» Openbaar » Media » Verkeersongevallen    Pagina 2 van 2  [ 64 berichten ]
Kwibus
Master
 Bericht 
Spook schreef:
Ik heb het over de gebeurtenissen in London. Jij hebt het over Amsterdam. Ik heb over Amsterdam helemaal geen beschuldigende uitspraken gedaan jegens de media of de bestuurder. Try again.
Deze discussie ging wel over Amsterdam en meer specifiek over het feit dat er vanaf het begin af aan mensen waren die twijfelden aan de "het was geen aanslag" berichtgeving en er vervolgens van alles bij sleurden. Jij haalt er vervolgens Londen bij om wederom iets duidelijk te maken over gekleurde berichtgeving en wat dies meerzij. Daarna gingen er eigenlijk 2 discussies door elkaar heen lopen. Niet handig.

Maar goed, samenvattend ben jij een "alu-hoedjes ik vertrouw zelfs mijn eigen handschrift niet want wie weet wat ik opschrijf" type en ik ben een "ultra-links ik geloof alles wat de Soros media me maar op de mouw speldt zolang het mijn Faceboek stream maar niet onderbreekt" type. Ik denk dat we elkaar op de top van de hyperbool gaan ontmoeten 8)

cocodee
Master
 Bericht 
Chillout guys, er is al verdeeldheid genoeg in de wereld. 8) :koffie:

R
Master
 Bericht 
NOS.nl schreef:
Na de aanslag op Tower Bridge in Londen kregen we vragen waarom in het NOS Achtuurjournaal van zondag 4 juni jongstleden onvoldoende expliciet wordt verwezen naar de islamitische achtergrond van de aanslagplegers. Het was beter geweest als de quote van de Britse premier May over 'islamitisch extremisme' in de uitzending was meegenomen. Maar dat neemt niet weg dat uit het geheel van de berichtgeving en uit de context meer dan duidelijk is gemaakt dat het hier gaat om aanslagplegers die zich laten inspireren door de islam. Daar kan geen twijfel over bestaan.

De NOS voert geen agenda bij de journalistieke keuzes die we maken. Wij trachten niets te verhullen en niets te vergroten, onze richtlijn is om zaken bij de naam te noemen.


De benoemde correctie

Onzinnig om tijdgebrek op te voeren om de essentie van de toespraak niet uit te zenden. Natuurlijk de onvermijdelijke ja maar onze kijkers zijn slim genoeg!
Ook de quote van getuige was terzake.

Slaap gerust verder. Jullie weten hoeveel medewerkers NOSnieuws heeft?

Je leest liever geengeenstijlmaartegengasiswelnodig

Kwibus
Master
 Bericht 
Dus, de NOS heeft bewust dit stukje geknipt? Om de kijker te misleiden?

ceriadwen
Master
 Bericht 
Ik vind geenstijl, tpo en wel meer van dat soort sites een geweldige tegenhanger van de MSM. Ik probeer ook altijd berichten van beide typen media te bekijken en dan pas een oordeel te hebben

R
Master
 Bericht 
ceriadwen schreef:
Ik vind geenstijl, tpo en wel meer van dat soort sites een geweldige tegenhanger van de MSM. Ik probeer ook altijd berichten van beide typen media te bekijken en dan pas een oordeel te hebben

:thumb: Al is het oordeel over bijvoorbeeld de NOS in de loop der tijd wel een vaststaande geworden en zie ik het door die ervaring (bijna) niet meer.

Geweldig slecht om te zien hoe Baudet geframed wordt door actualiteitenprogramma's die ervanuit gaan dat kijker dommer is dan zijzelf. Dit gebeurd op een paar punten, zonder op de echte inhoud in te gaan. Weten we al van tevoren, maar ja.

Kwibus schreef:
Dus, de NOS heeft bewust dit stukje geknipt? Om de kijker te misleiden?

Uitgaande van alleen dit kan je het woordje 'dus' niet gebruiken maar door de file van ervaringen wel. Misleiden misschien niet, sturen zeker wel.

Kwibus
Master
 Bericht 
Dus iemand van de NOS heeft dit er bewust uitgeknipt om ons (de kijker) te sturen? Alsof het niet benoemen van een islamistische achtergrond iemand zou doen twijfelen aan het feit dat dit een islamterrorismeaanslag was? Het is maar wat je wil geloven blijkbaar.

Oh, voordat iemand zich dat afvraagt, ik kijk geen tv. Dus het betreffende (niet)clipje ken ik verder niet.

R
Master
 Bericht 
Wat praten we dan?

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
PokemOnGo

Kwibus
Master
 Bericht 
R schreef:
Wat praten we dan?
Over de inhoud. De discussie over het clipje en welk stukje er precies uit is weggelaten en de (weder)reacties daarop zijn ook buiten de tv in diverse media behandeld hoor :lol:

WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Verdachte incident Amsterdam Centraal vrij: 'Man had black-out'
Vandaag, 15:12

De verdachte die zaterdag bij station Amsterdam Centraal op voetgangers inreed, is vrijgelaten. De politie concludeerde eerder al dat er geen opzet in het spel was. Het Openbaar Ministerie beslist op een later moment of hij voor overtreding van de Wegenverkeerswet wordt vervolgd.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat hij die dag al meer verkeersovertredingen heeft begaan. Zo reed hij op het Rembrandtplein met hoge snelheid over de trambaan. Ook op andere plaatsen in de stad reed hij "relatief hard", zegt de politie.

Camera's
De aanrijding op het Stationsplein is niet door bewakingscamera's vastgelegd. De politie zegt dat een deel van de camera's daar in de "pre-set modus" stond. Bovendien viel de plaats waar het gebeurde buiten het zichtveld van de camera's die vanuit een afkijkruimte kunnen worden bekeken.

De 45-jarige Amsterdammer reed op een trambaan bij CS. Toen agenten hem vertelden dat hij daar weg moest, reed hij aanvankelijk voorzichtig weg, zegt de politie. Maar kort daarna gaf de man gas en reed hij het voetgangersgedeelte op, waar hij voetgangers raakte. Hij kwam tot stilstand tegen een betonnen muurtje bij de ingang naar de metro. Acht mensen, inclusief hijzelf, raakten gewond. Twee gewonden liggen nog met botbreuken in het ziekenhuis.

Verschillende getuigen van het incident verklaarden na afloop aan verscheidene media dat het ernaar uitzag dat de man doelbewust inreed op mensen. De politie zegt nu dat daarvan geen sprake is en benadrukt dat ook agenten ter plekke getuige waren.

Bloedsuiker
Uit bloedonderzoek bleek dat de man, een diabetespatiënt, niet onder invloed was maar wel een extreem lage bloedsuikerspiegel had. Dat is volgens de politie vastgesteld door ambulancepersoneel. Daar zou hij medicijnen voor gebruiken.

De man zegt dat hij zich niets van het incident, en van de rit daarvoor, kan herinneren.

Het onderzoeksteam richt zich volgens de politie nu op de vraag hoe het kan dat de man een "black-out" heeft gehad over een langere periode.


Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Citaat:
Ook op andere plaatsen in de stad reed hij "relatief hard", zegt de politie.

Wat is dat voor een kwalificatie?

no justice
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
benadrukt dat ook agenten ter plekke getuige waren.


oh wat een geruststelling.... nee dan zit het wel goed. Kom hop hop. Doorlopen allemaal.

Kwibus
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Wat is dat voor een kwalificatie?
Een relatieve... of een relativerende?

 Pagina 2 van 2 [ 64 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…