» Off-"Flitsservice" » Techniek    Pagina 1 van 10  [ 477 berichten ]
no justice
Master
 Bericht 
Illegale downloaders worden opgespoord en moeten betalen

De Nederlandse filmdistributeur Dutch Filmworks gaat vanaf oktober actief op zoek naar mensen die illegaal films downloaden in Nederland. Aan de hand van ip-adressen worden illegale downloaders opgespoord en krijgen ze een schikkingsvoorstel thuis gestuurd.

Duits bedrijf gaat Dutch Filmworks helpen met het opsporen van downloaders

Dutch Filmworks

Het Duitse bedrijf Excipion gaat voor Dutch Filmworks ip-adressen opsporen van mensen die in overtreding zijn. In Duitsland hebben ze al jaren een zeer streng downloadbeleid en veel ervaring met het opsporen en beboeten van mensen die illegaal downloaden.

Volgens Dutch Filmworks zijn er in Nederland mogelijk meer dan een miljoen mensen die illegaal films downloaden of illegaal streamen. Dutch Filmworks zal samen met Excipion aankloppen bij internetproviders om persoonsgegevens op te vragen van illegale downloaders, waarna schikkingsvoorstellen zullen volgen van enkele honderden euro’s.

Het is nog wel noodzaak dat de Autoriteit Persoonsgegevens toestemming geeft voor het verzamelen van de gewraakte ip-adressen, en de rechter moet de internetproviders vervolgens dwingen de persoonsgegevens van overtreders door te geven aan Dutch Filmworks.

Daarnaast is het zo Dutch Filmworks de beheerder van een internetverbinding verantwoordelijk wil stellen. Dus als er meerdere mensen gebruikmaken van dezelfde internetverbinding, zal de boete belanden bij de persoon die het internetabonnement heeft afgesloten. Dit is bezwaarlijk volgens burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, omdat de beheerder van de internetverbinding niet per definitie de overtreder is. Maar Dutch Filmworks legt deze argumenten naast zich neer.

Mensen die een VPN gebruiken bij het downloaden en streamen blijven buiten schot

Vanaf oktober is Dutch Filmworks van plan enkele weken achter elkaar ip-adressen te verzamelen. Mensen die downloaden met een VPN zijn echter niet op te sporen door Dutch Filmworks omdat hun IP-adres verborgen blijft. Dutch Filmworks heeft fel afgegeven op VPN-gebruikers, en noemt VPN-gebruikers een ‘hypocriete groep die betaalt om anoniem illegaal te kunnen downloaden’.

VPN-aanbieders als ExpressVPN, NordVPN en het Nederlandse GOOSE VPN zijn de filmindustrie al langer een doorn in het oog, omdat ze het hun gebruikers toestaan in volledige anonimiteit te streamen en te downloaden via illegale bronnen. Omdat deze aanbieders geen gebruikerslogs bijhouden, is ook niet meer te traceren wat gebruikers hebben uitgevoerd op het internet. En dus kunnen er ook geen boetes of schikkingsvoorstellen uitgedeeld worden voor illegaal downloaden.

Bron: https://www.vpngids.nl/nieuws/illegale- ... d-betalen/


Hmm moet ik me nu zorgen gaan maken??? Dutch filmworks heeft toch geen belang bij illegaal downloaden van andere films dan die van dutch filmworks? Hoe zit dat met bewijs, wie zegt dat ik achter de computer zat ? En hoe werkt een vpn, kost geld zeker???

Kwibus
Master
 Bericht 
*kuch* PIA VPN *kuch*

En succes hè, met de bangmakerij!

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
no justice schreef:
En hoe werkt een vpn, kost geld zeker???

Jazeker 8)

Is systemtray prorgamma in veel gevallen en dat draait verder prima.

no justice schreef:
en noemt VPN-gebruikers een ‘hypocriete groep die betaalt om anoniem illegaal te kunnen downloaden’.

neuh, ik hou er niet van om demografisch gediscrimineerd te worden ten faveure van de poenscheppers :dag:

no justice
Master
 Bericht 
FILMDISTRIBUTEUR ACHTERVOLGT KRUIMELDIEVEN

Filmdistributeur Dutch Filmworks gaat internetgebruikers die vermeend een film illegaal downloaden "een schikkingsvoorstel" doen, schrijft de NOS. Wij vinden dat een hoge mate van matigheid hebben en wel hierom.

Wie beschuldigt die bewijst

In de eerste plaats legt Dutch Filmworks de bewijslast bij de internetterFilmpje illegaal downloaden? Betalen!. Dat is de omgekeerde wereld, want als iemand van je internetverbinding gebruik heeft gemaakt, moet jij opeens moeite doen en diep in je buidel tasten om je onschuld te bewijzen. Nee, wat Bits of Freedom betreft geldt: wie beschuldigt die bewijst.

Wat als je als internetter wel wil betalen, maar dat vanwege het gebrekkige aanbod niet kunt?

Dit ontmoedigt delen van internetverbinding

In de tweede plaats ontmoedigt Dutch Filmworks hiermee het delen van je internet­verbinding. Als je vrienden op bezoek zijn, dan geef je ze niet alleen biertje, maar ook het wachtwoord voor draadloos internet. Maar als één van die vrienden onbewust nog een illegale download op zijn laptop open heeft staan, loop jij het risico op een blafbrief met een duur voorstel om een rechtszaak af te kopen. Het plan van de distributeur ontmoedigt het delen van je internet.

Pak liever op kleine schaal grote vergrijpen aan

We vinden het moeilijk verteerbaar dat iemand die sporadisch illegaal een film download het risico loopt op een torenhoge boete van honderden euro's. Dat staat niet in verhouding met elkaar. We zien de kop van het nieuwsbericht nu al voor ons: “Tiener moet negenhonderd euro boete betalen voor downloaden film.” We vinden het niet meer dan logisch dat de distributeur achter criminelen aangaat die op grote schaal illegaal films up- en downloaden, maar dat is niet wat Dutch Filmworks zegt te gaan doen. Anders gezegd: pak liever op kleine schaal grote vergrijpen aan dan op grote schaal kleine vergrijpen.

Dutch Filmworks negeert eigen rol

De branche­vereniging NVPI zegt tegen de NOS over die illegale downloads: “Vooral bij nieuwere films is het een groter probleem omdat het aanbod van Netflix op dat punt wat ouder is.” En dat maakt het allemaal nog problematischer: de filmindustrie heeft nog altijd niet het onderliggende en zelfgecreëerde probleem opgelost. Wat als je als internetter wel wil betalen, maar dat vanwege het gebrekkige aanbod niet kunt?

Bron: https://www.bof.nl/2017/08/25/filmdistr ... meldieven/

Kwibus
Master
 Bericht 
Het probleem is dat ze maar niet snappen dat ze het geld moeten delen. Ik wil geen abbo op Netflix, HBO, Disney, Fox en noem ze maar op voor elk een tientje per maand met allemaal meer spul dat ik niet wil zien dan wel. Ik wil 1 aanbieder waar ik kan kijken naar wat ik wil zien. Die heb ik nu. Heet Usenet O:)

MustangMach1
Weet de weg
 Bericht 
Feit is dat de contentindustrie oer-oer-oerconservatief is, daardoor achter de feiten aanloopt en ook altijd aangelopen heeft. Ze hebben het probleem zelf gecreëerd en in stand gehouden. Vanaf het moment van de boekdrukpers ging het al mis. Reactief beleid gestoeld op repressie (oorlogstaal, dreigementen, boetes, vooruitgang remmen, omkeren van de bewijslast, fans onder vuur nemen) gaat het simpelweg verliezen van progressiviteit. Jaren geleden hebben de oprichters van The Pirate Bay al gezegd dat de beste manier voor de industrie om te dealen met downloaden is om simpelweg zelf een superieur product neer te zetten qua aanbod tegen een fair price en zonder locatiediscriminatie. Onder andere het succes van Netflix en Spotify hebben bewezen dat je wel degelijk een succesvol businessmodel kunt bouwen op betaald aanbod. Mensen. Willen. Wel. Degelijk. Betalen. Kijk maar hoeveel niet-US-mensen zich in allerlei bochten wrongen om van de US Netflix library gebruik te kunnen maken. Maarja de hebzucht zit diep verankert in de industrie, de inkomsten zijn nooit groot genoeg en daarmee doen ze zichzelf de das om. Kortom: sinds 1453 niets geleerd en daarom moeten de downloaders nu gestraft worden.. :x no thanks.. :nothanks:

snovvdog
Master
 Bericht 
Hmmm ik heb het elke keer uit zitten stellen ivm. gebrek aan zin om te configureren.

Maar ik heb al een download bak online en remotely bereikbaar, even VPN op instellen :[ .

udo
Master
 Bericht 
 
Intellectueel eigendom is een mythe.
Deze mythe wordt in stand gehouden om flink uit te melken.
Zie de absurde termijnen qua bescherming vergeleken met de bescherming voor de gewone werkman.
Deze absurde situatie wordt verder uitgemolken door een vervolging die bedoeld is de winst te maximaliseren zonder maximaal effect m.b.t. het `vangen` van downloaders, etc.
Sinds wanneer is iemand verantwoordelijk voor verkeer wat van een IP-nummer lijkt te komen?
En sinds wanneer moet iemand capabel zijn om een IP-nummer te verkrijgen?
Ofwel: hoe sterk mag de bewijslast wel niet zijn om iemand te kunnen veroordelen voor een zaak die om een mythe draait?
Jurisprudentie is welkom.

djee
Master
 Bericht 
no justice schreef:
waarna schikkingsvoorstellen zullen volgen van enkele honderden euro’s.

Hoorde net, dat ze volgens Nederlandse wet, alleen het werkelijk mogelijk verlies mogen doorrekenen, dus bij alleen downloaden van een film de prijs van een dvd / bioscoop kaartje.

Alexander_B
Master
 Bericht 
Misschien moet iemand ze ff wijzen op de Thuiskopieheffing, we betalen met z'n allen belasting op alle opname-media, en in ruil daarvoor is het legaal om een kopie te maken van audio en video voor eigen gebruik.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... pieheffing

En zeg nou eerlijk, iedereen download alleen maar voor eigen gebruik.
Een winkeltje beginnen in gebrandde dvd's, dat zie je alleen in 3e wereldlanden nog.

Zover mij bekend, valt downloaden onder het maken van een kopie. Ik hoor tenminste niks meer over dat Stichting Brein individuele downloaders lastig valt.

Uploaden (meeste P2P systemen) en het faciliteren van uploaden (torrent sites) zijn nog wel grijs gebied, omdat dat (mogelijk) valt onder het verspreiden of uitzenden of whatever van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Afhankelijk van interpretatie, en volgens mij zijn ze momenteel vooral/alleen bezig om de commerciële websites aan te pakken, ipv de individuele gebruikers.

Spook
Master
 Bericht 
En hoe regel je dat bv. enkel torrentverkeer via de vpn gaat?

Ik hoor regelmatig verhalen over (betaalde) VPN-diensten die (desondanks) achteraf je verkeer blijken te analyseren en verkopen.

Kwibus
Master
 Bericht 
Niet

Spook
Master
 Bericht 
Dat is een probleem. Niet dat ik mijn ISP zo vertrouw, hooguit hun zelfbehoud qua imago, maar de kans dat iemand voor wat anders dan copyright aanklopt is gering. En dan moeten ze nog de gang naar de rechter maken. En om daarom dan maar al je verkeer via een VPN te tunnelen, die vervolgens mee kan kijken, zie ik niet zitten. Bankgegevens e.d. Want dat ze niet loggen zeggen ze allemaal, en dat blijkt dus regelmatig gelogen.

Ik lees ook niet zo snel of ze aan datalimieten doen. Als je enkele Terabytes per maand verstookt, waarvan het gros upload, is dat wellicht niet waar ze op zitten te wachten bij een instappakketje.

Kwibus
Master
 Bericht 
PIA logt niets en kijkt nergens naar. Alleen of je een geldig account hebt. Ze hebben wereldwijd 37 servers staan om op aan te loggen en ik verstook terabytes per maand. Nog nooit wat over gehoord. Geen gelimiteerde pakketten, niets van dat alles. Gewoon een VPN. Klaar.

Spook
Master
 Bericht 
Kwibus schreef:
PIA logt niets en kijkt nergens naar


Dat zeggen ze ja. Dat zeiden er wel meer. De pest is dat je bij misstanden dat pas achteraf, soms jaren later, hoort.

Dat je moet betalen zegt ook niet veel. Zie wat Sonos nu weer flikt. Heb je dure speakers gekocht, moet je ineens andere voorwaarden accepteren of basisfunctionaliteit verliezen van je, onder andere voorwaarden, aangeschafte apparatuur. En die nieuwe voorwaarden stellen dat je luistergedrag wordt bijgehouden.

http://www.zdnet.com/article/sonos-acce ... -function/

Kwibus
Master
 Bericht 
Ik heb geen enkele reden om PIA te wantrouwen. Ze zijn zelfs uit Rusland weggegaan toen die begon te eisen dat de Russische servers in Rusland moesten staan en beschikbaar moesten zijn voor de overheid. :dag: zei PIA

Maar als je altijd zo wantrouwig bent, waarom doe je dan niet al je apparatuur weg? Ga in het bos wonen, schiet je eigen wild, verbouw je eigen groente. Weet je zeker dat ze nooit wat met je gegevens zullen doen.

Spook
Master
 Bericht 
Jammer dat je in een normale discussie weer met drogredenaties aan komt zetten. Ik stel kritische vragen en zoek naar redelijkerwijze minimalisatie van exposure. Ik wil daar, voor mij, de juiste afweging in maken, en blief van jou niet dit soort achterlijk doorgetrokken commentaar.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Tja, ik noem het al jaren de entertainment maffia. De praktijken zijn hetzelfde, controle over een goed, met verdeelde regios en jagen op concurrentie. Daar is nu dan eenzelfde vorm van afpersen bijgekomen. Want zelfs al heb je zelf iets gedownload, dan is het nog maar de vraag of het misgelopen inkomsten zijn. Want het kan zijn dat je het niet legaal kunt aanschaffen (regio en andere onzin) of het is zo duur dat je het toch niet had gekocht.
Uiteraard zijn er heel wat mensen gecorrumpeerd om dit mogelijk te maken. Zoals mense die onafhankelijk moeten zijn, een mooi bijbaantje geven. Of de rechters die diep in de industrie zitten en juist daarom als deskundig naar voren worden geschoven..
Zoals bekend is de zuivere rechtstaat ver te zoeken waar het machtige bolwerken betreft.
Mijn oplossing is om zo weinig mogelijk te spenderen aan de maffia. Ook niet illegaal, gewoon negeren de vaak ook nog rotzooi die ze door je strot willen duwen.

WNS2.0D
Master
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Tja, ik noem het al jaren de entertainment maffia. De praktijken zijn hetzelfde, controle over een goed, met verdeelde regios en jagen op concurrentie. Daar is nu dan eenzelfde vorm van afpersen bijgekomen. Want zelfs al heb je zelf iets gedownload, dan is het nog maar de vraag of het misgelopen inkomsten zijn. Want het kan zijn dat je het niet legaal kunt aanschaffen (regio en andere onzin) of het is zo duur dat je het toch niet had gekocht.
Uiteraard zijn er heel wat mensen gecorrumpeerd om dit mogelijk te maken. Zoals mense die onafhankelijk moeten zijn, een mooi bijbaantje geven. Of de rechters die diep in de industrie zitten en juist daarom als deskundig naar voren worden geschoven..
Zoals bekend is de zuivere rechtstaat ver te zoeken waar het machtige bolwerken betreft.
Mijn oplossing is om zo weinig mogelijk te spenderen aan de maffia. Ook niet illegaal, gewoon negeren de vaak ook nog rotzooi die ze door je strot willen duwen.

Een hoop krachttermen, maar het blijft om een luxe goed te gaan dat door de rechthebbenden onder hun voorwaarden beschikbaar gesteld wordt of niet. Ik zou het veel enger vinden als anderen zouden bepalen wat er met die producten mag gebeuren tegen de zin van de eigenaren in. Geen consument wordt benadeeld als hij niet over een film of muziekstuk kan beschikken omdat hij er niet voor wil betalen of omdat de rechthebbende het om welke reden dan ook niet beschikbaar wil stellen.

Enige dubieuze vind ik die thuis kopie heffing. Ik snap niet wat daar voor een rechtvaardiging voor te verzinnen is.

Kwibus
Master
 Bericht 
Spook schreef:
Ik stel kritische vragen en zoek naar redelijkerwijze minimalisatie van exposure.
Nee, je vragen zijn niet kritisch. Je twijfelt aan alles. Echt alles. Altijd. Het is gewoon irritant. PIA staat bekend als een zeer betrouwbare VPN provider. Hebben hun zaakjes goed op orde. Veel mensen gebruiken PIA en adviseren dat ook. Zelfs Dave, niet 1 van demakkelijkste, gebruikte PIA. Loggen niets, 1 van hun kernpunten. En dat komt het zeikerdje weer "ja, maar..... bla bla bla alu hoedjes hier, spionage daar, daar bleek alsnog dat etc. etc."

Je bent volgens mij best een aardige en intelligente goser, maar op dit gedrag knap ik gewoon af. Rupsje nooit genoeg idee als het gaat om paranoia. Het is niet meer kritisch meer te noemen, het is over the top.

Spook
Master
 Bericht 
Even ter aanvulling: als het probleem onzekerheid is mbt vertrouwen, dan kun je stellen dat je geen enkele partij kunt vertrouwen. Iig niet met garanties. Dan is het toch zaak om het aantal partijen die tussen jou en de content die je consumeert zitten zo klein mogelijk te houden. Dus nogmaals: ik vertrouw mijn ISP niet bijzonder veel. Maar ik heb daar zeer beperkt keus. Om er dan nog een derde partij tussen te gaan stoppen, waarvan je dus ook niet met zekerheid kunt zeggen hoe ze daadwerkelijk met gegevens omgaan, wil niet zeggen dat het daar beter of slechter van wordt, maar wel dat je dus meer tussenpunten hebt met onzekerheid.

Vervolgens moet je voor elke soort interactie bepalen hoe groot je het risico acht, en je blootstelling. Liefst zou ik alles van punt A tot Z helemaal in eigen beheer hebben, maar dat gaat niet echt. Als ik inlog op de site van mijn bank, gaat dat via HTTPS. Beter dan niets maar ook niet heilig. Daarmee vang je hopelijk de hops tussen jou en de server van de bank af mbt inkijk. Hoop je. Dan hou ik toch liefst het lijntje verder zo kort mogelijk. Van mij, naar mijn ISP, naar mijn bank. Dat is ook geen verkeer dat mij blootstelt aan copyrightgeneuzel. Torrents mogelijk wel. Maar dat is, afgezien van mijn voorkeuren van wat ik dan download of upload, geen gegevensstroom met veel persoonlijke informatie. Daarvan acht ik het risico van blootstelling bij een VPN minimaal. Daar is mijn afweging mbt blootstelling anders dan voor banking. Of shopping.

Het komt er op neer dat ik graag voor een aantal soorten netwerkverkeer aparte afwegingen wil kunnen maken over hoe ze over het internet gaan en wie er nog tussenin zit. Adhv blootstelling, dat weer bestaat uit verschillende soorten. Dat maakt uit. Maar de voor de hand liggende opties zijn om óf direct het internet op te gaan voor alles, óf om alles via een VPN te routen. En beide zijn niet ideaal imo. Wellicht als ik beter bekend ben met een specifiek bedrijf die afweging nog kan veranderen. Of als het beleid hier dermate repressief wordt dat die afweging min of meer geforceerd wordt. Legale alternatieven zijn nog altijd erbarmelijk. Als ik dan moet kiezen tussen twee kwaden, met elk hun eigen mitsen en maren, dan neig ik toch naar het kwaad met de minste omwegen. En dan hoop ik maar dat mijn ISP ook echt vooral zijn eigen reputatie hoog wil houden.

Spook
Master
 Bericht 
Kwibus schreef:
Je twijfelt aan alles.


Zou je zelf ook moeten doen. Ik word zo schijtziek van je aluhoedjesgelul. Elke keer dat je dat zegt zeg je eigenlijk: "Slik alles maar voor zoete koek". Je weigert om ook maar een greintje nuance te zien. Als iemand hier een kritische noot laat vallen ga je meteen in de aanval. Waar de neuk ben je mee bezig? Ik wil zekerheid waar die redelijkerwijs te vinden is. Dat wil er bij jou niet in. Je bent echt naïef. Of doet tenminste naïef om te kunnen zeiken op andermans afwegingen. Echt triest.

Kwibus
Master
 Bericht 
Dat bedoel ik dus. Ik slik zeker niet alles voor zoete koek, maar omdat ik het niet met je eens ben, is dat meteen je aanname. En als iemand er meteen met een gestrekt been in gaat, ben jij het wel.

Spook
Master
 Bericht 
Dat is dus precies wat je zelf doet. Ik hou je een spiegel voor, en dat heb je niet eens door. Dat spreekt echt boekdelen. Man man man man..


Jij, niet ik, bent degene die met hyperbolen begint te smijten van het soort: "ga maar in het bos wonen". Dat is je gebrek aan nuance.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Kwibus schreef:
Zelfs Dave, niet 1 van demakkelijkste, gebruikte PIA.

Nu Keepsolid / VPN Unlimited ja. Af en toe.. Niet om anoniem te blijven, puur om eenvoudig "van land te wisselen". Ik heb niet de indruk dat een VPN verbinding 100% anoniem is, er zijn verscheidene fouten te maken waardoor je met een VPN verbinding toch niet anoniem bent en zelfs als je alles correct instelt dan nog twijfel ik sterk of je onder de radar van NSA en aanverwanten blijft. Maar NSA en aanverwanten zijn niet geïnteresseerd in downloaders.

Bedrijfjes zoals "Dutch Filmworks" zijn opgericht omdat ze eenvoudig geld ruiken en er zullen er altijd zijn die met hun eigen IP adres illegale dingen uitvreten. Makkelijke prooien.

Let wel dat bovenstaand stuk als bron een VPN bedrijf heeft dus die hebben ook weer belang. Maar het is en blijft oppassen geblazen met downloaden via het torrent principe want dat zal hun voornaamste methode zijn om illegale downloaders uploaders op te sporen. Downloaden is niet verboden in Nederland, uploaden wel. "Vervelende" van torrenting is dat het werkt volgens het gezamelijk delen principe, je download maar upload ook. Totdat iemand op het idee komt om ook dat weer ingenieus te encrypten, of een client die niets upload.. Dat laatste zal wellicht al bestaan, ik heb me er niet in verdiept. Download weinig. Wel Prison Break laatstelijk maar is/werd ook uitgezonden door RTL dus dat lijkt me lastig aan te pakken. Ik/we betalen allemaal kijk en luistergeld.

--

NOS schreef:
Downloadverbod in Duitsland 'big business'

Door redacteur Judith van de Hulsbeek in Berlijn

Een jaar geleden ging in Nederland het downloadverbod in. In Nederland zijn tot nu toe nog geen particulieren vervolgd, vooral omdat film- en muziekmaatschappijen - nog - geen stappen ondernemen. In Duitsland maken ze er wel werk van. Onder meer met hoge boetes wordt in ons buurland het illegaal downloaden ontmoedigd.

Het handhaven van het downloadverbod is in Duitsland uitbesteed aan de markt. In 2009 stuurden advocatenkantoren de eerste boetes aan particulieren, inmiddels is er een hele 'Abmahnungs-industrie' ontstaan. Afgelopen jaar zijn volgens advocaten zo'n 70.000 boetes opgelegd voor illegale file-sharing. De Duitse consumentenbond zegt dat in totaal 4,3 miljoen Duitsers wel eens zo'n boete hebben ontvangen.

Een van de ontvangers van zo'n boete, ze wil niet met naam worden genoemd, is een Nederlandse die sinds een aantal jaar in Berlijn woont. "Ik downloadde een aflevering van The Walking Dead, hoppa 1400 euro boete. Ik wist dat het streng was in Duitsland, kende ook al mensen die een boete hadden gekregen, maar dacht: de kans is klein dat ik gepakt word. Nu weet ik wel beter."
Uploaden

Hoe het werkt? Advocatenkantoren speuren in opdracht van de film- en muziekindustrie het internet af op zoek naar illegale file-sharing. Ze verzamelen de IP-adressen van mensen die een bepaalde film, serie, of ander auteursrechtelijk beschermd materiaal hebben verspreid. Met deze bewijzen gaan ze naar de rechter om de overige gegevens van de IP-adreshouder te krijgen (naam, adres). Dat gaat in Duitsland vaak zonder veel moeite: de rechter geeft die gegevens 'in bulk' vrij. Tientallen, of soms honderden particulieren krijgen dan tegelijkertijd een boete.

Fikse boetes voor illegaal downloaden

De kantoren richten zich op het uploaden van het materiaal, omdat downloaden veel moeilijker te traceren is. Maar, pas op, voor je denkt: ik upload nooit iets. Op veel bekende downloadsites en software als Popcorn Time, de illegale Netflix-variant, wordt het materiaal dat je downloadt meteen ook weer gedeeld, oftewel geüpload, soms zonder dat je er erg in hebt.

Illegaal downloaden kan flink in de papieren lopen. Voor het downloaden (of dus eigenlijk uploaden) van een aflevering van een serie betaal je gemiddeld 520 euro, voor drie afleveringen 1000 euro. Voor een film is de boete gemiddeld 815 euro.
Geld of auteursrechten

Of het werkt? Voorstanders van deze aanpak zeggen van wel. Ze wijzen erop dat het aandeel Duitsers op illegale file-sharingdiensten relatief laag is, in vergelijking met bijvoorbeeld Groot-Brittannië en de VS. En uit peilingen blijkt dat een groot deel van de Duitsers zich bewust is en begrip heeft voor het feit dat dit verbod wordt gehandhaafd. Ook neemt het aantal boetes dat wordt rondgestuurd af, volgens de advocatenkantoren omdat er minder wordt gedownload.

Maar er is ook kritiek. Tegenstanders zetten vraagtekens bij de proportionaliteit van de geldstraffen. En er is de nodige discussie over het waarom van het verbod: gaat het om geld of auteursrechten? Ook ontkennen veel mensen die een boete krijgen dat ze het materiaal zelf hebben gedownload.

Uitlenen van wifi-wachtwoorden

Leslie Huppert kreeg een boete van 956 euro voor het downloaden van twee nummers van Pearl Jam. "Ik heb die liedjes niet gedownload, nog nooit gehoord zelfs", zegt ze. Ze leende haar wifi-wachtwoorden uit aan onder anderen haar buren.

Maar ja, die ontkennen ook. Huppert is tegen de boete in bezwaar gegaan, omdat ze het naar eigen zeggen dus niet gedaan heeft. Maar vooral ook, omdat ze boos is over de hoogte van de boete: "Het is echt zwaar overdreven. Roofridders zijn het. Ze sturen massaal dit soort boetes rond, in de hoop op een grote buit."
Nederland

In Nederland is het veel moeilijker om de naam- en adresgegevens van een IP-adreshouder te krijgen. Je moet voor elk individueel geval een zaak aanspannen en bewijs leveren. De rechter denkt er dan twee weken over na, voor hij tot een besluit komt. Daardoor is het voor advocatenkantoren lang niet zo lucratief als in Duitsland.

Ook is bij de invoering van het verbod afgesproken om de kleine downloader niet te hard aan te pakken. De focus ligt meer op de mensen achter downloadsites. Maar toch kan het in Nederland ook richting de 'Duitse aanpak' gaan, zeggen Nederlandse IT-experts.

Advocaat Joran Spauwen: "Een Duitse aanbieder van online-porno heeft het al geprobeerd, maar dat is - om andere redenen dan privacy - niet gelukt."


Het merkwaardige is wel, dat Duitsland ook.. Net als Nederland/Ziggo... Een "gasten Wifi systeem" heeft. Je kan een deel van je internet afstaan voor gastgebruik. Zie dan nog maar te gaan bewijzen wie wat doet. :roll:

Spook
Master
 Bericht 
Kwibus schreef:
is dat meteen je aanname.


Je maakt zelf de aanname. Dat is wat zo irritant is. Door te zeggen:

Kwibus schreef:
Ga in het bos wonen, schiet je eigen wild, verbouw je eigen groente. Weet je zeker dat ze nooit wat met je gegevens zullen doen.


schuif je mij een uitspraak in de schoenen die ik niet gedaan heb. Ik ben helemaal niet op zoek naar absolute zekerheid. Ik ben op zoek naar redelijkerwijs zekerheid. En aangezien van grote namen in de wereld van VPN in het verleden gebleken is dat ze toch dingen loggen en delen en zelfs verkopen, geef ik blijk van redelijkerwijs twijfel bij zondermeer het gebruik van een VPN. Dat je dat als over the top kritisch durft te noemen is echt stuitend.

Dus je overtrekt mijn twijfel eerst naar het absurde, wrijft me op basis daarvan een mening aan die ik niet heb uitgesproken, en valt die mening vervolgens aan met 'aluhoedje'. En dan mag ik me gaan verdedigen tegen een standpunt dat ik helemaal niet aanhang, maar die jij over mij hebt aangenomen. Krijg dat aub eens door je harses. Want ik ben daar niet van gediend.

Rover
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Downloaden is niet verboden in Nederland, uploaden wel

Sinds 10 april 2014 is dit verboden. Om die reden is de thuiskopieheffing verlaagd.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Oh, okay. Weet ik dat ook weer.

Spook
Master
 Bericht 
Frappant dat die heffing niet naar nul is gegaan. Wanneer heb je voor het laatst een geleende CD of DVD van iemand geript?

Ik heb een SSD. Die staat vol met programma's en spellen. Omdat een spel tegenwoordig rustig 60GB is. Ik heb heffing betaald over die SSD. Blijkbaar moet je voor legale downloads en installaties ook heffing betalen. En zo ondermijnen ze hun morele positie.

Ducantoni
Master
 Bericht 
Rover schreef:
Om die reden is de thuiskopieheffing verlaagd.

Van afschaffen wilde niemand iets weten? :|

zandbak
Master
 Bericht 
Kwibus schreef:
Ik wil geen abbo op Netflix, HBO, Disney, Fox en noem ze maar op voor elk een tientje per maand

Je kan je abbo's ook delen met een stel vrienden. Betaal je uiteindelijk een tientje per maand voor een zooitje aanbieders. En nee die hoeven niet op hetzelfde adres te wonen.

jack19
Master
 Bericht 
 
We gaan het meemaken. 5 films per jaar ongeveer, vetpot hoor. Schikken doe ik niet aan.

no justice
Master
 Bericht 
Even voor mijn beeldvorming. We spreken hier over schending van auteursrecht toch? Weet iemand hoe dat aangepakt dient te worden? Krijg je politie aan je deur? Is het civiel zoals Brein vaak opereert. Of zijn dat boa's? Mogen ze computers in beslag nemen? Omgekeerde bewijslast lijkt me sterk. Zij tonen maar aan wie er heeft gedownload. Mijn zoontje van 6 kan het ook al.

udo
Master
 Bericht 
 
Alsof computer in beslag nemen helpt met hedendaagse versleutelingsmethoden.
Jij wordt verantwoordelijk gehouden voor je zoontje van 6.
En zo mogelijk ook voor je hele internetaansluiting.
Zonder dat je hoeft te weten waar je kunt zien of er wifi open staat of soortgelijk.

no justice
Master
 Bericht 
Het gaat mij erom welke bevoegdheden wie heeft? De rechter kan je isp dwingen je naw gegevens vrij te geven. Maar daarna? Schikkingsvoorstel door wie, welke wet, welke uitvoerende instantie? Of toch civiel? Vragen vragen

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
no justice schreef:
Of zijn dat boa's?

Nee, Dutch Filmworks is geen overheid, het is een bedrijf.

Schending van auteursrecht is civiel en er gebeurt niets bijzonders anders dan een normale dagvaarding. Maar voordat die er komt zal er eerst een schikkingsvoorstel per advocaat worden gedaan en daar willen ze op teren.

Citaat:
één van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in de Benelux op gebied van bioscoop, home entertainment, Video On Demand en TV (Pay TV en Free TV). Inmiddels heeft DFW een catalogus van meer dan 3.000 titels op het gebied van speelfilms (zowel nationaal als internationaal), TV series, documentaires (incl. de beroemde BBC Earth producties) en kinderproducten. Daarnaast bouwde Dutch FilmWorks ook aan een indrukwekkend track record als publisher van tijdschriften en boeken.


Hier de lijst met titels; http://www.imdb.com/company/co0024325/

Maar.. Ze zijn (hoofdzakelijk?) distributeur.. Dus ik vraag me af in hoeverre ze daadwerkelijk copyright rechten bezitten. De oorspronkelijke maker van het creatieve werk moet zijn auteursrechten claimen, dat kan een derde partij niet doen.

no justice
Master
 Bericht 
Kortom, het is wachten op de eerste rechtszaken en jurisprudentie. Zal mij benieuwen allemaal...... Vooral dat omgekeerde bewijslast bevalt mij totaal niet. Ik weiger in ieder geval elke medewerking en verklaar niets. Onzin allemaal, hoe moet ik anders aan films komen? De lokale videotheek bestaat al jaren niet meer. Ik ga stug door, zonder vpn. Ze zoeken het maar uit........

Kenji
Master
 Bericht 
Same here.

bx gek
Master
 Bericht 
Boe zit het eigenlijk met Tor?
Bestaat dat nog?

zandbak
Master
 Bericht 
Het zal vanzelf wel duidelijk worden. Het binnen harken van ip-adressen met torrents is natuurlijk een eitje.
Het gros van de ouders zal ongetwijfeld niet weten wat kindlief allemaal via torrents aan het downloaden is. Als ze überhaupt al snappen hoe dat werkt.

TOR netwerk bestaat uiteraard volop, maar is niet geschikt om te downloaden vanwege de trage snelheid

Spook
Master
 Bericht 
Dus Dutch Filmworks treedt ook op voor buitenlandse films en series? Of toch primair Nederlandstalige content? Courante content of ook oud materiaal?

Hoe ga je met een VPN Netflix kijken (die VPN's blocken), en/of NF kijken en tegelijk iets torrenten?

Nu speel ik af en toe ping-sensitive spelletjes online. Dat zal via VPN meer lag opleveren?

Alexander_B
Master
 Bericht 
Je zou een router kunnen toepassen die bepaalde poorten (bijvoorbeeld die van je torrents) door de vpn gooit, en de rest gewoon lokaal het internet op. :)

snovvdog
Master
 Bericht 
Spook schreef:
Hoe ga je met een VPN Netflix kijken (die VPN's blocken), en/of NF kijken en tegelijk iets torrenten?

Aparte bak voor je torrents...

Een el cheapo Atom based boardje voldoet al :
https://www.texim-europe.com/up-board/order.aspx

En dan naar nas/netwerk schijven.

Ik wil zelf een eeuwenoud single core atom bordje gebruiken die ik gratis van werk mocht meenemen, waar 2 reguliere sata ports op zitten en gigabit lan :). Werkt op een 2A adapter van een oude Ziggo modem, dus qua stroom stelt het geen drol voor, cpu een TDP van 2W:
Afbeelding
Mijn Print server/ispy server (CCTV recorder, al zuigt hij daarin ivm trage cpu, kan slechts 7-8fps,maar werkt wel 24/7, vandaar ook de fan, ding werd gloeiend heet met de hele tijd 100% cpu use)/toekomstige utorrent&vpn bak...
Anders gewoon een VM?

Kenji
Master
 Bericht 
snovvdog schreef:
Heel verhaal

Als niet-IT'er snap ik dus echt helemaal geen reet van je verhaal :lol:

Feitelijk
Master
 Bericht 
Ik heb nog een Pi liggen. Zou daar geen standaard oplossinkje voor bestaan?

Brul(tm)
Master
 Bericht 
Feitelijk schreef:
Ik heb nog een Pi liggen. Zou daar geen standaard oplossinkje voor bestaan?


Wat wil je er mee doen, zijn projectjes zat....

snovvdog
Master
 Bericht 
Volgens mij zijn er meerdere torrent clients voor Raspbian, dan moet je een VPN hebben die geen rare 3rd party tools nodig heeft.

Ik werk zelf veel liever met windows, puur voor alle x86 applicaties.
Win 10 IOT staat nog in kinderschoenen helaas.

basgitaar
Master
 Bericht 
*probeert flauwe pi-grappen te onderdrukken*

Feitelijk
Master
 Bericht 
Brul(tm) schreef:
Wat wil je er mee doen, zijn projectjes zat....

Gewoon een torrent downloaden zonder consequenties.

357kurt
Master
 Bericht 
Niet te vergeten de stichting BUMA/STEMRA/SENA, die rovers staan direct om de hoek te kijken of je een geluidsdrager hebt als onderneming of stichting. Met eigen ogen gezien : 2 maffiabusjes die stoppen op de braderie in Drachten, een legertje klootzakken die uitstapt en alle stands met muziek aan controleren e/o bekeuren met honderden Euro's indien geen afdracht geregistreerd is. Bah wat een lijers. Kameraad van mij was zo zat van die eikels iedere keer te controleren dat er enkel nog rechtenvrije muziek gedraaid werd in de zaak (zoals veel ondernemers) Uiteraard werd dat ook weer een rel in NL want... snoept van de 100 miljoen af ......

 Pagina 1 van 10 [ 477 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy