prijs instellen. 24 uurs, maand en jaarschema. Schedule of timer is in te stellen. Paired vrij simpel met het Wifi netwerk. Gaat op commando aan/uit. Ik vind mooi.

Enige nadeel is dat je een account moet registreren in de app maar ik heb ontdekt dat het e-mailadres niet wordt geverifieerd. Moet wel even bekijken of er geen privacy data over gebruik/locatie enzo verzonden op de achtergrond opdat een of andere Chinees toch in kan breken.. Maar ik verwacht het niet.

Tevreden so far 8)

Ahja, ander nadeel is dat het groot en log is. Maar maakt niet uit ik trek dat ding toch uit elkaar en bouw het op een andere manier in. Heb al vier schroefjes aan de achterkant gezien. O:)

Vroeg op
Master
 Bericht 
https://www.domoticafabriek.nl/homey
Zijn er mensen met die ervaring hebben met dit apparaat?
Echt alles wat draadloos is of werkt met een afstandbediening schijnt hij mee te kunnen werken. (muv licht zoals de tv zappers)

Griffin
Master
 Bericht 
Geen ervaring mee maar de berichten zijn er niet zo positief over. Memory leaks, crashes, slechte voice-interface, te duur. Beetje hoog hobby-gehalte voor z'n prijs. Voor 1/4 van de prijs koop je een raspberry pi, stickje er in (z-wave, RFXCom, ...) en gaan met dat ding.

Vroeg op
Master
 Bericht 
Ik moet me eens verdiepen in dat Z-wave.

Griffin
Master
 Bericht 
Z-Wave is ook niet zaligmakend hoor (en vooral duur door de licenties die er betaald moeten worden door de fabrikanten). Het heeft wel twee grote voordelen boven een boel andere protocollen: bidirectioneel (dus met acknowledgements) en mesh. Het protocol is goed gespecificeerd en incompatibiliteiten ben ik nog nooit tegengekomen. Geen vendor-lock-in, dat is ook wel prettig.

De grote concurrent moet natuurlijk BLE 5 worden. Goedkoop maar toch bidirectioneel en mesh. Bereik is ook best goed, zeker voor het lage energievebruik. Toch zijn er maar weinig fabrikanten die al wat doen met BLE binnen IoT. Kwestie van tijd denk ik...

LucF
Die hard
 Bericht 
Ik weet het niet...
Ik heb wat klik-aan-klik-uit spul, ik heb wat Z-wave spul, ik heb een opentherm gateway tussen mijn iSense thermostaat en mijn ketel, Een Raspberry Pi met Domoticz, ik heb wat RS232 koppelingen met mijn omvormers voor zonnepanelen.
Maar ik mis iets... met heel veel moeite heb ik nagenoeg alles weten te integreren/automatiseren, maar dit is allemaal gewoonweg nog niet voor de massa. Iedereen loopt met mainstream producten gewoonweg tegen limitaties aan. Ik heb geen zin om duizenden euro’s ui te geven voor de dingen die logischerwijs gewoon met software op te lossen zouden moeten zijn. Mja, ik ben geen programmeur.
De genoemde Homie lijkt me echt brilliant (ik heb er geen) door de mogelijkheden en ondersteunde apparatuur.
Er is op dit moment gewoon geen systeem die de volgende drie opties kan leveren:
- betaalbaar
- snel
- flexibel
Dit doet me denken aan de oude vertrouwde software regel: je kunt goed, snel en goedkoop krijgen, maar slechts 2 opties tegelijkertijd.
Snel + goed = duur
Snel + goedkoop = niet goed
Goedkoop + goed = niet snel

Remo
Master
 Bericht 
Vroeg op schreef:
Zijn er mensen met die ervaring hebben met dit apparaat?
Ik heb hem hier staan en hij werkt eigenlijk gewoon prima. Nooit vastgelopen en zo ver ik in de logs kan zien wordt alles keurig bijgehouden. Grafiekjes van temperatuur sensoren, wanneer iemand thuis was, etc. En zoals je al zegt, hij werkt inderdaad met alles. Sonos, Harmony hub, Hue, vage 433mhz deur sensoren, alles herkent hij en kan worden gebruikt.

Toevallig dit weekend home-assistent even geïnstalleerd, ziet er leuk uit, maar dramatisch onhandig als je een apparaat wilt toevoegen of instellen. Ook veel andere open-source software getest, maar niets haalt het bij het gebruiksgemak van Homey.

Remo
Master
 Bericht 
Iemand trouwens belang bij een RFXCom transceiver? Kan gebruikt worden met Linux en volgens mij alle opensource domotica pakketten. https://www.sossolutions.nl/rfxcom-e-us ... ersteuning

70 euro incl verzendkosten

Vroeg op
Master
 Bericht 
Remo schreef:
vage 433mhz deur sensoren

honderden van verkocht. :lol:

Remo schreef:
hij werkt inderdaad met alles.

Mooi. Zelfs Ikea lampen doet hij.
Maar hoe is het gebruikersgemak? kan mijn digibete Miep ook apparaten in programmeren?

Remo
Master
 Bericht 
Remo schreef:
70 euro incl verzendkosten
verkocht!

Vroeg op schreef:
Maar hoe is het gebruikersgemak? kan mijn digibete Miep ook apparaten in programmeren?
Je denkt toch niet dat ik mijn vriendin de domotica laat programmeren? :lol:

Ik heb een aantal Hue bewegingssensoren gekocht die alles automatisch aan/uit zetten in de hal en woonkamer (verlichting, verwarming) en in de slaapkamer gewoon Hue Tap schakelaars om scenes te kiezen of de verlichting uit te zetten. De bewegingssensoren weer zo ingesteld dat 's nachts alleen 1 lamp zachtjes gaat branden (als nachtlampje), vanaf 06:30 gaat hij weer over naar de reguliere scenes. Naast het bed aan beide kanten de normale Hue schakelaars zodat je het licht kunt dimmen en in de woonkamer een Hue Tap om te wisselen tussen scenes.

Voor je vriendin/vrouw alles zo makkelijk mogelijk houden, anders krijg je structureel gezeur wanneer je thuiskomt met nieuwe apparatuur :lol:

Walker
Master
 Bericht 
Remo schreef:
Voor je vriendin/vrouw alles zo makkelijk mogelijk houden, anders krijg je structureel gezeur wanneer je thuiskomt met nieuwe apparatuur :lol:


:respect: :respect: :respect:

Vroeg op
Master
 Bericht 
Remo schreef:
Voor je vriendin/vrouw alles zo makkelijk mogelijk houden, anders krijg je structureel gezeur wanneer je thuiskomt met nieuwe apparatuur

:lol: :thumb:

hneel
Master
 Bericht 
Ik heb nu ook al een hele tijd Domoticz draaien op een rapsberrry bi. Maar pakweg eens in de paar maanden loopt dat kreng vast. Ik begin dat een beetje beu te worden. Ik wil iets dat gewoon stabiel 365 dagen per jaar door draait. Bestaat zoiets?

liquid_force
Master
 Bericht 
hneel schreef:
Maar pakweg eens in de paar maanden loopt dat kreng vast.

cron job wat elke maand ff een automatische her-start doet?

Griffin
Master
 Bericht 
Updaten, er is net een nieuwe versie uit. Die zou beter om moeten gaan met geheugenbeheer (want daar loopt het vaak op vast: memory leaks).

Mijn pi's (ik heb er 2 domoticz draaien, eentje voor de Z-Wave zaken en eentje in de meterkast voor de smartmeters en dat soort zaken). De laatste vastloper was ergens in mei, dat kwam door een probleempje met de P1 interface. Controle-scriptje vraagt iedere 10 minuten informatie op uit domoticz en als dat niet meer werkt (geen antwoord of geen verschil met de vorige meting) dan herstart'ie de domoticz deamon. Ik het domoticz overigens draaien op DietPi, stukken stabieler dan de standaard te volgepropte raspbian.

OlieTankeR
Master
 Bericht 
 
Oja dit topic bestond ook nog.

Ik ben een tijdje geleden opnieuw begonnen, nieuw huis nieuwe kansen.
Deze keer met home-assistant aan de gang. Werkt vooralsnog dikke prima. Het wordt een beetje een allegaartje van z-wave/ zigbee (xiami spul) en misschien wat mqtt.

De verlichting op basis van beweging en tijd werkt al. De electrische gordijnrails zijn ook al succesvol getest :)

KanarieVW
Master
 Bericht 
Zit me ook op dit moment een beetje te verdiepen in Domoticz. En wel om mijn zonnescherm te kunnen bedienen op afstand. Hier heb ik een RFXtrx433E voor nodig en Domoticz kan draaien op mijn synology.
Een gateway van Somfy om dat te bewerkstelligen is bijna 300,- dus dit leek me wel een leuk alternatief.
Wellicht een kan om het een en ander te integreren met elkaar. Heb nu:
Jung/Gira ENET voor verlichting.
Honeywell evohome multizone voor de verwarming. En Honeywell evohome security voor alarm. Alleen ENET schijnt aardig dichtgetimmerd te zijn.

OlieTankeR
Master
 Bericht 
 
Ik ben toevallig bezig met die enet handel. Waar de hele wereld lekker rest api's gebruikt moeten zij weer zonodig een eigen protocol op TCP gebruiken.

Ik heb de jung IP gateway gekocht https://www.aanbiedingchecker.nl/detail ... M-GATE-IP/

Daarna de app gedownload, en een beetje zitten tracen welk verkeer er overheen gaat. Daarna dat verkeer gesimuleerd en het werkt.

Iemand heeft het ook uitgevogeld voor nodejs (https://github.com/ChristophFausak/node-enet-api) Ik doe het zelf nu in een python script wat aangeroepen wordt vanuit hass.io.

KanarieVW
Master
 Bericht 
Je hebt die gateway niet meer nodig sinds 2.0. De server doet nu zelf alles. 2.0 is sowieso een meeeeeeega verbetering vergeleken bij de oude firmware. Met 2.0 is het eindelijk allemaal op het niveau wat je mag verwachten voor dat geld.

OlieTankeR
Master
 Bericht 
 
Ah zo, ik heb de server niet. Om het vrouwtje tevreden te houden heb ik een spanplafond genomen met ledstrips en spots maar mocht het niet zelf doen. Alleen de draadloze wandzender en de ontvanger. Daar moest ik dan op inhaken.
Verder vind ik het gewoon een te dure oplossing, al zal het vast een doelgroep hebben als alles ootb werkt.

KanarieVW
Master
 Bericht 
Het wordt ook eigenlijk hoofdzakelijk professioneel gebruikt of in villa’s. Ken een paar installateurs die best wat van die systemen weghangen. Ik heb het via de zaak ingekocht met onze standaard Jung korting en ex BTW natuurlijk. Dan was het wel te doen. Al zit je voor een gemiddeld huis wel op de 2k denk ik. Heb ik eigenlijk alleen de begane grond en slaapkamer ermee uitgerust. Maar ik moet wel zeggen dat ik in twee jaar precies 0.0 problemen ermee gehad heb. Dat is ook wat waard.

 Pagina 3 van 4 [ 154 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Dave en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy