» Openbaar » Verkeersbeleid    Pagina 1 van 1  [ 3 berichten ]
TommyGun
Master
 Bericht 
ED schreef:
EINDHOVEN - Eindhoven doet het steeds beter als fietsstad, vindt de Fietsersbond. Ook de herinrichting van de Vestdijk pakt goed uit. ,,Althans, voor een tijdelijke situatie."

Het knikje in het fietspad, bij de overgang op de Vestdijk van vrijliggend rood asfalt naar de tijdelijke strook over de rijbaan, is wat aan de krappe kant. ,,In de spits kun je hier problemen krijgen", zegt Pieter Nuiten van de Eindhovense Fietsersbond. Eenzelfde krappe knik komen we al fietsend ter hoogte van Albert Heijn opnieuw tegen. Nuiten: ,,Hier had van mij het vrijliggend pad gebruikt mogen blijven worden."

Voor een tijdelijke inrichting voldoet de Vestdijk, vindt Nuiten, maar in een permanente situatie ziet de Fietsersbond liever toch wat meer overzicht en minder 'geslinger' voor de fietser. Én een vrijliggend fietspad. Dat er volgens Nuiten overigens ook gaat komen.

De situatie op de Vestdijk, waarbij het langzaam verkeer over de weg wordt gestuurd, waar bussen, taxi's en een enkele auto vlak langs de fietsers af rijden, is niet echt ideaal. Nuiten: ,,Je moet voorkomen dat fietsers worden ingezet als remvee. Zolang automobilisten zich netjes gedragen is er geen probleem."

Ronduit gevaarlijk aan de 'praktijkopstelling' op de Vestdijk zijn de busjes en vrachtwagens die voor het lossen en laden op de weg parkeren, waardoor de doorgang voor fietsers wordt geblokkeerd.

Ingrijpen
De automobilisten die stiekem de blokkade op de Vestdijk ontwijken, zijn Nuiten eveneens een doorn in het oog. Hier zou de politie best mogen ingrijpen, vindt hij. ,,Vooral 's avonds knallen de auto's nog steeds de stad door."

Over het algemeen is Eindhoven als fietsstad goed bezig, vindt de bond. Over doorstroming en bereikbaarheid hebben de fietsers -in tegenstelling tot veel mopperende automobilisten- geen klagen. Wel mag de gemeente hier en daar wat tandjes bij zetten, vindt de bond. Bijvoorbeeld bij de aanpak van enkele gevaarlijke kruisingen, de afstelling van verkeerslichten én de uitbreiding van het aantal fietsenstallingen in het centrum. Onontbeerlijk, zeker als je als gemeente het fietsgebruik met 35 procent wilt verhogen.

De laatste jaren werden al veel fietsroutes aangepakt; stoeptegels werden vervangen door breed en comfortabel rood asfalt. Datzelfde gaat ook op de Vestdijk gebeuren. Volgens de eerste schetsen komt er een fietspad van vier à vijf meter breed. Geen overbodige luxe, vindt de Fietsersbond.Eindhoven fietsstad :dood: :fp: ;(

Scaniafan
Master
 Bericht 
TommyGun schreef:
Over doorstroming en bereikbaarheid hebben de fietsers -in tegenstelling tot veel mopperende automobilisten- geen klagen.


Perfect opgelost toch? :boos:

357kurt
Master
 Bericht 
Zeiken over ladende/lossende bestelwagens en trucks maar wel schijnheilig op de fiets de stad in om te shoppen, alsof de bevoorrading uit de lucht komt vallen....

 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…