» Openbaar » Media » Verkeersongevallen Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 1 van 1  [ 8 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Nieuwsblad.be schreef:
Nieuwsblad.be schreef:

Jongetje overleeft als bij wonder dramatische aanrijding, maar wie ging nu eigenlijk in de fout?

Een kleine jongen op een step overleefde begin april als bij wonder een dramatische aanrijding met een auto toen hij de weg overstak in de Britse stad Southampton. Het kind belandde bijna onder de wielen van de rijdende Audi, maar raakte niet gewond. De video van het onthutsende incident werd op sociale media gepubliceerd, waar onmiddellijk een discussie ontstond over wie de schuldige is: de moeder van het kind of de aanstormende auto?

Het dramatisch ongeval werd gefilmd op een drukke weg in Southampton, een stad in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk en zorgde voor een hevige discussie op YouTube. Op de beelden is te zien hoe een jongen op een step de straat wil oversteken, maar aangereden wordt door een Audi die zijn pad kruist.

De bestuurder van de Audi slaat alle remmen toe en probeert de jongen nog te ontwijken, maar kan de aanrijding niet meer vermijden. Het onfortuinlijke kind verdwijnt bijna onder de wielen van de wagen, maar raakt als bij wonder niet gewond en kan snel herstellen van de schok in de armen van zijn moeder. De automobilist, duidelijk onder de indruk door het ongeval, stapt snel uit om te weten te komen of de jongen ongedeerd is.

De lokale politie ontving een melding van het ongeval, maar legde niemand iets ten laste en verklaarde ook dat er geen slachtoffers vielen. De beelden die met een dashcam van een andere auto werden gemaakt, zorgden voor controverse toen ze werd gepubliceerd op YouTube omdat men het er niet over eens is wie nu de schuldige is.

Iemand schreef: “voor een keer was de Audi volledig onschuldig, dit is duidelijk de fout van de ouders.” Die menig wordt gedeeld door verschillenden mensen, die vinden dat de moeder van de jongen zijn hand had moeten vasthouden toen ze de straat wilden oversteken of die van mening zijn dat steps in het verkeer ontzettend gevaarlijk zijn. Anderen leggen de schuld volledig bij de bestuurder van de Audi, die geen voorrang verleende en zijn snelheid niet aanpaste toen hij op die plek passeerde. Alvast voer voor discussie dus.

Link aar video


In mijn ogen reed de Audi niet te hard, van voorrang verlenen is geen sprake. Moeder/kind hebben niet opgelet.

Gelukkig weet de automobilist nog iets uit te wijken en is het kind ongedeerd.


NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Tja, het zijn de situaties waar ik wel eens voor stop. Zeker omdat er meerdere mensen en kinderen staan. Dan kun je vanuit de auto nooit overzien of er niemand toch oversteekt.

Signum
Master
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Tja, het zijn de situaties waar ik wel eens voor stop.


Doe ik ook altijd. Kinderen kunnen heel onvoorspelbaar zijn. Ook al heb je misschien voorrang; niemand wil een kind onder de wielen krijgen.

Cweepz
Master
 Bericht 
En als het niet toevallig op film gestaan had: "Die yup met z'n dikke snelle audi reed zoals altijd als een mongool zo hard!" :duh:

Raaf
Master
 Bericht 
De UK is Nederland niet. Voetgangers hebben op die plek geen voorrang, en met moeders erbij horen ze gewoon te stoppen.
Moeders mag zich een eindje gaan schamen.

Discussie over de weginrichting in de UK is een ander verhaal.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Raaf schreef:
Moeders mag zich een eindje gaan schamen.

Maar doet moeke niet, die wil zelfs bezorgde bestuurder weghouden. TRUT

Boralis
Master
 Bericht 
 
Doet op zich niets fout. Zeker niet verwijtbaar.

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Anderen leggen de schuld volledig bij de bestuurder van de Audi, die geen voorrang verleende en zijn snelheid niet aanpaste toen hij op die plek passeerde

Oh gut, de wereld draait om mij mensen

 Pagina 1 van 1 [ 8 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy