» Openbaar » Media » Verkeersongevallen   

Postingstijd interval gedetecteerd van 84.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 2 van 3  [ 146 berichten ]
NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Maserati Teun schreef:
Kan niet meer. :woop:

Zoals al door anderen aangegeven, het mag iets minder. Dat kind kon er al niks aan doen en is mogelijk een vreselijke dood gestorven. Verder is het verlies van een kind of broertje zo een beetje het ergste wat iemand kan overkomen.

Zou er niet aan moeten denken dat een van mijn kinderen dood gereden zou worden. Daar hoeven ze niet eens alleen voor op straat te zijn. Wegrennen tijdens het instappen kan al genoeg zijn. Of ze maken gewoon zelf de voordeur open en gaan naar buiten. Zoiets lijkt me hier ook het geval te zijn geweest.

Raaf
Master
 Bericht 
Zonde van de afkomst discussie..

Nee het is niet een van de goede wijken van Breda, nee een kind van 3 hoort niet alleen op straat, nee een jongen van net 18 heeft geen rijervaring.
Ik hoop dat het een noodlottig ongeluk is. Dat er geen alcohol/drugs in het spel zijn geweest en dat er normaal is gereden.

Enig idee hoe makkelijk het is een kind dood te rijden dat tussen de rijen schots en scheef geparkeerde auto's uit komt?

Binnen bepaalde culturen kom je bovengemiddeld vaak bepaald rijgedrag tegen. Hetzelfde met normbesef. In mijn beleving heeft dat vaak meer te maken met het opleidings/intelligentie niveau van de deelnemers aan die culturen dan met afkomst. Dat er korrelaties te vinden zijn tussen opleidingsniveau en afkomst is ook bekend.
Ik woon zelf in centrum Breda en hoor/zie het hier regelmatig bijna fout gaan. Met regelmatig bedoel ik dat het opvalt als je niet meerdere keren per dag auto's/motoren snelheden hoort halen die pertinent gevaarlijk zijn in een centrum. Dat is een gevolg van stoerdoenerij. En dat is gevaarlijk. En als je het ziet dan zijn het inderdaad zowel oudhollandse kaalkopjes als turken/Marokkanen.
Meestal slijt dat er met het ouder worden wel weer vanaf.

zadkine
Master
 Bericht 
Superkoe schreef:
en 15 jaar later een kutmarokkaan.


Waar slaat dat nou weer op.

Ja er zijn kutmarokkanen.
Er zijn ook normale , gerespecteerde Marokkanen (waaraan die kut Marokkanen een voorbeeld zouden moeten nemen) begin maar met Aboutaleb.

Wat die 3 jarige geworden zou zijn weet ik noch jij.

En de definitie van kut marokkaan is NIET : Elk persoon van Noord-Afrikaanse/Marokkaanse afkomst...(Voor sommigen die een Algerijn hetzelfde noemen als een Marokkaan)

De definitie is wel: Zich misdragende en/of crimineel gedragende personen van bovengenoemde afkomst.

O ja, ik weet ook van kut supporters van meerdere voetbalclubs.
Dus niet elke supporter van Feyenoord, wel het zich misdragende deel daarvan.

(Zoals DD ook al keurig aangeeft om 10:39 vanochtend)

zadkine
Master
 Bericht 
Raaf schreef:
Enig idee hoe makkelijk het is een kind dood te rijden dat tussen de rijen schots en scheef geparkeerde auto's uit komt?


God zij dank niet.....misschien iets van wel rustig rijden, zeker waar kinderen verwacht kunnen worden.
Dus wel de ervaring , meermalen, dat er een kind uit het niets voor je wielen holt.

Slechts 1 keer zelfs gewoon uit een voordeur op een doorgaande weg, waar je dus sowieso geen spelende kinderen kon zien. Leek erop, achteraf, dat ie het huis uit vluchtte ergens om....en ook de enige keer dat ik wel bij 50 km/h zoiets gehad heb.

Mijn achterligger had toen moeite om ook op tijd stil te staan ondanks zijn ruim 30!!!! meter afstand, die heeft nooit dat kind kunnen zien dus kon pas op mijn stop reageren. En nooit eerder geweten dat de auto (bouwjaar 1972) waar ik toen in reed van 50 naar 0 in 10 meter kon halen , zonder ABS dus. (inclusief reactie minder dan 20 meter)
Kennelijk blokkeerden de wielen niet....waarschijnlijk een perfect afgestelde remkracht begrenzer voor droog wegdek.

Raaf
Master
 Bericht 
Ik heb ooit een keer in het Ginneken op een zonnige zaterdagmiddag een close call gehad met een klein kind. Ik was 19, reed in een oude ford escort, stationair in de 2 en raakte het kind alsnog.
Smal straatje met aan 2 kanten auto's geparkeerd. Ben zelden zo geschrokken in mijn leven.

Superkoe
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
Waar slaat dat nou weer op.


Dat slaat op jouw veronderstelling dat de identiteit bewust achterwege wordt gehouden en jij desondanks wel weet in welke hoek je het moet zoeken.

zadkine
Master
 Bericht 
Superkoe schreef:
Dat slaat op jouw veronderstelling dat de identiteit bewust achterwege wordt gehouden en jij desondanks wel weet in welke hoek je het moet zoeken.

Ik schreef niet dat ik het wist, maat dat ik iets dacht....vermoeden dus.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Raaf schreef:
Enig idee hoe makkelijk het is een kind dood te rijden dat tussen de rijen schots en scheef geparkeerde auto's uit komt?

Zelf een keer een fietser op de motorkap en door de vooruit gehad @Reactorweg Utrecht.. Kwam tussen de geparkeerde auto's vandaan knalde zo de weg op in plaats van het naastgelegen fietspad. Tsja... En daar kwam ik aan met 50 km/u (het was waarschijnlijk wat meer maar de motoragent kon er niet meer van maken aan de hand van mijn wegdekstrepen).

Ik was niet echt geschrokken, gewoon dom gedrag dat ik niet kon plaatsen.

Raaf schreef:
met het opleidings/intelligentie niveau

Was toevallig een gelukszoeker toendertijd, kon geen fatsoenlijk woord Nederlands of Engels. Wilde opstaan maar dat ging niet, ik zeg blijf nou rustig.. Maar nee. Nouja dan niet heh. Ik moest weer naar de Carglass. Hij de ambulance in, wat gebroken..

Kijk eh, ik vind het allemaal ook vervelend en naar.. .Maar als de basisbeginselen van uitkijken, opletten en kinderen hoeden niet in het basispakket zit dan maak ik me er toch wat minder druk over. Wat kan je er immers mee, niets.. :roll:

De meesten geven op latere leeftijd ook nog eens een grote bek (ongeacht de afkomst) als je ze aanspreekt op hun foutieve al dan niet gevaarlijke deelname aan het verkeer. Deze 3 jarige kan niet meer bewijzen dat het stereotype beeld wat ik heb in dit geval anders zou kunnen zijn.. Jammer.

zadkine
Master
 Bericht 
OT:
Citaat:
Doorrijder fataal ongeluk peuter langer vast
1 uur geleden

BREDA - Het voorarrest van de achttienjarige verdachte die woensdagmiddag doorreed nadat hij een jongetje van drie in Breda had aangereden, is met twee weken verlengd. De peuter bezweek ter plekke in de Veurnestraat aan zijn verwondingen.

De toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffertje doen. Het jochie werd waarschijnlijk tientallen meters meegesleurd door de auto, liet de politie eerder weten.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de jongeman verdacht van doodslag en het overtreden van de opiumwet. Verder kan een woordvoerster nog niet op de zaak ingaan. Wel zegt ze dat het onderzoek nog bezig is.

De verdachte meldde zichzelf woensdagavond bij de politie.


De volgende tekst:
Citaat:
Verdachte van doodrijden Nasim (3) gelinkt aan drugs
1 uur geleden

Breda - De 18-jarige jongen die verdacht wordt van het doodrijden van de 3-jarige peuter Nasim, wordt ook verdacht van overtreding van de Opiumwet. Hij blijft nog zeker twee weken vast.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) tegenover De Telegraaf. Dat hoeft niet te betekenen dat hij onder invloed was. De uitslagen van een bloedtest zijn nog niet binnen.

Waar de aanklacht precies vandaan komt, wil het OM niet zeggen. Zijn advocaat Joris van ’t Hoff zou daar wel graag op ingaan, maar zegt dat niet te mogen. Het OM heeft hem zogenoemde beperkingen opgelegd.
Ongeluk

Woensdagmiddag werd de 3-jarige Nasim doodgereden. Hij werd tientallen meters meegesleurd. De bestuurder reed na het ongeluk door. De politie opende een klopjacht maar die leek aanvankelijk geen succes op te leveren. ’s Avonds heeft een 18-jarige jongen zich alsnog gemeld op het politiebureau, nadat de politie zijn auto had gevonden.

Vrijdag heeft de rechtbank in Breda beslist dat de verdachte nog twee weken blijft vastzitten.


pevo
Master
 Bericht 
Overtreding van de opiumwet, dus meneer heeft met een iets van drugs in zijn flikker achter het stuur gezeten :thumb_d:

Edit: of op zak bij zich gestoken

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Hhmm.. Een wietje roken hoeft geen nadelige invloed te hebben op rijgedrag. Ikzelf merk er zelfs helemaal niets van. Mensen die er panisch over doen hebben het zelf nog nooit uitgetest volgens mij. Als het wat anders blijkt te zijn zoals speed of iets dergelijks.. Ja.. Dan wordt het wel serieus.

Daarnaast blijf ik bij mijn originele punt.. Een kind van drie hoort niet alleen op straat rond te rennen.

Overigens opmerkelijk dat ik allerlei anonieme meldingen krijg over dit topic over "racisme" en weet ik het allemaal. Ik zie nergens racisme. Marokkaans is sowieso geen ras. Waarom moet ik diegene zijn die hierover iets moet gaan zeggen?

zandbak
Master
 Bericht 
Jij bent het opperhoofd hier O:)

Maar een kind van 3 hoort inderdaad niet op wat voor weg dan ook te spelen. Daarvoor heb je prima alternatieven in de vorm van speelveldjes/tuinen

WimLex
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Overigens opmerkelijk dat ik allerlei anonieme meldingen krijg over dit topic over "racisme" en weet ik het allemaal. Ik zie nergens racisme. Marokkaans is sowieso geen ras.

o god, is het weer zo laat ? je zegt iets over marokkanen en meteen wordt de racisme-kaart getrokken :fp:

Superkoe
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Daarnaast blijf ik bij mijn originele punt.. Een kind van drie hoort niet alleen op straat rond te rennen.


Hoewel vrij normaal in die cultuur, ook dat kan een ongeluk zijn geweest. Een paar weken terug hier in de buurt een 3-jarig ventje door zijn vader met de trekker overreden. Die was ook even aan de aandacht ontsnapt.

zadkine
Master
 Bericht 
Toch iets anders.....want niet op de openbare weg.
Dus worden er geen vreemden opgezadeld met je kind door je eigen onoplettendheid, niet goed in de gaten houden van je kind dus.


Staat overigens los van wat ik vind van scheuren in een woonwijk (of met scooters op een fietspad als je er met je nog jonge kind fietst).

En ook mijn kinderen zijn ooit 3 jaar oud geweest.
En wisten op die leeftijd wat "STOP" betekende als ze buiten waren.
Op de plaats bevriezen dus.

zadkine
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
O ja, ik weet ook van kut supporters van meerdere voetbalclubs.
Dus niet elke supporter van Feyenoord, wel het zich misdragende deel daarvan.


Even een voorbeeldje hiervan
Citaat:
Feyenoord-fans vast voor mishandeling
2 uur geleden

ROTTERDAM - Op weg naar de bekerfinale zondag hebben acht Feyenoord-supporters een vrouw mishandeld in een tram. Het slachtoffer kreeg klappen op haar hoofd en raakte lichtgewond. Ook de dochter en een nichtje van de vrouw zouden zijn mishandeld.

De 51-jarige vrouw zou een van de fans hebben gevraagd een beker met bier beter vast te houden, omdat ze bier over zich heen had gekregen. Daarop werd ze belaagd, meldt de NOS donderdagavond. Ze zouden ook de hoofddoek van haar hoofd hebben getrokken. De vrouw doet zaterdag aangifte.

De belagers stapten bij de Kuip uit. De tram reed door naar de eindbestemming, waar een ambulance de vrouw oppikte en naar een ziekenhuis bracht. De politie heeft de camerabeelden uit de tram veiliggesteld.


Iets waarvan ik nou weer niet als eerste aan drugs en Noord Afrikanen denk....maar gewoon aan hollands tuig.

Want bier , alcohol, gaat vaak wat minder samen met die Noord Afrikanen, net zomin als hoofd doek van een hoofd trekken.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nou en.. Dat neemt niet weg dat er hele volksstammen kutmarokkanen zijn.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Tja, als ik dan lees dat mevrouw met hoofddoek iets "gevraagd" heeft, dan heb ik er wel een bepaald beeld bij. Dat heet uiteraard een vooroordeel. Maar wel eentje die nog wel eens klopt...

Masterdam
Master
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Dat heet uiteraard een vooroordeel. Maar wel eentje die nog wel eens klopt...

Hoezo 'maar'? Dat is namelijk heel vaak zo bij een vooroordeel. Dat maakt iets niet ineens minder vooroordelerig ofzo.

mr. mcduc
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Hhmm.. Een wietje roken hoeft geen nadelige invloed te hebben op rijgedrag. Ikzelf merk er zelfs helemaal niets van. Mensen die er panisch over doen hebben het zelf nog nooit uitgetest volgens mij.


Klopt, dat heb ik nou ook altijd met alcohol, ik merk er helemaal niets van, sterker nog, ik merk zelfs dat ik beter rij. Mensen die daar over zeiken moeten zelfs eens wat beter leren drinken.

[sarcasme modus uit] :fp:

Pita
Master
 Bericht 
 
Alles kan.

Ik ben eens in een woonwijk een op de stoep kruipende baby met luier tegengekomen.
Papa kwam even later uit de tuin aangerend, nadat hij ontdekt had, dat de baby er vandoor was gegaan. De baby had al kruipend inmiddels al een dikke 150 meter afgelegd.

HypHyper
Master
 Bericht 
mr. mcduc schreef:
Klopt, dat heb ik nou ook altijd met alcohol, ik merk er helemaal niets van, sterker nog, ik merk zelfs dat ik beter rij. Mensen die daar over zeiken moeten zelfs eens wat beter leren drinken.


:roflol: :thumb:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Pita schreef:
Alles kan.

Hhhmm .. Ja dat is waar ja, nu je het zo vertelt schiet me iets te binnen.. https://www.youtube.com/watch?v=yJn936caJVA

WimLex
Master
 Bericht 
Goed bezig :thumb:

SuperChinees
Die hard
 Bericht 
Breda na aanrijding met kind
GISTEREN, 23:58BINNENLAND

In Breda is een jongen van 11 gewond geraakt toen hij werd aangereden door een automobilist die daarna doorreed. De politie is op zoek naar de bestuurder, die waarschijnlijk in een groene Alfa Romeo reed.

De bestuurder is volgens Omroep Brabant na het ongeluk kort gestopt. De man merkte op dat hij niet te hard had gereden, waarna hij in zijn auto stapte en wegreed. De jongen is met letsel aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht.

Op Koningsdag was er een aanrijding in Breda waarbij een kind van 3 om het leven kwam. De 18-jarige bestuurder die bij dat ongeluk betrokken was, reed ook door. Hij meldde zich uren later bij de politie.

http://nos.nl/artikel/2102636-weer-doorrijder-in-breda-na-aanrijding-met-kind.html

bruintje beer
Master
 Bericht 
SuperChinees schreef:
De man merkte op dat hij niet te hard had gereden,
...dus veilig en niet schuldig aan het ongeval :[

Kami
Master
 Bericht 
Wat is dat toch voor mentaliteit om maar weg te rijden na een aanrijding/ongeval ?
Tijd dat daar de straffen voor omhoog gaan, rijbewijs ongeldig laten verklaren, standaard een week zitten via snelrecht , oid.

Pita
Master
 Bericht 
 
Dan wordt er nog veel sneller gewoon doorgereden.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Kami schreef:
standaard een week zitten via snelrecht

Hoezo een week? Er mag best een factor 5 over het hele rechtssysteem in dit land. Ze hebben het nu alleen bij (snelheids)verkeersovertredingen gedaan, oplichters :nah:

zadkine
Master
 Bericht 
Kami schreef:
Wat is dat toch voor mentaliteit om maar weg te rijden na een aanrijding/ongeval ?


Kennelijk de pest aan de "Altijd schuld voor bestuurder" met alle gevolgen voor de verzekerings premie terwijl je eigenlijk onschuldig bent (denkt te zijn).

En met name bij stupide gedrag van zwakke verkeersdeelnemers zal je dit vaker gaan zien lijkt me.
Hoewel ik het niet goedkeur, dat doorrijden.

SuperChinees
Die hard
 Bericht 
sowieso loont doorrijden tegenwoordig niet meer, want ze kunnen je snel al vinden.

Sander
FS medewerker
 Bericht 
Het is een instinctieve reactie... Er is iets mis -> WEGWEZEN!
Iets met een primitief brein wat voorrang krijgt boven het hogere brein. Hoezeer ik me het ook niet kan voorstellen, iedereen kan zo reageren. Daarom is ook die x uur om je te melden na zo'n actie.
Ik denk dat er maar heel weinig mensen bewust doorrijden (en dat 90% van die gevallen alcomobilisten zijn).

Kwibus
Master
 Bericht 
En velen zijn misschien wel bang het slachtoffer te worden de subtiele en ingetogen reacties van de omstanders. Er zijn buurten waar ik als schuldige ook liever niet uitstap.

Kami
Master
 Bericht 
Kwibus schreef:
Er zijn buurten waar ik als schuldige ook liever niet uitstap.

Kan ik me ook wel in vinden, maar meld je dan telefonisch direct of rij naar een politieburo.
Dat je in bepaalde wijken niet uit je auto wilt stappen snapt zelfs de politie nog wel.

Wesje
Pro
 Bericht 
 
Dave schreef:
Hhmm.. Een wietje roken hoeft geen nadelige invloed te hebben op rijgedrag. Ikzelf merk er zelfs helemaal niets van. Mensen die er panisch over doen hebben het zelf nog nooit uitgetest volgens mij. Als het wat anders blijkt te zijn zoals speed of iets dergelijks.. Ja.. Dan wordt het wel serieus.

Ik kan niet peilen of je serieus bent, maar als je dat wel bent dan ben je een enorm grote flapdrol en mag je wat mij betreft je rijbewijs inleveren. Je gaat niet willens en wetens dronken of stoned aan het verkeer deelnemen.

Toolman30
Master
 Bericht 
De telegraaf schreef:
'Doorrijder' Breda meldt zich bij politie

BREDA - De automobilist die zondag in Breda een elfjarig jongetje aanreed en er vervolgens vandoor ging, heeft zich maandag gemeld bij de politie.

De automobilist reed over de voet van de jongen. Het slachtoffertje kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De automobilist stapte volgens de vader van de jongen nog wel uit de wagen en zei dat hij niet te hard had gereden. Hij ging er daarna vandoor. De politie was sindsdien op zoek naar hem.

Vorige week woensdag reed in Breda een achttienjarige jongen een driejarige peuter aan, die daarbij om het leven kwam. Deze bestuurder reed na de aanrijding door, maar meldde zich later alsnog bij de politie.


Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Wesje schreef:
Je gaat niet willens en wetens dronken of stoned aan het verkeer deelnemen.

Nee ik ben serieus en dat rijbewijs blijft gewoon hier. Je bent een flapdrol als je geen onderscheid weet te maken over wat stoned of dronken is en gewoon maar een beetje meebralt met de gedachte dat een biertje of een wietblaadje je totaal van het pad af zou kunnen brengen. Het heeft in al die miljoenen kilometers nog nooit geresulteerd in een ongeval. Wat wel tot meerdere heftige ongelukken heeft geleidt is moeheid, stress en emotie.

Sowieso frappant dat er ineens ingezet wordt op dit feit, alsof het ineens normaal is dat die peuter zich daar bevond.

WimLex
Master
 Bericht 
Toolman30 schreef:
De automobilist die zondag in Breda een elfjarig jongetje aanreed en er vervolgens vandoor ging, heeft zich maandag gemeld bij de politie.

Omstandigheden aanrijding Breda nog onduidelijk
Vandaag, 11:22

De politie weet nog niet wat er afgelopen zondag precies is gebeurd toen een automobilist in Breda een jongen van 11 aanreed. De 33-jarige automobilist uit Ede heeft zich gisteravond gemeld bij de politie, maar zijn verklaring komt niet overeen met die van ooggetuigen. De politie wil daar verder niets over zeggen.

Het ongeluk gebeurde 's avonds iets na half tien. Het slachtoffer was met vriendjes op straat aan het spelen en werd op de kruising aangereden door de man uit Ede. Hij raakte gewond aan zijn voet.

De automobilist is wel uitgestapt en heeft met een paar ooggetuigen gepraat. Daarna reed hij weg. De politie deed daarna een getuigenoproep, waarop de man zich gisteravond meldde.

De vader van de jongen heeft aangifte gedaan, omdat de automobilist de plaats van het ongeluk heeft verlaten.
http://nos.nl/artikel/2102859-omstandig ... elijk.html

Wesje
Pro
 Bericht 
 
Dave schreef:
Nee ik ben serieus en dat rijbewijs blijft gewoon hier. Je bent een flapdrol als je geen onderscheid weet te maken over wat stoned of dronken is en gewoon maar een beetje meebralt met de gedachte dat een biertje of een wietblaadje je totaal van het pad af zou kunnen brengen. Het heeft in al die miljoenen kilometers nog nooit geresulteerd in een ongeval. Wat wel tot meerdere heftige ongelukken heeft geleidt is moeheid, stress en emotie.

Sowieso frappant dat er ineens ingezet wordt op dit feit, alsof het ineens normaal is dat die peuter zich daar bevond.

Scheelt dat je er geen onderscheid in hoeft te maken, want het is gewoon not done. Simpel zat. Dat jij je leven in gevaar wil brengen prima, maar doe dat lekker in je eentje op prive terrein en niet op de openbare weg. Heeft niets met meebrallen te maken, heeft gewoon te maken met het feit dat drugs je rijvaardigheid beïnvloeden. Daar kun jij je niet onderuit lullen.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Ik vind van niet en totdat het tegendeel bewezen is blijft dat ook zo, heel simpel.

(Het is ietwat lastig want de laatste maanden ben ik geheelonthouder maar als je een test wil doen werk ik wel mee hoor :) )

Kwibus
Master
 Bericht 
NU.nl schreef:
Man die peuter doodreed in Breda reed 50 kilometer te hard

De man die een peuter doodreed in een woonwijk in Breda op Koningsdag, reed 50 kilometer per uur te hard. Dat is het voorlopige oordeel van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) na technisch onderzoek van de auto. Dat bleek donderdag voor de rechtbank in Breda.

Volgens het onderzoek zou de man 80 kilometer per uur hebben gereden in een 30-kilometerzone. Een drie-jarige peuter overleed op 27 april in de Veurnestraat aan de gevolgen van een aanrijding met een auto. De automobilist reed na de aanrijding direct door, maar meldde zich later alsnog. Het jongetje werd tientallen meters meegesleurd door de auto.


Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Die pas aangelegde drempeltjes hebben dan ook lekker veel zin gehad

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Dacht dat het NFI altijd een uitspraak deed tussen de zoveel en zoveel kilometer per uur. Of zou hier data van de auto zelf zijn gebruikt? Neem aan dat de meeste moderne auto's in ieder geval de snelheid registreren als de airbags of een andere ongevalsdetectie wordt geactiveerd.

bert65
Master
 Bericht 
Ik denk dat ze dit best eens van de data zouden kunnen hebben.

vw-driver
Master
 Bericht 
Eis drie jaar cel voor doodrijden kleuter
vrijdag 21 oktober 2016

Tegen de achttienjarige Elias A. uit Breda is vrijdag in de rechtbank in Breda drie jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk. Hij reed volgens de aanklager met veel te hoge snelheid de driejarige kleuter Nassim dood.

A. reed op Koningsdag dit jaar over de Veurnestraat in Breda. 30 kilometer per uur is daar het maximum, maar A. reed 80, berekende het Nederlands Forensisch Instituut.

Nassim was op straat aan het spelen en kwam daarbij onder de voorbijrazende auto terecht. Het jongetje werd tientallen meters meegesleurd en overleed ter plekke. A. reed weg en melde zich pas uren later bij de politie.

Behalve de celstraf eiste de officier van justitie ook een rijontzegging van acht jaar. De man was al een paar keer veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs.

Bij het ongeluk remde A. niet. Hij zei tegen de rechter dat hij wel een knal had gehoord, maar was doorgereden. Pas vijf uur later meldde hij zich op het politiebureau. De verdachte, die pas twee maanden zijn rijbewijs had, zei dat hij geschrokken was en daarom doorreed. Hij zei 'echt heel erg veel spijt' te hebben.

Justitie vervolgde de man in eerste instantie voor doodslag, maar dat was niet te bewijzen. Wel is dood door schuld bewezen, vindt de aanklager. ,,Het is stuitend dat hij zich meteen realiseerde dat hij een kind aanreed, over z’n schouder keek en toch doorreed'', zei officier van justitie Marieke Snoeks. Zij vond het niet melden bij de politie ,,meedogenloos en berekenend. Hij meldde zich pas toen het te heet onder z’n voeten werd.''

http://m.telegraaf.nl/article/26860623/ ... en-kleuter

Kwibus
Master
 Bericht 
vw-driver schreef:
Hij zei 'echt heel erg veel spijt' te hebben.
Nee, dan is het goed hoor. *over bolletje aaien en vers kopje rooibosthee inschenken doet...

Kami
Master
 Bericht 
Mag die 3 veranderd worden in een 13 ?
Lijkt me wat realistischer als straf(eis).

vw-driver schreef:
Het is stuitend dat hij zich meteen realiseerde dat hij een kind aanreed, over z’n schouder keek en toch doorreed''


vw-driver schreef:
,meedogenloos en berekenend. Hij meldde zich pas toen het te heet onder z’n voeten werd.''

Daarmee is het laatste restje goodwill ook verdwenen lijkt me.

Bramdaman
Master
 Bericht 
Dit is pas de eis. Bolletje aaien gaat nog komen.

Kwibus
Master
 Bericht 
Nee, bolletje aaien voor de moeite van zijn excuses...

dikkydik
Master
 Bericht 
Telegraaf schreef:
,,Het is stuitend dat hij zich meteen realiseerde dat hij een kind aanreed, over z’n schouder keek en toch doorreed'', zei officier van justitie Marieke Snoeks.

Voor welke situaties denkt dat mens dan dat art 184 WVW ooit bedacht is?

Kami schreef:
Daarmee is het laatste restje goodwill ook verdwenen lijkt me.

En dan nu de verklaring van de verdachte:
Telegraaf schreef:
De verdachte, die pas twee maanden zijn rijbewijs had, zei dat hij geschrokken was en daarom doorreed. Hij zei 'echt heel erg veel spijt' te hebben.

Klinkt toch heel anders dan wat die ovj roept.

 Pagina 2 van 3 [ 146 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…