» Openbaar » Media » Verkeersongevallen   

Postingstijd interval gedetecteerd van 75 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 2 van 2  [ 70 berichten ]
Boralis
Master
 Bericht 
 
Praktijk is maximaal 4 jaar voor dood door schuld i.c.m. roekeloos gedrag. Meestal (veel) lager. Rest van 't civiel kaalplukken zal niet gaan gebeuren, wat dat betreft kun je beter iemand dood rijden dan levenslang invalide. Tja, wat moet je met dit soort zaken? Onderbuik zegt hier al snel 10-20 jaar opsluiten. Maar dat krijg je alleen voor moord. Doodslag iets van 10 jaar. Maar (terecht) zijn dit opzet delicten en dat zal (genoeg jurisprudentie over) hier weer niet zo zijn. OvJ's moeten gewoon eens stoppen om dat te misbruiken en gewoon aansturen op hogere mogelijke straffen bij dood door schuld i.c.m. ernstig verwijtbaar roekeloos gedrag. Gat naar doodslag is gewoon veel te groot.

rve123
Master
 Bericht 
Ik zat het artikel over de grootschalige reconstructie met de nodige verbazing te lezen om eerlijk te zijn..
Destijds is er onderzoek gedaan (blijkt ook uit diverse filmpjes/foto's) en dan lijkt het mij niet meer als logisch dat alle relevante gegevens/feiten (sporen, schades, enz.) zijn genoteerd dan wel opgenomen zijn in foto's (overzicht, maar ook zichtbaarheid vanuit rijrichting voertuigen).
Wat kan een dergelijke reconstructie nog toevoegen? Zeker gezien we inmiddels 6 maanden verder zijn en er op de desbetreffende locatie de nodige dingen veranderd zullen zijn (zowel door mens als een compleet ander jaargetijde).

Toevallig iemand die hier een verhelderend antwoord op kan geven? :huh:

bruintje beer
Master
 Bericht 
Houdt ze van de straat. Uhm, of juist niet.

Bramdaman
Master
 Bericht 
Boralis schreef:
OvJ's moeten gewoon eens stoppen om dat te misbruiken en gewoon aansturen op hogere mogelijke straffen bij dood door schuld i.c.m. ernstig verwijtbaar roekeloos gedrag. Gat naar doodslag is gewoon veel te groot.


En gewoon ook alle strafbare feiten veroordelen. Dus niet straatracen laten zitten omdat er al veroordeeld wordt voor doodslag,

R
Master
 Bericht 
rve123 schreef:
grootschalige reconstructie

Bekijken of snelheden 'verantwoord' waren, hoe het uitzicht op de uitrit was en in hoeverre, i.c.m. getuigenverklaringen en camerabeelden het rijgedrag van de heren als strafverzwarend kan worden uitgelegd. Bijvoorbeeld omdat het racetraject meerdere kilometers lang was.

Boralis
Master
 Bericht 
 
Bramdaman schreef:
Dus niet straatracen laten zitten omdat er al veroordeeld wordt voor doodslag,


Dood door schuld ... Rest zal moeilijk apart te vervolgen zijn, aangezien het uiteindelijk samen 1 feit is.

Tweebel
Master
 Bericht 
Waarom kan doodslag niet?

Als je bezopen aan een straatrace gaat deelnemen op zo'n weg, heb je alle reden om te verwachten dat je daarbij iemand kan doden.

Boralis
Master
 Bericht 
 
Omdat opzet vrijwel nooit wordt aangenomen (HR) als je daarmee ook zelf een behoorlijke kans op je eigen dood neemt. Voor zover het om wel doodslag gaat is het bijna altijd echt opzettelijk inrijden, of hoge snelheid i.c.m. voetgangers/fietsers. Lat voor (voorwaardelijke) opzet ligt gewoon behoorlijk hoog. Gerechtshoven hebben die lat wel regelmatig lager gelegd, maar worden meestal door de HR weer teruggefloten.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
bruintje beer schreef:
Ik moet er niet aan denken dat er zelfrijdende BMW's komen. Of Skoda's. De tering.

Euh, hoezo?

HypHyper
Master
 Bericht 
Ik ben ook benieuwd. :honger:

Okkie68
Master
 Bericht 
Update:
Citaat:
Doodrijder 19-jarige Fleur reed zeker 100 km/u te hard
vr 17 mrt 2017, 11:37 Politie
HILVERSUM - De man die de Hilversumse Fleur Balkestein (19) een jaar geleden doodreed, scheurde met een snelheid van tussen de 150 en 187 km/u over de Nieuw-Loosdrechtsedijk, waar 50 km/u is toegestaan. Dat blijkt uit het onderzoek van het Openbaar Ministerie.

Fleur raakte zwaargewond toen ze op 16 maart 's avonds vanuit het Chaletpark de Nieuw-Loosdrechtsedijk op reed. Op dat moment kwam de toen 53-jarige bestuurder van een Porsche uit de richting van Loosdrecht gereden, gevolgd door een Mini Cooper waarin zijn zoon achter het stuur zat. De Porsche reed vol in de flank van de auto van het slachtoffer. Fleur overleed twee weken later aan haar verwondingen.

In Loosdrecht was de schok een jaar geleden groot. Veel inwoners hadden gehoord en gezien hoe vader en zoon eerst door de woonwijk scheurden om vervolgens op de Nieuw-Loosdrechtsedijk verder te gaan. Zo ook voorbijganger Ton, die zijn hondje aan het uitlaten was. "In een flits waren ze voorbij. Het was net Zandvoort (het circuit, red.)", vertelde hij destijds aan NH Nieuws. "Er wordt hier heel veel hard gereden", zegt Ton. "Maar zo hard als deze man reed, is nog nooit gebeurd."

9 jaar cel
Op beelden van een bewakingscamera was inderdaad te zien dat de Porsche met grote snelheid reed en op korte afstand gevolgd werd door de Mini. In september vorig jaar zijn er op de plek van het ongeluk snelheidsproeven gehouden om de daadwerkelijk gereden snelheid te achterhalen. Uit die reconstructie blijkt dat de snelheden hebben gelegen tussen de 150 en 187 kilometer per uur.

De bestuurder wordt dood door schuld ten laste gelegd en kan maximaal 9 jaar celstraf krijgen. Ook is nu duidelijk dat de zoon ook wordt vervolgd voor mede plegen. Het onderzoek van justitie is afgerond en naar verwachting is in juni volgens het OM de eerste zitting.

Bron: http://www.hilversumsnieuws.nl/lees/73453/doodrijder-19-jarige-fleur-reed-zeker-100-km-u-te-hard

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Citaat:
De bestuurder wordt dood door schuld ten laste gelegd en kan maximaal 9 jaar celstraf krijgen.

Zal wel uitdraaien op een taakstrafje of 3 maanden waarvan 2 voorwaardelijk.

flaskk
Master
 Bericht 
Hopelijk komt hij voor de zelfde rechter als die jongen uit Duiven kwam. (veel hogere straf dan geëist)

Kan hij mooi lang nadenken...

Feitelijk
Master
 Bericht 
Bramdaman
Master
 Bericht 
Ik ken landen waar je na een dergelijk geintje pas weer op rollatorleeftijd naar buiten mag.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Rechtszaak doodrijden Fleur (19) van start: vrienden en familie massaal aanwezig

Onder massale belangstelling van vrienden en familieleden van Fleur Balkestein is vandaag de rechtszaak tegen een man en zijn zoon uit Loosdrecht begonnen. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het doodrijden zijn van de 19-jarige Hilversumse.

Met hoge snelheden scheurden vader Walter en zoon Casper van W. in maart vorig jaar over de Nieuw-Loosdrechtsedijk, waar een maximumsnelheid van 50 km/u is toegestaan. De vader reed volgens de politie gemiddeld 167 km/u en de zoon 146 km/u. De vader had ook nog teveel alcohol gedronken. Zijn zoon wist dit en wordt als medeverdachte beschouwd.

De auto van Fleur werd vol in de zijkant geraakt door de Porsche van de vader, toen zij een uitrit uit reed. Ze raakte zwaargewond. Na weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, overleed ze aan de complicaties die waren ontstaan door haar verwondingen.

'Wist niet wat hij had gedronken'
De zaak werd vandaag voor het eerst behandeld tijdens een pro-formazitting. De twee mannen waren vandaag niet aanwezig. De zaal zat vol met vrienden en familie van Fleur. Ze wilden er vandaag bij zijn om elkaar te kunnen steunen.

De advocaat, Hogewind, verklaarde dat Walter van W. nooit veel dronk bij het plaatselijk café en ook niet zou hebben geweten dat hij die avond meerdere gin-tonics had gedronken. Ook wil de advocaat nader onderzoek laten doen naar het uiteindelijke overlijden van Fleur, omdat volgens hem medisch falen niet uitgesloten kan worden.

'Lastige weg'
Daarnaast wilde Hogewind weten hoe hard Fleur zelf reed en of ze bijvoorbeeld zelf gevaarlijk deed. Ze zou ook met haar telefoon bezig zijn geweest. Walter van W. verklaarde volgens de Officier van Justitie bij een verhoor dat "ze ineens de dijk op kwam gereden" en "het een lastige weg was".

Volgens de officier zijn er geen verzachtende omstandigheden en is er geen enkele reden om Fleur als veroorzaker te zien. "Op de beelden is te zien dat Fleur rustig weg reed en haar handen aan het stuur had." Bij zijn laatste verhoor heeft Walter gezwegen.

Onderzoek
De rechtbank besloot uiteindelijk onderzoek aan de telefoon van Fleur toe te staan, camerabeelden van haar rijgedrag vlak voor het ongeluk aan de verdediging te geven en een medisch deskundige te benoemen.

De zaak gaat op 1 september door. In een later stadium zullen volgens de advocaat Walter en zijn zoon mogelijk een verklaring afleggen. De nabestaanden zullen dan ook gebruik maken van het spreekrecht.


Advocaat heeft het gehele smoezenboek gelezen. :thumb_d: :thumb_d:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Je zou je ogen toch uit je kop moeten schamen. Maar dit tokkievolk vind niets te dol.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Advocaat heeft het gehele smoezenboek gelezen. :thumb_d: :thumb_d:

Laat i eerlijk zijn, als ik zo'n vent in zou moeten huren wil ik ook dat ie alle registers open trekt. Wordt ie voor betaald.

Raaf
Master
 Bericht 
Er is een reden waarom ze een toga dragen. Dit is niet de persoonlijke mening van de advocaat, maar de invulling van het recht op de beste verdediging. Die advocaat doet gewoon zijn werk.
Als het goed is prikt de rechter er wel doorheen wat echt en wat rookgordijn is.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Raaf schreef:
Als het goed is prikt de rechter er wel doorheen wat echt en wat rookgordijn is.

:thumb:

 Pagina 2 van 2 [ 70 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…