» Openbaar » Verkeersbeleid    Pagina 3 van 3  [ 120 berichten ]
Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Signum schreef:
It giet oan

Ku we straks met 160 van de A1 naar de A6 sturen.

Signum
Master
 Bericht 
Citaat:
Van 28 april tot 1 mei A1 dicht richting Amersfoort/Almere: forse hinder verwacht

Van vrijdagavond 28 april 21.00 uur tot maandagochtend 1 mei 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort/Almere tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg afgesloten vanwege diverse wegwerkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van 60 minuten.
Let op: nieuwe wegindeling A1 richting Almere en Amersfoort

In het weekend van vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 april is de A1 in de richting van Amersfoort en Almere volledig afgesloten tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. De wegindeling van de A1 richting Amersfoort en Almere in het knooppunt Muiderberg wordt gedurende het weekend aangepast, waardoor de doorstroming (na een periode van gewenning) naar verwachting sterk zal verbeteren. Vanaf maandagochtend 1 mei 05.00 uur moet het verkeer op de A1 vanuit Amsterdam richting Almere voortaan links aanhouden (in plaats van rechts in de huidige situatie). Vanuit Amsterdam in de richting Amersfoort moet verkeer voortaan rechts aanhouden. Door het aanleggen van een ruimere verbindingsboog van de A1 naar de A6 richting Almere kan het verkeer beter en met een hogere snelheid doorrijden, waardoor de doorstroming verbetert.

Verkeersmaatregelen

Verkeersmaatregelen van vrijdag 28 april 21.00 uur tot maandag 1 mei 05.00 uur:

Afsluiting van de A1 richting Amersfoort/Almere tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Verkeer wordt omgeleid via de A2, A12 en A27.
Afsluiting van de verbindingsboog van de A9 vanuit Schiphol richting A1 Amersfoort/Almere Verkeer wordt omgeleid via A10, A2, A12 en A27.
Afsluiting van de verbindingsboog van de A1 vanuit Amersfoort richting A6 Almere Verkeer wordt omgeleid via de A1, A27 en de A6.
Afsluiting van de verbindingsboog van de A6 vanuit Almere richting A1 Amersfoort. Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en A1.
Afsluiting van de dorpskernen Muiden en Muiderberg. Omwonenden uit Muiden en Muiderberg hebben een bewonersbrief en toegangspas ontvangen.
A6: extra rijstrook bevordert doorstroming vanuit Amsterdam

Er wordt een extra rijstrook aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad om de doorstroming vanuit Amsterdam (A1) te bevorderen. De A6 tot Almere Havendreef is al verbreed naar 4 x 2 rijstroken, vanaf Almere Havendreef gaat de A6 echter weer naar 2 rijstroken. Met de extra rijstrook wordt de overgang van 4 naar 2 rijstroken beter geleid. De extra rijstrook is vanaf maandag 1 mei 05.00 uur beschikbaar. Door de aanleg van de extra rijstrook worden de rijstroken smaller. De snelheid wordt daarom aangepast naar 100 km/h.

Van vrijdag 28 april 21.00 uur tot zondag 30 april 19.00 uur is de volgende verkeersmaatregel van kracht:

Afsluiting van op- en afrit A6 Almere Haven richting Lelystad.
Op zondag 30 april 19.00 uur tot maandag 1 mei 05.00 uur zijn de volgende afsluitingen gepland:

Afsluiting van de afrit Almere Stad richting Lelystad;
Afsluiting van de oprit Almere Stedenwijk richting Lelystad.
Volg ter plaatse de gele omleidingsborden.

De A1 vanuit Amersfoort/Almere richting Amsterdam is gewoon open voor het verkeer. Tijdens het weekend rijden er geen treinen tussen Weesp en Almere Oostvaarders. Raadpleeg de website van de NS voor meer informatie. Meer informatie over de werkzaamheden zijn te lezen in de factsheet (PDF, 2,10 MB).

Livecrowd
In het weekend van 28 april t/m 1 mei wordt er tijdens de werkzaamheden op de A1 en A6 gebruik gemaakt van Livecrowd. Livecrowd wordt voor, tijdens en na de weekendafsluiting ingezet om de weggebruiker van alle gewenste informatie te voorzien. Belangrijk hierin is dat Livecrowd ervoor zorgt dat weggebruikers voorafgaand aan hun reis de juiste informatie, op het juiste moment, op de juiste plaats ontvangen via het platform naar keuze (WhatsApp, Facebook en/of Twitter).

Versneld afbouwen knooppunten Muiderberg en Diemen

Rijkswaterstaat legt de knooppunten Muiderberg en Diemen versneld aan. Beide knooppunten zullen voor de zomer 2017 klaar zijn in plaats van voor de kerst 2017, waardoor de doorstroming op de A1 en A6 sneller gaat verbeteren. Voor het zover is, moet er nog veel werk worden verzet aan beide knooppunten, met flink wat hinder voor weggebruikers tot gevolg. Gedurende meerdere weekenden gaat er sprake zijn van minder capaciteit of afsluitingen. Ook vinden tot oktober 2017 werkzaamheden plaats aan de wisselbaan. Over deze hinderweekenden volgt later meer informatie. Over de ombouw en de nieuwe verkeerssituatie van het knooppunt Muiderberg is een animatie gemaakt. Deze is te vinden op de website van het bezoekerscentrum.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A1/A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden verlegden we de A1 en bouwden we het breedste aquaduct van Europa.


https://www.rijkswaterstaat.nl/over-ons ... wacht.aspx

Iemand een gokje hoeveel ongevallen er de komende tijd gaan gebeuren op dit stuk? Komende vanuit Amsterdam hou je straks links aan om naar Almere te gaan (nu rechts). Kijken hoeveel smartphone zombies daar de komende tijd de fout in gaan.

zandbak
Master
 Bericht 
Wordt weer lachen de komende week.
Hadden ze die richting niet eerder kunnen doen. Ze maken het er ook niet makkelijker op voor veel mensen.

keokiracer
Master
 Bericht 
Denk je niet dat als ze het hadden kunnen doen, dat ze het dan ook gedaan hadden?

(kolere wat een zin :x)

zandbak
Master
 Bericht 
Jezus, wat een zin :roll:
Ongetwijfeld, of ze vinden het leuk om hele massa's automobilisten op het laatste moment bijna te zien crashen.

basjuh1981
Master
 Bericht 
zandbak schreef:
Ongetwijfeld, of ze vinden het leuk om hele massa's automobilisten op het laatste moment bijna te zien crashen.

Dat is gewoon survival of the fittest. Heel simpel.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nu.nl schreef:
Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor een nieuwe wegindeling op de A1 en de A6. De nieuwe situatie is vanaf maandagochtend 5.00 uur van kracht.

De werkzaamheden, die vrijdag begonnen, zijn dan afgerond.

Het verkeer dat rijdt op de A1 vanuit Amsterdam naar Almere moet voortaan links aanhouden, in plaats van rechts in de huidige situatie. Het verkeer richting Amersfoort moet juist rechts aanhouden.

Rijkswaterstaat denkt dat het aanleggen van een "ruimere verbindingsboog" van de A1 naar de A6 in de richting van Almere zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer.

A6

Ook aan de A6 tussen Amsterdam en Almere werd dit weekend gewerkt. Er is een extra, derde, rijstrook tussen Almere Havendreef en Almere Stad aangelegd. Nu ging de weg ineens van vier naar twee rijstroken. Door de derde rijstrook wordt deze overgang beter begeleid.

De rijstroken worden door de derde strook wel smaller, waardoor de maximum snelheid teruggaat van 120 naar 100 kilometer per uur.

Door de werkzaamheden ontstonden dit weekend lange files op sluipwegen. Omdat de officiële omleidingsroute via de A2, A12 en de A27, vrij ver om was, probeerden veel bestuurders alternatieve routes uit.

Afbeelding


Goeie grap, de hele boel omwisselen.. Een maand te laat maar vooruit.

Gaat zeker bij sommige mensen mis morgen. Zeker met al die navigatie helden. ;(

keokiracer
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Een maand te laat maar vooruit.

?

bert65
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Een maand te laat maar vooruit

:huh: :huh:
Ze lopen een half jaar voor op schema!
SAA kan het niet helpen dat mensen niet meer op borden kijken. Nog 2 dagen en alle Flevopolderrijders rijden vanaf Diemen alvast op strook , en 3 omdat ze 6 km verder links moeten aanhouden. Dat is iets wat de Gooirijders de afgelopen maanden hebben gedaan.

zandbak
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Gaat zeker bij sommige mensen mis morgen. Zeker met al die navigatie helden. ;(

Ik ga het wel zien vanmiddag......

bert65 schreef:
SAA kan het niet helpen dat mensen niet meer op borden kijken. Nog 2 dagen en alle Flevopolderrijders rijden vanaf Diemen alvast op strook , en 3 omdat ze 6 km verder links moeten aanhouden. Dat is iets wat de Gooirijders de afgelopen maanden hebben gedaan.

Fijn he, al die vrachtwagens die als een malloot 3 rijstroken opschuiven waarbij alles en iedereen in de ankers moet

Signum
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Gaat zeker bij sommige mensen mis morgen. Zeker met al die navigatie helden.


Ik zet in op 3 ongevallen tijdens de spits. Iemand meer of minder?

Walker
Master
 Bericht 
5...

zandbak
Master
 Bericht 
Vanmorgen wel wat laatste moment acties waargenomen, al dan niet vol over het puntstuk naar links of rechts schieten.
De ochtendspits? Deal! Vandaag al gewonnen dan :lol:

RRL
Master
 Bericht 
keokiracer schreef:
?

bert65 schreef:
:huh:

Eerste dag van de vorige maand.

bert65 schreef:
SAA kan het niet helpen dat mensen niet meer op borden kijken.

Denk dat de navigatie deels schuld kan hebben, maar de gewoonte ook. Hoe vaak kijk je op een route die je veel rijdt op de reguliere borden?

Signum
Master
 Bericht 
RRL schreef:
Hoe vaak kijk je op een route die je veel rijdt op de reguliere borden?


Vaker dan op nieuwe routes, want statistiek.

NELUZ
Respect
 Bericht 
Ik zag er vanochtend inderdaad genoeg de fout in gaan, veel last minute wisselaars en mensen die gewoon te laat waren. Die doken iets verderop de vluchtstrook op om de navigatie te bekijken :dag: .
Net na de splitsing richting Almere stond wel een bordje Amersfoort volg A, dus RWS had er al een beetje rekening mee gehouden...

Ducantoni
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Afbeelding

De bordjes waren al verhangen voordat het asfalteren begon. Dat was dus nog goed uitkijken voor de kipperchauffeurs, staat best slordig als ze zo zijn weggereden zoals ze op de foto staan.

Dave schreef:
Zeker met al die navigatie helden.

Ja, je zult eens moeten lezen/nadenken. :fp:

RRL
Master
 Bericht 
Signum schreef:
Vaker dan op nieuwe routes, want statistiek.

Er vaak naar kijken, maar dan de volgende: hoe vaak lees je de informatie op de borden die je veel passeert? Op meerdere punten hou ik de borden aan voor het wisselen van strook, maar let ik niet op wat er op die dingen staat.

Signum
Master
 Bericht 
RRL schreef:
hoe vaak lees je de informatie op de borden die je veel passeert?


Alleen zodra het afwijkt van mijn verwachtingspatroon. Om even uit te leggen wat ik hiermee bedoel; ik herken het wanneer er iets in het patroon wat ik elke dag volg afwijkt van de standaard. Een nieuw bord, een bord wat anders is etc. zijn allemaal dingen die mij opvallen.

GerbiE
Die hard
 Bericht 
Citaat:
Flinke wenfile op A1 bij Muiderberg
1 mei 2017, 16:33

Verkeer op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort moet maandagmiddag duidelijk wennen aan de nieuwe situatie op knooppunt Muiderberg. Dat leidt tot een flinke die inmiddels al op de A10 begint.

Verkeer dat vanuit Amsterdam naar Almere wil moet vanaf vandaag op knooppunt Muiderberg links aanhouden. In de oude situatie moest het verkeer juist rechts aanhouden. In de beginperiode is deze verandering altijd wennen voor automobilisten. Hierdoor wordt er meer geremd en zijn er meer verkeersbewegingen waardoor er een voor die plek ongewone file ontstaat. De file van 8 kilometer die nu is ontstaan levert ruim een kwartier vertraging op. Gedurende de avondspits zal de file nog verder oplopen.

Ochtendspits geen hinder
In de ochtendspits was er zoals verwacht geen hinder. Het meeste verkeer is dan onderweg richting de hoofdstad. Richting Amersfoort rijdt er dan te weinig verkeer om te zorgen voor wenfiles.

bron: VID

 Pagina 3 van 3 [ 120 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cweepz, Maserati Teun en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…