» Openbaar » Media » Verkeersongevallen    Pagina 13 van 15  [ 743 berichten ]
Morbid Angel
Master
 Bericht 
Knop ingedrukt houden tot je de melding krijgt dat het helemaal uit staat (in een Leon duurt dat een seconde of 4). Maar het kan zijn dat dit alleen mogelijk is met de Cupra (of misschien FR) modellen. En iedere herstart staat het weer aan.

Black98
Master
 Bericht 
Citaat:
A15 dicht na ernstig ongeluk met vrachtwagen

1 november 2016, 05:29
Bij een ernstig ongeval vannacht is een vrachtwagen op een botsabsorber gebotst. De botsabsorber beveiligde wegwerkzaamheden op de A15 richting Gorinchem. Daarbij ontstond brand. Een van de inzittenden kon zelfstandig het voertuig verlaten, een andere inzittende kwam bij het incident om het leven.

De felle brand maakte het nodig de beide rijbanen van de A15 af te sluiten, maar toen de brand uit was kon het verkeer in de rijrichting Ridderkerk weer gebruik maken van de A15.

De rijbaan richting Gorinchem is tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem afgesloten. Men hoopt de berging en schoonmaak van deze rijbaan rond 8.00 uur af te kunnen ronden, waarbij de voertuigen die betrokken waren bij het incident naar de dicht bijzijnde parkeerplaats worden versleept. Om dat te kunnen doen wordt de parkeerplaats nu vrijgemaakt van parkerend verkeer. In de rijrichting Ridderkerk is nog een rijstrook afgesloten vanwege de sanering van de middenberm.

Het ongeval betekent dat de spits in dat gebied een lastige wordt: het verkeer op de A15 richting het oosten moet nu gebruik maken van de A12 of de A29, respectievelijk ten noorden en ten zuiden van de A15. Dat gaat op deze wegen veel extra drukte opleveren. Extra complex is de omleiding voor vrachtverkeer dat immers geen gebruik kan maken van de Merwedebrug en nu in sommige gevallen nog veel verder om zal moeten rijden.

Update 06:40 uur
Op de A15 van Ridderkerk naar Gorinchem staat momenteel 3 kilometer file bij Hardinxveld-Giessendam met ongeveer 20 minuten vertraging. Het ongeluk zorgt ook voor een kijkersfile, op de A15 van Nijmegen naar Ridderkerk staat 6 kilometer staat 6 kilometer met een klein kwartiertje extra reistijd.

Update 07:14 uur
De bergingswerkzaamheden op de #A15 tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem zijn inmiddels in volle gang. Telekraan ter plaatse.

Update 07:54 uur
De aanrijding heeft tijdens de ochtendspits ook zijn weerslag op het verkeer op omliggende wegen. Op de A16 richting Rotterdam staat 9 kilometer verkeer stil voor de Van Brienenoordbrug en op de A20 richting Gouda is het ook extra druk en dat resulteert in 8 kilometer file tussen knp. Terbregseplein en Moordrecht met meer dan 20 minuten vertraging.

Update 07:56 uur
Het bergen op de A15 zit niet mee, aanvankelijk zou de rijbaan om 08.00 uur worden vrij gegeven. De nieuwe eindtijd voor de afhandeling van bergingswerkzaamheden en onderzoek naar de toedracht van de aanrijding is nu 08.45 uur.
http://www.vid.nl/Nieuws/article/VID.2016.306.01


Pietert
Master
 Bericht 
Black98 schreef:
Een van de inzittenden kon zelfstandig het voertuig verlaten, een andere inzittende kwam bij het incident om het leven.

Zo.. Ik dacht dat ik een kutochtend had :nah:

Rover
Master
 Bericht 
Misschien nog wel ergen, de pijlwagen en de vrachtwagen die er achterop reed (eenzelfde pijlwagen) waren van hetzelfde bedrijf. Het waren dus collega's.

Feitelijk
Master
 Bericht 
http://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordp ... rdinxveld/

Citaat:
ARDINXVELD-GIESSENDAM – Bij een ongeval op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam zijn in de nacht van maandag op dinsdag 1 november 2016 een dode en een gewonde gevallen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

In brand
De politie kreeg rond kwart voor twee de melding dat op de A15 een vrachtwagen achter op een botsabsorber was gereden. Een botsabsorber wordt vaak voor een wegafzetting geplaatst voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerker. De botsing vond plaats ter hoogte van tankstation Steenenhoek bij Hardinxveld-Giessendam. De vrachtwagen vloog na de aanrijding direct in brand.

Tevergeefs
Toen agenten ter plaatse kwamen, brandde de vrachtwagen al hevig. De twee mannen die aan de lichtmasten aan het werk waren geweest en de chauffeur van de botsabsorber hadden geprobeerd de vrachtwagenchauffeur uit zijn cabine te bevrijden. Ze sloegen de ramen in en forceerden de deuren, maar alles bleek tevergeefs. De 44-jarige chauffeur uit Meteren kwam om het leven.

Onderzoek
De chauffeur van de bostabsorber (een 55-jarige man uit Culemborg) raakte door de aanrijding gewond aan zijn hoofd en werd behandeld door ambulancepersoneel. Alle vier de betrokkenen zijn collega’s van elkaar. De vrachtwagenchauffeur was op de terugweg van een andere klus. Hij hoefde geen werkzaamheden te verrichten op de A15. Voor de drie getuigen is Slachtofferhulp geregeld.

Vertraging
De brandweer had de brand na enige tijd geblust, maar de bergingswerkzaamheden en het onderzoek namen langer in beslag. Omdat de snelweg volledig werd afgesloten, ontstonden er dinsdagochtend op de A15 in beide richtingen flinke files.

Foto: Jorrit de Haas. Kijk voor meer foto’s op ZHZActueel.nl


OlympiaA
Pro
 Bericht 
Rover schreef:
Misschien nog wel ergen, de pijlwagen en de vrachtwagen die er achterop reed (eenzelfde pijlwagen) waren van hetzelfde bedrijf. Het waren dus collega's.

Mrs op bots dat is even iets anders en zwaarder.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Tijd voor een paar goede brandblussers. Zeker op een vrachtwagen kom je ze wel kwijt. Wat een triest ongeval, zeker als je je collega voor je ogen ziet sterven.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Tijd voor een paar goede brandblussers.
Het in brand vliegen heeft hoogstwaarschijnlijk met het koelgas van de airco te maken. Men zegt dat het minder brandbaar is, het tegendeel schijnt waar te zijn. Ook de gifgassen die vrijkomen bij HFO1234yf zijn vele malen schadelijker dan de gassen die bij R134a vrijkomen. Al is volgens producenten van HFO1234yf het R134a gas vele malen brandbaarder.

http://www.koudeenluchtbehandeling.nl/p ... raak-26743

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Zou die vrachtwagen al zo nieuw zijn? Zo lang geleden is dat nieuwe gas nog niet ingevoerd. Wordt overigens eens tijd dat het gewoon CO2 wordt. Stukken minder gevaarlijk en de compressortechniek is er tegenwoordig wel geschikt voor te maken.

Vroeg op
Master
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Wordt overigens eens tijd dat het gewoon CO2 wordt.

Mjah hele koelinstallaties van Supermarkten worden er mee uitgevoerd. Praat je al snel ofer een paar 100 kilo. Alleen de drukken in het systeem zijn vele malen hoger dan bij andere koelmiddelen zoals R404 of R600. R134(a) wordt alleen gebruikt in de kleinere installaties.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Zo lang geleden is dat nieuwe gas nog niet ingevoerd.
2012 voor bedrijfsauto's

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Onlangs dus in automotive termen :-)

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Onlangs dus in automotive termen :-)

:kniktja: :kniktja: :kniktja:

TommyGun
Master
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Wat een triest ongeval, zeker als je je collega voor je ogen ziet sterven.


Behoorlijk :(

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
AT5 schreef:
Bestuurder Tesla knalt vol op pijlwagen op A10

Een bestuurder van Tesla zag vanavond op de A10 pijlwagen over het hoofd. De nazorg van ongeval zorgde voor flink wat opstoppingen op oostelijke ring.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de afslag IJburg. Volgens getuigen remde de bestuurder voor de impact nauwelijks af, schrijft de politie in een Facebook-bericht. Omdat het een elektrische auto betrof, moest de brandweer er bij komen om de auto veilig uit te schakelen.

Zowel de auto als de pijlwagen zijn total loss. De opruimwerkzaamheden en de afsluiting van de Zeeburgertunnel zorgden voor een flinke file tussen afslag RAI en IJburg. Hoe het met de bestuurder is, is onduidelijk.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding


Weer een slaaprijder.

JeffreyM
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Een bestuurder van Tesla zag

De automatische piloot zag het natuurlijk niet :x (als die aanstaat hoef je als bestuurder niet op te letten natuurlijk :[ )

Oh en teun, de andere 2 plaatjes zijn wel erg klein ;)

Dennis_on_the_road
Master
 Bericht 
Ik had vorige week een inspecteur die dacht dat hij in een voorrangsvoertuig reed met z'n oranje lampen, dat was er ook bijna een voor de statistieken :fp: :fp: :fp:

Masterdam
Master
 Bericht 
Nou, doe de beelden maar even dan.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
1Limburg schreef:
Automobilist botst tegen pijlwagen en raakt gewond

Afbeelding

Op de A77 bij Gennep is zaterdag een automobilist tegen een pijlwagen gereden.

Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend vroeg rond 5:30 uur.

Afrit
De bestuurder kwam vanuit Duitsland en zag vlak voor de afrit naar Gennep de wagen over het hoofd.

Gewond
De automobilist raakte daarbij gewond. Het is nog niet duidelijk hoe het slachtoffer er aan toe is.

De auto raakte flink beschadigd en moest worden weggesleept.

Video


JeffreyM
Master
 Bericht 
VID schreef:
A6 dicht na aanrijding met auto weginspecteur

De A6 bij Almere-Stad is zaterdagavond afgesloten na een ongeluk waarbij een auto van Rijkswaterstaat (weginspecteur) betrokken is. De rijbaan richting Amsterdam blijft waarschijnlijk tot middernacht (deels) dicht.

De weginspecteur beveiligde een ongeluk op de A6 richting Amsterdam toen zijn auto over het hoofd gezien door een passerende automobilist. Die kon de gele pick-up niet meer ontwijken en botste er tegenaan. De schade is groot, gelukkig viel het letsel mee. Er raakte niemand gewond.

Omdat er geen letsel is, heeft de politie besloten geen uitgebreid onderzoek te doen. Waarschijnlijk is de weg rond middernacht weer helemaal vrij. Voorlopig kan het verkeer omrijden via de Stichtse brug (A27, A1), dat kan filevrij.


Vroeg op
Master
 Bericht 
Tja we sturen naar waar we naar kijken he.

JeffreyM
Master
 Bericht 
Vrachtwagen met aanhanger ramt pijlwagen op A12 bij Arnhem

ARNHEM - Een vrachtwagen met aanhanger heeft dinsdagochtend op de A12 bij Arnhem-Noord een pijlwagen van Rijkswaterstaat geramd.

Het ongeval gebeurde op de vluchtstrook bij knooppunt Grijsoord, in de richting van de Duitse grens. Zowel de pijlwagen als de vrachtwagen raakte bij de botsing zwaar beschadigd.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Na het ongeval werd een rijstrook afgesloten. Dat leidde tot files op de A12 en A50.

De toedracht van de aanrijding is onduidelijk.
Afbeelding


Ik noem dat geen vrachtwagen, maar goed :P

Edit: Inmiddels is de kop dit geworden: ''Truck met aanhanger ramt pijlwagen op A12 bij Arnhem''

Dennis
FS medewerker
 Bericht 
Er zijn ook 5-tons "bussen" en dat zijn dus ook gewoon vrachtwagens. De bussen die wij gebruiken zijn zelfde type, alleen teruggekeurd om zo met B te mogen rijden (dus max 3500kg)

Tweebel
Master
 Bericht 
Deze zo te zien ook, max 3500 kg.
Maar er hangt wel een forse aanhanger achter, hoe zit dat dan? Dat ding mag volgens de RDW ook nog 3500 kg trekken, mag je dan nog met B rijden? Nee toch?
Edit: zelf al gevonden https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... n-besturen

JeffreyM
Master
 Bericht 
VID schreef:
Auto ramt wegwerkbord op A20

Een automobilist heeft maandagmiddag werkzaamheden op de A20 bij Moordrecht over het hoofd gezien. De bestuurder is finaal op de actiewagen (soort pijlwagen) ingereden, waardoor er op de A20 lange files zijn ontstaan.

Het ongeluk is gebeurd op de A20 tussen Rotterdam en Gouda. Daar stond een wegwerker met zijn bus en de actiewagen als aanhanger op de vluchtstrook. Zowel de automobilist van de auto die op het bord inreed als de wegwerker die in een busje zat zijn gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De afrit Moordrecht blijft nog de hele avondspits dicht voor politieonderzoek.

Beter omrijden

Verkeer tussen Rotterdam en Gouda kan de A20 voorlopig beter mijden. Omrijden gaat het best via Den Haag over de A13 en A12. Vanuit Rotterdam staat een file van 8 kilometer met bijna een uur vertraging. De andere kant op staat een kijkersfile van 4 kilometer.
Afbeelding
Afbeelding


limatrein
Respect
 Bericht 
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
JeffreyM schreef:
Auto ramt wegwerkbord op A20

Ik kan nog steeds niet begrijpen dat iemand zo'n apparaat over het hoofd kan zien.

limatrein
Respect
 Bericht 
Heb er gewoon voorbij gereden ongeveer een half uur voor het ongeluk.

Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk

Ton.
Master
 Bericht 
limatrein schreef:
Heb er gewoon voorbij gereden ongeveer een half uur voor het ongeluk.


Ik reed er rond lunchtijd langs. De wegwerkers waren prima te zien.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
limatrein schreef:
Heb Ben er gewoon voorbij gereden. Ongeveer een half uur voor het ongeluk.
(f)

Walker
Master
 Bericht 
JeffreyM schreef:
als de wegwerker die in een busje zat zijn gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.


Zijn deze busjes uitgerust met een 4-punts gordel? Vast niet...

zandbak
Master
 Bericht 
Walker schreef:
Zijn deze busjes uitgerust met een 4-punts gordel? Vast niet...

Worden de gordels überhaupt wel omgedaan als ze in zo'n busje zitten.....

squaddie
Master
 Bericht 
 
Het probleem zit niet niet zo zeer in de gordels, het probleem zit in het verbindingsstuk tussen je hoofd en je lichaam. Tijdens een botsing krijgt je nek het even flink te verduren omdat je hoofd en je lichaam niet gelijktijdig dezelfde beweging maken en bovendien wordt de beweging van het lichaam ingeperkt door de gordel. Vandaar dat in de autosport HANS-systemen steeds vaker verplicht zijn, bij een zware botsing wordt het hoofd in de beweging beperkt en is daarmee de impact op de nek lager.

DeFotograaf
Pro
 Bericht 
 
Ondertussen op de A58:

Citaat:
17:31 Persinfo: Ongeval wegvervoer letsel A58 Li 12,6 Eindhoven, aanrijding 2 auto's oa weginspecteur

(P2000 melding)

Dennis
FS medewerker
 Bericht 
Klinkt raar maar hoop dat de letsel van de andere auto komt dan die van de WIS

Edit: Ligt iets genuanceerder maar het is wel de WIS die gewond is
http://www.omroepbrabant.nl/?news/25985 ... +heen.aspx

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Dennis schreef:
Edit: Ligt iets genuanceerder maar het is wel de WIS die gewond is

http://www.omroepbrabant.nl/?news/25985 ... +heen.aspx

Hij heeft in elk geval de cursus tijdig wegspringen gevolgd.

bert65
Master
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Hij heeft in elk geval de cursus tijdig wegspringen gevolgd.

Hij wel maar het uitvoeren van een goede afsprong zat er niet bij.

JeffreyM
Master
 Bericht 
:x :fp:
Citaat:
Redactie Regio15.nl ‏@regio15 12 min.12 minuten geleden
Auto op actiewagen gebotst op de #A13 -> #Rotterdam. Gewonde wordt verzorgd in ambulance.

Afbeelding
Afbeelding
Twitter / Regio15

Tweebel
Master
 Bericht 
Weer een koekblik minder op de weg.
Hopelijk voor de bestuurder wordt de volgende auto zelfremmend. Het is nodig zo te zien.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Regio 15 schreef:
Alcomobilist rijdt tegen pijlwagen bij werkzaamheden A13

Een automobilist is even voor tien uur vanavond op de A13 richting Rotterdam tegen een actiewagen gebotst.

In verband met wegwerkzaamheden was de rechter rijstrook afgesloten. De aannemer heeft voor de beveiliging een pijlwagen geplaatst, zodat een weggebruiker die de rode kruizen negeert niet het werkvak in schiet.

Vanavond bleek het nut van zo'n pijlwagen weer toen een automobilist de rode kruizen negeerde en de actiewagen ramde, bijna naast de wegwerkers die ter hoogte van tankstation en parkeergelegenheid Vrijenban een bewegwijzeringsbord aan het plaatsen waren.

Direct werd ook de middelste van de drie rijstroken afgesloten en het MMT werd opgeroepen ter ondersteuning van de ambulancedienst.

Na behandeling is het slachtoffer in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Geen van de wegwerkers is gewond geraakt. Een hond die in de auto zat is opgevangen en meegenomen door de dierenambulance.

De bestuurder is formeel aangehouden voor het 'rijden onder invloed', al gaat hij pas de cel in nadat hij in het ziekenhuis de noodzakelijke medische hulp heeft gekregen.


Dus weer een bezopen figuur. :boos: :boos:

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Dus weer een bezopen figuur. :boos: :boos:

Rijbewijs in schredder

Ducantoni
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Direct werd ook de middelste van de drie rijstroken afgesloten

Voor de verandering eens een keer niet vlak voor of tijdens de spits. :fp:

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Die pijlwagens zijn veel effectiever dan alcoholcontroles. Vooral ook dat ze meteen de verzekeraar wakker maken. Ook is het blik stuk, hetgeen uit eigen zak betaald worden. Echter, daarvoor is de eerste tijd geen geld omdat de rekening van RWS eerst betaald moet worden.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Afbeelding

Citaat:
VID ‏@vid 5 min.5 minuten geleden
Deze pick-up van @rijkswaterstaat heeft de afsluiting van de #Vlaketunnel niet overleefd. Niemand gewond, gelukkig. #A58 #botsing


HypHyper
Master
 Bericht 
1Limburg schreef:
Bestelbus botst op pijlwagen in Heerlen

Op de Stadsautoweg N281 in Heerlen is woensdagochtend een bestelbus op een pijlwagen gebotst.
Het ongeluk gebeurde rond 10:05 uur.
Veiligheid
De pijlwagen met schokabsorber stond op de linkerrijstrook geparkeerd vanwege werkzaamheden aan de verlichting in de middenberm.
De bestuurder van de bestelbus heeft de verlichte pijl vermoedelijk over het hoofd gezien. Door de botsing raakten beide wagens flink beschadigd.


Afbeelding

Tweebel
Master
 Bericht 
HypHyper schreef:
De bestuurder van de bestelbus heeft de verlichte pijl vermoedelijk over het hoofd gezien.


Bestuurder is ook in het bezit van een hond en een rood-witte stok?
(waarschijnlijker: een smartphone)

HypHyper
Master
 Bericht 
Tweebel schreef:
Bestuurder is ook in het bezit van een hond en een rood-witte stok?
(waarschijnlijker: een smartphone)


Of zo gefixeerd op de bumper van zijn voorganger dat hij de pijlwagen pas zag toen de voorganger op het laatste moment naar rechts ging. Witte ongemarkeerde bestelbus namelijk. ;)

Alexander_B
Master
 Bericht 
Ook dat heb ik wel eens gezien op een dashcam-video. Autobus met bumperklevende vrachtwagen, autobus gaat opzij voor een rij stilstaande auto's, vrachtwagen ploegt dr vol doorheen. Was in China ofzo..

A4
Master
 Bericht 
HypHyper schreef:
Of zo gefixeerd op de bumper van zijn voorganger dat hij de pijlwagen pas zag toen de voorganger op het laatste moment naar rechts ging. Witte ongemarkeerde bestelbus namelijk

Ik heb dat wel een keertje bij een kneusje gedaan die non-stop op mijn bumper aan het hangen was (in druk verkeer, ik kon ook geen kant op). Op een gegeven moment file in zicht, waarbij wij op de linker rijstrook reden en rechts beter door bleef rijden. Op het laatste moment de linker rijstrook uit geschoten naar rechts waardoor het bumperklevertje bijna op de file klapte. Met rokende bandjes wist hij het nog net te redden.
Hoop dat ie er van geleerd heeft.

bert65
Master
 Bericht 
Een bumperklevertje heb ik eens kennis laten maken met een verkeerszuil. Hij bleef zo lang op mijn bumper hangen (leek wel een aanhanger) tot ik het zat was. Ik reed op een vluchtheuvel af en vlak voor de verkeerszuil stuurde ik naar rechts. Ik zag nog wel de zuil voorbij komen.

 Pagina 13 van 15 [ 743 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy